Camp de Tarragona

Notícia

Xavier Gràcia i Juanpere ha estat el candidat escollit per independents - Acord Municipal per ocupar la presidència del Consell Comarcal del Priorat

El seu nomenament ha sorgit de les votacions internes que s’han realitzat aquesta setmana. 
La majoria absoluta de regidors republicans al Priorat fa que la presidència del Consell Comarcal l’ostenti aquest grup i la figura escollida pels consellers ha estat l’actual alcalde de Gratallops, Xavier Gràcia i Juanpere, triat de nou alcalde pel mandat que està a punt de començar.
Gràcia assegura que el Consell és la millor eina possible per potenciar encara més les fortaleses de la comarca i que des d’aquest organisme es vol seguir gestionant els instruments necessaris per consolidar en desenvolupament social, econòmic i turístic. En relació amb això una de les fites immediates que li agradaria assolir al Priorat és aconseguir que la candidatura  Priorat-Montsant-Siurana sigui reconeguda i acceptada a la Llista de Patrimoni Mundial de la UNESCO, en la categoria de paisatges culturals. La resolució d’aquesta petició arribarà abans que acabi l’any.
D’altra banda, segons les paraules de Xavier Gràcia, “en l’aspecte social treballarem de valent per incrementar la quantitat i qualitat dels serveis a les persones. Pel que fa a la gestió dels municipis pensem que és del tot necessari comptar amb la feina de perfils tècnics – com ara informàtics, entre d’altres – que puguin donar servei des del Consell Comarcal a la tipologia de pobles pels quals està conformada la comarca, majoritàriament amb pocs habitants i, per tant, amb uns recursos econòmics escassos”.
Així mateix la voluntat del nou govern al Consell Comarcal és aconseguir el màxim consens possible amb la resta de formacions polítiques perquè consideren que hi ha temes de comarca prou importants com per posar-se d’acord tots plegats. Alguns exemples serien la petició per aconseguir optar a nous fons Leader per al desenvolupament rural; seguir treballant en la Taula de Turisme que per tal de trobar la direcció de cap a quin model turístic es vol pel Priorat; la recuperació del consell esportiu, dissolt fa 15 anys o fer un seguiment de l’estat del Riu Siurana, amb sequera gairebé permanent, i amb una actuació nul·la de les institucions competents vers la seva recuperació.
Un altre repte que es planteja aquest organisme és minimitzar el despoblament, un fenomen aquest, que s’està accentuant en les darreres dècades en moltes comarques de l’interior de Catalunya. Des del Consell aquesta és una preocupació creixent i per això volen trobar alternatives per captar l’interès dels nouvinguts i evitar que el jovent autòcton se’n vagi a viure a les zones urbanes fora del Priorat.
Durant el mandat anterior ERC i CIU es van partir la presidència, ocupada els dos primers anys pels convergents i els dos darrers pels republicans. La possessió del càrrec en mans del nou president es farà efectiva en les properes setmanes.