Camp de Tarragona

Totes les notícies

Més llistes que mai!

Són dies intensos, de campanyes –així en plural, que es diu de seguida!- i als càrrecs electes d’Esquerra ens toca allò que en l’argot en diem “fer territori”. Dia sí, dia també visitem alguna de les poblacions del Camp de Tarragona per presentar candidats, llistes i propostes de cara a les eleccions municipals. La meva experiència en la política activa és curta i mai abans no havia viscut una campanya electoral des de dins. Tot em ve de nou, tot em fascina! Però de totes les experiències viscudes, em quedo amb l’oportunitat de conèixer l’equipàs de persones amb què ERC jugarà el partit de les municipals. Un equip format per gent diversa - dones i homes a parts iguals- que tenen un denominador comú: totes elles tenen un projecte clar, definit i treballat per a les seves viles i ciutats. Un equip de gent mogut per la il·lusió, pel compromís i el treball; perquè la política municipal és la política de trinxera, la del dia a dia, la que obliga a arromangar-se i a donar resposta a necessitats concretes i sense il·lusió, compromís i treball, val més dedicar-se a una altra cosa. La Chelo i el Jordi a Creixell, la Camí a Cambrils, la Natàlia a Cabra del Camp, el Jordi a Valls, la Maria als Pallaresos, l’Agustí a la Pobla de Mafumet... són només alguns dels noms d’aquestes persones compromeses amb els seus municipis i també amb els valors republicans. Aquests dies n’he conegut a alguns dels candidats i candidates d’ERC-a d’altres ja els coneixia- i els he pogut observar... Els he escoltat i he certificat que abans d’arribar aquí han fet molta, moltíssima feina, des del Govern, des de l’oposició o des de la militància social. I el que més m’agrada de tot és que tots aquests projectes no són propostes aïllades, sinó que la d’ERC pel territori és una proposta global i generosa. El Pau, a Tarragona, i la Noemí, a Reus, crec que són l’evidència més clara que el projecte d’Esquerra Republicana per al Camp de Tarragona es fa amb una mirada àmplia, allunyada de batalles de campanar i amb voluntat de teixir aliances i complicitats que, de ben segur, ens faran avançar com a territori.

Els candidats al Congrés i al Senat expliquen 5 punts concrets del programa per a les eleccions generals

ERC presenta una relació de candidats al Congrés dels Diputats i al Senat amb experiència en ambdues cambres en la darrera legislatura. Alhora s’incorporen noves cares del territori per reforçar l’equip i defensar les qüestions que més afecten a la demarcació de Tarragona   Aquests cinc punts formen part de la vintena que conformen el programa electoral per a les eleccions generals. Per tal de treballar en pro del progrés i corregir els incompliments que el govern central té amb el territori, ERC seguirà treballant:   Xarxes tancades Aquesta proposta neix d’una moció d’ERC a l’Ajuntament de Tarragona i s’ha defensat a Madrid i a Europa. Hem exigit que el Govern espanyol, transposi l'article 28 de la directiva europea 2009/72/CE, tal com ja fa anys han fet països com Bèlgica, Holanda, Romania, Alemanya o Grècia, per citar-ne algun exemple. L’objectiu és reduir el sobrecost de l’energia que paguen les indústries, en alguns casos fins a un 30% més car que en altres països europeus -una part del qual s'evitaria amb les xarxes tancades-. Això limita greument la competitivitat de les empreses del sector químic a Tarragona, amb un alt consum energètic, a l’hora d'atreure inversions i plans de futur, la qual cosa va en detriment dels llocs de feina que generen aquestes indústries.  Actualment la indústria química genera a Tarragona 11.000 ocupacions entre directes i indirectes; i un total de 35.000 llocs de treball induïts.     Mercaderies per l’interior Seguirem instant al Ministeri de Foment perquè aposti per fer passar les mercaderies per l’interior, amb la creació d’una plataforma viària, possiblement paral·lela a l’actual via de l’AVE entre Vila-Seca i Castellbisbal, que elimini l’impacte sobre la costa i les diverses poblacions. No tenim cap garantia que la solució actual del tercer fil sigui provisional i diverses dades alerten de la saturació de la via de la costa al voltant del 2025 amb una previsió de circulació de més de 200 combois diaris.

Hi serem tots. Vine tu també, és a un acte obert a tothom!

Ens plau convidar-vos, aquest divendres dia 5 d'abril a l'Aula Magna de la URV - Campus Catalunya de Tarragona a les 19 hores, a l'acte de presentació de totes les persones caps de llista del Camp de Tarragona, per a les eleccions municipals. Es comptarà amb la participació de Gabriel Rufián, candidat al Congrés dels Diputats. L'acte el presenta la nostra candidata al Parlament Europeu, Helle Kettner. 

