Camp de Tarragona

Totes les notícies

Diari de campanya. Sensacions del primer dia

Si hem de definir les impressions que candidats, equips, voluntaris i demés gent que treballa en pro de la causa senten en les primeres hores d'aquesta campanya de ben segur que encertem amb el denominador en comú: l'entusiasme. Moltes persones que creuen, treballen i comparteixen el projecte que Esquerra té en 84 dels municipis del Camp de Tarragona on es presenta llista van arrencar la campanya puntuals a les dotze de la nit fent la tradicional enganxada de cartells que dona el tret de sortida oficial als quinze dies de campanya previs a les eleccions. Què els uneix a tots ells? Doncs les ganes, la feina, la il·lusió de portar a cadascuna de les localitats un Impuls Republicà que carregui les piles a les poblacions adormides; o bé que trenqui amb males praxis instaurades en governs locals massa arrelades a causa d'una durada excessivament llarga de càrrecs electes que acumulen mandats i mandats a les seves esquenes. Els sopars previs a l'enganxada de cartells van reunir una munió de gent alegre, somrient, que afronta els reptes d'unes municipals amb la millor de les intencions: treballar pel poble, per fer una vida més còmoda als seus convilatans, per contribuir a la solució dels problemes propis del dia a dia, per afavorir la convivència, per resoldre la divergència d'opinions... Les idees dels grup d'Esquerra de cada població son fruit de millorar tots aquests aspectes sempre sota el paraigües de la llibertat i el diàleg. Tots aquests entusiastes s'hi deixaran la pell, en podeu estar segurs.

Diari de campanya. Curiositat per conèixer com es consolida un projecte que ha capgirat el municipi

La presentació oficial de la llista d'Esquerra Torredembarra, encapçalada per Eduard Rovira, va acollir tan públic com l'aforament del local permetia. Les persones que conformen la llista estan fortament vinculades a la Torre i són ben conegudes per tothom, ja que la majoria d'elles provenen de la 'família dels...' o de 'ca...' però així i tot van ser molts els curiosos del mateix municipi que es van acostar fins al Bar El Sabó per saber qui forma part de la candidatura. La feina feta en el govern municipal en aquest mandat que ara finalitza ha estat un revulsiu en la vida política de la localitat, ja que ha suposat l'arribada d'una estabilitat més que necessària al municipi donat que és el primer que s'ha pogut completar des de fa 24 anys. L'indret escollit per la presentació no va ser gratuït: antigament era una fàbrica de sabó i després va ser el centre republicà. Així, l'ambient que suscita el lloc acompanyava perfectament la filosofia en què s'inspira els projecte d'Esquerra a Torredembarra: donar un #ImpulsRepublicà al municipi, que impregni la política que es fa des de l'Ajuntament de pràctiques netes, transparents i honestes i que tot això es tradueixi amb un progrés que faci millor la vida dels torrencs i torrenques. Perquè al cap i a la fi és aquest l'objectiu final de la gent que decideix participar en els projectes polítics. I per fer-ho, es necessiten carregaments de ganes i empenta i tones d'il·lusió, i d'això, tal com es va poder veure a la Torre, en tenen bones provisions.  

Diari de campanya. Un equip de persones treballadores a Perafort

La ruta per presentar candidats i candidates per les Municipals ja fa dies que ha començat. Aquest diumenge vaig ser a Perafort, per acompanyar el Jordi Cacho i el seu equip a la carpa que havien organitzat davant l’església. Em va cridar l’atenció la canallada que els acompanyava. Havien preparat un taller per entretenir els més menuts, mentre ells donaven a conèixer el seu projecte polític en un municipi que fa més de dues dècades que està governat pel mateix alcalde. Ganes de canvi, d’impulsar les activitats al poble i d’evitar que es converteixi només en un municipi dormitori, són algunes de les principals inquietuds d’un equip de gent amb moltes ganes de fer coses per Perafort i Puigdelfí. Només un apunt, a dos quarts de dues del migdia –recordem que era diumenge- el Jordi, el cap de llista, va haver de marxar perquè entrava a treballar, fa torns en una empresa de l’Alt Camp; i minuts abans se n’havia anat la Marina, la número 2 de la llista, que entre setmana treballa com a enginyera i el cap de setmana fa d’extra al restaurant del poble. Persones normals i corrents, treballadores, somniadores, amb ganes de millorar Perafort, ah, i amb sensibilitat per conciliar la vida “política” i la família. Tallers pensats per la canalla, sempre són d’agrair! Gràcies, Rebeca.  

