Camp de Tarragona

Totes les notícies

Les participants a l'acte "Dones i empresa"

ERC Camp de Tarragona organitza "Dones i empresa" pel 8M

Esquerra Camp de Tarragona ha organitzat, dilluns 12 de març, a les 19 hores al Casal de les Dones a Reus l'acte per celebrar el 8 de març, Dia Internacional de les Dones. L'acte ha anat dedicat a Dones i empresa amb dones referents de diferents parts del territori. Han participat Àgata Girbes, consultora de Reus i membre de la Cambra de Comerç de Reus; Meritxell Fàbregas, gestora fiscal i directiva de Tarragona; Olímpia Roig, pagesa de Riudecols i Heura Musté, botiguera i florista de Bràfim. L'acte ha estat moderat a càrrec de Montserrat Flores, regidora d'ERC Reus i secretària de les Dones d'ERC Camp de Tarragona. Les quatre participants en la taula rodona de "Dones i empresa" han explicat com s'ha de fer visibles amb els diferents camps tan diversos com la pagesia, consultoria empresarial, gestió fiscal i la floristeria. Heura Musté, florista, ha explicat que "faig feines físiques i m'he hagut de guanyar el meu lloc davant de la sorpresa de molta gent" i ha afegit que "les dones anem per feina, m'agrada decidir les coses sense perdre el temps. No cal reunir-se sempre per prendre decisions. La política és molt masculina". Àgata Girbes, consultora i membre de la Cambra de Comerç ha destacat que "hem fet xarxa per visibilitzar les dones, fem pinya i juntes podem fer molts projectes. Aconseguim més clients i també ens ho passem bé". Per la seva banda, Meritxell Fàbregas, gestora fiscal i directiva, ha comentat que "em diuen, ni que sigui de broma, que sóc una mare desnaturalitzada perquè faig hores o viatjo, si cal per la feina. Si hagués sigut un home no passaria". Finalment, Olímpia Roig, pagesa de #Riudecols, ha afirmat que " hem hagut d'invertir en noves maquinàries per estar al dia. La feina és dura però m'agrada la meva feina".

Acte de les dones a Torredembarra.

Les dones protagonitzen la campanya de l'1 d'Octubre al Camp de Tarragona

Les dones han protagonitzat el cap de setmana de campanya d'ERC al Camp de Tarragona. Entre dissabte 16 i diumenge 17, es van fer parades informatives sobre l'1 d'Octubre en localitats com Reus, Valls, Vandellòs i l'Hospitalet i Torredembarra, on les dones de diferents generacions van parlar entre elles i amb els assistents sobre la nova República catalana i sobre el seu paper actiu en la construcció del nou país. Amb el lema 'Dones pel Sí', les parades van acollir petites xerrades amb dones de diverses edats i procedències que van defensar la necessitat de reivindicar el vot femení com a decisiu en el referèndum i vital en la futura construcció de la República. Tots els actes van ser molt concorreguts i es van repartir xapes del Sí a la República.  

Acte 25N a Valls

ERC Camp de Tarragona commemora el 25 de novembre, Dia Internacional per l'eliminació de la violència envers les dones a Valls

El passat 25 de novembre a les 19:30h a la Biblioteca Popular de Valls (passeig dels Caputxins) Esquerra Republicana al Camp de Tarragona ha commemorat el Dia Internacional per l'eliminació de la violència envers les dones, sota el lema Per una República de dones lliure de violència. L'acte es va estructurar amb uns parlaments, llegida del manifest, el visionat d'un curtmetratge i un debat sobre la temàtica. La benvinguda va anar a càrrec de Núria Gavarró, regidora d'ERC d'Igualtat a l'Ajuntament de Valls i, posteriorment, es va dur a terme la lectura del manifest a càrrec del grup de dones d'ERC de la secció local de Valls. Seguidament, es va fer el visionat del curtmetratge sobre violència masclista "El orden de las cosas".   Finalment, hi va haver un col·loqui amb tots els assistents dinamitzat per Ferran Civit, diputat al Parlament i president d'ERC Camp de Tarragona i Beatriz Mayordomo, Secretària de la Dona de la Federació regional d'ERC Camp. Finalment hi va haver un pica-pica.