Camp de Tarragona

Totes les notícies

Maria Grau encapçalarà la llista d'ERC Els Pallaresos

Maria Grau encapçalarà la llista d’ERC Els Pallaresos a les eleccions municipals del 2019

L’assemblea local del partit ha escollit aquest dijous per unanimitat que Grau concurreixi com a alcaldable d’ERC després d’haver entrat com a regidora el maig del 2017, on ocupa les regidories de: Cultura, Patrimoni, Turisme, Participació Ciutadana i Gent Gran, després d’agafar el relleu de Miquel A. Granero. Maria Grau s’ha mostrat satisfeta i encoratjada amb el suport de la militància i afirma que “és una gran responsabilitat assumir aquest projecte però amb molta il·lusió i fermesa per poder aconseguir els objectius marcats durant aquesta legislatura i poder portar-los a terme en un futur.” Per Grau “l’Ajuntament ha de posar els seus fonaments en el republicanisme i els seus valors d'honestedat, bon govern, transparència, mà estesa i confiança vers els veïns i veïnes. Des d'ERC treballarem per aconseguir un ajuntament pensat per tothom, restem oberts a parlar en tothom qui vulgui contribuir en el projecte dels valors republicans i demòcrates, tothom que hi vulgui sumar hi serà benvingut.” CV Maria Grau i Alasà Tarragona. 24 d’abril de 1988 Ha cursat estudis de màrqueting i comunicació digital, així com estudiant de geografia i història per la UNED. Milita a Esquerra Republicana de Catalunya des de l’any 2008, assumint diferents responsabilitats: secretària de finances de la local dels Pallaresos i secretària de finances de la comarcal del Tarragonès. Ha treballat en el món del comerç en la botiga familiar. Directora i responsable de l’empresa 28 Graus Digital especialitzada en comunicació digital, màrqueting i publicitat. Ha estat sempre molt vinculada al teixit associatiu, ha estat membre de la Colla Diables Voramar i Víbria de Tarragona, Colla Xiquets del Serrallo, Gegants del Serrallo, Gremi de Marejants de Tarragona, Congregació de Senyores de la Mare de Déu de la Soledat de Tarragona, Hermandad de Nuestro Padre Jesús de las Penas y Nuestra Senyora del Consuelo del Vendrell. Vinculada al món de l’esport on ha estat entrenadora de bàsquet en diferents clubs del Camp de Tarragona: Tarragona, El Morell, etc.

Jordi Cartanyà ha estat escollit cap de llista per ERC Valls

Jordi Cartanyà serà l’alcaldable per ERC Valls a les municipals del 2019

L'assemblea local l'ha escollit per unanimitat   Jordi Cartanyà encapçalarà la llista d'ERC Valls a les eleccions municipals del 2019.  L'assemblea local del partit l'ha escollit aquest dimarts  3 de juliol per unanimitat dels vots. Jordi Cartanyà repetirà així com a alcaldable d'ERC després d'haver entrat com a regidor a les eleccions del 2011. Des del 2015, és el primer tinent d’alcalde a l'Ajuntament de Valls i regidor de Benestar Social i d’Habitatge. També és diputat i president del grup d’ERC a la Diputació de Tarragona.      Jordi Cartanyà s'ha mostrat satisfet del suport rebut de la militància vallenca i ha afirmat que 'és una responsabilitat que assumeixo amb il•lusió i amb la idea que Valls necessita un canvi claríssim'. Per Cartanyà, ‘fa quatre anys vam aconseguir portar aire fresc a l’Ajuntament, amb noves formes de fer i de treballar, fent especial incidència en les persones amb menys oportunitats'. ‘Ara amb més gent sumada al nostre projecte, i amb una il•lusió renovada, entre tots i totes aconseguirem que Valls continui avançant per esdevenir una ciutat exemple de valors republicans’ ha afirmat Cartanyà.   CV de Jordi Cartanyà   Jordi Cartanyà, (Nascut a Valls el 6 de desembre de 1965), casat i amb tres fills. Va estudiar Fisioteràpia a l’EU Gimbernat. Ha treballat al Pius Hospital de Valls entre d’altres centres hospitalaris i educatius. Era gerent, productor i actor de la companyia d’espectacles Pa Sucat, que ell mateix va crear amb altres vallencs l’any 1986. Regidor de l’Ajuntament de Valls des del 2011. Ha participat activament en diverses entitats com l’Esplai 4 Baixos, la Colla Vella dels Xiquets de Valls, l’AMPA de l’Enxaneta, l’AMPA de l’IES Jaume Huguet i la parròquia de Sant Joan. És soci de l’ANC i Òmnium Cultural.    

