Camp de Tarragona

Totes les notícies

Pau Ricomà, en una foto d'arxiu

Esquerra renova les executives locals de Tarragona i Reus

La militància d’Esquerra Republicana de Catalunya de Tarragona ha elegit Pau Ricomà Vallhonrat com a nou president de la Secció Local. Juntament amb Pau Ricomà, la militància va triar una nova executiva local: Secretaria d’Organització: Jean-Marc Segarra i Mauri Secretaria de Finances: Gemma Ros i Mas Secretaria d’Imatge i Comunicació: Pau Ricomà i Vallhonrat Secretaria de la Dona: Olga Ricomà i Suárez Secretaria de Política Municipal: Mònica Alabart i Calvó Vocalia del territori: Daniel Milà i Zaragoza Vocalia d’ensenyament: Josep Cornadó i Lladó Vocalia de relacions amb entitats esportives: Francesc Aguiló i Voltes Pau Ricomà Vallhonrat (Tarragona, 5 de desembre de 1957) és llicenciat en Història per la URV i ha cursat estudis de Sociologia a la UNED. Actualment representa els treballadors en el Consell d’Administració de Caixa Tarragona. Ricomà va ser president de la Colla Jove Xiquets de Tarragona. Presideix l’Empresa Municipal de Desenvolupament Econòmic de l’Ajuntament de Tarragona. Milita a Esquerra des de l’any 2000. Va ser president de la Federació Comarcal del Tarragonès de setembre de 2008, fins al divendres de la setmana passada, 15 d’octubre. Reus Per la seva banda, l’Assemblea local de Reus ha elegit Misericòrdia Roig i Torres com a nova presidenta de la Secció Local. La nova direcció d’Esquerra Reus està formada per: Presidència: Misericòrdia Roig i Torres Secretaria d’Organització: Aina Estarellas i Roca Secretaria de Finances: Àlfred Pitarch i Garcia Secretaria d’Imatge i Comunicació: Òscar Subirats i Torrebadell Secretaria de la Dona, col•lectius socials i militància: Ester Alberich i Forns Secretaria de Política Municipal: Mireia Masip i Esparza Secretaria de Formació: Santi Mosquera i Torres Vocalia: Jordi Tous i Vallvé Vocalia: Jordi Cartanyà i Solé Misericòrdia Roig i Torres (Reus, 14 de març de 1958). Diplomada en EGB, és mestra i cap d’estudis de l’Escola Misericòrdia de Reus.

Anna Simó, Sergi de los Rios, Marta Cid, Parlament

Esquerra: “Hem estat un grup parlamentari proactiu i el més lleial al pacte de govern de l’Entesa”

Anna Simó, diputada i portaveu del Grup Parlamentari d’Esquerra al Parlament de Catalunya, i Sergi de los Rios i Marta Cid, tots dos diputat per la demarcació de Tarragona de la VIII Legislatura que tot just acaba, han fet balanç de l’acció a la cambra legislativa catalana. Han remarcat l’actitud “proactiva dels diputats d’Esquerra”, és a dir, que “hem estat un grup que donava suport al govern però no només n’hem fet un seguiment, sinó que hem treballat, i molt, per trobar solucions als problemes que ens plantejava el territori i en algunes ocasions hem hagut de superar certs obstacles d’altres socis de govern”. Però també han volgut deixar clar que “Esquerra ha estat el més lleial al pacte de govern de l’Entesa, malgrat que alguns membres del govern d’altres partits no ho vegin igual”, ha dit Anna Simó en al·lusió a Xavier Sabaté, delegat de Govern a Tarragona qui fa dies va acusar Esquerra de no ser lleial al govern. Sergi de los Rios ha donat dades del volum de feina en aquests quatre anys. Ell ha fet 84 intervencions en el Ple del Parlament i 122 intervencions en les comissions d’on ha estat membre (les més importants, les d’Economia i Finances i de Política Territorial). Marta Cid, pel seu cantó, ha xifrat que durant la legislatura s’han aprovat 2.908 propostes de resolució, de les quals ella se n’ha responsabilitzat directament de 166 (5,7%) de les quals 88 (3,03%) han estat directament relacionades amb les Terres de l’Ebre. El diputat tarragoní ha afirmat que “altres diputats territorials no poden dir que han treballat tant com els d’Esquerra; per exemple, el que va ser cap de llista de CiU per Tarragona, Joan Miquel Nadal, només ha intervingut una sola vegada en el Ple del Parlament en els darrers set anys”, ha comparat Sergi de los Rios. Marta Cid ha remarcat que “donar suport al Govern no vol dir justificar totes les accions que aquest fa i per això des del grup parlamentari d’Esquerra hem incidit i confrontat posicions en alguns temes com la possible interconnexió de xarxes, quan va haver-hi l’episodi de la sequera, o la ubicació d’un cementiri de residus nuclears”.

