Camp de Tarragona

Totes les notícies

Laura Castel

La senadora d'ERC, Laura Castel, reclama tres estudis sobre el Corredor del Mediterrani valorats en 1 milió d'euros que no es localitzen

La senadora d'ERC, Laura Castel, ha reclamat tres estudis impulsats pel Ministeri de Foment que fan referència al Corredor del Mediterrani, valorats en 1 milió d'euros. La senadora republicana ha sol·licitat el 19 de maig de 2017 aquests documents, amb l'expedient identificats. Els treballs són l'estudi de l'explotació d'un tren de proximitat, l'estacionament de trens de mercaderies de 750 metres de longitud i la implementació del tercer carril i les tasques en l'eix atlàntic amb un cost de 458.040 €, un segon sobre la posició del Tercer Fil per l'explotació mixta del Corredor del Mediterrani, en el tram de Vandellòs a Tarragona valorat també per 480.040 i un darrer que estudia la viabilitat del condicionament de la línia de ferrocarril d'alta velocitat pel trànsit de trens de mercaderies de 18.000 €. Castel ha insistit, després de mesos sense resposta, a la Mesa del Senado per rebre la informació sobre els estudis sol·licitats i la resposta ha estat que no s'han trobat els expedients demanats. El passat dimecres, la senadora tarragonina Castel ha preguntat al secretari de l'Estat de Foment, Pedro Saura, en una compareixença al Senado sobre l'estat dels estudis. Castel ha plantejat que si el 27 de novembre no rep resposta, ho sol·licitarà directament al ministre de Foment, José Luís Ábalos. La senadora Castel ha reclamat una resposta clara sobre els estudis sol·licitats, ja que "aquest fet posa de manifest que s'hauria malbaratat recursos públics, s'hauria desviat diners o els resultats dels estudis no serien positius i s'hauria recomanat una altra acció que la que està duent a terme el govern espanyol".      

El diputat Jordi Salvador durant la roda de premsa

ERC denuncia que fa 30 anys que l'Estat no realitza cap simulacre nuclear

Els republicans consideren que posaria de manifest totes les mancances en matèria de seguretat Esquerra Republicana al Camp de Tarragona i les Terres de l'Ebre fa un front comú per exigir a l'Estat espanyol que actualitzi els plans d'emergència nuclear. Denuncien que fa 30 anys que no es realitza cap simulacre i consideren intolerable que després de l'accident de Fukushima (2011) el Ministerio del Interior i el Consejo Nacional de Seguridad Nuclear no hagin actualitzat el Plan Básico de Emergencia Nuclear (Plaben), tal com s'havien compromès el 2012. Els alcaldes i alcaldesses republicans del territori consideren que cal una inversió en matèria de seguretat, per poder fer front a possibles incidents que es puguin produir. Una situació que es pot veure agreujada per l'envelliment de les centrals. El diputat al Parlament Lluís Salvadó ha titllat aquesta situació "d'escàndol" i ha senyalat que "es tracta d'una evidència de la falta d'inversió i actuació de l'Estat en aquesta matèria". Salvadó també ha recordat que en el debat estatutari l'any 2006 els grups parlamentaris catalans ja van exigir un traspàs de competències en matèria de seguretat nuclear, ja que, com ha recordat, és el territori qui hauria d'actuar i posar els recursos en cas d'emergència. Així mateix ha denunciat que "l'accident ocorregut a Fukushima l'any 2011 ha fet que s'actualitzés la seguretat nuclear a tot el món, excepte a l'Estat espanyol on ni tan sols s'ha trasposat la directiva europea que es va aprovar l'any 2014". Accions al Parlament i al Congrés Des d'ERC es preveu iniciar tot un seguit d'iniciatives que contemplen la creació d'una comissió d'estudi al Parlament de Catalunya i una trobada amb el Ministerio de Interior, competent en matèria de seguretat nuclear. Consideren obsolets alguns dels protocols vigents com la comunicació d'accidents amb els alcaldes del territori via fax; la falta de cobertura telefònica a la zona o l'estat de la majoria de les vies d'evacuació en cas d'emergència, com per exemple la línia fèrria R-15 o la carretera T-702.

