Camp de Tarragona

Totes les notícies

Part dels participants al partit Gols per l'Oriol Junqueras

Més de 1000 persones participen al Gols per l'Oriol Junqueras organitzat per ERC Baix Camp i la campanya FreeJunqueras

Més de 1000 persones han participat a la jornada esportiva i reivindicativa de Gols per l'Oriol Junqueras que es va fer diumenge 20 de maig a Sant Vicenç dels Horts, organitzat per ERC Baix Camp i la campanya FreeJunqueras. De bon matí van sortir dos autobusos del Parc de Sant Jordi de Reus i van col·laborar amb la iniciativ una vuitantena de persones d'ERC Baix Camp, de les seccions locals de Castellvell dem Camp, La Selva del Camp, Mont-roig del Camp, Riudoms, Cambrils, Les Borges del Camp, Riudecols, Vinyols, Riudecanyes i Reus.   El partit de futbol va durar 60 minuts i hi havia dos equips:  els Amics del Baix Camp de l'Oriol Junqueras i els amics de Sant Vicenç dels Horts de l 'Oriol Junqueras i en total van participar un total de 60 jugadors. La benvinguda va ser a càrrec de l'alcaldessa del Sant Vicenç dels Horts, Maite Aymerich. A la jornada esportiva reivindicativa van assistir i participar Roger Torrent, Gabriel Rufián, Òscar Peris, Josep Rufà, Pere Aragonès, Sergi Sabrià, Noemí Llauradó, Irene Aragonès i Camí Mendoza, entre altres. El resultat final va ser  de 2 a 4, on els del Baix Camp es van imposar.   Jordi Fortuny, president de l'ERC Castellvell del Camp i coorganitzador de la iniciativa, s'ha mostrat molt satisfet de la jornada festiva i reivindicativa: "Aquest tipus d'actes ens ajuda a no normalitzar la situació de les persones preses i exiliades polítiques" i ha afegit que "la campanya freejunqueras s'ha extès a tot el territori amb molt bon resultat i amb molta participació".   A l'acabar, es va fer un vermut electrònic amb vermut de Reus i es va acabar amb una paella popular amb més de 600 persones.  Pròximament, es farà el partit de tornada al Baix Camp i el 26 de maig, els companys de Sant Vicenç dels Horts estaran presents al concert solidari del Parc Sant Jordi de Reus a partir de les 18 hores amb músic i intervencions reivindicatives.  

Més de 70 músics participarant al concert per la llibertat del Camp de Tarragona

El Concert per la Llibertat del Camp de Tarragona acollirà més de 70 músics a Reus

El Concert per la Llibertat del Camp de Tarragona acollirà el pròxim dissabte 26 de maig a partir de les 19:30h al Parc de Sant Jordi de Reus (plaça Anton Borrell) més de 70 músics d'arreu del territori. El concert solidari serà per recollir fons per l'Associació Catalana de Drets Civils, entitat fundada per familiars de persones preses i exiliades polítiques. També, col·laboran diferents entitats del territori amb parlaments entre les actuacions. El membre de l'Associació Catalana de Drets Civils i parella de la consellera a l'exili Meritxell Serret, Ferran Civit, ha agraït la participació de "totes les persones que faran possible aquest concert i a tots els músics que vindran desinteressadament". El director musical i membre de l'organització del concert, Domingo Garcia, ha explicat que s'ha volgut fer un cartell potent per atraure gent, "que fos força paritari, amb cantants homes i dones i d'estils molt variats". Garcia ha apuntat que es podrà gaudir "des de cançó d'autor, música tradicional i grups amb molta festa amb gent del Camp però també gent de tot el territori català". El director musical, Garcia, ha manifestat que "tots ells actuen desinteressadament i estan compromisos amb la causa de recollir fonts per l'associació catalana pels drets civils". El cantant, Joan Reig, ha manifestat que "els artistes som gent compromesa i no podem estar al marge del que està passant" i "que cal conscienciar a tothom que hi hagi persones exiliades i a la presó, persones que hem escollit a les urnes". El cantant de CatRock, Jose Galdrán , ha expressat que "no volem normalitzar aquesta situació, no pot haver-hi persones a la presó per respectar el mandat democràtic i ens neguem a les justificacions de Madrid". El component de Cultrum, Adrià Ortiz, ha mostrat el suport a la causa perquè "creiem que hem d'estar al costat de la societat que s'ha manifestat pacíficament i massivament" i ha complementat que "hem d'estar al costat de les persones que s'han escollit democràticament".

