Camp de Tarragona

Notícia

Diari de campanya. Ho hem de fer, també, per ells

Hi ha minuts que recordes tota la vida. Avui han estat 15 minuts que m'han passat com un instant, us ho prometo, com un llamp, però que em quedaran gravats per sempre més a la memòria.
Començava amb unes abraçades molt fortes i sentides de dos homenots, l'Oriol Junqueras i el Raül Romeva. No hi ha temps a perdre, em diu l'Oriol, i això t'ho diu una persona que està a la presó! Uns minuts de conversa molt intensa, molt. I molts deures. He de marxar, el temps s'ha acabat i elI ho acaba amb una frase final que ho resumeix tot i que et demostra davant de qui estem: dos referents morals gegantins i ja immortals. Em diu l'Oriol: "el nostre objectiu no és sortir, és guanyar".
No volen paternalisme ni sensibleria ni superioritat de cap mena, ens demanen guanyar, saben que s'hi estaran temps, però ens demanen guanyar i no pensen en la seva sortida...
Doncs bé, i ara ja des de fora de Soto del Real, Oriol i Raül, i altres empresonats i exiliats, us diem que ens estem deixant la pell i molta vida, molta, per guanyar, per la República catalana, la llibertat, la justícia i la fraternitat entre les persones i els pobles. Ja de tornada no puc deixar de pensar el que significa fer centenars de kilòmetres cap a un no res, per viure 45 minuts amb el teu pare, mare, fill, filla, persona estimada i retornar centenars de kilòmetres cap a casa, sol, i amb un darrer soroll d'una porta que es tanca.