Inicia la campanya de Municipis Republicans a Tarragona

Aragonès: "Quan Iceta diu que hem de donar suport als pressupostos, li diem que la dignitat i la llibertat no s'intercanvia per cap partida pressupostària" El vicepresident ha recordat que quan se'ns demana que fem gestos i votacions gratuïtes, no ho podem acceptar El vicepresident i l'adjunt a la presidència d’Esquerra Republicana, Pere Aragonès, ha manifestat durant l'acte sobre Municipis Republicans a Tarragona que "quan se'ns demana que fem gestos i votacions gratuïtes, no ho podem acceptar" i ha recordat que "quan Iceta diu que hem de donar suport als pressupostos li hem de dir que la dignitat i la llibertat no s'intercanvia per cap partida pressupostària, les llibertats i els drets no tenen un preu”. Un dels moments més aplaudits ha estat quan la diputada i portaveu d’Esquerra Republicana, Marta Vilalta, ha donat veu a unes paraules de la presidenta Carme Forcadell que ha escrit des de la presó de Mas d'Enric: "Us envio un missatge d'optimisme i d'esperança. Mai el republicanisme havia arribat tan lluny com fins ara, ni el món ens havia mirat amb tanta atenció. Tarragonines i tarragonins, us demano perseverança". Vilalta també ha reclamat que "no renunciarem a res per aconseguir la llibertat dels presos i les preses polítiques però tampoc per aconseguir la llibertat del país”. El conseller d'Ensenyament, Josep Bargalló, ha reflexionat que "si no hi ha projecte de ciutat, no se sap que es vol fer. Perquè escoles i instituts d’un lloc com Tarragona funcionin, hi ha d’haver un projecte que es vol i en aquesta ciutat no n’hi ha" i ha afegit que “per exercir de capital, com ha de fer Tarragona, i ser un motor de catalanitat, ho ha de fer des d'un govern municipal que tingui les idees clares. A Tarragona hi ha un equip que té un projecte clar i necessari pel país, amb el candidat Pau Ricomà”. No renunciarem a res per aconseguir la llibertat dels presos i les preses polítiques però tampoc per aconseguir la llibertat del país Marta Vilalta Portaveu d'Esquerra Republicana Durant el torn de la diputada al Congrés, Ana Surra, ha expressat que "al 2014, quan va dret a decidir va començar a tenir importància, els immigrants van decidir participar i assumir les nostres responsabilitats, incloent-hi les nostres reivindicacions".

Jordi Salvador

ERC reclama al Congrés que es garanteixi el finançament per a l'Institut Català d'Investigació Química (ICIQ)

El grup d'Esquerra Republicana al Congrés de Diputats ha registrat una proposició no de llei perquè el govern espanyol garanteixi el finançament de l'Institut Català d'Investigació Química (ICIQ) i perquè els criteris de valoració de l'excel·ència a l'hora de tenir accés als ajuts "tinguin més en compte la investigació de base i el reconeixement pels ingressos obtinguts per la transferència de les seves investigacions a l'àmbit empresarial".   És el que reclama el diputat tarragoní Jordi Salvador, impulsor de la iniciativa i que setmanes enrere ja va registrar una bateria de preguntes al govern espanyol demanant explicacions "per excloure l'ICIQ dels ajuts del programa Severo Ochoa", on fins ara s'havia pogut acollir. I essent, com és, "un centre de reconegut prestigi en tots els rànquins europeus sobre investigació química".   En la seva proposició, Salvador recorda que personalitats d'arreu del món, començant pels premis Nobel de Química Jean-Pierre Sauvage, Robert H. Grubbs o Jean-Marie Lehn han reaccionat davant del "menyspreu" a aquest centre amb seu a Tarragona "recordant que es tracta d'un institut d'investigació de primer nivell en química, no només a nivell europeu, sinó també mundial".   L'ICIQ és un centre de referència mundial en la investigació sobre catàlisi, per millorar processos químics, i les energies renovables, per contribuir a la transició energètica. "Per això, de fet, l'Institut té el reconeixement del Consell Europeu d'Investigació, del qual ha rebut nombroses beques per a la investigació", recorda Salvador.   La proposició es debatrà a la comissió de Ciència, Innovació i Universitats.    

