Camp de Tarragona

Totes les notícies

Puigcercós, Sergi de los Rios, Empar Pont, Tarragona, Reus, consultes, referèndum

Joan Puigcercós encoratja a fer la gran consulta a Barcelona l’any 2011 per acabar de convèncer CiU i PSC de la conveniència del referèndum sobre la independència

El president d’Esquerra Republicana de Catalunya i candidat a la presidència de la Generalitat de Catalunya, Joan Puigcercós, s’ha reunit, acompanyat pel cap de llista per Tarragona, Sergi de los Rios, i la candidata número 3, Empar Pont, entre altres, amb persones que van participar o encara participen en l’organització d’una consulta popular sobre la independència de Catalunya en diversos municipis del Tarragonès i del Baix Camp. En concret han assistit organitzadors de Tarragona, Vilallonga del Camp i Roda de Berà, que treballen per fer-la a l’octubre, i de Reus, Cambrils, Torredembarra, Mont-roig del Camp, Constantí, la Canonja, el Morell i Riudoms, pobles on ja s’han celebrat. A més enllà d’agrair-lis la seva activitat, Puigcercós els ha encoratjat a ajudar en la mesura que sigui possible per poder fer realitat la gran consulta de Barcelona de l’abril de 2011, perquè “Barcelona és la ciutat que ens situa en el mapa”. “Des d’Arenys de Munt cap aquí hem aconseguit atreure la mirada del món cap a Catalunya perquè sàpigue que aquí hi ha un problema, però ens fa falta que ciutats com Barcelona i Tarragona també celebrin la seva consulta”, ha explicat Puigcercós. El líder d’Esquerra ha ofert de nou el suport i l’estructura del partit al servei de les plataformes que encara continuen treballant. I també ha subratllat que “la consulta a nivell de tota Catalunya que Esquerra demana per a la propera legislatura és l’única via possible, perquè representa donar la veu a la ciutadania i les urnes i les paperetes són imparables”. “A dia d’avui, la independència és una opció real”. Això potser no era així “fins l’any passat a Arenys de Munt”, diu Puigcercós, però els esdeveniments posteriors (consultes, sentència del Tribunal contra l’Estatut, la manifestació del 10 de juliol) han modificat el panorama. “Cal seguir apretant els grans partits perquè acabin veient que fer una consulta democràtica és l’única via possible, i un cop els convencem hem de treballar perquè guanyi l’opció independentista davant de l’autonomista”, ha reblat Puigcercós.

Puigcercós, Sergi de los Rios, pesca, Confraria, Tarragona

Esquerra es compromet a celebrar un ple monogràfic sobre pesca en la propera legislatura

El president d’Esquerra Republicana de Catalunya i candidat a la presidència de la Generalitat de Catalunya, Joan Puigcercós, i el cap de llista per Tarragona, Sergi de los Rios, s’han compromès a celebrar un ple al Parlament monogràfic sobre la pesca, a l’estil del ple monogràfic que es va fer el passat 14 d’abril sobre la situació del món agrari. Puigcercós i De los Rios ho van assegurar en la reunió que van mantenir amb la junta de la Confraria de Pescadors de Tarragona a la seu d’aquesta entitat. Els dirigents republicans van admetre que l’experiència del debat sobre el món agrari va ser prou positiva, però que en queda pendent un d’específic sobre la pesca. Puigcercós va adquirir davant de la Confraria el compromís d’aconseguir aquesta fita en la propera legislatura. Pescadors condemnats i pescadors absolts En un altre ordre de coses, Esquerra s’ha compromès a fer gestions a Madrid a fi i efecte de solucionar un fet injust. Alguns armadors tarragonins han acabat condemnats pel jutjat a pagar 7.200 euros de multa però d’altres han acabat absolts pel mateix tema. Tot es remunta a la protesta del sector pel preu del gas-oil en el port de Tarragona; ara bé, un informe de Capitania diu que aquell dia en cap cas les barques van bloquejar l’entrada i la sortida de vaixells. Malgrat aquesta evidència, el ministeri va posar les denúncies i fa poc han començat a arribar sentències desiguals, algunes absolutòries i altres condemnatòries. Esquerra comparteix amb la Confraria el malestar per aquesta contradicció dels jutjats, però també pel zel demostrat pel ministeri espanyol quan va presentar denúncies malgrat l’informe del capità del port. A més, la Confraria va exposar que la quantitat d’inspeccions i limitacions en matèria mediambiental no s’aplica amb la mateixa diligència en el control de l’origen de moltes captures que arriben de tercers països al mercat català. Els pescadors presents en la reunió van exposar altres problemàtiques que viu el sector.

