Camp de Tarragona

Totes les notícies

ERC suma un diputat més a Tarragona amb una participació històrica

Els republicans revaliden els tres senadors obtinguts el 2016 i assoleixen per primera vegada dos escons al Congrés. D’aquesta manera ERC aconsegueix la meitat dels deu representants (sis diputats i quatre senadors) que es trien a la circumscripció de Tarragona.   Esquerra Republicana de Catalunya guanya les eleccions i obté un resultat històric a la demarcació. Per primera vegada els d’Oriol Junqueras sumen dos diputats al Congrés. Norma Pujol acompanyarà a Jordi Salvador, que revalida l’escó, i es converteix així en la primera diputada ebrenca republicana. Pel que fa al Senat, Miquel Aubà, Laura Castel i Josep Rufà repetiran com a representants de Tarragona. ERC torna a aconseguir tres dels quatre senadors tarragonins en unes eleccions amb una participació històrica de gairebé el 76%.   Els republicans s’han mostrat molt satisfets pels resultats que “evidencien la voluntat del poble català de retornar el conflicte polític a la política i no als tribunals”, tal com ha afirmat el reelegit Jordi Salvador. I ha afegit: “Catalunya ha confiat en el projecte d’Esquerra Republicana de Catalunya de manera majoritària i això és un missatge no només al govern de l’Estat sinó també al món”. Per la seva banda, la senadora Laura Castel ha agraït la confiança dels electors i s’ha compromès a seguir treballant de manera incansable per defensar els interessos del territori a Madrid i als fòrums internacionals. “La defensa d’unes infraestructures dignes, un Estat lliure de corrupció i la protecció dels drets socials i nacionals seguirà sent la nostra prioritat”.   La recent escollida diputada flixanca Norma Pujol ha valorat molt positivament el fet que per primera vegada Esquerra hagi sumat  dos escons a la circumscripció de Tarragona, i que també per primer cop un d’aquests sigui ostentat per una representant de les Terres de l’Ebre. “Treballarem amb entusiasme i rigor per defensar els drets civils i polítics dels nostres companys i companyes represaliats però també els de tota la ciutadania de Catalunya”.

ERC tanca la campanya a Tarragona recordant que l’independentisme pot guanyar per primera vegada unes eleccions generals

Joan Tardà ha estat el protagonista de l’acte que ERC ha celebrat aquest dijous i que ha aplegat prop de 200 persones al Centre Cívic de Sant Pere i Sant Pau. L’acte ha servit per tancar a la demarcació la campanya dels republicans per a les eleccions generals, demà ho faran a Badalona.   El fins ara portaveu de l’equip parlamentari d’ERC al Congrés, Joan Tardà, ha esperonat a tots els assistents a participar en totes les comteses electorals. També ha animant als candidats en aquestes eleccions del 28 d’abril a “seguir lluitant per ser l’altaveu d’aquells que pateixen la repressió ferotge de l’Estat”. Tardà s’ha mostrat molt optimista per la fortalesa de l’independentisme, i més concretament la d’ERC que per a les eleccions municipals presenta 807 llistes a tota Catalunya, una xifra rècord que la situa com la força amb més candidatures. En l’acte també hi ha parlat el seu company de files i representant de la demarcació de Tarragona, Jordi Salvador. Salvador ha centrat les seves paraules amb la mirada posada en la defensa dels drets dels treballadors, la lluita contra la corrupció i la necessitat de fer un font fort a Madrid per forçar a l’Estat a reconèixer el dret a l’autodeterminació. El candidat a l’alcaldia de Tarragona ha estat el tercer a parlar. Pau Ricomà ha reforçat la idea present en tot l’acte que “l’únic dic de contenció possible a l’extrema dreta té unes sigles històriques: Esquerra Republicana de Catalunya.” També ha explicat la importància de marcar les tres caselles d’ERC al Senat ja que és el partit independentista que té més opcions de guanyar a Catalunya. El fet de repartir el vot “només beneficiari al PSC disposat a votar un altre 155 quan els arribi l’ordre.”   Per la seva banda la diputada al Parlament Raquel Sans ha advertit en el seu discurs la necessitat d’evitar que Ciutadans formi part del govern ja que aquesta formació ha parlat obertament de l’aplicació del 155 com única proposta política per Catalunya.

