Camp de Tarragona

Totes les notícies

Targetó dels actes a Tarragona

Actes d’Esquerra amb motiu del 70è aniversari de l’afusellament del President Lluís Companys

Esquerra Republicana de Catalunya en les diverses seccions locals organitza actes per commemorar que el 70è aniversari de l’afusellament (15 d’octubre de 1940) del President Lluís Companys, l’únic president democràtic d’un país d’Europa assassinat al segle XX. És de justícia estar agraïts i recordar aquelles persones que van donar la seva vida per la defensa de la llibertat i els drets nacionals i socials. Esquerra lamenta que el Consell de Guerra sumaríssim no ha estat anul•lat per vergonya de la democràcia. Tot seguit els informem dels principals actes. Divendres 15 d’octubre de 2010 Tarragona Esquerra, com a integrant de la Comissió Lluís Companys de Tarragona, assistirà a les 7.00 hores, a la Muntanyeta de l’Oliva, on es llegirà la sentència de mort; s’escoltarà l’himne d’Els Segadors; i es llançaran salves d’honor. I a les 18.30h, participarà en l’ofrena floral al monument situat a l’Avinguda Lluís Companys. Hi haurà discurs a càrrec de Josep Maria Coll, coordinador territorial d’Unió de Pagesos. Reus L’acte és a les 19.00 hores al cementiri municipal. La secció local aprofita l’efemèride per retre homenatge també a aquells personatges reusencs que han estat referents en la història republicana de la ciutat. Enguany es recordarà al que fou president del Centre de Lectura de Reus (1915-1922), promotor del Foment Republicà Nacionalista i editorialista del diari Foment, Pere Cavallé i Llagostera. Com a recordatori, l’any passat es va retre homenatge a Evarist Fàbregas. Així mateix, mantenint la tradició es farà un record per tots aquells que, de forma anònima, van lluitar per la llibertat de Catalunya, les despulles dels quals reposen al fossar del cementiri. Valls 07.00 Tronada a la Plaça del Blat i acte seguit, davant del monument a Lluís Companys (Passeig Lluís Companys), al Fornàs, s’hi llegirà el manifest i es procedirà a l’ofrena floral. La Canonja 07.00 salves d’honor a la Plaça d'Europa (darrera Plaça de Catalunya).

Joan Ridao, Sergi de los Rios, UGT, CCOO, Jaume Pros, Jordi Salvador, vaga general

Joan Ridao trasllada als sindicats el suport d’Esquerra a la vaga contra una reforma laboral que “facilita més la sortida del mercat laboral que l’entrada al mercat”

El secretari general d’Esquerra Republicana de Catalunya, Joan Ridao, i el diputat al Parlament portaveu en matèria econòmica i cap de llista per Tarragona a les eleccions de novembre, Sergi de los Rios, han realitzat una roda de premsa conjunta amb els secretaris generals respectius d’UGT i COOO, Jordi Salvador i Jaume Pros, a la seu del primer sindicat. Ridao ha traslladat el total suport d’Esquerra a la convocatòria de la vaga general del 29-S, ja que Esquerra s’oposa a la reforma laboral del govern espanyol. En paraules de Sergi de los Rios, “la reforma laboral està elaborada més per facilitar la sortida del mercat de treball que l’entrada laboral”. La reforma, a més, no permet establir un mercat laboral català que s’adapti millor a la nostra realitat. Esquerra també fa una crida a treballadors i treballadores a sumar-se a “les mobilitzacions, més enllà de la vaga general”, ja que si algú decidís no acollir-se al dret de vaga que l’empara, almenys sí que s’animi a anar a les mobilitzacions que s’organitzen arreu, com la de Tarragona a les 18.00 hores de dimecres 29. La vaga general és “oportuna i justa”, segons Ridao. Afegeix que la convocatòria no és en contra dels empresaris ni contra l’economia productiva, sinó “contra el govern espanyol, perquè ha aprovat una reforma laboral lesiva i perquè posa en perill el sistema públic de pensions”, ha dit Ridao. El govern de Zapatero “ha sucumbit” davant la crisi, la qual “no ha estat provocada pel mercat del treball, sinó pels excessos i la desregulació del mercat”. Les mesures plantejades pel govern espanyol ataquen les víctimes de la crisi, amb la rebaixa en salaris públics, l’augment de l’impost de l’IVA i la congelació de les pensions (“sis milions de pensionistes la veuran congelada a la pràctica”) anunciada dins de la propera llei de Pressupostos Generals de l’Estat. El govern de ZP “acabarà desballestant l’única cosa inteligible que tenia el govern, el sistema de protecció de la seguretat social”, ha dit Ridao.