Part dels participants al partit Gols per l'Oriol Junqueras

Cinc-centes persones participen al partit de tornada de “Gols per l'Oriol" organitzat per ERC Baix Camp i la campanya FreeJunqueras

El passat dissabte, 6 d’octubre al matí, al Camp de futbol de Cambrils, es va dur a terme  la jornada esportiva i reivindicativa de Gols per l'Oriol Junqueras entre veïns del Baix Camp i de Sant Vicenç dels Horts.  Aquest va ser el partit de tornada que es va fer el passat diumenge 20 de maig a Sant Vicenç dels Horts. Aquesta iniciativa s’inclou dins de la campanya FreeJunqueras. Aquest partit hi van participar càrrecs electes com la consellera Teresa Jordà, Gabriel Rufián, Joan Josep Nuet, Òscar Peris i altres càrrecs del territori com l’alcaldessa Camí Mendoza, Noemí Llauradó, Josep Rufà, Irene Aragonès  i altres representants de les seccions locals de Castellvell del Camp, La Selva del Camp, Mont-roig del Camp, Riudoms, Cambrils, Les Borges del Camp, Riudecols, Vinyols, Riudecanyes i Reus. Jordi Fortuny, president de l'ERC Castellvell del Camp i coorganitzador de la iniciativa, va valorar positivament la jornada festiva i reivindicativa: "Cal que siguem molts en actes com aquests dedicats als presos i exiliats polítics per mostrar el nostre suport a la injustícia que estan vivint els nostres representants polítics i no normalitzar la situació”  i va complementar que “agraïm la participació de tots els càrrecs i amics de Sant Vicenç dels Horts". A l'acabar, hi va haver vermut popular i fideuà de germanor. Tot el que es va recaptar serà per la Caixa de resistència de l’Associació Catalana pels Drets Civils.  

ERC presenta mocions al Congrés i al Senat instant el Gobierno a incrementar les bonificacions als transportistes obligats a utilitzar les autopistes de peatge AP-7 i AP-2

La senadora d'ERC, Laura Castel, proposa incrementar els descomptes al 100% per als trànsits coincidents amb els desviaments obligatoris i el 75% per a la resta de transportistes que circulin per aquestes autopistes. Al Senat, s'ha aprovat per tots els grups abstenció de C's. A Esquerra Republicana de Catalunya a través dels seus portaveus a les comissions de Foment del Congrés, Joan Margall, i del Senat, Laura Castel, han presentat formalment sengles Mocions Parlamentàries per a la seva tramitació en relació a la necessitat d'incrementar els descomptes establerts pels desviaments obligatoris a camions a les autopistes de peatge a Catalunya, que van entrar en vigor a principis d'aquest mes. Al Senat, s'ha aprovat per tots els grups abstenció de C's. Com es recordarà, la nova restricció de trànsit obliga els vehicles de transport pesat (camions de 4 o més eixos) a desviar-se en alguns trams de les carreteres nacionals N-340 i N-240 a les autopistes de peatge AP-7 i AP -2 respectivament, al seu pas per les províncies de Tarragona, Lleida, Barcelona i Castelló, responent d'aquesta manera a una demanda social llargament sol•licitada pels alcaldes dels municipis per on discorren les dues vies, amb l'objectiu principal de reduir l'alta sinistralitat viària que han suportat les dues carreteres nacionals, així com la millora de la fluïdesa del trànsit en aquestes vies. Per compensar els transportistes afectats per aquesta mesura, el Gobierno central va aprovar a finals d'agost una modificació per Reial Decret de les actuals concessions de les autopistes de peatge AP-7 i AP-2, establint una bonificació màxima de tan sols el 50% de l'import del peatge als transportistes en funció del trajecte a recórrer, en el millor dels casos, que aquest Grup Parlamentari considera "insuficients" per compensar els transportistes per l'aplicació de la mesura de desviament obligatori, segons es recullen en aquestes Mocions parlamentàries. Així, Esquerra Republicana considera que malgrat que les indubtables millora en matèria de seguretat viària que suposa la utilització de les autopistes, inclosos els camions afectats per la nova mesura aprovada, "no és menys cert que el seu caràcter obligatori ha d'anar acompanyat d'una compensació econòmica que pal·liï el compliment d'aquesta, més encara tenint en consideració la fràgil situació que travessa el sector del transport per carretera, com a conseqüència de la crisi econòmica soferta els últims anys així com la forta competència existent en el sector del transport per la seva elevada atomització i la cada vegada major presència d'empreses de transport al nostre país procedents d'altres països".