Concert per la Llibertat del Camp de Tarragona, el 26 de maig, a Reus

Concert per la Llibertat del Camp de Tarragona, el 26 de maig, a Reus

El pròxim 26 de maig es durà a terme el Concert per la Llibertat del Camp de Tarragona (#ConcertLlibertatCamp)  a la Plaça Anton Borrell, al Parc de Sant Jordi de Reus . Aquesta activitat és benèfica, amb accés lliure i la recaptació voluntària de les guardioles serà per la caixa de resistència de l'Associació Catalana de Drets Civils (www.adretscivils.cat), entitat creada per les famílies dels presos i exiliats polítics com a plataforma d'actuació conjunta, per donar veu als represaliats i suport a les seves famílies, per canalitzar les mostres de solidaritat i suport i per defensar els drets civils i denunciar la vulneració que està portant a terme l'Estat Espanyol. L'horari del Concert per la Llibertat del Camp de Tarragona serà de sis de la tarda fins a les dues de la matinada. En aquest esdeveniment està previst que actuaran diferents grups del territori, cantautors i hi haurà parlaments de representants d'entitats, municipis i persones que han estat represaliades al voltant de l'1 d'octubre. La iniciativa està impulsada per la campanya freejunqueras.org que s'ha fet extensa a la resta de persones preses i exiliades polítiques i que s'està fent coordinadament en diferents ciutats i municipis del territori.  També, han donat suport al concert solidari entitats i diferents empreses del territori i de proximitat que han volgut col•laborar amb l’objectiu d’aquest acte benèfic.  

Jornada de treball a la 1a Trobada Municipalista del Tarragonès

1a Trobada Municipalista del Tarragonès a El Catllar

El passat 5 de maig s’ha dut a terme la 1ra Trobada Municipalista del Tarragonès de 9 a 14 hores al Centre Cultural del Catllar. Al voltant d’un centenars de persones s’han reunit amb l’objectiu de treballar diferents continguts i estratègies, tot teixim complicitats i sinergies personals i col·lectives.   La jornada de treball va ser un espai útil en què es van tractar diferents temàtiques simultànies, sobre: campanya electoral; comunicació política; feminització de llistes i estructures de partit; com relacionar-se amb el teixit associatiu local; promoció econòmica; gestió de residus (el porta a porta); pressupostos participatius; nova ciutadania; el jovent; fer un programa participat; transparència; mobilització, entre d’altres.   Els companyes i companys de reconeguda vàlua i experiència que van participar van ser Ernest Benach, Mireia Mata, Marc Sanglas, Eli Forés, Núria Gavarró, Aurora Carbonell, Eduard Rovira, Josep Maria De Magrinyà, Anna Esteban, Virgína Martínez, Xavier Bailach, Núria Camps, Francesc Osan, Saül Garreta, Josep Baragalló, Adam Tomàs, Josep Forasté, Aina Rovira que van voler compartir, i aprendre, coneixements i experiències.   A més, hi va haver una taula per a què es pugués escriure cartes als presos i preses polítiques i a les persones exiliades que des de la Comarcal del Tarragonès les enviaran. També es va posar una guardiola per a recollir donatius per a la caixa de solidaritat.  

Noemí Llauradó és escollida candidata per Reus al 2010

Noemí Llauradó és escollida candidata republicana per a Reus al 2019

Noemí Llauradó ha estat escollida en una assemblea de la secció local d'ERC i recolzada de manera unànime per la militància i l’entorn de la formació republicana reunida a la sala de l'antic Hospital Sant Joan.   Per primera vegada l'assemblea també era oberta a les persones amigues i simpatitzants, moltes d'elles més implicades amb el partit arrel de la gestió municipal i de qüestions nacionals dels últims temps. Totes i tots han escoltat les primeres paraules de Llauradó com a única candidata que ha presentat els avals corresponents segons el reglament del partit, tot i que no li calia en ser la candidata proposada per l'Executiva Local de la ciutat.   La reusenca Noemí Llauradó ha afirmat que “hem de consolidar el creixement electoral q vam tenir el 21D i esdevenir la 1a força d'esquerres a Reus”. La republicana ha manifestat que “defensarem el vot independentista, d'esquerres i republicà i volem aconseguir frenar que C's obtingui l'alcaldia o que altres forces tinguin la temptació de pactar-hi. Ara més que mai, cal una Alcaldia republicana i d'esquerres a la ciutat”. Llauradó ha tingut una trajectòria molt positiva des que ara fa 4 anys fou triada cap de llista. La recuperació de grup municipal republicà, l'entrada al govern on actualment és Regidora de Salut, presidenta de l'Hospital Universitari Sant Joan, segona tinenta l'alcalde i, des del 21 de desembre, diputada del Parlament de Catalunya.   La trobada també ha tingut altres punts importants pel funcionament intern del partit, com la presentació pública i aprovació dels comptes anuals, lla comissió electoral pel 2019 o l'informe de presidència de la Secció Local, realitzat per la seva presidenta Ester Alberich, també tots els punts provats per unanimitat.   L'assemblea l'ha finalitzat amb les paraules d'Eduard López, Vicesecretari General d'Acció Política, que ha volgut destacar Reus com una prioritat on cal seguir treballant per la República i s'ha mostrat molt satisfet del clima positiu i del treball realitzat per la secció local, segur que la coherència i l'esforç es veuran reflectits els propers anys a la ciutat.

