Camp de Tarragona

Totes les notícies

Els diputats d'ERC donen suport als pressupostos de la Diputació de Tarragona.

ERC incorpora al pressupost de la Diputació de Tarragona 450.000 euros més per a polítiques socials

El Grup Polític d'Esquerra Republicana de Catalunya (ERC) a la Diputació de Tarragona ha negociat el pressupost per a l'any 2018. "No són els comptes que ERC faria si governés"; ara bé, valora la disposició al diàleg per part de l'equip de govern format per CiU i PSC. Com va fer en anys anteriors, ERC ha aconseguit introduir modificacions al pressupost, amb un destí de caire social. Els diputats Jordi Cartanyà, Pau Ricomà i Jordi Vinyals han exposat aquestes esmenes que, sumades, representen 450.000 euros que inicialment no constaven als comptes i que, gràcies a ERC, incrementen l'atenció als municipis i les entitats des de la Diputació, que, tal com recorden, és "una administració local que té capacitat econòmica". Política nova d'habitatge social, en suport als ajuntaments Amb les negociacions, ERC ha assolit introduir al pressupost un programa de subvencions a ajuntaments per la rehabilitació d'habitatges, que començarà amb 300.000 euros. Com creuen els diputats, "segurament això tindrà èxit i no es pot descartar la necessitat de fer més gran la partida cara al futur". El Grup d'ERC ha agafat com a base politiques similars que ja realitzen les diputacions de Barcelona i Girona, però "el model que presentem és propi", ha aclarit Jordi Cartanyà. La proposta consisteix en què, mitjançant un programa nou, la Diputació dóna suport als ajuntaments per a la rehabilitació d'habitatges en desús per posar-los en lloguer social. Seria rehabilitació d'habitatges municipals o de particulars que els deixin en cessió d'ús temporalment a l'ajuntament. I a més a més, la subvenció de la Diputació estaria lligada a què els ajuntaments tinguin plans d'ocupació per contractar persones amb risc d'exclusió que s'encarreguin de la rehabilitació. "La nostra proposta és clarament social per dos motius. Primer es destina al foment de parc d'habitatges en lloguer social i, segon, es rehabiliten habitatges mitjançant plans d'ocupació municipals que contractaran persones en risc d'exclusió; i es pot donar la circumstància que els mateixos que rehabiliten siguin els qui sol·licitin el lloguer al preu social, és a dir, a un preu més baix que al mercat lliure", ha exposat Cartanyà.

Noemí Llauradó ha estat l'escollida com a candidata del Baix Camp per les eleccions del 21D

Raquel Sans, Noemí Llauradó, Òscar Peris, Ferran Civit i Carme Folch són els escollits per les comarcals d’ERC al Camp de Tarragona per formar part  de la llista  per les eleccions el 21D per Tarragona

Raquel Sans, Noemí Llauradó, Òscar Peris, Ferran Civit i Maria del Carme Folch són les persones escollides als congressos comarcals d’ERC al Camp de Tarragona per formar part de la llista que Esquerra formarà per les eleccions del 21 de desembre al Parlament. La periodista i independent, Raquel Sans ha estat l’escollida com a candidata al congrés del Tarragonès, Noemí Llauradó, regidora d’ERC Reus, la més votada al Baix Camp, Òscar Peris, fins ara delegat del Govern i regidor d’ERC Valls, a l’Alt Camp, el diputat del Parlament, Ferran Civit, escollit per la Conca de Barberà i Maria del Carme Folch,  alcaldessa de Marçà, per la comarca del Priorat. Aquests candidats han estat escollits per les comarques del Camp de Tarragona i seran candidats amb la resta de comarques de l’Ebre i del Baix Penedès per formar la llista per la circumscripció de Tarragona.     Raquel Sans, periodista i independent, ha estat escollida al congrés comarcal d’ERC Tarragonès, i ha manifestat que “la situació que vivim obliga a prendre partit i a fer pinya per construir un país més just on, com a punt de partida, no es pugui empresonar les persones per les seves idees”.  Sans ha especificat que “la defensa dels interessos de les nostres comarques al Parlament ha estat sens dubte una motivació per fer aquest pas”.   La reusenca Noemí Llauradó, escollida pel congrés comarcal del Baix Camp, ha apuntat que “em comprometo amb la comarca i amb el país per tot allò que pugui ser útil”. Llauradó ha volgut fer èmfasi i agrair “el suport rebut pels companys i companyes militants de la Comarcal del Baix Camp, en especial a la presidenta comarcal, Irene Aragonès i a la presidenta local de Reus, Ester Alberich”.   El candidat escollit per la comarca de l’Alt Camp, Òscar Peris, ha manifestat que  està “orgullós de la confiança que m’han fet els militants de Valls i l’Alt Camp” i ha afegit que “tinc moltes ganes de guanyar aquestes eleccions per a seguir defensant la República”.

