Camp de Tarragona

Totes les notícies

Castel, Rufà i Salvador

Esquerra Republicana demana més de 340 milions d'euros en esmenes dels pressupostos generals pel Camp de Tarragona i les Terres de l'Ebre

Esquerra Republicana reivindica més de 340 milions d'euros en esmenes als pressupostos generals de l'estat espanyol pel Camp de Tarragona i a les Terres de l'Ebre. El diputat del grup polític d'Esquerra Republicana-Catalunya Sí, Jordi Salvador i els senadors d'ERC, Laura Castel i Josep Rufà, han fet palès avui que aquests pressupostos tenen asfixiat a Catalunya i al territori, en especial als municipis. Els republicans han manifestat que són pressupostos de dretes, antisocials i en contra de les classes treballadores. El diputat d'ERC, Jordi Salvador, ha explicat que "aquests pressupostos no tenen cap credibilitat, ja que es presenten amb un retard de sis mesos i no són ajustats a la realitat, amb un IVA alt i no garanteixen l'estat del benestar " i ha afegit que "el deute públic de l'estat espanyol és ascendent, superior al producte interior brut". Salvador ha argumentat que només hi ha hagut un augment de les pensions del 0,25%, fet que demostra que estan quasi congelades". "El continuisme d'aquests pressupostos demostren que l'economia escanya a les comunitats autònomes" ha reblat Salvador. En total s'han fet esmes per més de 340 milions d'euros (342.034.000 €). La senadora d'ERC, Laura Castel, ha destacat que "l'estat espanyol aposta per un 8% més en CNI en depriment de la inversió del Corredor del Mediterrani (representa un 37% del que s'invertirà en el Corredor del Mediterrani". També Castel ha apuntat les demandes d'inversió per les línies R14 i R16, de l'estació del Vendrell, la millora de l'accés de Torreblanca (El Vendrell), la transferència de l'AP7 i la seva gratuïtat del peatge al Vendrell i al sud de Catalunya, instal·lació de pantalles acústiques de l'A7 pel pas de Tarragona que afecta el veïnat del barri de l'aqüeducte i l'accés de les entrades i sortides de l'A7 que cal habilitar, el camí de ronda de Salou, l'accessibilitat de la N340 a l'altura de la Móra i un carril bici, demanda del territori, via ferroviària entre l'Hospitalet i Vandellòs i l'estació d'Altafulla.

La nova executiva de Cambrils

Montserrat Masdeu, nova presidenta d'ERC Cambrils

S'ha renovat l’Executiva local d’Esquerra Republicana a Cambrils. A l’Assemblea General va ser escollida per unanimitat Montserrat Masdéu com a presidenta de la secció local d’ERC a Cambrils, que substitueix a Marc Falceto, que n’ha estat el president des del 2013. A l’assemblea també s’ha escollit a les persones que compartiran equip amb Masdeu, que són: Aleix Rom, Josep Oliva, Jordi Fargas, Apel·les Carod i Eduard Pellicer.   La nova presidenta va agrair la feina feta pel seu antecessor i va exposar les intencions de seguir treballant amb uns objectius ferms: fer créixer la militància, comunicar a la ciutadania la feina que està fent Esquerra al govern de Cambrils, fer el seguiment dels afers de la ciutat i treballar per la construcció de la nova República de Catalunya des de Cambrils.   També hi va haver moments pels records, ja que el passat 16 de març es van celebrar els 20 anys de la inauguració del local de Cambrils per part de qui era secretari d’ERC: Josep Lluís Carod-Rovira i la presidenta d'aquell moment, Montserrat Pujals.    

Maria Grau

Maria Grau serà nova regidora d’ERC a l’Ajuntament del Pallaresos

Maria Grau serà la nova regidora de Cultura, Patrimoni, Turisme, Gent Gran i Participació Ciutadana de l’Ajuntament del Pallaresos. Grau serà la substituta del fins ara regidor Miquel Granero, que per motius personals i per fer el relleu generacional deix la tasca que ha fet fins ara. Des de la secció local d’ERC Pallaresos se li agreix la tasca que ha fet fins ara i passarà a ser un membre actiu a la secció local.   Maria Grau és estudiant del grau de Geografia i Història per la UNED i té formació en màrqueting i comunicació digital amb diferents cursos, a part de ser propietària de l'empresa 28 Graus Digital, dedicada al màrqueting i comunicació.  Grau és membre de diverses entitats culturals de Tarragona de gran importància, com els Diables Voramar i Víbria de Tarragona, Gremi de Marejants, Xiquets del Serralllo, o la Reial i Venerable Congregació de la Puríssima Sang de Tarragona (potser la més importants de totes) També he estat lligada a entitats com l'ANC i Òmnium Cultural de manera voluntària.    El ple de la nominació de Maria Grau com a regidora s'ha dut a terme el dijous 4, a les 20:30h. amb el primer punt de l'ordre del dia.  