El Congrés aprova una proposta d’Esquerra per reclamar impuls polític i inversions pendents a l’aeroport de Reus

La comissió de Foment del Congrés de diputats ha aprovat aquest dijous una proposició no de llei d’Esquerra Republicana que reclama l’impuls a l’aeroport de Reus-Costa Daurada i el desplegament d’un pla d’inversions que el situï al lloc que li correspon per a una instal·lació de la seva categoria. El PP hi ha votat en contra i Ciudadanos s’ha abstingut. La proposició ha anat endavant amb una esmena transaccional pactada amb PSOE i Unidos Podemos, que demana que aquest 2018 s’actualitzi i es posi en marxa el pla de protecció de l’aeroport i que els propers pressupostos generals de l’Estat facin efectiva la inversió a l’aeroport de Reus inclosa en el seu pla director de 2006, que no es va arribar a executar. “El de Reus ha de deixar un aeroport de tercera divisió”, ha denunciat el diputat tarragoní Jordi Salvador, que ha defensat la proposta a la comissió i ha enumerat diferents exemples recollits en mitjans de comunicació del territori que confirmaven la imatge de l’aeroport de Reus com a “germà pobre d’AENA”, amb serveis limitats “i fins i tot incomplint els seus propis requisits de seguretat”. Salvador ha recordat que l’àrea metropolitana de Tarragona, amb 623.000 habitants, és la segona de Catalunya, amb un potent sector industrial –inclòs el clúster químic més important del sud d’Europa- i de moviment de mercaderies, i un sector turístic de primera magnitud com és el que representa la Costa Daurada, “amb més de 20 milions de pernoctacions a l’any”. “Per raons polítiques, l’aeroport de Reus no és l’aeroport que necessita la segona àrea metropolitana de Catalunya”, ha denunciat Salvador, que igualment ha retret al Ministeri de Foment que el nou Pla Director de l’aeroport limiti a una inversió de 18 milions d’euros el que en l’anterior, que no es va arribar a complir, quedava fixat en 150 milions. El diputat republicà també ha exigit que l’aeroport de Reus pugui incorporar la terminal de mercaderies –que ja disposa de terrenys expropiats- o que pugui donar servei, en l’àmbit mèdic, a un hospital de referència en transplantaments i donacions d’òrgans com és el Joan XXIII de Tarragona.

Tram on aniran les pantalles acústiques

Laura Castel d'ERC insta a la Comissió de Foment que es posin pantalles acústiques a A7 al seu pas per Tarragona

La moció presentada s'ha aprovat per unanimitat La senadora d'ERC, Laura Castel, ha defensat la moció a la Comisión de Fomento del Senado que insta al Gobierno a pal·liar els problemes de contaminació acústica a la carretera A7, al pas de Tarragona, concretament a les zones del carrer Sant Auguri, Sant Eulogi i el tram de l'Avinguda Rovira i Virgili afectats, per minimitzar les conseqüències negatives pels veïns de la zona. Aquesta petició ha estat aprovada per unanimitat per tots els partits polítics. Aquesta moció ja va ser presentada al ple de l'Ajuntament de Tarragona de l'abril de 2017 i va ser aprovada també per unanimitat. Els republicans amb aquestes mocions volen que l'Estat prengui mesures urgents i doni així resposta a la reiterada demanda de l'Associació de Veïns Aqüeducte. Aquesta problemàtica afecta en la zona dels carrers de Sant Auguri i Sant Eulogi en què l'autovia A-7 passa a escassos metres dels habitatges i els veïns han de suportar una alta contaminació acústica. Des de setembre del 2002, els veïns de la zona venen reclamant les pantalles de protecció acústica sense èxit malgrat que la Guàrdia Urbana ha pogut constatar amb sonòmetres que el soroll supera els límits recomanats per l'OMS. La senadora d'Esquerra Republicana, Laura Castel, ha reclamat que "si el Ministerio de Fomento disposa de diners per rescatar les radials de Madrid, amb més de 3000M d'euros, no ha de ser complicat complir amb la normativa de contaminació acústica publicada a la pròpia web". Per la seva banda, el portaveu d'ERC-MES-MDC a l'Ajuntament de Tarragona, Pau Ricomà ha destacat que "el soroll del trànsit rodat amb què conviuen els veïns del barri de l'Aqüeducte pot arribar a ser insuportable", i ha afegit que lamenten que "des de Madrid fa massa temps que s'excusen en la manca de pressupost i es queden de braços plegats davant una situació que afecta la salut de la gent. Esperem que amb la moció aprovada avui al senat es desencalli per fi aquesta llarga reivindicació".