Joan Díaz renuncia a l'alcaldia d'El Catlar i el substitueix Joan Morlà

Joan Díaz renuncia a l'alcaldia d'El Catllar per motius professionals

El republicà Joan Díaz ha presentat la renúncia com a alcalde d'El Catllar per motius laborals i el substituirà el company de govern, Joan Morlà. Díaz ha expressat que aquesta iniciativa ha estat per motius professionals i ha afirmat que "és un relleu en un govern coral que ha estat governant El Catllar durant aquest any i cinc mesos. Díaz continuarà amb la tasca de regidor d'Urbanisme, Governació i Medi Ambient. Esquerra Republicana agraeix a Joan Díaz la tasca duta a terme a l'alcaldia durant el seu mandat. El canvi d'alcaldia s'ha dut a termeel passat  31 d'octubre a les 16:30h a la sala d'actes de l'Ajuntament d'El Catllar.

Salvador al Congrés

Salvador (ERC): "La negativa a construir el Corredor del Mediterrani és una mostra més d'agressió cap a Catalunya"

El diputat del Congrés dels Diputats per Tarragona, Jordi Salvador, ha manifestat la seva indignació davant de la manca voluntat de les declaracions del Ministeri de Foment que ha dit que no construirà una nova línia d'alta velocitat entre Castelló i Vandellòs, com ha informat el diari 'Levante' aquest dilluns. El diputat tarragoní ha reclamat que "cal una aposta pel territori per aconseguir un impuls en l'economia i defensar la indústria del territori, bàsic per desenvolupar un territori". El coordinador del Corredor Mediterrani, Juan Barios, ha explicat que el tram s'adaptarà a l'ample de via europeu quan l'explotació del Corredor del Mediterrani així ho exigeixi, fet que podria ser al 2020. Per la seva banda, el diputat al Congrés, Salvador, ha apuntat que és "una agressió al poble català, aquest fet es suma a una agressió més a la que s'ha fet a l'educació, a l'economia, als mitjans de comunicació públics, a les xarxes elèctriques tancades, a les millores Pla Penta de les Terres Ebre i als Mossos. Les infraestructures són un pilar fonamental per Catalunya com a país" i ha conclòs que "l'estat espanyol per algunes coses corren molt i tots recursos necessaris i per altres ni corren ni disposen de recursos".        

Regidors de Constantí durant el ple

ERC, ICV i PDcat de Constantí impulsen l'aprovació de mocions sobre l’empresonament polític dels líders de l’independentisme civil, la condemna de la violència durant l'1 d'octubre i sobre els atacs al model d’escola catalana  