Ana Surra a Valls

Ana Surra: ‘Ara ens hem d’unir tots els immigrants i lluitar per la independència, i definir com volem que sigui la nostra República’

Ana Surra, diputada al Congrés a Madrid per Esquerra Republicana de Catalunya (ERC), va presidir ahir al vespre-nit a Valls els actes de commemoració de la Setmana de la República a l’Alt Camp. Surra, que és d’origen uruguaià però porta anys residint a Catalunya, va assegurar durant una xerrada que va fer a la Casa Caritat davant d’una trentena de militants i simpatitzants que “ara és el moment en que ens hem d’unir tots els immigrants i lluitar per la independència, i definir com volem que sigui la nostra República”. La diputada va afegir que “el percentatge que ens falta per aconseguir el sí a la independència ens vindrà dels immigrants d’altres països i dels qui van venir d’altres zones d’Espanya”.     Amb el títol ‘La República que farem, la farem entre tots i totes’, Ana Surra va anar desgranant un per un els arguments a favor d’una Catalunya independent i els motius que, segons ella, han de convèncer els catalans d’origen immigrant perquè “des del moment zero, en la República tots serem catalans si ho volem ser, tots els qui hi vivim tindrem els drets que ens dona un nou país”. La diputada va defensar que tots i totes “hem de participar en la vida política perquè tot és política” i va dir que “hem de decidir entre tots i totes perquè la República és el sistema que garanteix una major participació de la gent”. Segons va recordar, “quan vam començar a treballar per la integració de les persones vingudes de fora, els havíem d’explicar què volíem fer amb la República, però ara són elles les qui s’ofereixen sobre què poden fer perquè vingui la República”.   Segons Surra, “el moviment social des del 2010 és com una onada que ha anat avançant i s’empassa tot allò que s’hi oposa; s’ha empassat fins i tot partits sencers, però Esquerra s’ha mantingut damunt de la onada perquè està amb la gent”. La diputada al Congrés va concloure dient que “cada dia estic més convençuda que guanyarem”.

Curs sobre codi ètic.

Formació sobre el codi ètic i codi de conducta

Els dies 25 i 27 d'abril s'ha dut a terme dues sessions formatives sobre codi ètic i codi de conducta a càrrec de Lluís Mombiela a Tarragona  a Tarragona i Reus. Aquesta formació va adreçada a càrrecs públics, orgànics, treballadors i militants d'ERC, amb la finalitat de donar-vos a conèixer la normativa ètica i els mecanismes de prevenció i denúncia. La honestedat és un valor cabdal dins el nostre partit i un tret que ens identifica davant la ciutadania. És important posar-ho en valor i formar-nos en aquest sentit.    

Vallverdu a Cambrils

La diputada Teresa Vallverdú: ‘La cultura ha de ser un dret constitucional, cohesionador i bàsic de la República Catalana’

El dijous 21 d’abril a les 19h s’ha dut a terme l’acte de La República que farem sobre cultura a Cambrils. L’acte ha estat protagonitzat per la diputada al Parlament, Teresa Vallverdú i pel secretari d’ERC de Política Cultural, Educació i Esports, David Agustí. La benvinguda ha estat a càrrec de la presidenta d’ERC Cambrils, Montserrat Masdéu.   La diputada republicana Teresa Vallverdú ha explicat els pilars principals de la cultura a la pròxima República Catalana i ha destacat que 'la cultura ha de ser la quarta pota del benestar, és la carta de presentació a l'exterior'. Vallverdú ha afegit que la ‘cultura ha de ser un dret constitucional, cohesionador i bàsic de la República’. Per la seva banda, el secretari d’ERC cultural, Agustí ha manifestat que la ‘cultura ha de ser present transversalment en totes les altres àrees’ i ha complementat que ‘cal apostar per democratitzar-la i fer-la arribar a tot el territori, concerbant-la i potenciar-la'.       Nova presidència d’ERC Cambrils, Montserrat Masdéu   El passat mes de març ha servit per a renovar l’Executiva local d’Esquerra Republicana a Cambrils. A l’Assemblea General va ser escollida per unanimitat Montserrat Masdéu com a presidenta de la secció local d’ERC a Cambrils, que substitueix a Marc Falceto, que n’ha estat el president des del 2013. A l’assemblea també s’ha escollit a les persones que compartiran equip amb Masdéu, que són: Aleix Rom, Josep Oliva, Jordi Fargas, Apel·les Carod i Eduard Pellicer.   La nova presidenta va agrair la feina feta pel seu antecessor i va exposar les intencions de seguir treballant amb uns objectius ferms: fer créixer la militància, comunicar a la ciutadania la feina que està fent Esquerra al govern de Cambrils, fer el seguiment dels afers de la ciutat i treballar per la construcció de la nova República de Catalunya des de Cambrils.   També hi va haver moments pels records, ja que el passat 16 de març es van celebrar els 20 anys de la inauguració del local de Cambrils per part de qui era secretari d’ERC: Josep Lluís Carod-Rovira i la presidenta d'aquell moment, Montserrat Pujals.