Part dels membres de la nova Regional d'ERC Camp de Tarragona

Irene Aragonès, nova presidenta de la Regional d’ERC al Camp de Tarragona

La militància d’Esquerra Republicana de Catalunya de la Federació Regional del Camp de Tarragona (que comprèn les comarques de l’Alt Camp, Baix Camp, Conca de Barberà, Priorat i Tarragonès) ha elegit nova presidència i nova permanent aquest passat dijous. Irene Aragonès, actualment regidora i cap de llista a l’Ajuntament de Mont-roig, encapçala la nova Regional en substitució del diputat al Parlament de Catalunya Ferran Civit qui per motius professionals i personals ha decidit renunciar a la presidència per dedicar-se a l'Associació Catalana pels Drets Civils. Aquest dijous s’ha celebrat un Congrés Regional extraordinari a Torredembarra en què la militància ha donat suport, de manera majoritària, a l’única candidatura a  presidència i permanent regionals, amb la següent composició: Presidència Irene Aragonès i Gràcia (Regidora de Mont-roig del Camp) 1a Vicepresidència Camí Mendoza Mercè (Alcaldessa de Cambrils) 2a Vicepresidència Eduard Rovira Gual (Alcalde de Torredembarra) Secretaria d’Organització Jordi Salvador Duch (Tarragona) Secretaria adjunta a Presidència i a Organització Virgínia Martínez Torres (Salou) Secretaria de Finances i Administració Rosa Ma Abelló Borràs (Les Borges del Camp) Secretaria d’Imatge i Comunicació La presidència assumirà les funcions d’aquesta secretaria de forma provisional, fins que la persona responsable pugui afegir-se a la Permanent. Secretaria de les Dones Montserrat Flores Juanpere (Reus) Secretaria de Política Municipal Àngel Xifré Arroyo (Alcalde d’Almoster) Secretaria d’Acció Política Laura Castel Fort (Tarragona) Secretaria de Representació Josep Rufà Gràcia (La Selva del Camp) Secretaria de l’Àrea Metropolitana i Nova Ciutadania José Antonio del Castillo López (Tarragona) Secretaria de Formació Jordi Invernón Bengoechea (Alcover) Vocalia adjunta a la Secretaria de l’Àrea Metropolitana i Nova Ciutadania Josep Forasté Casas (Vila-seca) Vocalia transversal Dani Franquès Marsal (Altafulla) En el seu discurs, la nova presidenta d’ERC al Camp de Tarragona ha aprofitat per agrair la tasca del seu antecessor Ferran Civit, alhora que ha insistit en la situació “d’anormalitat” que viu el país, recordant la figura dels presos i les preses polítiques o exiliades.

Paco Gas, nou diputat territorial

Paco Gas pren possessió com a nou diputat d'ERC a la Diputació de Tarragona

 Avui s'ha donat la benvinguda al nou diputat territorial de la Diputació de #Tarragona per Esquerra, Paco Gas, alcalde de Roquetes. Gas ha pres possessió recordant que vol  treballar per aconseguir la llibertat dels presos i preses polítiques, el retorn dels exiliats i exiliades i per la consolidació de la República Catalana. Des d'Esquerra li desitgem molts encerts i agraïm la feina feta al fins ara diputat, Gervasi Aspa. #Seguim

Acte de la República és llibertat a Torredembarra.

Gran acollida dels actes de la República és llibertat a Torredembarra i a Altafulla

Dissaabte 4 d'agost s'han dut a terme els actes de la República és llibertat a #Torredembarra i a #Altafulla amb l'alcalde torrenc Eduard Rovira, la diputada republicana Raquel Sans, la senadora Laura Castel, el regidor Jordi Molinera i el conseller Chakir El Homrani. Amb una plaça de Mossèn Joaquim Boronat plena, el conseller El Homrani ha apuntat que "la millor manera de tenir-los presents és fer bé la feina i tirar endavant el projecte polític democràtic i col.lectiu. Fer republica és fer republicans. Hem d'eixamplar. Hem de ser persistents i ens en sortirem si tenim mirada llarga, sumem i ens expliquem bé. El repte és un país més just per a tothom, pensi el que pensi. La millor manera d'ajudar als que pateixen la repressió (presos/es i exiliats/des) és fer bé la feina, fer politiques més justes i sumar" #LlibertatPresesPolítiques #LlibertatPresosPolítics