En el Ple de l'Ajuntament de Constantí d'ahir, dimecres 19 d'octubre, es van aprovar mocions amb els vots a favor d'Esquerra Republicana, ICV i PDcat, amb l'abstenció del partit socialista i el vot en contra del PP sobre la codemna de la violència durant l'1 d'octubre, sobre els atacs a les escoles i sobre la demanda de l'alliberament dels presidents de l'Assemblea i Òmnium Cultural, Jordi Sànchez i Jordi Cuixart. El grup municipal d'Esquerra Constantí celebra l'aprovació d'aquestes tres mocions, ja que " estem en un consistori on les forces favorables al dret a decidir som minoritàries" i complementa que "són essencials la seva aprovació pels moments històrics i transcendentals que estem vivint". Aquestes tres mocions s'han impulsat per iniciativa d'Esquerra, ICV i PDcat.    L’empresonament polític aquesta setmana de Jordi Sànchez (President de l’ANC) i Jordi Cuixart (Portaveu d’Òmnium Cultural) és un fenomen de tal gravetat i una anomalia democràtica tan inacceptable, que la nostra participació individual en les manifestacions i movilitzacions per a demanar-ne l’alliberament resultarien insuficients. Per això, s'ha presentat una moció al Ple de l’Ajuntament que reclama que aquest es posicioni clarament contrari a aquest empresonament polític. En la mateixa moció s’exigeix el seu alliberament immediat i es posa de manifest la manca de separació de poders en un estat suposadament democràtic. De forma molt significativa, finalment la moció reclama que Europa deixi de donar l’esquena a la realitat política de Catalunya, tractant-la d’afer intern de l’Estat per raó de pur interès polític.   Per altra banda, la segona moció que s'ha aprovat naix de la necessitat de donar resposta als atacs que recentment ha estat rebent el model d’escola catalana. Directament a través de la boca del Ministre d’Afers Exteriors -Alfonso Dastis- i del Ministre d’Educació -Íñigo Méndez de Vigo- (entre d’altres), s’ha atacat un model educatiu que ha demostrat sobradament al llarg del temps la seva eficiència i eficàcia, titllant-lo “d’adoctrinador”.

Els dos advocats de Drets.cat i el president d'ERC Tarragona.

Drets.cat posa en marxa l'assessorament jurídic pels afectats de l'1O del  Camp de Tarragona 

El col·lectiu Drets.cat posa en marxa l'assessorament jurídic pels afectats del  Camp de Tarragona durant el referèndum de l'1 d'octubre. Els interessats podeu escriure a [email protected] i us informaran dels passos a seguir. El president d'ERC Tarragona i portaveu de les víctimes, Sergi Albarran, destaca que "cal que totes les persones afectades durant el referèndum denunciem per poder saber que va passar i reivindicar els danys fets a un poble per dignitat". 

Núria Gavarró

EN HOMENATGE A LLUÍS COMPANYS

Aquest diumenge es compleixen 77 anys de l’afusellament del nostre president, Lluís Companys. Un assassinat, que lluny d’esborrar la petita nació catalana que ell presidia, la va fer més forta. Com sempre ERC de la federació comarcal Alt Camp i la secció local de Valls el recordarem tirant les salves d’honor a la Plaça del Blat a trenc d’alba i fent l’ofrena floral al monument de Lluís Companys. El nostre president màrtir ens va deixar un llegat que és ben palpable en els moments polítics tant transcendentals que està vivint el nostre país. Commemorar aquesta efemèride ens ajuda a recordar, any rere any, que a Companys li devem la valentia, l’abnegació i la constant defensa de la democràcia que portem a l’ADN i que hem demostrat clarament aquestes últimes setmanes i, en especial, durant l’1O quan no vam tenir por de defensar les urnes perquè es pogués desenvolupar el referèndum d’autodeterminació del poble català. Seguint la tradició dels republicans de l’època, Companys era federalista i sempre buscà la confluència entre espais polítics i va defensar l’autonomia de Catalunya en el marc d’una Espanya federal. Aquest esforç de vertebració d’un espai d’esquerres amb capacitat per governar, es tradueix l’abril del 1931  en una victòria electoral d’Esquerra Republicana de Catalunya que fa hegemònic el republicanisme catalanista d’arrel popular. Si mirem fins on hem arribat avui com a país podem dir que l’esforç que ha fet Esquerra Republicana en les dues darreres dècades, per crear complicitats amb espais propers ha estat la clau dels creixements electorals i decisiu pel desenvolupament del procés sobiranista. L’independentisme es dispara per la incapacitat dels federalistes per concretar un projecte polític i la incomprensió dels partits espanyols per l’autonomia catalana. I subratllant clarament el seu contingut social el nou Estat català ho serà en forma de república, la futura República Catalana.