Conferència a Marçà sobre el futur de l'agricultura catalana

El diputat d'ERC al Parlament i portaveu del grup en matèria d'Agricultura, Carmel Mòdol, oferirà una conferència, sota el títol Quin és el futur de la pagesia catalana?, al Casal de Marçà demà dijous 16 de setembre a les 20.00 hores. L'acte està organitzat pel grup comarcal ERC-Independents pel Priorat-Acord Municipal. Hi han estat convidats representants del sector agrari de la comarca (DO, cellers, pagesia, agroturisme, cases de pagès,...). Al final s'obrirà un torn obert de paraules entre els assistents.

Puigcercós, Parlament, Grup, Tarragona

Joan Puigcercós diu que “podem fer història en aquestes eleccions”

El president d'Esquerra, Joan Puigcercós, en conèixer la data de les properes eleccions al Parlament de Catalunya, ha afirmat que “a partir d'ara se'ns dóna l'oportunitat de canviar la història amb aquestes eleccions i trobar una sortida a l'actual atzucac autonòmic” i, en aquest sentit, ha recordat que per a Esquerra “la sortida més ràpida és fer un referèndum perquè la ciutadania pugui decidir si el futur de Catalunya ha de passar per la independència”. El republicà ha insistit que pactarà amb aquells que defensin la possibilitat de celebrar un referèndum sobre la independència de Catalunya. Cal tornar a fer sentir el “crit unànime” de la manifestació del 10 de juliol a Barcelona i que els catalans han de poder decidir el futur que volen. Amb tot, Puigcercós ha dit que “ha arribat l'hora de jugar el partit” i que els ciutadans d'esquerra poden canviar la història del país. “Avui ja sabem el quan”, ha dit, “però allò que és important és de què es parlarà fins que aquesta arribi'” ha posat com a exemple “com sortim de la crisi i com consolidem polítiques que s'han fet en benestar, educació i sanitat”. En aquest context, ha demanat un esforç a la resta de formacions polítiques perquè centrin el debat polític '”en quines respostes donem a la ciutadania”. Puigcercós ha fet aquestes declaracions en el transcurs de la reunió del Grup Parlamentari d'Esquerra que, com ja és tradicional en la primera reunió del grup que se celebra en l'inici del curs polític, ha tingut lloc en un escenari diferent a l'habitual. En aquesta ocasió s'ha celebrat a Tarragona. El president del Parlament, Ernest Benach i el tinent d'alcalde de l'Ajuintament de Tarragona i cap de llista per la demarcació al Parlament, Sergi de los Rios, han acompanyat Puigcercós. De la seva banda, el president del Parlament, Ernest Benach, ha explicat que aquest dimarts al migdia ha rebut la trucada del president Montilla que li ha confirmat que la data elegida és la del 28 de novembre.

Festa, Vi, Poboleda, Puigcercós, Sergi de los Rios

Puigcercós exigeix “discreció” a CiU i PSC i “deixar fer la feina” al Departament sobre la xinesa Chery

El candidat d’Esquerra Republicana de Catalunya a la presidència de la Generalitat de Catalunya, Joan Puigcercós, acompanyat pel cap de llista de Tarragona, Sergi de los Rios, i altres dirigents del Camp de Tarragona, ha inaugurat aquest matí la 12ena Festa del Vi i la Verema Antiga a Poboleda. Abans de piar el raïm (aixafar-lo amb els peus) i de donar per inaugurada la fira, el líder d’Esquerra ha reclamat “discreció” als partits catalans després de constatar que no li ha agradat el paper de CiU i PSC al voltant de les negociacions que el Departament d’Innnovació està fent amb la xinesa Chery per a la possible implantació d’una factoria de cotxes elèctrics a Catalunya. “Tant el paper de PSC d’esbombar les negociacions com el de CiU de voler treure-li importància no m’han agradat. Han fet massa declaracions per càlculs electoralistes. El que cal és discreció i deixar fer la feina al departament d’indústria”, ha dit Puigcercós, qui ha declinat parlar de possibles emplaçaments. El candidat a la Generalitat creu que PSC i CiU han pecat d’electoralisme en aquest assumpte quan encara “el tema no està tancat”. I ha comparat això amb el que passava en l’època de Jordi Pujol. “Quan Jordi Pujol portava a Catalunya inversions extrangeres, l’oposició sempre va tenir discreció”, ha recordat. Puigcercós defensa la tasca a Xina de Catalunya Investment, vinculada al Departament d’Innovació, Universitats i Empresa, per atreure inversors al país. I en especial, la de la firma Chery. “Catalunya té indústria automovilística i és puntera en la indústria dels complements, la qual es beneficiaria molt d’una factoria de cotxe elèctric”, ha remarcat Puoigcercós. Per això, ha aconsellat a tothom “discreció i fer la feina”, tot recordant que la Generalitat va intercedir fa pocs anys per mantenir la indústria del automòvil i la dels complements en relació a les factories de Nissan i Seat. Finalment, Joan Puigcercós ha defensat la qualitat dels productes catalans i, en concret, del vi en la inauguracuió de la Festa del Vi i la Verema Antiga de Poboleda.