Tot pel Territori

Finalitzada la Legislatura XII al Senat cal fer una reflexió de la feina feta, d’una feina que personalment he dividit en dos grans grups, defensa dels drets socials i defensa dels drets del territori del Camp de Tarragona amb tot el que tot això implica. La diferències dins el propi territori, format per cinc comarques -dues d’elles amb un gran nombre de ciutadans i les altres tres amb unes característiques molt diferenciades- complementen tot allò que cal valorar: la diversitat dels paisatges, dels cultius, del treball i també del tarannà de cada un de nosaltres. Si la segona Àrea Metropolitana a Catalunya es Tarragona aquesta no es pot concebre sense tenir al mateix taulell els nostre pobles, les infraestructures que ens comuniquen entre nosaltres i els nostres centres de treball i amb les nostres famílies i amics. Sí, som una regió complexa i falta millorar aquest reconeixement intern entre totes i tots els que hi vivim. Per tot això la segona de les meves feines ha estat conèixer de primera mà a les persones lligades al territori: empresaris, sector agrícola, cooperatives, escoles de formació, regidors, alcaldesses i alcaldes de diferents colors polítics, juntament amb associacions i entitats lligades al nostre territori. De tots ells he aprés moltes coses i he pogut establir lligams de col·laboració, afinitats i s’han donat respostes i solucions a diferents problemàtiques des de el Sector Primari, Pesca i Agricultura fins a empreses del Tercer Sector. Cal dir que les regidores i regidors dels diferents municipis han establert aquest darrers anys un sistema de treball en Grup, que ha permès un treball en xarxa i unir-se entre ells per aconseguir millores i inversions per reparar un greuge d’anys de Madrid cap al Camp de Tarragona i també des de Barcelona fins a la nostra àrea. En molts del municipis s’ha pogut treballar i fer visibles els esforços que fan les seves empreses situades als polígons industrials on després d’anys de recessió econòmica podem veure empreses punteres al sector del automòbil, ferroviari, agroalimentari, papereres on la seva producció, presència i disseny està ja per tot el món; les cooperatives agràries, on els socis vetllen cada cop més per fer productes d’alta qualitat com ara el vi, les avellanes o les olives ,entre d’altres productes locals, s’obren mercat a nivell de Catalunya, amb un suport de les diferents DO Avellana de Reus i DO Siurana i vins de les la DO Montsant, DOQ Priorat i DO Tarragona sense deixar de reconèixer els productes de l’horta i del mar, que ens apropen peix als nostres mercats i manteniment d’un sector com el peix blau amb una crisi marcada per la manca de captures i vedes.