La Diputació de Tarragona i el Consell Comarcal del Tarragonès condemnen la violència policial de l'1-O de forma enèrgica i clara

Afirma que "estarà al costat d'allò que decideixin les institucions catalanes, Govern català i Parlament de Catalunya" El Ple de la Diputació de Tarragona ha aprovat avui amb els vots dels grups CiU, ERC i CUP (l'abstenció del PSC i el vot en contra de Ciutadans), una moció que condemna la violència policial viscuda a Catalunya en el dia del referèndum de l'1 d'octubre. I en to solemne vol "deixar constància que les administracions locals, entre elles la Diputació de Tarragona i els seus càrrecs electes estaran al costat d'allò que decideixin les institucions catalanes, Govern català i Parlament de Catalunya". La moció –presentada per CiU i ERC- descriu l'1 d'octubre de 2017 com un dia que "passarà a la història a Catalunya per la vergonya d'un govern de l'Estat espanyol repressor que ha exercit una dura violència davant d'uns ciutadans absolutament indefensos", que van mostrar una "actitud cívica, serena, coratjosa, pacífica i persistent malgrat les amenaces i l'estat de setge i por". Per això, la Diputació avui "condemna de forma enèrgica i clara tota la violència injustificada generada pel Govern de l'Estat espanyol, contra veïns i veïnes dels nostres pobles i ciutats que l'únic que volien és decidir i exercir la democràcia. Aquestes agressions van provocar més de 900 ferits, alguns d'ells ingressats en centres hospitalaris." L'ens manifesta "tot el nostre afecte i suport a les persones ferides durant les càrregues policials a Catalunya". La Diputació exigeix la retirada dels efectius policials del Cuerpo Nacional de Policia i la Guàrdia Civil enviats de manera expressa per impedir l'exercici democràtic de votar en un referèndum, i també demana que el Govern de l'Estat assumeixi totes les responsabilitats pels danys personals i materials conseqüència d'aquesta brutal repressió. L'ens posa en valor "l'actitud, valentia i el comportament cívic i pacífic de prop de 3 milions de persones que el dia 1 d'octubre es van expressar a les urnes", tenint una menció especial per "als qui se'ls va usurpar el vot ja dipositat dins d'urnes requisades".

ERC Camp de Tarragona

COMUNICAT Esquerra Camp de Tarragona condemna les agressions de l’estat espanyol i reivindica dignitat democràtica contra la repressió

La Regional d’ERC Camp de Tarragona condemna les diferents agressions que es van dur a terme pels cossos policials de l’estat espanyol el diumenge 1 d’octubre durant el referèndum d’autodeterminació de Catalunya. Tanmateix, agraeix la participació, l’esforç i el treball constant de moltes persones implicades per dur a terme el referèndum. A més, mostra la solidaritat amb les víctimes dels atacs policials d'ahir i dóna suport als municipis on van tenir més repressió com Alió, Vilabella, Renau, Cabra del Camp, Sarral, Mont-roig del Camp, Sant Carles de la Ràpita, Vila-seca i Tarragona en els diferents barris com Torreforta, Camp Clar i Sant Pere i Sant Pau, entre altres. ERC Camp de Tarragona afirma que el poble català ha estat digne i a l’altura fent front a moltes amenaces davant d’un estat espanyol indigne. Milers de catalans van ser els guardians dels col•legis electorals i per tant, de la democràcia. Destaca que vindran dies encara més difícils, però que les mobilitzacions de les persones al carrer seran claus per aconseguir tornar a vèncer. Estem tots i totes conjurats per construir la República Catalana. Demà, per dignitat democràtica i contra la repressió, aturarem el país, com a resposta a la greu vulneració de drets i llibertats viscuda ahir. Ferran Civit i Martí President d’ERC Camp de Tarragona Tarragona, 2 d’octubre de 2017