Esquerra Republicana presenta el rècord històric de candidatures al Baix Camp amb 24 llistes del total de 28 municipis que pertanyen a aquesta comarca

Les llistes presentades són 24; disset d’elles sota les sigles d’ERC, sis com Acord Municipal i una com a coalició d’ERC i MES (Moviment d’Esquerres)   Respecte les darreres eleccions municipals del 2015 ERC presenta llista en 3 municipis més, aquestes localitats són: Maspujols, Duesaigües i La Febró. Això vol dir que es cobreix un 99.20% del cens de tot el Baix Camp. De les 24 candidatures n’hi ha 4 que són cocandidatures: Vandellòs – Hospitalet, l’Aleixar, Arbolí i La Febró. Les dues primeres estan encapçalades per dues dones i les altres per un home i una dona, respectivament. Així, amb les 28 persones que es presenten com a números 1 s’ha assolit la paritat total a la comarca amb 14 dones i 14 homes. Cal destacar doncs, el rellevant paper que juguen les dones, fet que fins ara no s’havia aconseguit mai. Tot seguit repassem la relació d’alcaldables del Baix Camp, 14 opten a la reelecció i els 14 restants es presenten per primer vegada:   Reus – Noemí Llauradó (Repeteix) Cambrils – Camí Mendoza (Repeteix) Mont-roig i Miami – Irene Aragonés (Repeteix) Riudoms – Ricard Gili Vandellòs-Hospitalet- Raquel Gené i Esmeralda Saladié La Selva del Camp – Jordi Vinyals (Repeteix) Castellvell del Camp – Josep Sabaté (Repeteix) Montbrió del Camp – Carmina Blay Les Borges del Camp – Rosa Abelló (Repeteix) Vinyols i els Arcs- Arnau Guasch (Repeteix) Alforja – Sergi Abril Almoster – Àngel Xifré (Repeteix) Riudecols – Bea Mayordomo (Repeteix) Riudecanyes – Ernest Roigé (Repeteix) Botarell – Lluís Escoda (Repeteix) L’Aleixar – Pep Anglès i Ana Maria Velázquez Maspujols – Cristina Gros Vilaplana – Josep Bigorra Vilanova d’Escornalbou – Sergi Ciurana (Repeteix) L’Albiol – Andreu Carrasco (Repeteix) Duesaigües – Noèlia Tarragó Colldejou – Jordi Sierra (Repeteix) Arbolí – Magda Seriol i Meritxell Romanos La Febró – Joan Carles Santos i Lourdes Martorell     Actualment, Esquerra o Acord Municipal té l’alcaldia en 9 municipis i 78 regidors.

ERC es posiciona com la formació política més forta el 28A

VOTS. El canvi de tendència que s'ha imposat en aquestes eleccions avala un anàlisi més reposat dels resultats obtinguts. Amb les xifres damunt la taula afirmem categòricament que ERC obté el rècord històric de vots a la demarcació de Tarragona amb 113.472 papertes dipositades a les urnes, el que suposa un 27,24% del total. L’anterior rècord datava del 21 de desembre del 2017 – en les eleccions al Parlament de Catalunya – el nombre de vots aleshores va ser de 104.832. Si comparem els resultats del 28A amb les darreres eleccions Generals, celebrades l’any 2016, ERC guanya 46.000 vots ja que llavors se’n van aconseguir 67.759, el que representava gairebé el 20%, en canvi aquesta vegada puja fins al 27,24%. També la participació ha estat més elevada que ara fa 3 anys, concretament 16 punts per damunt. Aquest augment s’ha concentrat en més vots per a ERC i per al PSC, amb aquest ordre respectivament. La pujada de vots més alta, respecte del 2016, la té ERC i això explica el triomf històric. REPRESENTACIÓ. Per primera vegada, a la demarcació de Tarragona, ERC passa d’1 a 2 diputats al Congrés i manté els tres senadors que va obtenir el 2016. Si tenim en compte que a la demarcació de Tarragona s’elegeixen 6 diputats i 4 senadors, Esquerra Republicana de Catalunya aporta la meitat dels 10 representants (2 diputats i 3 senadors), és a dir, que el 50% de la representació total que s’ha escollit ha anat a parar a les sigles d’ERC. Cal recordar que abans de les eleccions generals de 2015, ERC tenia zero representants a les Corts per Tarragona. Així doncs, l’evolució que el partit ha fet en tan sols 4 anys ha estat més que significativa a les comarques de Tarragona. Hi ha un precedent de victòria per part d’ERC a les eleccions europees de 2014 però en aquella ocasió la participació a la demarcació va ser del 44.77%, en canvi la registrada aquest 28A arriba gairebé el 76%. Per tant, l’èxit aconseguit ara té molt més mèritque no pas en les darreres votacions al Parlament Europeu.