La Diputació, a instàncies d’ERC, reclama que es ratifiqui el conveni 189 de l’OIT que dignifica les treballadores de la llar i de les cures  

El Ple de la Diputació de Tarragona ha aprovat una moció del Grup Polític d’Esquerra Republicana de Catalunya (ERC) que defensa els drets laborals de les persones treballadores de la llar i de les cures, que en l’actualitat a Espanya pateixen discriminacions respecte a la resta de treballadors en el Règim General de la Seguretat Social.   La moció demana que l’Estat espanyol validi el conveni 189 de l’Organització Internacional del Treball (OIT) sobre el treball digne de les treballadores de la llar, que altres països de la Unió Europea ja han ratificat com ara Bèlgica, Portugal, Irlanda, Itàlia, Finlàndia o Alemanya.    Aplicar el conveni faria que les persones treballadores de la llar i de les cures s’equiparessin a la resta de treballadors i treballadores del Règim General. Perquè la seva actual tipificació laboral fa que a aquestes persones no se’ls garanteix el dret a un acomiadament motivat, se les exclou de la Llei de prevenció de riscos laborals, del Fons de Garantia Salarial i molt especialment de la prestació d’atur.   ERC ha defensat aquesta moció al Ple de la Diputació i ha afegit: “La República Catalana hauria ratificat el conveni 189 de l'OIT com sí han fet altres països de la Unió Europea, com ara Bèlgica, Portugal, Irlanda, Itàlia, Finlàndia o Alemanya”.   Tot seguit us copiem els acords de la moció d’ERC: Primer. Que un cop aprovada aquesta moció de suport a la dignificació del treball de la llar i les cures i a favor de la ratificació del conveni 189 de l’OIT, s’insti al Govern de l’Estat espanyol a ratificar-lo de manera immediata per poder garantir l’equiparació dels drets de les treballadores i treballadors de la llar i les cures als de la resta de treballadors i treballadores del Règim General de la Seguretat Social. Segon. Instar al Govern de l’Estat espanyol a legislar per tal de garantir  el dret a un acomiadament motivat, la seva inclusió en el marc de la Llei de prevenció de riscos laborals, del Fons de Garantia Salarial i molt especialment de la prestació d’atur.

Irene Aragonès, Noemí Llauradó, Camí Mendoza i Rosa Abelló.

ERC Baix Camp escull 4 dones com a primeres caps de llista per les municipals del 2019

A la comarca del Baix Camp, Esquerra Republicana ja ha escollit les 4 primeres persones per encapcelar la llista del seu municipi o ciutat per les pròximes municipals al 2019, Noemí Llauradó a Reus, Camí Mendoza a Cambrils, Irene Aragonès a Mont-roig del Camp i Rosa Abelló, a Les Borges del Camp. Les quatre republicanes han estat escollides per unanimitat durant les assemblees obertes que s'han dut a terme amb les seccions locals dels seus municipis i ciutats, amb el suport total de la militància.   Noemí Llauradó és nascuda a Reus, llicenciada en Dret per la Universitat Rovira i Virgili. Màster en Advocacia per la Universitat Oberta de Catalunya. Especialista universitària en Tècniques d'Administració i Gestió de Personal per la Universitat Oberta de Catalunya. Advocada no exercent de l'Il·lustre Col·legi d'Advocats de Reus. Funcionària del Cos de Tècnics Superiors de l'Administració de la Generalitat de Catalunya. Cap de la Secció de Secretaria dels Serveis Territorials de Benestar Social i Família a Tarragona. També ha treballat de tècnica superior a la Comissió d'Assistència Jurídica Gratuïta i al Centre de Mediació Familiar dels Serveis Territorials de Justícia a Tarragona i als Serveis Tècnics de l'Ajuntament de Riudoms. És sòcia del Centre de Lectura i del Reus Deportiu i membre de l'Assemblea Nacional Catalana. Milita a Esquerra Republicana de Catalunya des del 2003. Actualment, és la regidora de Salut de l'Ajuntament de Reus. A les eleccions al Parlament de Catalunya de 2017 fou escollida diputada amb la llista d'Esquerra Republicana de Catalunya-Catalunya Sí. Camí Mendoza és nascuda a Cambrils i és molt coneguda a la vila per la seva elevada implicació en el món associatiu. Vinculada al món de l'esport, va ser la presidenta nacional del Comitè Tècnic de Patinatge Artístic de la Federació Catalana de Patinatge, federació capdavantera en treballar a favor del reconeixement de les seleccions esportives Catalanes.

