Camp de Tarragona

Notícia

  La ‘macroparada’ Free Junqueras del Camp de Tarragona reclama la posada en llibertat del president d'Esquerra Republicana i dels altres presos polítics

Parada Freejunqueras a Valls
Parada Freejunqueras a Valls
Al Camp de Tarragona s'ha dut a terme a Tarragona, Reus, Valls, Montblanc, Cambrils i Vimbodí
 
El cap de setmana del 3 i 4 de març Esquerra Republicana ha fet un gran desplegament al territori a iniciativa de la Plataforma Free Junqueras per reclamar la posada en llibertat del president d'Esquerra Republicana, Oriol Junqueras, així com de la resta de presos polítics; Joaquim Forn, Jordi Sanchez i Jordi Cuixart. Les més de 150 parades comptaran amb la presència de destacats dirigents i càrrecs electes institucionals d'Esquerra Republicana. Les parades al Camp de Tarragona s'han dut terme el dissabte, 3 de març i el diumenge 4 de març. El dissabte 3 de març serà Tarragona, de 10 a 13 hores al Mercat Central, al carrer Colom. A Reus, serà de 10 a 13 hores, a la plaça del Gegant Indi. A Montblanc, serà d’11 a 14 hores a la plaça Major. A Valls serà de 10 a 14 hores a la plaça del Pati. I, diumenge 4 de març, serà a Cambrils a la plaça del Pòsit i a la plaça Major de Vimbodí d'11 a 14 hores.
 
La Plataforma Free Junqueras denuncia que l'estat espanyol actua de manera venjativa contra Oriol Junqueras i l'acusa sense fonament dels delictes de rebel·lió, sedició i malversació per haver organitzat el referèndum de l'1 d'octubre, obeint el mandat de la majoria del poble de Catalunya. L'empresonament d'Oriol Junqueras, juntament amb els de Jordi Cuixart, Jordi Sánchez i Quim Forn, mostra els límits i la feblesa d'un estat que és capaç de conculcar drets fonamentals per derrotar els seus adversaris polítics.
 
L'empresonament i l'exili forçat d'adversaris polítics són la constatació definitiva del fracàs del Govern espanyol a l'hora d'abordar amb maduresa i sentit democràtic la reivindicació, massiva, continuada i sempre escrupolosament pacífica, d'una part importantíssima de la ciutadania catalana.
La macroparada és una iniciativa que vol posar en relleu, un cop més, que la reacció de l’Estat posa en perill els principis democràtics més elementals.
 
El president d’ERC Camp de Tarragona i diputat al Parlament,  Ferran Civit, ha explicat que “amb la macroparada Free Junqueras es reclama la immediata posada en llibertat d’Oriol Junqueras i la resta de presos polítics, el retorn dels exiliats i la restitució de tots els seus drets polítics com a representants electes del conjunt del poble de Catalunya”.