Camp de Tarragona

Notícia

El Concert per la Llibertat del Camp de Tarragona acollirà més de 70 músics a Reus

  • Més de 70 músics participarant al concert per la llibertat del Camp de Tarragona
El Concert per la Llibertat del Camp de Tarragona acollirà el pròxim dissabte 26 de maig a partir de les 19:30h al Parc de Sant Jordi de Reus (plaça Anton Borrell) més de 70 músics d'arreu del territori. El concert solidari serà per recollir fons per l'Associació Catalana de Drets Civils, entitat fundada per familiars de persones preses i exiliades polítiques. També, col·laboran diferents entitats del territori amb parlaments entre les actuacions.

El membre de l'Associació Catalana de Drets Civils i parella de la consellera a l'exili Meritxell Serret, Ferran Civit, ha agraït la participació de "totes les persones que faran possible aquest concert i a tots els músics que vindran desinteressadament". El director musical i membre de l'organització del concert, Domingo Garcia, ha explicat que s'ha volgut fer un cartell potent per atraure gent, "que fos força paritari, amb cantants homes i dones i d'estils molt variats". Garcia ha apuntat que es podrà gaudir "des de cançó d'autor, música tradicional i grups amb molta festa amb gent del Camp però també gent de tot el territori català". El director musical, Garcia, ha manifestat que "tots ells actuen desinteressadament i estan compromisos amb la causa de recollir fonts per l'associació catalana pels drets civils".

El cantant, Joan Reig, ha manifestat que "els artistes som gent compromesa i no podem estar al marge del que està passant" i "que cal conscienciar a tothom que hi hagi persones exiliades i a la presó, persones que hem escollit a les urnes". El cantant de CatRock, Jose Galdrán , ha expressat que "no volem normalitzar aquesta situació, no pot haver-hi persones a la presó per respectar el mandat democràtic i ens neguem a les justificacions de Madrid". El component de Cultrum, Adrià Ortiz, ha mostrat el suport a la causa perquè "creiem que hem d'estar al costat de la societat que s'ha manifestat pacíficament i massivament" i ha complementat que "hem d'estar al costat de les persones que s'han escollit democràticament".

Els grups que participaran seran Fenya Rai, Joan Reig i Refugi, Kandi Álvarez & Joan Ramos, Txell Sota, Quim Vila, Xavi Ciurans (Gertrudis), Ivette Nadal, Teo Díaz (Números Rojos), Montse Castellà, Joan Rovira, Sílvia Comes, La Folie, Èric Vinaixa, Ovella Xao, La Soul Machine, Cultrum, Cat Rock i Dj Pantoja. A les 18 hores, començarà el concert per la llibertat amb tres grups que participen al MusiCamp: La Canya del Metall, Impaktats i La Tortuga que nunca tuve. El guanyador del concurs participarà a l'Acampada Jove d'enguany.Informació complementària dels grups musicals:

En primer lloc, a les 18 hores, actuaran els 3 grups del camp de Tarragona que es van inscriure al Musicamp que són:

- La Canya del Metall
- Impaktats
- La tortuga que nunca tuve

El guanyador del concurs participarà a l'Acampada Jove

Fenya Rai. Música d'arrel tradicional i popular.

Joan Reig & Refugi oferia una recopilació de peces de diversos cantants, aquest cop i per primera vegada, en els seus recitals interpretaran tot el disc sencer, la cançó "Ítaca" que ocupava una cara de l'antic vinil i les quatre de la cara B, entre les quals hi ha la popular "Abril 74, un altre clàssic del cantautor de Verges.

Kandi Álvarez. Cantant basc Piskera i Perro Verde que van formar part del conegut rock radical vasc.

Txell Sota. Cantautora i actriu. Ha presentat el seu primer disc enguany que es diu "no sembles tu" produït per l'Èric Vinaixa.

Eric Vinaixa. Fill de Miravet. Líder del grup Rodamons. Cantautor que està presentant el seu disc "Caos a mig camí". Fa poques setmanes va omplir Luz de Gas.

Quim Vila. Artista musical de Moià (tele, ràdio i espectacles) LA setmana passada va gravar el seu nou videoclip a les portes de les presons de Madrid.

Xavi Ciurans. És el cantant de Gertrudis i viu a Reus. Tot i la seva curta edat podríem que és un clàssic ja de la rumba catalana moderna.

Ivette Nadal. Cantant de Granollers que el 2016 va gravar el seu 4art disc. Forma part del projecte Les Kol•lontai amb la següent cantant que presentaré.

Montse Castellà. Ve de Tortosa. I és una coneguda activista social i periodista cultural. Va ser portaveu de la Plataforma en defensa de l'Ebre.

Teo Díaz. Va ser el cantant i líder als anys 80 de Números Rojos. Un dels grups més importants que ha donat el Camp de Tarragona. Al 91 van telonejar la gira espanyola de Ramones i grup revelació al 90 per la revista Heavy Rock.

Joan Rovira. És un conegut cantautor de les Terres de l'Ebre, concretament de Camarles. Actualment, és el guanyador del millor disc d'autor als Premis Enderrock 2018.

Sílvia Comes. Cantant i poeta del Prat de Llobregat. Va formar un conegut duet artístic amb la cantant Lídia Pujol a mitjans dels 90.

LA FOLIE. Un grup amb moltes influències des de la mediterrània, fins a la brasilera. Amb harmonies de funk i jazz. Premi Enderrock de la Crítica al millor Artista Revelació.

OVELLA XAO. Aquest grup sabadellenc acaben de presentar el seu disc "Cant Corral. Combinen Rumba, reggae, rock i ska.

LA SOUL MACHINE. Més de 15 anys de trajectòria. Cançó de l'estiu de TV3 i Catalunya ràdio al 2016.

CAT ROCK grup de versions amb català, amb més de 10 anys de trajectòria i més de 200 actuacions.

CULTRUM. Grup tarragoní que barreja tots els estils més ballables. Reggae, soul, funk, swings, llatí i ska.... Més de 100 concerts a les seves esquenes.

DJ PANTOJA. Humor i sàtira per acabar la nit. DJ Pantoja, DJ Pakirri i Amy Guainjaus.
Mots clau
: concert llibertat Reus