Esquerra Republicana presenta més llistes que mai a les Eleccions Municipals

Els republicans presenten 84 propostes per al Camp de Tarragona en un acte que ha comptat amb la participació del candidat al Congrés Gabriel Rufián    La Federació Regional d’ERC al Camp de Tarragona ha presentat aquest vespre les candidatures que concorreran a les eleccions municipals del pròxim 26 de maig, en un acte que ha aplegat la majoria de caps de llista republicans a l’Aula Magna de la URV. Gabriel Rufián, diputat al Congrés i número 2 d’ERC a les eleccions del 28A, ha estat l’encarregat de cloure aquesta presentació, que també ha comptat amb la presència dels candidats republicans per Tarragona al Congrés i el Senat i al Parlament Europeu.   Més de 400 persones han omplert l’Aula Magna de la URV en un acte ha servit per constatar la feina feta des del territori i pel territori. Sense perdre de vista les preocupacions nacionals, els equips dels diferents municipis del Camp de Tarragona fa temps que treballen amb propostes definides i pensades per a la millora de la vida dels ciutadans de la demarcació. Una de les principals novetats per aquests comicis, és que per primera vegada totes les llistes d’ERC són cremallera, per tal d’assegurar la màxima paritat a les institucions.    L’alcalde de Torredembarra, Eduard Rovira, ha estat el primer en agafar la paraula i en el seu discurs ha posat en valor el fet que l’actual mandat, que està a punt d’acabar, és el primer que s’ha pogut completar des de fa 24 anys en el municipi“La lliçó de seriositat que hem donat són la demostració de l’estabilitat, la seguretat i la confiança que transmetem la gent d’Esquerra”. Tot seguit la l’alcaldessa i candidata per Cambrils, Camí Mendoza, ha parlat també de la seva experiència en el govern municipal on “durant 4 anys hem governat amb tres partits, amb 3 ideologies i 3 programes diferents i per això ens cal i caldrà diàleg. És imprescindible saber escoltar i els d’ERC això ho sabem fer”.   I d’una cap de llista a una altra.

Més llistes que mai!

Són dies intensos, de campanyes –així en plural, que es diu de seguida!- i als càrrecs electes d’Esquerra ens toca allò que en l’argot en diem “fer territori”. Dia sí, dia també visitem alguna de les poblacions del Camp de Tarragona per presentar candidats, llistes i propostes de cara a les eleccions municipals. La meva experiència en la política activa és curta i mai abans no havia viscut una campanya electoral des de dins. Tot em ve de nou, tot em fascina! Però de totes les experiències viscudes, em quedo amb l’oportunitat de conèixer l’equipàs de persones amb què ERC jugarà el partit de les municipals. Un equip format per gent diversa - dones i homes a parts iguals- que tenen un denominador comú: totes elles tenen un projecte clar, definit i treballat per a les seves viles i ciutats. Un equip de gent mogut per la il·lusió, pel compromís i el treball; perquè la política municipal és la política de trinxera, la del dia a dia, la que obliga a arromangar-se i a donar resposta a necessitats concretes i sense il·lusió, compromís i treball, val més dedicar-se a una altra cosa. La Chelo i el Jordi a Creixell, la Camí a Cambrils, la Natàlia a Cabra del Camp, el Jordi a Valls, la Maria als Pallaresos, l’Agustí a la Pobla de Mafumet... són només alguns dels noms d’aquestes persones compromeses amb els seus municipis i també amb els valors republicans. Aquests dies n’he conegut a alguns dels candidats i candidates d’ERC-a d’altres ja els coneixia- i els he pogut observar... Els he escoltat i he certificat que abans d’arribar aquí han fet molta, moltíssima feina, des del Govern, des de l’oposició o des de la militància social. I el que més m’agrada de tot és que tots aquests projectes no són propostes aïllades, sinó que la d’ERC pel territori és una proposta global i generosa. El Pau, a Tarragona, i la Noemí, a Reus, crec que són l’evidència més clara que el projecte d’Esquerra Republicana per al Camp de Tarragona es fa amb una mirada àmplia, allunyada de batalles de campanar i amb voluntat de teixir aliances i complicitats que, de ben segur, ens faran avançar com a territori.

Els candidats al Congrés i al Senat expliquen 5 punts concrets del programa per a les eleccions generals