La Trobada Municipalista d’ERC Alt Camp compte amb la videoconferència de la consellera a l'exili Meritxell Serret

La Trobada Municipalista d’ERC Alt Camp compte amb la videoconferència de la consellera a l'exili Meritxell Serret

Càrrecs electes, militants, simpatitzants i amics d’Esquerra Republicana de Catalunya a l’Alt Camp han pogut conversar avui per mitjà de videoconferència des de Brussel·les amb la consellera d’Agricultura a l’exili, Meritxell Serret, durant la primera Trobada Municipalista comarcal que s’ha celebrat al Convent del Carme de Valls. Una cinquantena llarga d’assistents i la consellera han pogut intercanviar paraules d’ànim i coratge per superar la situació actual de Catalunya i avançar en la construcció de la República des del nou Govern de la Generalitat i a partir d’una àmplia victòria en les eleccions municipals del 2019.   La trobada ha començat amb la benvinguda del president d’ERC Alt Camp, Josep M. Pallàs, i d’ERC Valls, Andreu Garcia, i amb les intervencions dels quatre regidors a l’equip de govern municipal de l’Ajuntament de Valls -Jordi Cartanyà, Òscar Peris, Núria Gavarró i Francesc Anguela-, que han exposat les principals línies de treball i els projectes de futur de les seves respectives regidories.   La trobada s’ha organitzat tot seguit al voltant de sis taules de treball temàtiques amb ponents experts que han guiat els debats i la pluja d’idees. S’han tractat àrees com l’habitatge social, la joventut, el territori i les infraestructures, la feminització del partit i la participació, el bon govern i la política municipal. Precisament, el secretari nacional de Política Municipal d’ERC, Marc Sanglas, ha dirigit una de les taules i ha fet la cloenda de la jornada.

La Tortuga Que Nunca Tuve guanya el concurs Musicamp i participarà a l'Acampada Jove 2018

La Tortuga Que Nunca Tuve guanya el concurs Musicamp i participarà a l'Acampada Jove 2018

La Tortuga Que Nunca Tuve guanya el concurs Musicamp, el passat dissabte 26 de maig , emmarcat en el Concert solidari per a recaptar fons per a les persones preses i exiliades polítiques, al parc Sant Jordi de Reus. Una jornada de festa però també reivindicativa, en què es va reclamar la llibertat de tots els presos, el retorn del govern legítim a l'exili i es va dir prou a la repressió de l'Estat, que arriba a tots els esglaons de la nostra societat. Així, el Jovent Republicà recupera el concurs musical de grups novells de referència al Camp de Tarragona. Amb la participació de La Canya del Metall, Impaktats i La Tortuga Que Nunca Tuve, el certamen va constar d'una actuació d'entre 20 i 30 minuts de cadascú dels concursants. El guanyador es va seleccionar per votació popular al mateix lloc, restant oberta fins les 22h. El recompte va donar al grup La Tortuga Que Nunca Tuve el primer lloc. La Tortuga Que Nunca Tuve és un grup format per components del Camp de Tarragona, amb un estil amb base de mestissatge entre el rap, el folk i la música electrònica. El grup va néixer a finals del 2015 i està integrat per 6 persones. Javier Galán (raper), Cristian Borys (raper i pd), Belén Serrano (cantant), Adrià Roc (trombó) Sònia Gil, (flauta travessera) i Oriol Bargalló (guitarra i cantant). Les lletres de La Tortuga Que Nunca Tuve són reivindicatives i parlen sobre l'actualitat. Tot i la crítica social, la seva música busca ser festiva. El premi del Musicamp és accedir a la final del Música Jove que s'emmarca en l'Acampada Jove 2018, el festival político-musical que organitzen les Joventuts d'Esquerra Republicana a Montblanc els pròxims dies 19, 20 i 21 de juliol. Allà competirà amb els altres guanyadors d'arreu dels Països Catalans i el vencedor d'aquesta final estarà al cartell de l'edició següent.    

