Camp de Tarragona

Totes les opinions

Noemí Llauradó

Benvingut Pacte per la Salut

Noemí Llauradó

En molts àmbits de la vida allò que preocupa, interessa i resulta rellevant i important per una majoria de persones acostuma a unir-les perquè allò que proposen o volen emprendre prosperi i arribi a bon port. És evident que la salut és un d’aquests àmbits. A Reus, des de fa dècades, generacions de reusencs i reusenques, de dins i de fora de l’àmbit sanitari, han treballat, s’han mobilitzat i han empès per disposar d’uns bons serveis sanitaris, d’un hospital de referència, d’una facultat de Medicina i d’una ciutat saludable perquè estaven i estan convençudes que era bo per a la ciutadania de Reus i de les comarques veïnes.

Andreu Garcia

Argelères, tan lluny i tan a prop

El passat diumenge 5 de febrer, vaig tenir l’honor d’assistir a l’acte que es va celebrar al Coll de Manrella i Argelères, a la Catalunya nord, per a commemorar el Dia Nacional de l’Exili i la Deportació, en el qual hi van ser presents el conseller d’Afers Exteriors, Relacions Institucionals i Transparència, Raül Romeva, i la presidenta del Parlament de Catalunya, Carme Forcadell i on vaig poder compartir unes hores amb ells i amb molta gent que, com jo, volien retre homenatge als ideals, la resistència i la capacitat de superar l’adversitat dels nostres avantpassats exiliats.

Jordi Salvador

Recuperem drets socials: ILP renda mínima d’ingressos pels aturats

Jordi Salvador

Tenim més pobresa, més exclusió social i estem perdent protecció social. Front aquesta realitat la setmana passada el Congrés dels Diputats ha acceptat la tramitació d’un projecte de Llei on es recull la Iniciativa Legislativa Popular promoguda pels sindicats CCOO i UGT i que està avalada per unes 700.000 signatures. És d’agrair l’esforç de tantes persones implicades en aquest procés, afiliats, militants, treballadors i treballadores que han fet possible aquest primer pas.

Josep Maria Pallàs

L’HORA DE LA POLÍTICA

Josep Maria Pallàs

Setmanes decisives al parlament.  El debat dels pressupostos de la Generalitat per al 2017 seran, ara sí, l’ocasió indefugible perquè cada força política , cada líder, doni la talla real del seu compromís amb el poble.   El 2016 ha estat un any de decepcions i d’il·lusions renovades. De moments en què tot semblava que feia figa per culpa d’unes negociacions que entraven en via morta, i d’altres en què, sobretot gràcies  a la antidemocràtica agressivitat  del govern  espanyol,  recuperàvem la unitat i l’empenta.

Josep Maria Flores

Cap a l’esquerra, pas a pas

Josep Maria Flores

Moltes vegades he sentit allò de “en un poble tant se val si manen les dretes o les esquerres, el que compta és que siguin bons gestors”. Òbviament que compta ser bon gestor: cal habilitat perquè els esforços duguin a bon terme. Però no puc estar d’acord amb la frase: sigui en un país o en un ajuntament, la ideologia també importa, perquè marca quines són les prioritats, és a dir, determina on es destinen més esforços.

Virgínia Martínez

Reforma horària: bones sensacions, males experiències

Virgínia Martínez

El llegat franquista està tan enquistat que fins i tot els seus fills pròdigs, PP i PSOE , es mostren ineficaços en l’intent per eradicar els horaris franquistes. A ambdós partits els convé recordar que si patim un endarreriment d’una hora respecte el fus d’horari que ens correspondria, és degut a que el Generalísimo va decidir seguir l’horari dels règims feixistes (per motius bèl·lics i de empatia cap a Hitler) enlloc de continuar amb el de Greenwich.

Heura Musté

Som d'Esquerra

Heura Musté

Jo vinc d’una família humil i molt treballadora. Tant treballadora que el dia que va morir Franco, van fer una copeta de cava, van escoltar un trosset de la santa espina, van brindar per la llibertat i se’n van tornar a treballar perquè s’havien d’apriar les bèsties i hi havia molta feina al de fora. De ben petita mon pare ja em prenia a les manifestacions de Barcelona de l’11 de setembre, sempre i quan caigués en diumenge o per casualitat no toqués vermar perquè sinó, penjàvem unes estelades al tractor i cap a la feina.

Núria Gavarró

I si poguéssim afegir temps a la nostra vida? Procés participatiu per la reforma horària

Núria Gavarró

L'Ajuntament de Valls s'ha adherit al procés participatiu de la reforma horària que s'ha endegat a nivell nacional i que impulsa canvis horaris perquè puguem gaudir de més llibertat en la gestió del nostre temps. Aquesta iniciativa ciutadana, formada per un grup divers de persones expertes i independent de qualsevol organització, vol impulsar una transformació positiva en la nostra societat a través d’un canvi d’horaris.

Margarida Barberà

A la fossa faràs cap amb vestit sense butxaques

Marga Barberà

El dia 22 de juliol de 2016 es va realitzar la inauguració oficial de la sala de vetlles de Riudecanyes; l'última de les cinc sales de nova creació que impulsa el Consell Comarcal del Baix Camp. El cost total de les obres de la Sala de Vetlles ha estat de 75,443 euros dels quals 45,000 els aporta el Consell Comarcal i els altres 30,000 el consistori. Aquest servei funerari donarà servei als municipis de Riudecanyes, Duesaigües i l'Argentera.