ERC presenta una relació de candidats al Congrés dels Diputats i al Senat amb experiència en ambdues cambres en la darrera legislatura. Alhora s’incorporen noves cares del territori per reforçar l’equip i defensar les qüestions que més afecten a la demarcació de Tarragona   Aquests cinc punts formen part de la vintena que conformen el programa electoral per a les eleccions generals. Per tal de treballar en pro del progrés i corregir els incompliments que el govern central té amb el territori, ERC seguirà treballant:   Xarxes tancades Aquesta proposta neix d’una moció d’ERC a l’Ajuntament de Tarragona i s’ha defensat a Madrid i a Europa. Hem exigit que el Govern espanyol, transposi l'article 28 de la directiva europea 2009/72/CE, tal com ja fa anys han fet països com Bèlgica, Holanda, Romania, Alemanya o Grècia, per citar-ne algun exemple. L’objectiu és reduir el sobrecost de l’energia que paguen les indústries, en alguns casos fins a un 30% més car que en altres països europeus -una part del qual s'evitaria amb les xarxes tancades-. Això limita greument la competitivitat de les empreses del sector químic a Tarragona, amb un alt consum energètic, a l’hora d'atreure inversions i plans de futur, la qual cosa va en detriment dels llocs de feina que generen aquestes indústries.  Actualment la indústria química genera a Tarragona 11.000 ocupacions entre directes i indirectes; i un total de 35.000 llocs de treball induïts.     Mercaderies per l’interior Seguirem instant al Ministeri de Foment perquè aposti per fer passar les mercaderies per l’interior, amb la creació d’una plataforma viària, possiblement paral·lela a l’actual via de l’AVE entre Vila-Seca i Castellbisbal, que elimini l’impacte sobre la costa i les diverses poblacions. No tenim cap garantia que la solució actual del tercer fil sigui provisional i diverses dades alerten de la saturació de la via de la costa al voltant del 2025 amb una previsió de circulació de més de 200 combois diaris.

Hi serem tots. Vine tu també, és a un acte obert a tothom!

Ens plau convidar-vos, aquest divendres dia 5 d'abril a l'Aula Magna de la URV - Campus Catalunya de Tarragona a les 19 hores, a l'acte de presentació de totes les persones caps de llista del Camp de Tarragona, per a les eleccions municipals. Es comptarà amb la participació de Gabriel Rufián, candidat al Congrés dels Diputats. L'acte el presenta la nostra candidata al Parlament Europeu, Helle Kettner. 

Ernest Roigé: " L'acalde de Riudecanyes, Josep Maria Tost, ha hipotecat Riudecanyes per 75 anys"

ERC vota en contra d’un acord impulsat pel mandat actual que cedeix l’edifici municipal Cal Bessó a un privat per un import de 1.900€ anuals   Ahir es va dur a terme l’últim ple ordinari del mandat a l’Ajuntament de Riudecanyes, abans de les eleccions municipals, on es va aprovar la cessió de l’edifici Cal Bessó, amb el vot en contra del grup municipal d’ERC. El grup d’ERC, que actualment es troba a l’oposició, denuncia que l’equip de govern del PDeCAT va aprovar licitar la cessió de l’edifici municipal Cal Bessó a una empresa privada perquè aquesta pugui reformar l’espai per a fer-hi un hotel. Aquesta cessió té la duració de 75 anys i es fa a canvi de rebre un cànon de 1.900 euros anuals. Cal Bessó és un edifici amb una llarga història al darrera i que té un valor significatiu per la gent del poble. És per aquest motiu que ERC creu que aquest acord és precipitat i desmesurat, sobretot si és té en compte que només queden dos mesos per les eleccions municipals i que, per tant, no se sap qui formarà el govern. El portaveu d’ERC a Riudecanyes, Ernest Roigé, considera que “l’alcalde Josep Maria Tost s’acomiada del càrrec hipotecant Riudecanyes durant 75 anys, i el pitjor de tot, que ho fa quan queden menys de dos mesos per unes eleccions que poden determinar un equip de govern diferent”. A banda d’aquesta proposta feta a corre cuita, ERC és conscient en tot moment la importància que té per Riudecanyes, com a poble, el foment del turisme i la creació de llocs de treball per al municipi. No obstant, no creu que Cal Bessó sigui el millor lloc, i tampoc en el millor moment i amb les millors condicions. Riudecanyes té altres necessitats més prioritàries que tenir un hotel de primera categoria “i és una pèssima decisió convertir l’edifici de Cal Bessó, en un hotel privat que gaudeix de la cessió d’ús durant 75 anys, sense ni tant sols consultar-ho al poble”, afirma el líder d’ERC de Riudecanyes.