Puigcercós, Tarragona, consulta

Puigcercós: "Tarragona tanca una etapa de consultes, ara falta Barcelona on el catalanisme se la juga"

El president d'Esquerra, Joan Puigcercós, ha donat suport aquest diumenge a la cinquena onada de consultes per la independència, i ha visitat Tarragona on avui se celebra la consulta per la independència. Puigcercós ha acompanyat una delegació d'Esquerra encapçalada pel tinent d'alcalde de Tarragona i cap de llista a la demarcació a les eleccions al Parlament, Sergi de los Rios. El president ha explicat que colia estar amb la "gent valenta d'Esquerra en la consulta" i ha afirmat que "amb l'onada de consultes d'aquest 17 d'octubre es tanca un cicle per anar ara a l'assalt de Barcelona, la capital de Catalunya". Puigcercós ha recordat que "si en la consulta de Sant Jaume de Frontanyà, el poble més petit de Catalunya hi havia fins a sis mitjans internacionals, la consulta de Barcelona és cabdal" perquè "Barcelona com a capital de Catalunya he de demostrar la força de la consulta, el 12 d'abril el catalanisme se la juga'. Serà el dia en que 'direm al món si volem ser lliures o no". El màxim dirigent d'Esquerra ha destacat també la feina d'Esquerra per impulsar les consultes i ha afirmat que "si Esquerra és forta en el proper Govern, la consulta de Barcelona tindrà suport" i ha afegit que si Esquerra és forta dins el proper govern, després de la consulta de Barcelona "serà el moment de fer un referèndum oficial i vinculant a tot Catalunya". Pel matí, Josep-Lluís Carod-Rovira, vicepresident de la Generalitat, ha votat també a Tarragona. Amb les votacions d'aquest diumenge a Tarragona i Rubí, tots els consellers i consellera d'Esquerra, així com el secretari general, Joan Ridao, han participat ja de les consultes per la independència celebrades arreu de Catalunya.

Nova executiva comarcal

Francesc Tarragona, nou president d’Esquerra al Tarragonès

La militància d’Esquerra Republicana de Catalunya del Tarragonès ha elegit Francesc Tarragona Baró com a nou president de la Federació comarcal amb el 90,4% de vots, en un congrés celebrat aquest divendres. Tarragona substitueix Pau Ricomà, qui va cloure el mandat estatutari de dos anys i no optava a la reelecció. En el mateix congrés, els qui fins ahir eren consellers nacionals en representació de la comarca, Maurici Preciado Maydeu, militant de Tarragona (93,7% de vots) i Jordi Gené Mariné, militant de la Canonja, (81,2% de vots) han tornat a ser elegits per al Consell Nacional del partit. El nou president comarcal també és conseller nacional. Així mateix, s’ha aprovat la nova executiva comarcal, formada per: Secretaria d’Organització: Maurici Preciado (Tarragona) Secretaria de Finances: Maria Grau (els Pallaresos) Secretaria d’Imatge i Comunicació: Jordi Gené (la Canonja) Secretaria de la Dona: Olga Vinuesa (Roda de Berà) Secretaria de Política Municipal: Josep M Magrinyà (Vilallonga del Camp) Secretaria de Política Parlamentària: Xavier Vila (la Nou de Gaià) Secretaria de Relacions Institucionals: Alexandre Boquet (Salou) Secretaria de Formació: Daniel Rodríguez (Constantí) La Federació del Tarragonès té marcada la fita en les eleccions municipals de 2011 de créixer en llistes i d’augmentar la representació en nombre de regidors i de municipis. El compliment d’aquests dos objectius representaria un pas endavant per augmentar la presència al Consell Comarcal i a la Diputació. “El municipalisme d’ERC sempre s’ha caracteritzat per ser obert i proper a la ciutadania i és per això que cal reforçar els valors republicans com a eixos transversals que hi són en totes i cadascuna de les actuacions dels nostres militants i càrrecs municipals”, afirma el nou president d’Esquerra al Tarragonès. CV Francesc Tarragona Baró Lleida, 1957. Llicenciat en Pedagogia Terapèutica i cursos de doctorat en Innovació Curricular .