Ernest Roigé: " L'acalde de Riudecanyes, Josep Maria Tost, ha hipotecat Riudecanyes per 75 anys"

ERC vota en contra d’un acord impulsat pel mandat actual que cedeix l’edifici municipal Cal Bessó a un privat per un import de 1.900€ anuals   Ahir es va dur a terme l’últim ple ordinari del mandat a l’Ajuntament de Riudecanyes, abans de les eleccions municipals, on es va aprovar la cessió de l’edifici Cal Bessó, amb el vot en contra del grup municipal d’ERC. El grup d’ERC, que actualment es troba a l’oposició, denuncia que l’equip de govern del PDeCAT va aprovar licitar la cessió de l’edifici municipal Cal Bessó a una empresa privada perquè aquesta pugui reformar l’espai per a fer-hi un hotel. Aquesta cessió té la duració de 75 anys i es fa a canvi de rebre un cànon de 1.900 euros anuals. Cal Bessó és un edifici amb una llarga història al darrera i que té un valor significatiu per la gent del poble. És per aquest motiu que ERC creu que aquest acord és precipitat i desmesurat, sobretot si és té en compte que només queden dos mesos per les eleccions municipals i que, per tant, no se sap qui formarà el govern. El portaveu d’ERC a Riudecanyes, Ernest Roigé, considera que “l’alcalde Josep Maria Tost s’acomiada del càrrec hipotecant Riudecanyes durant 75 anys, i el pitjor de tot, que ho fa quan queden menys de dos mesos per unes eleccions que poden determinar un equip de govern diferent”. A banda d’aquesta proposta feta a corre cuita, ERC és conscient en tot moment la importància que té per Riudecanyes, com a poble, el foment del turisme i la creació de llocs de treball per al municipi. No obstant, no creu que Cal Bessó sigui el millor lloc, i tampoc en el millor moment i amb les millors condicions. Riudecanyes té altres necessitats més prioritàries que tenir un hotel de primera categoria “i és una pèssima decisió convertir l’edifici de Cal Bessó, en un hotel privat que gaudeix de la cessió d’ús durant 75 anys, sense ni tant sols consultar-ho al poble”, afirma el líder d’ERC de Riudecanyes.

Maria Grau és l’alcaldable d’ERC als Pallaresos en les eleccions municipals del 26 de maig

La candidatura es va presentar el passat diumenge 23 de març amb la participació de la diputada al Parlament Raquel Sans i la candidata de Tarragona a les eleccions europees, Helle Kettner. Esquerra Republicana de Catalunya (ERC) als Pallaresos va presentar la seva candidata a l’alcaldia, Maria Grau. L’acte va servir per fer una declaració d’intencions de la formació de cara als propers comicis: “la prioritat és obrir les portes de l’ajuntament a tothom, la informació i la transparència són els pilars fonamentals del nostre projecte”. Grau considera que tots el ciutadans tenen dret a saber com l’Ajuntament inverteix els diners. A més aposta per la participació activa de la ciutadania com a eina imprescindible per fer avançar el municipi.   Maria Grau va explicar al públic assistent a la seva presentació que també des de l’àmbit municipal es pot treballar per aconseguir un futur republicà basant-se en la identitat. “Els nostres valors són democràcia, llibertat i fraternitat". També es va aprofitar la trobada per fer un repàs a les accions fetes des de les regidories que actualment ocupa a l’ajuntament i en les quals fa temps que s’hi treballa en matèria de cultura, turisme, patrimoni, gent gran i participació ciutadana.    

La candidatura de TSB-AM.

Tots Som Bràfim-AM dona a conèixer la llista completa per a les eleccions municipals del 26-M

La depuradora, la millora de l’avinguda Alt Camp i els pressupostos participatius figuren entre les principals propostes de la formació.   Tots Som Bràfim-Acord Municipal (TSB-AM) ha presentat aquesta setmana els i les integrants de la llista que encapçala l’actual alcalde, Xavier Rius Garcia, de cara a les properes eleccions municipals del 26 de maig. Rius va accedir a l’alcaldia, ara farà quatre anys, liderant una formació que treballa amb l’objectiu de servir el poble de Bràfim i els seus veïns i veïnes. Ara torna a ser el candidat amb la intenció de completar el projecte iniciat el 2015, i ho fa acompanyat per les regidores que ja formaven part de l’equip de govern municipal i d’altres incorporacions.   Les regidores Maria Antònia Dalmau Vilanova i Anna Salvat Miracle ocupen els llocs segon i tercer de la llista. En quart lloc s’incorpora com a nova integrant Maria Teresa Serramià Solanes i en el cinquè se situa la regidora Heura Musté Segura. Josep Maria Rebull Vives i Jordi Icart Madrid seran els números sis i set. Completen la candidatura els i les suplents següents: Ma Dolors Andreu Calaf, Sílvia Montoliu Carbonell, Jordi Queralt Paredes, Tomàs Villegas Torres, Jordi Vidal Giné, Maria Carme Plana Vernet, Joan Saperas Freixas, August Armengol Godall i Javier Bergua Puialto.   TSB-AM es presenta a les eleccions amb moltes propostes, entre les quals destaquen:   Depuradora pel 2021: s’ha aprovat per ple el conveni de redacció del projecte que faran els serveis tècnics de la Diputació de Tarragona. De la construcció de la depuradora se'n fa càrrec l'ACA, i de la licitació del projecte, l'Ajuntament de Bràfim.  Projecte de millora de l’avinguda Alt Camp: soterrar la línia elèctrica i telefònica, pavimentar el ferm en mal estat i fer voreres més amples per als vianants.  S’aprofitarà les obres de reforma de la carretera Tp-2031 per millorar els accessos al poble i la via pública de tot el nucli urbà.  Pressupostos participatius: els veïns i les veïnes de Bràfim podran votar unes accions que afecten directament a una part de la partida prevista d’inversions del municipi.

