Camp de Tarragona

Notícia

Jordi Sabaté és el nou president del Consell Comarcal del Priorat

Sabaté i Benet
Sabaté i Benet
Jordi Sabaté ha estat nomenat ahir el nou president del Consell Comarcal del Priorat. El fins ara alcalde de Vilella Baixa, Jordi Sabaté, amb el vot favorable de tots els consellers i una única abstenció. Sabaté ocuparà  la presidència del Consell Comarcal del Priorat en virtut de l’actual acord de govern, signat a principi de legislatura per CiU i Independents-ERC. Sabaté va fer un agraïment al president sortint per la feina conjunta, Joan Carles Garcia .
 
El nou president del Consell Comarcal, Jordi Sabaté, ha manifestat en el seu discurs que s’apostarà per polítiques de defensa de la carta del paisatge, defensant la candidatura perquè la UNESCO els reconegui aquest valor i pel desplegament de la carta europea de turisme sostenible. El republicà ha recordat que hem de seguir el Pla estratègic de desenvolupament comarcal i és defensarà el paisatge agrícola mediterrani. Sabaté ha recordat que ho “farem amb la participació de tothom i amb el repte capdalt de la gestió de l'aigua i la revisió de concessions actuals de l'aigua”.
 
Sabaté ha demanat el suport de tots els grups i consellers pels reptes de futur que tenen plantejats com a comarca i ha agraït, en aquest sentit, per la confiança que li han donat a l'elecció. El republicà ha destacat que el CCPriorat està al costat del procés i de la celebració referèndum l'1 d'octubre. “Estem en uns mesos decisius a nivell nacional i comarcal; d'aquí a l'1 d'octubre passaran moltes coses i caldran tots els suports. El Consell Comarcal del Priorat ja s'ha manifestat sempre a favor del procés i ho seguirem fent”.
 
El nou president del Consell Comarcal del Priorat ha afirmat que “tenim un repte molt important a la comarca que és aconseguir la declaració per al Priorat de Patrimoni de la Humanitat per part de la UNESCO. En aquest sentit, convocarem properament la comissió del paisatge del Priorat-Montsant-Siurana i junt amb el Parc Natural del Montsant farem el desplegament de la carta del paisatge, que faci compatible el turisme amb la preservació de la comarca”. “Treballarem en el manteniment de camins, en polítiques de dones i joves i en la col·laboració amb entitats i ajuntaments per a fer activitats esportives. En definitiva, buscarem la col·laboració amb tothom pel bé de la comarca del Priorat” ha conclòs Sabaté.
 
Durant l’acte ha estat present Dionís Guiteras, vicepresident de la Diputació de Barcelona per ERC, Ferran Civit, diputat i president d’ERC Camp de Tarragona, Josep Rufà, senador i secretari d’Organització, Àngel Xifré, director territorial d’Agricultura,  Francesc Tarragona, director territorial de Treball, Afers Socials i Família, Fina Palomar, directora territorial de Justícia i Francesc Benet, president del Consell Comarcal de la Conca de Barberà i alcaldes i regidors del Priorat. També acompanyaven l'alcalde de la Vilella Baixa i president del CC del Priorat, els seus familiars i amics.