Camp de Tarragona

Notícia

Una moció d'Esquerra Republicana facilita la creació d’una ponència que estudiarà la seguretat en les àrees químiques com la de Tarragona

La Comissió d’Indústria, Turisme i Comerç del Senat posarà en marxa una ponència per estudiar la seguretat en les àrees químiques com la de Tarragona. El grup d'Esquerra Republicana-EHBildu a la cambra de representació territorial ha aconseguit avui que s’aprovi una moció en aquest sentit presentada pel senador tarragoní Josep Rufà. Això implica que s’iniciï un estudi exhaustiu sobre la seguretat en les zones amb indústria petroquímica i química.
 
El sector químic a l’Estat comprèn unes 3.300 empreses, que suposen una quota del 13% del total industrial i generen 670.000 llocs de treball directes i indirectes. El seu volum de negoci va superar els 65.600 milions d’euros l’any 2019. La demarcació de Tarragona concentra el 25% del total de producció a Espanya i el 50% de Catalunya. Les següents zones amb major pes són Barcelona i Huelva. Segons Josep Rufà, “ara la prioritat és la millora en la seguretat, sobretot després del terrible accident a l’empresa tarragonina Iqoxe el passat 14 de gener, on van perdre la vida dos treballadors i un veí”.
 
El senador defensa que “davant d’aquest i d’altres accidents ocorreguts” i “donada la concentració d’empreses químiques i petroquímiques en determinades zones industrials com la de Tarragona i el perill que suposa per a la població un possible sinistre en cadena”, és oportuna la creació de manera immediata d’una ponència per estudiar la seguretat.