Sergi de los Rios: "Mentre que la Generalitat executa més del 85% de les inversions programades a les Terres de l’Ebre, el Govern espanyol no supera el 15%"

El diputat Sergi de los Rios, cap de llista per Tarragona a les eleccions al Parlament de Catalunya de 2010, ha fet referència a l’oblit sistemàtic del Govern espanyol de les Terres de l’Ebre i el Camp de Tarragona, tant pel que fa al nombre d’inversions com a la seva execució. “Mentre que el Govern de la Generalitat executa més del 85% de les inversions programades a les Terres de l’Ebre, el Govern espanyol no supera el 15%". A més, ha recordat que "el Govern espanyol ha volgut aturar i retallar obres tan necessàries com la variant de l’Aldea o l’autovia de Valls; per això les nostres comarques són a les que més interessa i convé que Catalunya tingui un Estat propi”. Això ho ha dit en la primera reunió sobre l’organització de la precampanya electoral a les Terres de l'Ebre, on Esquerra farà campanya amb un programa electoral i candidat propi. A la reunió hi era el número 2 per Tarragona i primer per les Terres de l’Ebre, Lluís Salvadó, la diputada Marta Cid, i les candidates ebrenques a la llista per la demarcació Sònia Bertomeu, Montserrat Perelló, Neus Sanromà i Susanna Sancho. Sergi de los Rios ha fet saber que la candidatura d’Esquerra respectarà la identitat pròpia de cada territori que forma la demarcació de Tarragona i, per tant, “com que Esquerra ens creiem les vegueries, a la pràctica tindrem una programa electoral i un candidat propi per cadascun dels tres territoris que actuaran de manera coordinada, a diferència d’altres partits com CiU, PSC i PP que ho fan només des d’una òptica provincial”. Lluís Salvadó ha advertit que a les properes eleccions “ens juguem quin model de futur volem per a les Terres de l’Ebre i la gent pot comparar el model que ha posat en marxa Esquerra des del Govern amb el de CiU liderat per Artur Mas, conseller en cap del Govern de la Generalitat que volia fer el transvasament. O bé amb el model de l’alcalde d’Ascó de CiU que vol un cementiri nuclear o bé el de l’alcalde de Pinell de Brai de CiU que vol fer un macroabocador.

Sergi de los Rios exigeix a Foment que faci públic el calendari per recuperar les obres de l'A-27 i la variant de l'Aldea

El cap de llista per Tarragona d’Esquerra Republicana de Catalunya a les eleccions al Parlament de Catalunya, Sergi de los Rios, ha exigit al Govern espanyol que aclareixi els interrogants que va deixar ahir la seva compareixença i fixi un calendari per recuperar les obres de l'autovia entre Tarragona, Valls i Montblanc i la variant de l'Aldea. Segons el cap de llista dels republicans, la intervenció del membre de l'executiu espanyol es tracta més d'una declaració purament electoralista, ja que deixa la concreció per al proper 2011, quan no s'hauria d'haver rescindit mai el contracte de l'obre del tram d'autovia entre Montblanc i Tarragona: "José Blanco ens va donar ahir una mostra més de manca de seriositat i planficació, en un espectacle que ja dura massa dies", ha assegurat de los Rios. En aquest sentit, Sergi de los Rios també ha lamentat l'actitud del diputat al Congrés Francesc Vallès, que just l'endemà del primer anunci de l'aturada de les obres, sorprenia a tothom amb la proposta de continuar-les amb capital privat: "Francesc Vallès s'ha convertit en el missatger del PSOE i el Govern Espanyol a Tarragona, mentre que s'ha oblidat de defensar els interessos del país i la demarcació a Madrid. Des del Camp de Tarragona hem de tenir una sola veu, com va succeir el passat 15 d'agost a l'acte de protesta de Montblanc". Precisament, un acte que de los Rios posa d'exemple de la pressió que encara s'ha de fer a Madrid: "Davant la poca llum que vam trobar en el discurs del Ministre Blanco, ara més que mai hem de seguir fent pressió, reivindicant el que és de justícia i necessari per al territori", ha manifestat el diputat. El cap de llista d'ERC ha recordat que Catalunya és sempre la gran perjudicada en les retallades de l'Estat, que prima sempre el seu model centralista i s'oblida un cop més d'un Corredor del Mediterrani que és prioritari per a tots els sectors menys per al Govern de l'Estat.