ERC suma un diputat més a Tarragona amb una participació històrica

Els republicans revaliden els tres senadors obtinguts el 2016 i assoleixen per primera vegada dos escons al Congrés. D’aquesta manera ERC aconsegueix la meitat dels deu representants (sis diputats i quatre senadors) que es trien a la circumscripció de Tarragona.   Esquerra Republicana de Catalunya guanya les eleccions i obté un resultat històric a la demarcació. Per primera vegada els d’Oriol Junqueras sumen dos diputats al Congrés. Norma Pujol acompanyarà a Jordi Salvador, que revalida l’escó, i es converteix així en la primera diputada ebrenca republicana. Pel que fa al Senat, Miquel Aubà, Laura Castel i Josep Rufà repetiran com a representants de Tarragona. ERC torna a aconseguir tres dels quatre senadors tarragonins en unes eleccions amb una participació històrica de gairebé el 76%.   Els republicans s’han mostrat molt satisfets pels resultats que “evidencien la voluntat del poble català de retornar el conflicte polític a la política i no als tribunals”, tal com ha afirmat el reelegit Jordi Salvador. I ha afegit: “Catalunya ha confiat en el projecte d’Esquerra Republicana de Catalunya de manera majoritària i això és un missatge no només al govern de l’Estat sinó també al món”. Per la seva banda, la senadora Laura Castel ha agraït la confiança dels electors i s’ha compromès a seguir treballant de manera incansable per defensar els interessos del territori a Madrid i als fòrums internacionals. “La defensa d’unes infraestructures dignes, un Estat lliure de corrupció i la protecció dels drets socials i nacionals seguirà sent la nostra prioritat”.   La recent escollida diputada flixanca Norma Pujol ha valorat molt positivament el fet que per primera vegada Esquerra hagi sumat  dos escons a la circumscripció de Tarragona, i que també per primer cop un d’aquests sigui ostentat per una representant de les Terres de l’Ebre. “Treballarem amb entusiasme i rigor per defensar els drets civils i polítics dels nostres companys i companyes represaliats però també els de tota la ciutadania de Catalunya”.

ERC tanca la campanya a Tarragona recordant que l’independentisme pot guanyar per primera vegada unes eleccions generals

Joan Tardà ha estat el protagonista de l’acte que ERC ha celebrat aquest dijous i que ha aplegat prop de 200 persones al Centre Cívic de Sant Pere i Sant Pau. L’acte ha servit per tancar a la demarcació la campanya dels republicans per a les eleccions generals, demà ho faran a Badalona.   El fins ara portaveu de l’equip parlamentari d’ERC al Congrés, Joan Tardà, ha esperonat a tots els assistents a participar en totes les comteses electorals. També ha animant als candidats en aquestes eleccions del 28 d’abril a “seguir lluitant per ser l’altaveu d’aquells que pateixen la repressió ferotge de l’Estat”. Tardà s’ha mostrat molt optimista per la fortalesa de l’independentisme, i més concretament la d’ERC que per a les eleccions municipals presenta 807 llistes a tota Catalunya, una xifra rècord que la situa com la força amb més candidatures. En l’acte també hi ha parlat el seu company de files i representant de la demarcació de Tarragona, Jordi Salvador. Salvador ha centrat les seves paraules amb la mirada posada en la defensa dels drets dels treballadors, la lluita contra la corrupció i la necessitat de fer un font fort a Madrid per forçar a l’Estat a reconèixer el dret a l’autodeterminació. El candidat a l’alcaldia de Tarragona ha estat el tercer a parlar. Pau Ricomà ha reforçat la idea present en tot l’acte que “l’únic dic de contenció possible a l’extrema dreta té unes sigles històriques: Esquerra Republicana de Catalunya.” També ha explicat la importància de marcar les tres caselles d’ERC al Senat ja que és el partit independentista que té més opcions de guanyar a Catalunya. El fet de repartir el vot “només beneficiari al PSC disposat a votar un altre 155 quan els arribi l’ordre.”   Per la seva banda la diputada al Parlament Raquel Sans ha advertit en el seu discurs la necessitat d’evitar que Ciutadans formi part del govern ja que aquesta formació ha parlat obertament de l’aplicació del 155 com única proposta política per Catalunya.

