Camp de Tarragona

Totes les opinions

Josep Maria Pallàs

KEEP CALM I VOTAREM

Josep Maria Pallàs

La hiperventilació perpètua en què habiten alguns independentistes perjudica greument la salut dels afectats i acaba per afectar l’ànim general del moviment d’alliberament nacional.  Aquesta hiperventilació es caracteritza per, entre d’altres coses, un qüestionament compulsiu i precipitat de la sinceritat i el compromís del govern amb el referèndum.  Són, recuperant una expressió ja antiga,  una autèntica quinta columna del procés.

Noemí Llauradó

Parlem de Salut

Noemí Llauradó

Volem parlar de Salut a Reus. Aquest dimecres, 14 de juny, tenim una cita a les 19:30h a la plaça de la Llibertat. Ens acompanyarà el conseller de Salut de la Generalitat de Catalunya, Antoni Comín, per poder debatre, analitzar i desglossar quin model sanitari volem i quin és la seva millor implementació. Des de Reus, i des d'Esquerra Republicana, explicarem que creiem en la igualtat d'accés a la salut, que apostem per un hospital de referència com a element de creixement socioeconòmic de la ciutat, capdavanter en l'àmbit universitari i en la recerca, coordinat amb l'atenció primària.

Marc Moncunill Rovira

La Nova República Sí

Marc Moncunill

Des d'avui fins al dia que votem, compartirem amb els ciutadans i ciutadanes els motius pels quals volem construir una República. Divendres passat, un cop acabada la campanya de la "República que Farem" i just després de l'última reunió del Pacte Nacional pel Referèndum al Palau de Congressos, Esquerra ha engegat la pre-campanya pel Sí al Referèndum. Ara és moment de treballar per aconseguir el màxim suport pel Sí al Referèndum, pel Sí a un futur millor, més digne i amb més oportunitats, pel Sí a unes infraestructures necessàries que ara ens neguen, pel Sí a un país que faci costat a la cultura, pel Sí a un país respectuós amb el seu entorn,.

Xavier Rius

'Som responsables del procés català'

Xavier Rius, alcalde de Bràfim.

Els càrrecs electes som responsables i ho serem, en aquest procés que està vivint el poble de Catalunya. I així ho demostrem formant part de l'Assemblea d'Electes de Catalunya (AECAT). Aquest passat divendres 5 de maig, es va fer la presentació de l'AECAT al Camp de Tarragona amb prop de 200 electes al Palau de l'Abat del Monestir de Poblet. Una unió de diferents càrrecs de diversos partits, però amb una mateixa voluntat.

Teresa Rull Ferré

Lluites compartides

Teresa Rull

Un dels programes d’Òmnium Cultural que ha marcat i marcarà tot l’any 2017, a part de la campanya de suport al referèndum que ja fa massa temps que dura i que voldríem que acabés perquè voldria dir que els catalans ens hem pogut manifestar en un referèndum, tot i els atacs lapidàries i constants del govern de Madrid per neutralitzar la nostra voluntat d’una manera repressiva, és el que han anomenat “Lluites compartides”, un programa que vol recordar totes les lluites que han contribuït a forjar el nostre país.

Virgínia Martínez

El turisme a la República que farem

Virginia Martinez

Ara que comença la temporada turística i que veiem com els negocis s’espolsen l’hivern i es pinten façanes i es redecoren els espais, és un bon moment per reflexionar en el turisme que tenim i en el que desitgem. La primera reflexió és que economia i turisme són conceptes indissolubles. L’individu en el moment que tria la seva identitat, està decidint l’economia que vol i el model turístic que genera.

Alexandre Boquet

Un superàvit que menysprea la nostra cultura

Alexandre Boquet

Malauradament, massa sovint es veu la política cultural com un tema de menor importància respecte a les necessitats més urgents de les persones. No obstant això, és ben clar que la cultura també és una necessitat. La música, el teatre, la dansa... totes les disciplines artístiques són el motor del coneixement i de la creativitat. Per això, estimular-les és millorar la qualitat de vida de la ciutadania.

Ferran Civit

L’encant d’allò abandonat, l’oportunitat de canviar la tendència

Ferran Civit

És un bon moment per als paisatges romàntics. Formats per camps abandonats i edificis en ruïnes. Ideal per a pintors i per a fotògrafs, encara més si hi ha una posta de sol. Però a banda de l’estètica, el que tenim és un continu despoblament de gran part de la nostra geografia des de fa 150 anys. Una evasió constant de gent de l’interior cap a la modernitat i cap a la costa. I això no és ni romàntic ni bucòlic, és lamentable i trist.

Beatriz Mayordomo

LA REPÚBLICA DE LA IGUALTAT ENTRE DONES I HOMES

Beatriz Mayordomo

És important destacar que per treballar la igualtat de gèneres i aconseguir les mateixes oportunitats, no solament és necessària l'educació dins d'una aula; igual d'important és l'educació que donem en les nostres llars. Hem de donar una educació constructiva, i fer-los entendre que ells i elles podran ser i fer el que desitgin, sense estar obligats a comportar-se d'una manera o d'una altra per ser homes o dones.