Targetó dels actes a Tarragona

Actes d’Esquerra amb motiu del 70è aniversari de l’afusellament del President Lluís Companys

Esquerra Republicana de Catalunya en les diverses seccions locals organitza actes per commemorar que el 70è aniversari de l’afusellament (15 d’octubre de 1940) del President Lluís Companys, l’únic president democràtic d’un país d’Europa assassinat al segle XX. És de justícia estar agraïts i recordar aquelles persones que van donar la seva vida per la defensa de la llibertat i els drets nacionals i socials. Esquerra lamenta que el Consell de Guerra sumaríssim no ha estat anul•lat per vergonya de la democràcia. Tot seguit els informem dels principals actes. Divendres 15 d’octubre de 2010 Tarragona Esquerra, com a integrant de la Comissió Lluís Companys de Tarragona, assistirà a les 7.00 hores, a la Muntanyeta de l’Oliva, on es llegirà la sentència de mort; s’escoltarà l’himne d’Els Segadors; i es llançaran salves d’honor. I a les 18.30h, participarà en l’ofrena floral al monument situat a l’Avinguda Lluís Companys. Hi haurà discurs a càrrec de Josep Maria Coll, coordinador territorial d’Unió de Pagesos. Reus L’acte és a les 19.00 hores al cementiri municipal. La secció local aprofita l’efemèride per retre homenatge també a aquells personatges reusencs que han estat referents en la història republicana de la ciutat. Enguany es recordarà al que fou president del Centre de Lectura de Reus (1915-1922), promotor del Foment Republicà Nacionalista i editorialista del diari Foment, Pere Cavallé i Llagostera. Com a recordatori, l’any passat es va retre homenatge a Evarist Fàbregas. Així mateix, mantenint la tradició es farà un record per tots aquells que, de forma anònima, van lluitar per la llibertat de Catalunya, les despulles dels quals reposen al fossar del cementiri. Valls 07.00 Tronada a la Plaça del Blat i acte seguit, davant del monument a Lluís Companys (Passeig Lluís Companys), al Fornàs, s’hi llegirà el manifest i es procedirà a l’ofrena floral. La Canonja 07.00 salves d’honor a la Plaça d'Europa (darrera Plaça de Catalunya).

Joan Ridao, Sergi de los Rios, UGT, CCOO, Jaume Pros, Jordi Salvador, vaga general

Joan Ridao trasllada als sindicats el suport d’Esquerra a la vaga contra una reforma laboral que “facilita més la sortida del mercat laboral que l’entrada al mercat”

El secretari general d’Esquerra Republicana de Catalunya, Joan Ridao, i el diputat al Parlament portaveu en matèria econòmica i cap de llista per Tarragona a les eleccions de novembre, Sergi de los Rios, han realitzat una roda de premsa conjunta amb els secretaris generals respectius d’UGT i COOO, Jordi Salvador i Jaume Pros, a la seu del primer sindicat. Ridao ha traslladat el total suport d’Esquerra a la convocatòria de la vaga general del 29-S, ja que Esquerra s’oposa a la reforma laboral del govern espanyol. En paraules de Sergi de los Rios, “la reforma laboral està elaborada més per facilitar la sortida del mercat de treball que l’entrada laboral”. La reforma, a més, no permet establir un mercat laboral català que s’adapti millor a la nostra realitat. Esquerra també fa una crida a treballadors i treballadores a sumar-se a “les mobilitzacions, més enllà de la vaga general”, ja que si algú decidís no acollir-se al dret de vaga que l’empara, almenys sí que s’animi a anar a les mobilitzacions que s’organitzen arreu, com la de Tarragona a les 18.00 hores de dimecres 29. La vaga general és “oportuna i justa”, segons Ridao. Afegeix que la convocatòria no és en contra dels empresaris ni contra l’economia productiva, sinó “contra el govern espanyol, perquè ha aprovat una reforma laboral lesiva i perquè posa en perill el sistema públic de pensions”, ha dit Ridao. El govern de Zapatero “ha sucumbit” davant la crisi, la qual “no ha estat provocada pel mercat del treball, sinó pels excessos i la desregulació del mercat”. Les mesures plantejades pel govern espanyol ataquen les víctimes de la crisi, amb la rebaixa en salaris públics, l’augment de l’impost de l’IVA i la congelació de les pensions (“sis milions de pensionistes la veuran congelada a la pràctica”) anunciada dins de la propera llei de Pressupostos Generals de l’Estat. El govern de ZP “acabarà desballestant l’única cosa inteligible que tenia el govern, el sistema de protecció de la seguretat social”, ha dit Ridao.