Ismael Belart, Carmel Mòdol, Josep Maria Piqué, Marçà, agricultura, pagesia

Esquerra pensa que el futur de la pagesia passa per aplicar el Pla Estratègic de suport a l'Agricultura i Alimentació

El passat 16 de setembre, el grup comarcal d’ERC i Independents pel Priorat-Acord Municipal van organitzar una xerrada, Quin és el futur de la pagesia catalana ?, a càrrec del portaveu d’ERC al Parlament en matèria d’Agricultura, Carmel Mòdol. Els organitzadors ja preparen una altra xerrada, el proper dijous 30 de setembre, al Casal Museu de Marçà (20.00 hores) sota el títol Quin és el turisme que volem al Priorat?, a càrrec del director dels Serveis Territorials del Departament d’Innovació, Universitats i Empresa a Tarragona, Àngel Xifré. En la xerrada sobre el turisme es convida els representants del sector d’igual manera que es va fer per a la xerrada sobre el futur de la pagesia. En aquesta, Carmel Mòdol va tractar el Pla Estratègic de suport a l'Agricultura i Alimentació (Pensa) aprovat per unanimitat pel Parlament. El Pensa és fonamental perquè aposta per l'agricultura com un sector estratègic posant en valor la professió del pagès. Un objectiu del pla és el de donar a conèixer el món agrari, educar en el consum dels nostres productes i assegurar les bones pràctiques alimentàries. El Pensa dóna una importància cabdal a la recerca i la innovació per millorar la producció. El Pla obliga als governs successius de la Generalitat de Catalunya a executar la totalitat del pla, així com obliga a l'oposició a fer-lo complir. Un altre tema que va sorgir i va interessar als assistents en la xerrada de Carmel Mòdol va ser la reforma de la Política Agrària Comuna per al 2013. El diputat d’ERC creu que la reforma incidirà en la millora de les infraestructures agrícoles i la productivitat. Finalment, també va parlar-se del Pla de Desenvolupament Rural i de les mesures agroambientals, encara que aquestes han de provocar menys trasbals per a l’agricultor i ramader i han de retornar-li l’esforç en millor qualitat del producte i millor promoció del mateix per part de tots els agents implicats, incloent-hi la Generalitat de Catalunya.

Ascó, cementiri nuclear, Esquerra

Sergi de los Rios: "S'imposa el model d'equilibri territorial i no el model econòmic de monocultiu nuclear que volia gent destacada del PSC com Xavier Sabaté"

El diputat i cap de llista d'ERC per Tarragona a les eleccions al Parlament de Catalunya, Sergi de los Rios, ha mostrat la satisfacció per l'anunci que Ascó no és l'opció preferent del Ministeri per acollir el MTC. "Hem d'esperar a què el Consell de Ministres anunciï de forma oficial que l'escollit no és Ascó, i espero que almenys per un cop el sentit comú s'imposi en el Govern espanyol i faci cas a l'informe tècnic i descarti oficialment Ascó", ha dit. Sergi de los Rios , a més, s'ha felicitat perquè "la tasca de pressió d'Esquerra, de la mà de la societat civil i de la plataforma, ha donat els fruits i estem a prop d'un final feliç". I ha afegit que "s'imposa finalment el nostre criteri d'un model econòmic a les Terres de l'Ebre i a la Ribera d'Ebre basat en els valors naturals i l'atractiu turtístic, i no s'ha imposat el model econòmic de monocultiu nuclear que defensen destacats membres del Govern de Catalunya com el delegat del Govern a Tarragona i cap de lista del PSC, Xavier Sabaté". Finalment, Sergi de los Rios recorda que "va ser molt important que el Parlament també mostrés la seva oposició al MTC [l'any 2008]" malgrat que llavors alguns membres del Govern de Catalunya no van acceptar de bon grat la primera resolució del Parlament del març de 2008 en contra del MTC, una resolució que va tenir els vots en contra de PSC i també del PP.

