Camp de Tarragona

Totes les notícies

Pere Muñoz interpel·la el Govern i li demana explicacions sobre el canvi de dates per a la decisió sobre el cementiri nuclear

El senador per Tarragona, Pere Muñoz, interpel·larà al Govern espanyol el pròxim Ple del 20 de juliol sobre quan té previst l'aprovació definitiva de la ubicació Magatzem Temporal Centralitzat (MTC) de residus radioactius i si pensa abordar abans amb els partits polítics i les Comunitats Autònomes aquest consens necessari que fixa l'acord del Congrés dels Diputats del 23 de juny de 2010. Pere Muñoz argumenta en el text d'aquesta interpel·lació que, després de la resolució del 29 de desembre de 2009 del Ministeri d'Indústria per a la selecció de municipis candidats a situar la instal·lació del magatzem temporal centralitzat (MTC) de residus radioactius, ja ha transcorregut el termini de presentació d'al·legacions, el personal d’ENRESA ja ha visitat els vuit municipis candidats i ha realitzat els tràmits d'avaluació de les candidatures. Per això, el senador pregunta si el Govern ha rebut l'informe final de la Comissió Interministerial, encarregada d'analitzar les candidatures sobre els municipis idonis on situar la instal·lació, i quan es farà públic aquest informe. També explica el senador de l’Entesa que el passat 24 de juny, el Ministre d'Indústria anunciava que el Govern estava disposat a ajornar la decisió sobre la ubicació del MTC per a arribar a un pacte amb el PP i que el magatzem de residus nuclears s'havia de situar amb el màxim consens social i polític, que s'ha de basar en el diàleg i l'acord amb el PP.

Candidatura per Tarragona a les eleccions al Parlament

Esquerra Republicana de Catalunya ja té aprovades les quatre candidatures per demarcació a les eleccions al Parlament de Catalunya 2010. En el cas de Tarragona, és l’única llista que no va rebre cap vot en contra durant el Consell Nacional de dissabte, una excepció que venia precedida d’una altra, ja que l'executiva nacional havia aprovat la candidatura per unanimitat. Els consellers nacionals van refrendar-la per 142 vots a favor, 16 vots en blanc, cap vot en contra i 8 abstencions. Tal com s’havia anunciat, els tres primers llocs són per Sergi de los Rios, Josep Lluís Salvadó i Empar Pont. La candidatura completa és la següent: 1. Sergi de los Rios i Martínez, de Tarragona (diputat i tinent d’alcalde de Promoció econòmica i Projecció exterior) 2. Josep Lluís Salvadó i Tenessa, de la Ràpita (delegat del Govern a l’Ebre) 3. Empar Pont i Albert, de Reus (tinent d’alcalde de Cultura) 4. Sònia Bertomeu i Tomàs, de Deltebre (tinent d’alcalde de Personal, Hisenda, Comunicacions i Medi Ambient) 5. Joan Gibert i Artze, del Vendrell 6. Àngel Xifré i Arroyo, d’Almoster (alcalde i director territorial d’Innovació, Universitats i Empresa a Tarragona) 7. Josep Maria Pallàs i Guasch, de Valls (regidor) 8. Montserrat Perelló i Margalef, de Tivissa (coordinadora territorial de Joventut a l'Ebre) 9. Isabel Sales i Coderch, de Vallclara (regidora i coordinadora territorial de l’Institut Català de les Done a Tarragona) 10. Josep Maria de Magrinyà i Roig, de Vilallonga del Camp 11. Neus Sanromà i Samper, d’Arnes (regidora) 12. Jordi Sabaté i Gàsquez, de la Vilella Baixa (alcalde) 13. Susanna Sancho i Maigí, d’Amposta 14. Magí Baltà i Ventura, de Blancafort (alcalde) 15. Núria Gavarró i Rodríguez, de Valls 16. Josep Oriol Nicolau i Tell, de Constantí (representant de les JERC) 17. Teresa Moreso i Gisbert, de Roquetes 18. Josep Anton Moreno i Vidal, de Móra d’Ebre Suplents S1. Maria Dolors Pérez i Garreta, de Mont-roig del Camp S2.