Tot pel Territori

Finalitzada la Legislatura XII al Senat cal fer una reflexió de la feina feta, d’una feina que personalment he dividit en dos grans grups, defensa dels drets socials i defensa dels drets del territori del Camp de Tarragona amb tot el que tot això implica. La diferències dins el propi territori, format per cinc comarques -dues d’elles amb un gran nombre de ciutadans i les altres tres amb unes característiques molt diferenciades- complementen tot allò que cal valorar: la diversitat dels paisatges, dels cultius, del treball i també del tarannà de cada un de nosaltres. Si la segona Àrea Metropolitana a Catalunya es Tarragona aquesta no es pot concebre sense tenir al mateix taulell els nostre pobles, les infraestructures que ens comuniquen entre nosaltres i els nostres centres de treball i amb les nostres famílies i amics. Sí, som una regió complexa i falta millorar aquest reconeixement intern entre totes i tots els que hi vivim. Per tot això la segona de les meves feines ha estat conèixer de primera mà a les persones lligades al territori: empresaris, sector agrícola, cooperatives, escoles de formació, regidors, alcaldesses i alcaldes de diferents colors polítics, juntament amb associacions i entitats lligades al nostre territori. De tots ells he aprés moltes coses i he pogut establir lligams de col·laboració, afinitats i s’han donat respostes i solucions a diferents problemàtiques des de el Sector Primari, Pesca i Agricultura fins a empreses del Tercer Sector. Cal dir que les regidores i regidors dels diferents municipis han establert aquest darrers anys un sistema de treball en Grup, que ha permès un treball en xarxa i unir-se entre ells per aconseguir millores i inversions per reparar un greuge d’anys de Madrid cap al Camp de Tarragona i també des de Barcelona fins a la nostra àrea. En molts del municipis s’ha pogut treballar i fer visibles els esforços que fan les seves empreses situades als polígons industrials on després d’anys de recessió econòmica podem veure empreses punteres al sector del automòbil, ferroviari, agroalimentari, papereres on la seva producció, presència i disseny està ja per tot el món; les cooperatives agràries, on els socis vetllen cada cop més per fer productes d’alta qualitat com ara el vi, les avellanes o les olives ,entre d’altres productes locals, s’obren mercat a nivell de Catalunya, amb un suport de les diferents DO Avellana de Reus i DO Siurana i vins de les la DO Montsant, DOQ Priorat i DO Tarragona sense deixar de reconèixer els productes de l’horta i del mar, que ens apropen peix als nostres mercats i manteniment d’un sector com el peix blau amb una crisi marcada per la manca de captures i vedes.

Esquerra Republicana presenta més llistes que mai a les Eleccions Municipals

Els republicans presenten 84 propostes per al Camp de Tarragona en un acte que ha comptat amb la participació del candidat al Congrés Gabriel Rufián    La Federació Regional d’ERC al Camp de Tarragona ha presentat aquest vespre les candidatures que concorreran a les eleccions municipals del pròxim 26 de maig, en un acte que ha aplegat la majoria de caps de llista republicans a l’Aula Magna de la URV. Gabriel Rufián, diputat al Congrés i número 2 d’ERC a les eleccions del 28A, ha estat l’encarregat de cloure aquesta presentació, que també ha comptat amb la presència dels candidats republicans per Tarragona al Congrés i el Senat i al Parlament Europeu.   Més de 400 persones han omplert l’Aula Magna de la URV en un acte ha servit per constatar la feina feta des del territori i pel territori. Sense perdre de vista les preocupacions nacionals, els equips dels diferents municipis del Camp de Tarragona fa temps que treballen amb propostes definides i pensades per a la millora de la vida dels ciutadans de la demarcació. Una de les principals novetats per aquests comicis, és que per primera vegada totes les llistes d’ERC són cremallera, per tal d’assegurar la màxima paritat a les institucions.    L’alcalde de Torredembarra, Eduard Rovira, ha estat el primer en agafar la paraula i en el seu discurs ha posat en valor el fet que l’actual mandat, que està a punt d’acabar, és el primer que s’ha pogut completar des de fa 24 anys en el municipi“La lliçó de seriositat que hem donat són la demostració de l’estabilitat, la seguretat i la confiança que transmetem la gent d’Esquerra”. Tot seguit la l’alcaldessa i candidata per Cambrils, Camí Mendoza, ha parlat també de la seva experiència en el govern municipal on “durant 4 anys hem governat amb tres partits, amb 3 ideologies i 3 programes diferents i per això ens cal i caldrà diàleg. És imprescindible saber escoltar i els d’ERC això ho sabem fer”.   I d’una cap de llista a una altra.