Les participants a l'acte "Dones i empresa"

ERC Camp de Tarragona organitza "Dones i empresa" pel 8M

Esquerra Camp de Tarragona ha organitzat, dilluns 12 de març, a les 19 hores al Casal de les Dones a Reus l'acte per celebrar el 8 de març, Dia Internacional de les Dones. L'acte ha anat dedicat a Dones i empresa amb dones referents de diferents parts del territori. Han participat Àgata Girbes, consultora de Reus i membre de la Cambra de Comerç de Reus; Meritxell Fàbregas, gestora fiscal i directiva de Tarragona; Olímpia Roig, pagesa de Riudecols i Heura Musté, botiguera i florista de Bràfim. L'acte ha estat moderat a càrrec de Montserrat Flores, regidora d'ERC Reus i secretària de les Dones d'ERC Camp de Tarragona. Les quatre participants en la taula rodona de "Dones i empresa" han explicat com s'ha de fer visibles amb els diferents camps tan diversos com la pagesia, consultoria empresarial, gestió fiscal i la floristeria. Heura Musté, florista, ha explicat que "faig feines físiques i m'he hagut de guanyar el meu lloc davant de la sorpresa de molta gent" i ha afegit que "les dones anem per feina, m'agrada decidir les coses sense perdre el temps. No cal reunir-se sempre per prendre decisions. La política és molt masculina". Àgata Girbes, consultora i membre de la Cambra de Comerç ha destacat que "hem fet xarxa per visibilitzar les dones, fem pinya i juntes podem fer molts projectes. Aconseguim més clients i també ens ho passem bé". Per la seva banda, Meritxell Fàbregas, gestora fiscal i directiva, ha comentat que "em diuen, ni que sigui de broma, que sóc una mare desnaturalitzada perquè faig hores o viatjo, si cal per la feina. Si hagués sigut un home no passaria". Finalment, Olímpia Roig, pagesa de #Riudecols, ha afirmat que " hem hagut d'invertir en noves maquinàries per estar al dia. La feina és dura però m'agrada la meva feina".

Parada Freejunqueras a Valls

  La ‘macroparada’ Free Junqueras del Camp de Tarragona reclama la posada en llibertat del president d'Esquerra Republicana i dels altres presos polítics

Al Camp de Tarragona s'ha dut a terme a Tarragona, Reus, Valls, Montblanc, Cambrils i Vimbodí   El cap de setmana del 3 i 4 de març Esquerra Republicana ha fet un gran desplegament al territori a iniciativa de la Plataforma Free Junqueras per reclamar la posada en llibertat del president d'Esquerra Republicana, Oriol Junqueras, així com de la resta de presos polítics; Joaquim Forn, Jordi Sanchez i Jordi Cuixart. Les més de 150 parades comptaran amb la presència de destacats dirigents i càrrecs electes institucionals d'Esquerra Republicana. Les parades al Camp de Tarragona s'han dut terme el dissabte, 3 de març i el diumenge 4 de març. El dissabte 3 de març serà Tarragona, de 10 a 13 hores al Mercat Central, al carrer Colom. A Reus, serà de 10 a 13 hores, a la plaça del Gegant Indi. A Montblanc, serà d’11 a 14 hores a la plaça Major. A Valls serà de 10 a 14 hores a la plaça del Pati. I, diumenge 4 de març, serà a Cambrils a la plaça del Pòsit i a la plaça Major de Vimbodí d'11 a 14 hores.   La Plataforma Free Junqueras denuncia que l'estat espanyol actua de manera venjativa contra Oriol Junqueras i l'acusa sense fonament dels delictes de rebel·lió, sedició i malversació per haver organitzat el referèndum de l'1 d'octubre, obeint el mandat de la majoria del poble de Catalunya. L'empresonament d'Oriol Junqueras, juntament amb els de Jordi Cuixart, Jordi Sánchez i Quim Forn, mostra els límits i la feblesa d'un estat que és capaç de conculcar drets fonamentals per derrotar els seus adversaris polítics.   L'empresonament i l'exili forçat d'adversaris polítics són la constatació definitiva del fracàs del Govern espanyol a l'hora d'abordar amb maduresa i sentit democràtic la reivindicació, massiva, continuada i sempre escrupolosament pacífica, d'una part importantíssima de la ciutadania catalana. La macroparada és una iniciativa que vol posar en relleu, un cop més, que la reacció de l’Estat posa en perill els principis democràtics més elementals.