Camp de Tarragona

Totes les opinions

Òscar Peris

‘La democràcia sempre guanya’

Aquest 21 de desembre ens ho juguem pràcticament tot. El 21D defensarem recuperar les institucions catalanes, l’autogovern de Catalunya, el Govern legítim i la República. Però sobretot defensarem la democràcia, l’1 d’octubre, davant del bloc del 155 i aquest estat autoritari, capaç d’absolutament tot por la indisoluble unidad de España Volem demostrar que nosaltres seguim creient en la democràcia, el valor més fonamental, i que aquesta situació la volem resoldre amb pau, urnes i vots com hem fet sempre.

Rosa Abelló

1 d’OCTUBRE

Rosa Abelló

El dia 1 oct, la societat catalana i entre ells els borgencs, ens vam alçar en defensa de la democràcia. Malgrat la violència indiscriminada de les forces de seguretat de l’Estat en contra de la població civil, vam lluitar pel dret a vot i les llibertats civils amb fermesa i serenitat des de cada col·legi electoral. L’actitud pacífica i democràtica dels ciutadans de Catalunya va contrastar fortament amb la violència ordenada per un estat que ha perdut tota la legitimitat a Catalunya.

Sergi Albarran

"Sí, sóc jo i estic bé"

Sergi Albarran, president d'ERC Tarragona

"Sí, sóc jo i estic bé", potser ha estat la frase que més he repetit des del diumenge 1 d'octubre, repetint-la sovint amb un somriure forçat als llavis, amb un punt de vergonya, una mica de cansament i amb molt agraïment. I sí, sóc jo al que el dia del nostre referèndum li van obrir el front amb un cop de porra a Tarragona, després que els cossos repressius de la democràcia, vestits de Policia Nacional, armats amb armadures, cuirasses, porres i armes de foc assaltessin l'IES Tarragona per endur-se una cosa tan perillosa com una urna amb vots.

Montserrat Flores, secretària de les Dones d’ERC Camp de Tarragona

Les dones necessitem un nou Estat

Montserrat Flores

Una bona part de les desigualtats les promouen o les reforcen les estructures de l'Estat. L’estat espanyol no fa res per combatre-les, com per exemple no admetre que una part importantíssima de les dones que ara tenen 60 o més anys no van tenir igualtat d'oportunitats per treballar. Quantes mares i àvies han treballat dècades sense cotitzar, perquè "amb les dones ho fem així"? On és ara la pensió que es van guanyar? I les qui es van quedar a casa a cuidar fills i pares, perquè "és l'home qui ha de portar el sou a casa"? Necessitem un Estat que resolgui els problemes reals creats per les desigualtats.

Jordi Salvador

La revolta catalana

Jordi Salvador

El 10 de juliol del 2010 una bona part de la Catalunya que se sent nació i vol exercir com a tal, va canviar la senyera per l’estelada. La sentencia del Tribunal Constitucional era la gota que feia vesar el got. L’estatut del 2006 va ser un intent, la darrera proposta del catalanisme polític progressista per tal d’oferir una nova relació Catalunya/Espanya o amb els altres pobles d’Espanya que amb el temps podria haver evolucionat en clau confederal.

Ferran Civit i Martí

El viacrucis de la N-340 i de l’A-27

Ferran Civit

Estem farts de la manca d’inversió al territori i sobretot, en infraestructures. Una vegada més, des d’Esquerra Republicana sortim al carrer, per reivindicar la manca de finançament a les nostres carreteres i per això, reclamarem fins el darrer cèntim pendent d’inversió a l’Estat espanyol.  Un clar exemple és el tall de la carretera N-240 que durem a terme aquest pròxim 23 de juliol a les 18 hores a la rotonda d’entrada a l’AP-2 a Montblanc, per exigir l’acabament de la A-27 amb el túnel de Lilla.

Irene Aragonès Gràcia

Esperem que esperarem…

Irene Aragonès

Ens trobem a l’equador del mandat municipal 2015-2019. Han passat dos anys del pacte antinatural a Mont-roig del Camp entre PSC, PLAMIMO i ARA. Les tres formacions que no podien ni veure’s i que fins i tot van arribar a la denúncia pública a un d’ells en l’anterior mandat, ara van de bracet (això sí, sempre amb un ull obert, per si de cas...) i la trànsfuga, Núria Esquius, que se’ls va llençar al coll, des d’un principi, en veure l’oportunitat de tocar poder en un format de cadira còmode, sense importar-li què, ni qui, ni com, amb l’ambició que la caracteritza.

Josep Maria Pallàs

KEEP CALM I VOTAREM

Josep Maria Pallàs

La hiperventilació perpètua en què habiten alguns independentistes perjudica greument la salut dels afectats i acaba per afectar l’ànim general del moviment d’alliberament nacional.  Aquesta hiperventilació es caracteritza per, entre d’altres coses, un qüestionament compulsiu i precipitat de la sinceritat i el compromís del govern amb el referèndum.  Són, recuperant una expressió ja antiga,  una autèntica quinta columna del procés.

Noemí Llauradó

Parlem de Salut

Noemí Llauradó

Volem parlar de Salut a Reus. Aquest dimecres, 14 de juny, tenim una cita a les 19:30h a la plaça de la Llibertat. Ens acompanyarà el conseller de Salut de la Generalitat de Catalunya, Antoni Comín, per poder debatre, analitzar i desglossar quin model sanitari volem i quin és la seva millor implementació. Des de Reus, i des d'Esquerra Republicana, explicarem que creiem en la igualtat d'accés a la salut, que apostem per un hospital de referència com a element de creixement socioeconòmic de la ciutat, capdavanter en l'àmbit universitari i en la recerca, coordinat amb l'atenció primària.