Puigcercós, Sergi de los Rios, Empar Pont, Tarragona, Reus, consultes, referèndum

Joan Puigcercós encoratja a fer la gran consulta a Barcelona l’any 2011 per acabar de convèncer CiU i PSC de la conveniència del referèndum sobre la independència

El president d’Esquerra Republicana de Catalunya i candidat a la presidència de la Generalitat de Catalunya, Joan Puigcercós, s’ha reunit, acompanyat pel cap de llista per Tarragona, Sergi de los Rios, i la candidata número 3, Empar Pont, entre altres, amb persones que van participar o encara participen en l’organització d’una consulta popular sobre la independència de Catalunya en diversos municipis del Tarragonès i del Baix Camp. En concret han assistit organitzadors de Tarragona, Vilallonga del Camp i Roda de Berà, que treballen per fer-la a l’octubre, i de Reus, Cambrils, Torredembarra, Mont-roig del Camp, Constantí, la Canonja, el Morell i Riudoms, pobles on ja s’han celebrat. A més enllà d’agrair-lis la seva activitat, Puigcercós els ha encoratjat a ajudar en la mesura que sigui possible per poder fer realitat la gran consulta de Barcelona de l’abril de 2011, perquè “Barcelona és la ciutat que ens situa en el mapa”. “Des d’Arenys de Munt cap aquí hem aconseguit atreure la mirada del món cap a Catalunya perquè sàpigue que aquí hi ha un problema, però ens fa falta que ciutats com Barcelona i Tarragona també celebrin la seva consulta”, ha explicat Puigcercós. El líder d’Esquerra ha ofert de nou el suport i l’estructura del partit al servei de les plataformes que encara continuen treballant. I també ha subratllat que “la consulta a nivell de tota Catalunya que Esquerra demana per a la propera legislatura és l’única via possible, perquè representa donar la veu a la ciutadania i les urnes i les paperetes són imparables”. “A dia d’avui, la independència és una opció real”. Això potser no era així “fins l’any passat a Arenys de Munt”, diu Puigcercós, però els esdeveniments posteriors (consultes, sentència del Tribunal contra l’Estatut, la manifestació del 10 de juliol) han modificat el panorama. “Cal seguir apretant els grans partits perquè acabin veient que fer una consulta democràtica és l’única via possible, i un cop els convencem hem de treballar perquè guanyi l’opció independentista davant de l’autonomista”, ha reblat Puigcercós.

Puigcercós, Sergi de los Rios, pesca, Confraria, Tarragona

Esquerra es compromet a celebrar un ple monogràfic sobre pesca en la propera legislatura

El president d’Esquerra Republicana de Catalunya i candidat a la presidència de la Generalitat de Catalunya, Joan Puigcercós, i el cap de llista per Tarragona, Sergi de los Rios, s’han compromès a celebrar un ple al Parlament monogràfic sobre la pesca, a l’estil del ple monogràfic que es va fer el passat 14 d’abril sobre la situació del món agrari. Puigcercós i De los Rios ho van assegurar en la reunió que van mantenir amb la junta de la Confraria de Pescadors de Tarragona a la seu d’aquesta entitat. Els dirigents republicans van admetre que l’experiència del debat sobre el món agrari va ser prou positiva, però que en queda pendent un d’específic sobre la pesca. Puigcercós va adquirir davant de la Confraria el compromís d’aconseguir aquesta fita en la propera legislatura. Pescadors condemnats i pescadors absolts En un altre ordre de coses, Esquerra s’ha compromès a fer gestions a Madrid a fi i efecte de solucionar un fet injust. Alguns armadors tarragonins han acabat condemnats pel jutjat a pagar 7.200 euros de multa però d’altres han acabat absolts pel mateix tema. Tot es remunta a la protesta del sector pel preu del gas-oil en el port de Tarragona; ara bé, un informe de Capitania diu que aquell dia en cap cas les barques van bloquejar l’entrada i la sortida de vaixells. Malgrat aquesta evidència, el ministeri va posar les denúncies i fa poc han començat a arribar sentències desiguals, algunes absolutòries i altres condemnatòries. Esquerra comparteix amb la Confraria el malestar per aquesta contradicció dels jutjats, però també pel zel demostrat pel ministeri espanyol quan va presentar denúncies malgrat l’informe del capità del port. A més, la Confraria va exposar que la quantitat d’inspeccions i limitacions en matèria mediambiental no s’aplica amb la mateixa diligència en el control de l’origen de moltes captures que arriben de tercers països al mercat català. Els pescadors presents en la reunió van exposar altres problemàtiques que viu el sector.

Conferència a Marçà sobre el futur de l'agricultura catalana

El diputat d'ERC al Parlament i portaveu del grup en matèria d'Agricultura, Carmel Mòdol, oferirà una conferència, sota el títol Quin és el futur de la pagesia catalana?, al Casal de Marçà demà dijous 16 de setembre a les 20.00 hores. L'acte està organitzat pel grup comarcal ERC-Independents pel Priorat-Acord Municipal. Hi han estat convidats representants del sector agrari de la comarca (DO, cellers, pagesia, agroturisme, cases de pagès,...). Al final s'obrirà un torn obert de paraules entre els assistents.