Camp de Tarragona

Notícia

Irene Aragonès Gràcia: “La pandèmia ha fet evident la necessitat d’invertir en salut pública i seguir revertint les retallades del passat”

La visita d'avui al Banc de Sang de Reus.
La visita d'avui al Banc de Sang de Reus.
La número 3 per Tarragona, Irene Aragonès Gràcia,  visita el Banc de Sang de Reus i fa una crida a omplir els hospitals de donacions de sang.
 
Acompanyada per la número 9 i presidenta d’ERC Reus, Eva Ferran Roig, de la vicealcaldessa de Reus, Noemí Llauradó Sans, i del regidor de Salut de Reus, Òscar Subirats Torrebadell, també han fet balanç de l’obertura del nou CMQ, del traspàs de l’Hospital Sant Joan de Reus i del desdoblament del CAP Sant Pere.
 
 
La número 3 de la llista d’ERC per Tarragona a les eleccions al Parlament, Irene Aragonès Gràcia, ha visitat avui el Banc de Sang de Reus, on ha donat sang coincidint amb la Marató que es fa aquests dies arreu de Catalunya. Ho ha fet acompanyada d’Eva Ferran Roig, número 9 a la llista d’ERC i presidenta d’ERC Reus, Noemí Llauradó Sans, vicealcaldessa de Reus i presidenta de la Diputació de Tarragona i, finalment, d’Òscar Subirats Torrebadell, regidor de Salut de Reus. Habitualment, durant les festes de Nadal les donacions baixen un 25% i, per això, la Marató s’ha organitzat en aquestes dades. A més, segons explica el Banc de Sang, el temporal de fred, neu i pluja ha frenat les donacions els darrers dies.
 
Per tot plegat, tots ells han fet una crida a omplir els hospitals de donacions de sang. “Malgrat la pandèmia, hem de demostrar un cop més que som un país solidari. Les donacions de sang continuen sent necessàries”, ha afirmat Irene Aragonès Gràcia. En la mateixa línia, Eva Ferran Roig ha recordat que “Catalunya és líder en donacions de sang i òrgans i ha de seguir sent-ho. Animem a tothom a venir a donar”.
 
Noemí Llauradó: “Un sistema públic de salut en xarxa  per a tot el Camp i Terres de l’Ebre”
 
El Banc de Sang i Teixits de Reus està ubicat a l’Hospital Sant Joan. Aprofitant això, Irene Aragonès Gràcia ha exposat que “la pandèmia ha fet encara més evident la necessitat d’invertir en salut pública i seguir revertint les retallades del passat. De fet, des que el 2015 Esquerra va entrar al govern de la Generalitat, la inversió en salut ha crescut cada any. El 2013, en plenes retallades, va caure fins als 8.840 milions, però el 2020 ja l’hem aconseguit situar en 13.384 milions.
 
En clau reusenca, Eva Ferran Roig ha afirmat que “l’obertura, aquesta mateixa setmana, del nou CMQ de Reus demostra l’aposta per un model sanitari públic i de qualitat”.  Precisament, sobre el CMQ, el regidor de Salut de l’Ajuntament de Reus, Òscar Subirats Torrebadell, ha destacat que “el nou Centre Mèdic suposarà poder obrir noves línies d’activitat en salut pública i comunitària i col·laboracions amb centres d’investigació. En altres paraules, evidencia el convenciment que ens cal un sistema sanitari públic potent i de qualitat. Per això, el CMQ seguirà creixent en una segona fase, en què es crearà un espai d’hospitalització. Això es farà a partir d’un pla d’inversions planificat i evitant macrooperacions d’endeutament com les que s’han fet a la ciutat en altres èpoques”.
 
A més, Subirats ha explicat que “ja està gairebé definit l’emplaçament del desdoblament del CAP Sant Pere, que en un futur proper permetrà descongestionar un CAP molt massificat i aproximar el centre d’atenció primària als seus usuaris. A la vegada, això generarà un espai de dinamització del barri del Carme, que s’ho mereix”.
 
De la seva banda, la vicealcaldessa de Reus i presidenta de la Diputació, Noemí Llauradó Sans, s’ha referit al traspàs de la governança de l’Hospital Sant Joan de Reus -de l’Ajuntament a la Generalitat- i ha defensat que “aquest traspàs permet avançar cap a un nou model de sistema públic. En aquest sentit, ha apostat per “teixir un sistema públic de salut en xarxa per a tot el Camp de Tarragona i les Terres de l’Ebre. Ens cal visió global i estratègica, i els grans hospitals del Camp són i han de ser punts clau d’aquesta xarxa. Em refereixo als hospitals de Reus, Tarragona, Tortosa i El Vendrell, però també als de Valls, Amposta o Móra la Nova”.