Ismael Belart, Carmel Mòdol, Josep Maria Piqué, Marçà, agricultura, pagesia

Esquerra pensa que el futur de la pagesia passa per aplicar el Pla Estratègic de suport a l'Agricultura i Alimentació

El passat 16 de setembre, el grup comarcal d’ERC i Independents pel Priorat-Acord Municipal van organitzar una xerrada, Quin és el futur de la pagesia catalana ?, a càrrec del portaveu d’ERC al Parlament en matèria d’Agricultura, Carmel Mòdol. Els organitzadors ja preparen una altra xerrada, el proper dijous 30 de setembre, al Casal Museu de Marçà (20.00 hores) sota el títol Quin és el turisme que volem al Priorat?, a càrrec del director dels Serveis Territorials del Departament d’Innovació, Universitats i Empresa a Tarragona, Àngel Xifré. En la xerrada sobre el turisme es convida els representants del sector d’igual manera que es va fer per a la xerrada sobre el futur de la pagesia. En aquesta, Carmel Mòdol va tractar el Pla Estratègic de suport a l'Agricultura i Alimentació (Pensa) aprovat per unanimitat pel Parlament. El Pensa és fonamental perquè aposta per l'agricultura com un sector estratègic posant en valor la professió del pagès. Un objectiu del pla és el de donar a conèixer el món agrari, educar en el consum dels nostres productes i assegurar les bones pràctiques alimentàries. El Pensa dóna una importància cabdal a la recerca i la innovació per millorar la producció. El Pla obliga als governs successius de la Generalitat de Catalunya a executar la totalitat del pla, així com obliga a l'oposició a fer-lo complir. Un altre tema que va sorgir i va interessar als assistents en la xerrada de Carmel Mòdol va ser la reforma de la Política Agrària Comuna per al 2013. El diputat d’ERC creu que la reforma incidirà en la millora de les infraestructures agrícoles i la productivitat. Finalment, també va parlar-se del Pla de Desenvolupament Rural i de les mesures agroambientals, encara que aquestes han de provocar menys trasbals per a l’agricultor i ramader i han de retornar-li l’esforç en millor qualitat del producte i millor promoció del mateix per part de tots els agents implicats, incloent-hi la Generalitat de Catalunya.

Ascó, cementiri nuclear, Esquerra

Sergi de los Rios: "S'imposa el model d'equilibri territorial i no el model econòmic de monocultiu nuclear que volia gent destacada del PSC com Xavier Sabaté"

El diputat i cap de llista d'ERC per Tarragona a les eleccions al Parlament de Catalunya, Sergi de los Rios, ha mostrat la satisfacció per l'anunci que Ascó no és l'opció preferent del Ministeri per acollir el MTC. "Hem d'esperar a què el Consell de Ministres anunciï de forma oficial que l'escollit no és Ascó, i espero que almenys per un cop el sentit comú s'imposi en el Govern espanyol i faci cas a l'informe tècnic i descarti oficialment Ascó", ha dit. Sergi de los Rios , a més, s'ha felicitat perquè "la tasca de pressió d'Esquerra, de la mà de la societat civil i de la plataforma, ha donat els fruits i estem a prop d'un final feliç". I ha afegit que "s'imposa finalment el nostre criteri d'un model econòmic a les Terres de l'Ebre i a la Ribera d'Ebre basat en els valors naturals i l'atractiu turtístic, i no s'ha imposat el model econòmic de monocultiu nuclear que defensen destacats membres del Govern de Catalunya com el delegat del Govern a Tarragona i cap de lista del PSC, Xavier Sabaté". Finalment, Sergi de los Rios recorda que "va ser molt important que el Parlament també mostrés la seva oposició al MTC [l'any 2008]" malgrat que llavors alguns membres del Govern de Catalunya no van acceptar de bon grat la primera resolució del Parlament del març de 2008 en contra del MTC, una resolució que va tenir els vots en contra de PSC i també del PP.