Camp de Tarragona

Notícia

Els Consells Comarcals de la nostra regió

Els bons resultats d’Esquerra en les darreres eleccions municipals han propiciat una bona representació del partit als 5 Consells Comarcals de la nostra regió. Tot i així, hi ha hagut comarques on la presència d’ERC als equips de govern ha estat possible – Baix Camp, Conca de Barberà i el Priorat- i en d’altres, fruit de la manca de voluntat per formar pactes de país, restem en l’oposició, com és el cas del Tarragonès i l’Alt Camp.
L’actitud i predisposició a treballar per a tots els ciutadans de les nostres conselleres i consellers es manté intacta tant des del govern com des de l’oposició, ja que en tot moment la premissa que preval és la del bé col·lectiu i l’avenç de la comarca.
Tot seguit us especifiquem com han quedat cadascun dels Consells Comarcals de la Federació Regional d’ERC al Camp de Tarragona

ALT CAMP
L’Equip de govern en l’ens comarcal està conformat per JxCat i Alcoverencs pel Canvi. Els cinc consellers d’ERC romandran a l’oposició en aquest mandat tot i haver tingut la mà estesa en tot el procés de negociació previ al ple de constitució del Consell. Els consellers són:
1. Marc Bigordà (Els Garidells)
2. Laia Coll (Rodonyà)
3. Jordi Pijoan (Querol)
4. Maria Hernaez (Vallmoll)
5. Sergi Ferré (Cabra)

BAIX CAMP
En el cas d’aquesta comarca el Consell està liderat per un pacte entre 3 formacions: ERC, JxCat i PSC. En els dos primers anys de mandat la presidència recau en Joaquim Calatayud, de JxCat, i en els dos darrers la presidenta de l’organisme serà Rosa Abelló, d’ERC. El nombre de conselleres i conselleres d’Esquerra són 11:
1. Rosa Abelló (Les Borges del Camp)
2. Ricard Gili (Riudoms)
3. Irene Gràcia (Mont-roig del Camp)
4. Lluís Escoda (Botarell)
5. Beatriz Mayordomo (Riudecols)
6. Sergi Ciurana
7. Ernest Roigé (Riudecanyes)
8. Meritxell Romanos
9. Arnau Guasch (Vinyols i els Arcs)
10. Cristina Gros
11. Jordi Sierra

CONCA DE BARBERÀ
Aquesta comarca ha optat per arribar a un acord d’unitat i per tant totes les formacions polítiques que hi estan representades – ERC, FIC, JxCat i PSC – treballaran conjuntament des de govern. Els dos primers anys serà la FIC qui ocuparà la presidència del Consell i els dos darrers serà ERC. Els i les representants d’Esquerra al Consell Comarcal de la Conca de Barberà són:
1. Santi Porta (Montblanc)
2. Josep Maria Vidal (L’Espluga de Francolí)
3. Albert Español (Solivella)
4. Judit Garcia (Blancafort)
5. Aida Morgades (L’Espluga de Francolí)
6. Carme Ferrer (Senan)
7. Ricard Miquel (Sarral)
8. Ramon Caixal (Vimbodí)
9. Carme Pallàs (Montblanc)

PRIORAT
La comarca del Priorat ha aconseguit una majoria absoluta de conselleres i consellers al Consell però tot i així s’ha optat per estendre la mà a la segona formació política en representació, JxCat, per contribuir a què la comarca tingui un govern fort i amb una sola estratègia davant l’opinió pública i la resta d’institucions del país. Tal com es va expressar en la constitució de l’ens, combatre l’envelliment, l’abandonament del món rural i el desemparament de les persones amb dificultat seran els seus principals eixos de treball. Els consellers i conselleres d’ERC són els següents:
1. Carlos Brull (Falset)
2. Joan Sentís (Torroja del Priorat)
3. Sergi Méndez (Ulldemolins)
4. Ferran Mestres (Cabacés)
5. Montse Castro (La Figuera)
6. Marta Camp (La Vilella Baixa)
7. SAlvador Olivé (Cornudella de Montsant)
8. Daniel Castaño (Poboleda)
9. Xavier Gràcia (Gratallops)
10.
 
TARRAGONÈS
Al consell comarcal del Tarragonès els deu consellers d’Esquerra romandran a l’oposició en aquest mandat ja que JxCat va signar un pacte de govern amb PSC i ECG, assegurant-se, així, la majoria necessària per a poder liderar l’ens durant els quatre anys vinents. Les persones escollides per representar el partit en el Consell Comarcal del Tarragonès són 9:
1. Raül Franquet (La Nou de Gaià)
2. Pineda Vaquer (Vila-seca)
3. Francesc Saigí (El Catllar)
4. Gemma Maymó (Altafulla)
5. Manel Sales (Renau)
6. Loreto Martorell (Bràfim)
7. Jordi Cacho (Perafort)
8. Núria Batet (Torredembarra)
9. Antoni Moncusí (Vilallonga del Camp)