Camp de Tarragona

Totes les notícies

Cartell de ponents del concert per la llibertat del Camp de Tarragona

Rufián, Baños, Bel i col·lectius com els bombers o els àvis i àvies de Reus participaran al Concert per la Llibertat del Camp de Tarragona

També, hi seran els familiars de presos i exiliats com el marit de l'expresidenta del Parlament, Bernat Pegueroles o la parell de la consellera exiliada Meritxell Serret, Ferran Civit El concert per la Llibertat del Camp de Tarragona acollirà el pròxim dissabte 26 de maig a partir de les 19:30h al Parc de Sant Jordi de Reus (plaça Anton Borrell) diferents persones que intervindran entre les actuacions musicals. El concert solidari serà per recollir fons per l'Associació Catalana de Drets Civils.  Entremig de les actuacions musicals, hi haurà diferents representants d'entitats i personalitats que intervindran amb parlaments reivindicatius a la jornada festiva. Participaran Antonio Baños (Súmate),  Gabriel Rufián (Esquerra), Germà Bel, Arantxa Urieta (ANC), Ignasi Termes (Òmnium Cultura), membres de l'Associació Catalana pels Drets Civils, Ferran Civit (parella de Meritxell Serret) i  Bernat Pegueroles (marit de l'expresidenta del Parlament Carme Forcadell).  També, intervindrà la comunicadora i reusenca Montse Llussà, l'escriptor Màrius Serra i l'abogada i periodista, Bea Talegón. A més, hi haurà parlaments de diferents persones que han estat represaliades, representants d'Ajuntaments del territori o persones han hagut d'anar als jutjat per les seves idees com el mecànic reusenc Jordi Perelló, la mestra Olga Ricomà o Sergi Albarrán, ferit a l'1 d'octubre. També, s'aprofitarà per fer homenatge a col·lectius que han estat represaliats com els bombers de Reus o el avis i àvies de Reus. L'acte serà presentat pels periodistes Sílvia Sagalà i David Fernàndez. Recordem que els grups que participaran seran Fenya Rai, Joan Reig i Refugi, Kandi Álvarez & Joan Ramos, Txell Sota, Quim Vila, Xavi Ciurans (Gertrudis), Ivette Nadal, Teo Díaz (Números Rojos), Montse Castellà, Joan Rovira, Sílvia Comes, La Folie, Èric Vinaixa, Ovella Xao, La Soul Machine, Cultrum, Cat Rock i Dj Pantoja. A les 18 hores, començarà el concert per la llibertat amb tres grups que participen al MusiCamp: La Canya del Metall, Impaktats i La Tortuga que nunca tuve.

Més de 70 músics participarant al concert per la llibertat del Camp de Tarragona

El Concert per la Llibertat del Camp de Tarragona acollirà més de 70 músics a Reus

El Concert per la Llibertat del Camp de Tarragona acollirà el pròxim dissabte 26 de maig a partir de les 19:30h al Parc de Sant Jordi de Reus (plaça Anton Borrell) més de 70 músics d'arreu del territori. El concert solidari serà per recollir fons per l'Associació Catalana de Drets Civils, entitat fundada per familiars de persones preses i exiliades polítiques. També, col·laboran diferents entitats del territori amb parlaments entre les actuacions. El membre de l'Associació Catalana de Drets Civils i parella de la consellera a l'exili Meritxell Serret, Ferran Civit, ha agraït la participació de "totes les persones que faran possible aquest concert i a tots els músics que vindran desinteressadament". El director musical i membre de l'organització del concert, Domingo Garcia, ha explicat que s'ha volgut fer un cartell potent per atraure gent, "que fos força paritari, amb cantants homes i dones i d'estils molt variats". Garcia ha apuntat que es podrà gaudir "des de cançó d'autor, música tradicional i grups amb molta festa amb gent del Camp però també gent de tot el territori català". El director musical, Garcia, ha manifestat que "tots ells actuen desinteressadament i estan compromisos amb la causa de recollir fonts per l'associació catalana pels drets civils". El cantant, Joan Reig, ha manifestat que "els artistes som gent compromesa i no podem estar al marge del que està passant" i "que cal conscienciar a tothom que hi hagi persones exiliades i a la presó, persones que hem escollit a les urnes". El cantant de CatRock, Jose Galdrán , ha expressat que "no volem normalitzar aquesta situació, no pot haver-hi persones a la presó per respectar el mandat democràtic i ens neguem a les justificacions de Madrid". El component de Cultrum, Adrià Ortiz, ha mostrat el suport a la causa perquè "creiem que hem d'estar al costat de la societat que s'ha manifestat pacíficament i massivament" i ha complementat que "hem d'estar al costat de les persones que s'han escollit democràticament".

Concert per la Llibertat del Camp de Tarragona, el 26 de maig, a Reus

Concert per la Llibertat del Camp de Tarragona, el 26 de maig, a Reus

El pròxim 26 de maig es durà a terme el Concert per la Llibertat del Camp de Tarragona (#ConcertLlibertatCamp)  a la Plaça Anton Borrell, al Parc de Sant Jordi de Reus . Aquesta activitat és benèfica, amb accés lliure i la recaptació voluntària de les guardioles serà per la caixa de resistència de l'Associació Catalana de Drets Civils (www.adretscivils.cat), entitat creada per les famílies dels presos i exiliats polítics com a plataforma d'actuació conjunta, per donar veu als represaliats i suport a les seves famílies, per canalitzar les mostres de solidaritat i suport i per defensar els drets civils i denunciar la vulneració que està portant a terme l'Estat Espanyol. L'horari del Concert per la Llibertat del Camp de Tarragona serà de sis de la tarda fins a les dues de la matinada. En aquest esdeveniment està previst que actuaran diferents grups del territori, cantautors i hi haurà parlaments de representants d'entitats, municipis i persones que han estat represaliades al voltant de l'1 d'octubre. La iniciativa està impulsada per la campanya freejunqueras.org que s'ha fet extensa a la resta de persones preses i exiliades polítiques i que s'està fent coordinadament en diferents ciutats i municipis del territori.  També, han donat suport al concert solidari entitats i diferents empreses del territori i de proximitat que han volgut col•laborar amb l’objectiu d’aquest acte benèfic.