Camp de Tarragona

Notícia

Més de 2000 persones fan un clam a la llibertat al concert de Reus

Selfi amb Rufián, Masvidal i Civit
Selfi amb Rufián, Masvidal i Civit
El concert per la Llibertat del Camp de Tarragona ha acollit més de 2000 persones en una jornada musical i reivindicativa on hi ha hagut record per les persones preses i exiliades polítiques i la resta de persones encausades que també estan patint represalies per l'estat espanyol. En total han participat una 70 de músics, una cinquantena de ponents i quasi 200 voluntaris han fet possible el concert per la llibertat a Reus. Tot el fons recaptat serà per la Caixa de resistència de l'Associació Catalana de Drets Civils. A més, també hi va haver presència de parades com el CDR de Reus, ANC, Òmnium o la parada de FreeJunqueras.org, plataforma organitzadora de l'esdeveniment.

L'acte va començar a les sis de la tarda i ha estat una festa reivindicativa i musical que va començar amb tres grups que participen del concurs MusiCamp: La Canya del Metall, Impaktats i La Tortuga que nunca tuve. La Tortuga que nunca tuve va guanyar el Musicamp i serà qui participarà a l'Acampada Jove d'enguany.

Tot seguit, van començar amb les actuacions musicals Fenya Rai, Joan Reig i Refugi, Kandi Álvarez & Joan Ramos, Txell Sota, Quim Vila, Xavi Ciurans (Gertrudis), Teo Díaz (Números Rojos), Montse Castellà, Joan Rovira, Èric Vinaixa, Ovella Xao, La Soul Machine, Cultrum, Cat Rock i Dj Pantoja. Tots els artistes van ser reivindicatius, recordant el raper Valtonyc i altres artistes i sobretot fent un clam a la llibertat d'expressió.

Entremig de les actuacions musicals, hi va haver representants d'entitats i personalitats que intervindran amb parlaments reivindicatius a la jornada festiva. Antonio Baños com a portaveu de Súmate va destacar que venia de l'acte de Vic i va tenir un record per Marta Rovira, Gabriel Rufián va reclamar que 'calia treballar per fer front el 155 i recuperar les institucions', Germà Bel va recodar que no pararem amb el nostre anhel o Ernest Benach va manifestar que 'mentre uns proposem i debatem, els altres es limiten a destruir'. També, va ser molt esperada l'actuació de Pep Cruanyes i Arantxa Urieta (ANC) i Ignasi Termes (Òmnium Cultura) que van animar als assistents que continuïn enviant cartes als presos i a sortir al carrer. També, va intervenir la comunicadora i reusenca Montse Llussà que va llegir una carta de la Carme Forcadell, l'escriptor Màrius Serra va fer un joc de paraules reivindicatiu, el periodista Jordi Margarit i l'advocada i periodista, Bea Talegón va reclamar més que mai la llibertat dels presos polítics injustament empresonats.

Un dels moments més emotius també va ser la presència de diferents persones que han estat represaliades, representants d'Ajuntaments que van patir atacs durant l'1 d'octubre com Mont-roig del Camp, Tarragona, Reus o persones han hagut d'anar als jutjats per les seves idees com el mecànic reusenc Jordi Perelló, la mestra Olga Ricomà per una piulada o Sergi Albarrán, ferit a l'1 d'octubre. També, van pujar a l'escenari col•lectius que han estat represaliats com els bombers de Reus o els avis i àvies de Reus que van ser molt aplaudits. Finalment, membres de l'Associació Catalana pels Drets Civils, Laura Masvidal, dona de Quim Forn o Ferran Civit, parella de Meritxell Serret van agrair a tots els assistents actes com el concert o sopars grocs que serveixen per no normalitzar aquesta situació i denunciar-la. A les acaballes, es va fer una foto de família amb un pilar de la colla castellera els Pataquers.
L'acte va ser presentat pels reusencs periodistes Sílvia Sagalà i David Fernàndez.