Camp de Tarragona

Totes les notícies

Fortuny, Castel, Salvador i Capdevila durant la roda de premsa

Esquerra arrenca el compromís que en 3 mesos es pugui abaratir l’energia un 30% de la indústria del territori

Els republicans celebren l’aprovació de les PNL al Congrés dels Diputats sobre la implantació de xarxes energètiques tancades i a la Seguretat Nuclear Els republicans estan satisfets de l’aprovació d’ahir al Congrés dels Diputats les següents 5 PNL  que en un trimestre s'han d’implementar que significaran la millora en matèria d’energia: la implantació xarxes energètiques tancades a polígons industrials; la creació del contracte de potència estacional (regants, fruita, hotels de temporada) ; l'actualització PENTA Tarragona; el  desenvolupament de comptadors intel·ligents i l'autoconsum fotovoltaic per al sector agrícola. L'han votat tots els grups menys abstenció PNB i contra PP. El diputat per Tarragona al Congrés dels Diputats, Jordi Salvador, ha manifestat que “aquest compromís que s’ha d’aplicar abans de tres mesos permetrà abaratir un 30 % el preu de l’energia que pot esdevenir llocs de treball de qualitat de la indústria del territori” i ha afegit que “s’ha aprovat les millores en la seguretat nuclear perquè s’implementin simulacres que no es fan amb qualitat des del 1985”. La senadora, Laura Castel, ha esmentat que “s’ha presentat la demanda de les xarxes elèctriques tancades a diferents institucions, des de l’Ajuntament de Tarragona, al Senat, al Congrés dels Diputats i a Europa perquè es compleixi la normativa europea sobre les xarxes tancades de  distribució elèctrica”. El regidor d’ERC-MES de Tarragona, Jordi Fortuny, ha destacat que aquesta demanda “és històrica pel territori i des de l’Ajuntament de Tarragona es va presentar una moció que va ser una declaració institucional per evitar la deslocalització” i ha afegit que s’aconseguirà “fer competitiva la indússtria respecte a països europeus com Alemanya, França, Bèlgica, entre altres, que gaudeixen del que d’energia més econòmica i que aquí el PP prohibia”. El diputat al Congrés, Joan Capdevila, ha manifestat que “després de dos anys d’accions parlamentàries s’ha aprofitat el canvi de rumb del govern de l’estat espanyol per aconseguir aquestes millores elèctriques per aconseguir una democratització de l’energia”.

ERC presenta mocions al Congrés i al Senat instant el Gobierno a incrementar les bonificacions als transportistes obligats a utilitzar les autopistes de peatge AP-7 i AP-2

La senadora d'ERC, Laura Castel, proposa incrementar els descomptes al 100% per als trànsits coincidents amb els desviaments obligatoris i el 75% per a la resta de transportistes que circulin per aquestes autopistes. Al Senat, s'ha aprovat per tots els grups abstenció de C's. A Esquerra Republicana de Catalunya a través dels seus portaveus a les comissions de Foment del Congrés, Joan Margall, i del Senat, Laura Castel, han presentat formalment sengles Mocions Parlamentàries per a la seva tramitació en relació a la necessitat d'incrementar els descomptes establerts pels desviaments obligatoris a camions a les autopistes de peatge a Catalunya, que van entrar en vigor a principis d'aquest mes. Al Senat, s'ha aprovat per tots els grups abstenció de C's. Com es recordarà, la nova restricció de trànsit obliga els vehicles de transport pesat (camions de 4 o més eixos) a desviar-se en alguns trams de les carreteres nacionals N-340 i N-240 a les autopistes de peatge AP-7 i AP -2 respectivament, al seu pas per les províncies de Tarragona, Lleida, Barcelona i Castelló, responent d'aquesta manera a una demanda social llargament sol•licitada pels alcaldes dels municipis per on discorren les dues vies, amb l'objectiu principal de reduir l'alta sinistralitat viària que han suportat les dues carreteres nacionals, així com la millora de la fluïdesa del trànsit en aquestes vies. Per compensar els transportistes afectats per aquesta mesura, el Gobierno central va aprovar a finals d'agost una modificació per Reial Decret de les actuals concessions de les autopistes de peatge AP-7 i AP-2, establint una bonificació màxima de tan sols el 50% de l'import del peatge als transportistes en funció del trajecte a recórrer, en el millor dels casos, que aquest Grup Parlamentari considera "insuficients" per compensar els transportistes per l'aplicació de la mesura de desviament obligatori, segons es recullen en aquestes Mocions parlamentàries. Així, Esquerra Republicana considera que malgrat que les indubtables millora en matèria de seguretat viària que suposa la utilització de les autopistes, inclosos els camions afectats per la nova mesura aprovada, "no és menys cert que el seu caràcter obligatori ha d'anar acompanyat d'una compensació econòmica que pal·liï el compliment d'aquesta, més encara tenint en consideració la fràgil situació que travessa el sector del transport per carretera, com a conseqüència de la crisi econòmica soferta els últims anys així com la forta competència existent en el sector del transport per la seva elevada atomització i la cada vegada major presència d'empreses de transport al nostre país procedents d'altres països".

Presentació d'ERC a Tarragona de la candidatura de les eleccions al 26 de juny

Salvador: “ERC ha estat el partit més d’esquerres al Congrés, defensant les polítiques socials i el mandat del 27S”

Esquerra Republicana per Catalunya ha presentat avui la candidatura per les eleccions del 26 de juny al  Congrés i  al Senat a la plaça del Rei de Tarragona. El cap de llista pel Congrés dels Diputats, Jordi  Salvador ha explicat que “hem estat coherents amb el mandat del Parlament de Catalunya i continuem treballant al Congrés per les polítiques més socials” i ha afegit que “ERC ha estat el partit més d’esquerres al Congrés”. El republicà Salvador ha apuntat que som els únics que hem fet  reivindicacions internacionalistes i sempre hem defensat els drets dels treballador demanant “la derogació de la reforma laboral i acabar amb la precarietat laboral apujant el Salari Mínim Interprofessional a 1000 €”.   “Hem defensat amb coratge, per exemple, totes les propostes a favor la llibertat (retirada de la llei mordaça), de la justícia social (defensat la pujada del salari mínim a mil euros a proposta nostre), de la igualtat entre homes i dones (propostes contra la violència de gènere), defensant el drets de vaga (vam presentar i defensar la proposta de derogació de l’art. 315,3 i pel dret de vaga), lluitar contra les deslocalitzacions i retorn d’ajuts públics d’empreses que han decidit marxar), hem demanat la derogació de la Llei Wert, hem defensat amb ungles i dents el territori (defensant la derogació del Pla Hidrològic de la Conca de l’Ebre, les indústries amenaçades com Covestro/Bayer i Ercros, un pla de manteniment i de reindustrialització per la demarcació de Tarragona, el Corredor del Mediterrani, una petició de comissió d’investigació pel cas castor” ha afirmat Salvador. Per la seva banda, el cap de llista pel Senat, Miquel Aubà, s’ha mostrat satisfet amb la feina feta durant aquests quatre mesos de legislatura: ‘hem complert el mandat que vam adquirir, hem treballat sobre molts temes que afectaven les nostres comarques i que resten vius perquè no  ha canviat res’. El candidat ebrenc ha destacat  que  ‘hem fet moltes preguntes i mocions, sempre pensant en la gent, a diferència del que han fet altres grups que han sigut més tàctics i preelectorals en les seves intervencions’.