Participants en l'acte de presentació.

Agustí Valls serà l’alcaldable d’ERC a la Pobla de Mafumet en les eleccions municipals del 26 de maig

La candidatura es presentarà diumenge vinent 31 de març amb la participació del diputat i candidat al Congrés Jordi Salvador i la diputada al Parlament Raquel Sans. Esquerra Republicana de Catalunya (ERC) a la Pobla de Mafumet presentarà les persones de la seva candidatura a les eleccions municipals del 26 de maig en un acte que se celebrarà aquest diumenge dia 31 a les 12.00 hores al Casal Cultural (avinguda de la Generalitat, 20). L’acte servirà per donar a conèixer als veïns i veïnes l’alcaldable d’ERC-AM, Agustí Valls, i els integrants de la llista, “un grup de persones de la Pobla que hem decidit fer un pas endavant amb la voluntat de recuperar per al poble els valors republicans de llibertat, igualtat i fraternitat”.   L’acte d’aquest diumenge comptarà amb la participació del diputat i candidat al Congrés Jordi Salvador, i la diputada al Parlament de Catalunya Raquel Sans, que analitzaran la situació política a Catalunya i a Espanya i com es pot treballar per fer república des dels ajuntaments. La candidatura de la Pobla, que té com a lema ‘Il·lusiona’t per la Pobla’, destaca que una de les seves voluntats serà tenir “llibertat per escollir com volem que sigui el nostre municipi: acollidor amb tothom, respectuós amb el medi ambient, segur per a les nostres famílies i implicat en la llibertat i la dignitat del nostre país”. Alhora es fomentarà la “igualtat entre les persones i la fraternitat per recuperar l’esperit de poble tranquil on la gent participi de la vida municipal”.

Chelo Picón i Jordi Moliné.

Chelo Picón i Jordi Moliné seran coalcaldables per ERC Creixell en les properes eleccions municipals del 26-M

Els dos candidats volen ‘introduir en l’Ajuntament una forma diferent de governar, lluny de pràctiques individualistes i en igualtat real de condicions’. La secció local d'Esquerra Republicana de Catalunya (ERC) a Creixell, d’acord amb la proposta aprovada en assemblea de militants i simpatitzants, presentarà a Jordi Moliné i a Chelo Picón, ambdos en igualtat real de condicions, com a coalcaldables per a les properes eleccions municipals del 26 de maig. Aquesta fórmula, que Esquerra també utilitza en un altre municipi proper com Altafulla, pretén oferir una alcaldia paritària amb un home i una dona al capdavant del govern. L’acte de presentació se celebrarà dissabte 16 de març, a les 18.00 h, a Cal Cabaler, i comptarà amb la intervenció de la diputada al Parlament Raquel Sans. Segons expliquen Moliné i Picón, a Creixell es respira en l’ambient una “voluntat de canvi en les maneres de portar l’Ajuntament” i la formació republicana té l'energia, l'equip i les ganes per dur a terme el que Creixell necessita. “La nostra secció local es caracteritza pel treball en equip i ho volem reflectir amb un lideratge més cooperatiu, lluny de pràctiques individualistes, introduïnt una forma diferent de governar”, diuen els coalcaldables. Així, sovint la figura de l'alcalde té molt de pes i les polítiques de govern se li vinculen en exclusiva. Amb aquest sistema de colideratge, on un alcade i una alcalessa governen en igualtat de condicions i responsabilitats, “vinculem les polítiques de govern a tots els regidors i regidores que treballen dins l’equip de govern municipal”. Jordi Moliné Górriz (1969) és membre d'ERC Creixell des del 2015. Actualment, és regidor a l'Ajuntament a l'oposició. És auxiliar d'infermeria, exerceix en una residència de Roda de Berà i també treballa com a gerent d'un centre educatiu de reforç escolar i expressió artística a la mateixa població. Chelo Picón Gomis (1960), extreballadora del textil i administrativa, és activista feminista i actualment, secretària de la dona a ERC Creixell i integrant de les dones Republicanes del Baix Gaià.