Rufà i Castel presenten les esmenes als pressupostos del 2018

Esquerra Republicana presenta un centenar d’esmenes del Camp de Tarragona sobre infraestructures i inversions en patrimoni

Els senadors d’Esquerra, Laura Castel i Josep Rufà, han presentat un centenar esmenes que ha registrat la Federació del Camp de Tarragona d’Esquerra Republicana davant el projecte de Pressupostos Generals de l’Estat defensat pel PP i Ciudadanos. Del centenar d’esmenes destaquen 54 en infraestructures i un total de 552.242.000 euros.   Rufà, a més de recordar que ‘la manca d’inversió de l’Estat al Camp de Tarragona, ha denunciat  que ‘hem presentant més de 1000 esmenes en tot  Catalunya als Pressupostos del PP i Ciudadanos que  demostren que aquests partits no governen per a tothom, perquè obliden i maltracten les comarques del Camp de Tarragona.   El senador ha definit les esmenes presentades ‘com unes propostes realistes, factibles que ajuden al teixit industrial i econòmic del territori, amb les infraestructures i posar en valor patrimonial’. Castel ha afirmat que ‘la utilitat de presentar esmenes en una cambra amb majoria absoluta del PP és posar en l’agenda política les demandes del territori que no són ateses pel govern espanyol’.   D’aquestes 105 esmenes, que sumen 552 milions d’euros aproximadament, diverses fan referència a infraestructures compartides amb altres àrees de la demarcació de les Terres de l’Ebre, Penedès i Lleida.  Destaquem esmenes que fan referència a l’alliberament dels peatges de l’autopista AP-7, l’acabament de l’A27 i la connexió amb l’AP2,  la construcció de la intermodal al sud i la nova terminal de passatgers de l’aeroport de Reus, l’enllaç de la línia convencional de trens a l’Arboç, el desmantellament de la línia convencional entre Salou, Cambrils i Hospitalet de l’Infant, l’elaboració d’un pla per implantar reglamentàriament les xarxes tancades de distribució elèctrica al polígon petroquímic de Tarragona, instal·lació de pantalles acústiques a l’A7 al seu pas per Tarragona, així com, l’arranjament dels desviaments i accessos d’acord amb la normativa, 8 combois de rodalies, etc.