Mireia Mata, Eduard Rovira i Ana Surra

Ana Surra i Mireia Mata a Torredembarra

La diputada Ana Surra i la directora general d'Igualtat, Mireia Mata van estar el passat 31 de març a Torredembarra en un acte de la República que farem dedicat a polítiques socials i ciutadania. L'acte va ser presentat per l'alcalde del municipi, Eduard Rovira que va donar la benvinguda. La diputada Ana Surra va destacar que Esquerra és un partit obert a tothom, d'acollida. Per la seva banda, la directora d'Igualtat, Mata, va manifestar que s'està treballant perquè a la República Catalana hi hagi més oportunitats i igualtat entre els homes i les dones, sempre apostant per la justícia social.

Montserrat Flores a la trobada municipalista

Càrrecs electes del Camp de Tarragona a la Trobada Municipalista a Lloret de Mar

Els representants d'ERC del Camp de Tarragona van ser presents a la Trobada Municipalista 2017 a Lloret de Mar, el passat 24 i 25 de març. Càrrecs electes van participar activament a la trobada com a ponents, moderadors i a oients. Com cada any els càrrecs electes locals d’Esquerra Republicana posen en comú les polítiques municipals que estan aplicant o reclamant als 709 municipis on la formació republicana té representació.

ERC Riudecols

NECESSITEM EXPLICACIONS, EXIGIM TRANSPERÈNCIA I RESPONSABILITAT

Després de conèixer-se la notícia que l'alcaldessa de Riudecols,  la Sra. Anna Aragonès, hauria estat cobrant dos sous  en el període  que va des de la presa de  possessió al Consell Comarcal del Baix Camp fins l’actualitat de forma irregular, en tenir un per dedicació exclusiva a l'Ajuntament i un altre per la Comissió delegada al Consell Comarcal a dedicació parcial fet pel qual  incorreria en una incompatibilitat salarial.  ERC Riudecols vol exigir que hi hagi la màxima transparència  i, si  un cop revisada  tota la documentació, es confirma la situació, demana que es retorni l’import corresponen i, si convé, es prenguin mesures legals pertinents a la  irregularitat realitzada i se n’assumeixi les responsabilitats que se’n derivin.   ERC Riudecols en el ple del 26 de gener del 2016 ja va qüestionar la compatibilitat de la Sra. alcaldessa Anna Aragonès, a la que ella va informar que aquesta era correcta.   Sempre que ERC Riudecols ha interpel·lat per aquesta qüestió la resposta per part de la Sra. Aragonès sempre li ha dit al grup municipal que ella participava al Consell Comarcal en règim d' assistències. El Grup Municipal d'Esquerra de Riudecols vol informar que s'han pres les mesures jurídiques adients per tractar el tema davant la possibilitat de malversació de fons públics i frau a l'Administració Pública.     Tanmateix, informar que des del Consell Comarcal, va ser el grup polític d’ERC i les seves bones pràctiques  qui ha fet evident les incompatibilitats de sous i càrrecs. La portaveu d'ERC Riudecols, la Sra. Beatriz Mayordomo, apunta que  la Sra. Alcaldessa Anna Aragonès convocà  un Ple extraordinari de l’Ajuntament de Riudecols el dia 21 de febrer de 2017 a les 19:30h, paral·lel  al Ple del Consell Comarcal en el que es demanà quin era el règim de retribucions de l'alcaldessa. Casualment,  la Sra. Anna Aragonès al Ple municipal  va entrar amb caràcter d'urgència la seva modificació salarial.