Selfi amb Rufián, Masvidal i Civit

Més de 2000 persones fan un clam a la llibertat al concert de Reus

El concert per la Llibertat del Camp de Tarragona ha acollit més de 2000 persones en una jornada musical i reivindicativa on hi ha hagut record per les persones preses i exiliades polítiques i la resta de persones encausades que també estan patint represalies per l'estat espanyol. En total han participat una 70 de músics, una cinquantena de ponents i quasi 200 voluntaris han fet possible el concert per la llibertat a Reus. Tot el fons recaptat serà per la Caixa de resistència de l'Associació Catalana de Drets Civils. A més, també hi va haver presència de parades com el CDR de Reus, ANC, Òmnium o la parada de FreeJunqueras.org, plataforma organitzadora de l'esdeveniment. L'acte va començar a les sis de la tarda i ha estat una festa reivindicativa i musical que va començar amb tres grups que participen del concurs MusiCamp: La Canya del Metall, Impaktats i La Tortuga que nunca tuve. La Tortuga que nunca tuve va guanyar el Musicamp i serà qui participarà a l'Acampada Jove d'enguany. Tot seguit, van començar amb les actuacions musicals Fenya Rai, Joan Reig i Refugi, Kandi Álvarez & Joan Ramos, Txell Sota, Quim Vila, Xavi Ciurans (Gertrudis), Teo Díaz (Números Rojos), Montse Castellà, Joan Rovira, Èric Vinaixa, Ovella Xao, La Soul Machine, Cultrum, Cat Rock i Dj Pantoja. Tots els artistes van ser reivindicatius, recordant el raper Valtonyc i altres artistes i sobretot fent un clam a la llibertat d'expressió. Entremig de les actuacions musicals, hi va haver representants d'entitats i personalitats que intervindran amb parlaments reivindicatius a la jornada festiva. Antonio Baños com a portaveu de Súmate va destacar que venia de l'acte de Vic i va tenir un record per Marta Rovira, Gabriel Rufián va reclamar que 'calia treballar per fer front el 155 i recuperar les institucions', Germà Bel va recodar que no pararem amb el nostre anhel o Ernest Benach va manifestar que 'mentre uns proposem i debatem, els altres es limiten a destruir'. També, va ser molt esperada l'actuació de Pep Cruanyes i Arantxa Urieta (ANC) i Ignasi Termes (Òmnium Cultura) que van animar als assistents que continuïn enviant cartes als presos i a sortir al carrer.

Cartell de ponents del concert per la llibertat del Camp de Tarragona

Rufián, Baños, Bel i col·lectius com els bombers o els àvis i àvies de Reus participaran al Concert per la Llibertat del Camp de Tarragona

També, hi seran els familiars de presos i exiliats com el marit de l'expresidenta del Parlament, Bernat Pegueroles o la parell de la consellera exiliada Meritxell Serret, Ferran Civit El concert per la Llibertat del Camp de Tarragona acollirà el pròxim dissabte 26 de maig a partir de les 19:30h al Parc de Sant Jordi de Reus (plaça Anton Borrell) diferents persones que intervindran entre les actuacions musicals. El concert solidari serà per recollir fons per l'Associació Catalana de Drets Civils.  Entremig de les actuacions musicals, hi haurà diferents representants d'entitats i personalitats que intervindran amb parlaments reivindicatius a la jornada festiva. Participaran Antonio Baños (Súmate),  Gabriel Rufián (Esquerra), Germà Bel, Arantxa Urieta (ANC), Ignasi Termes (Òmnium Cultura), membres de l'Associació Catalana pels Drets Civils, Ferran Civit (parella de Meritxell Serret) i  Bernat Pegueroles (marit de l'expresidenta del Parlament Carme Forcadell).  També, intervindrà la comunicadora i reusenca Montse Llussà, l'escriptor Màrius Serra i l'abogada i periodista, Bea Talegón. A més, hi haurà parlaments de diferents persones que han estat represaliades, representants d'Ajuntaments del territori o persones han hagut d'anar als jutjat per les seves idees com el mecànic reusenc Jordi Perelló, la mestra Olga Ricomà o Sergi Albarrán, ferit a l'1 d'octubre. També, s'aprofitarà per fer homenatge a col·lectius que han estat represaliats com els bombers de Reus o el avis i àvies de Reus. L'acte serà presentat pels periodistes Sílvia Sagalà i David Fernàndez. Recordem que els grups que participaran seran Fenya Rai, Joan Reig i Refugi, Kandi Álvarez & Joan Ramos, Txell Sota, Quim Vila, Xavi Ciurans (Gertrudis), Ivette Nadal, Teo Díaz (Números Rojos), Montse Castellà, Joan Rovira, Sílvia Comes, La Folie, Èric Vinaixa, Ovella Xao, La Soul Machine, Cultrum, Cat Rock i Dj Pantoja. A les 18 hores, començarà el concert per la llibertat amb tres grups que participen al MusiCamp: La Canya del Metall, Impaktats i La Tortuga que nunca tuve.