Camp de Tarragona

Totes les opinions

Núria Gavarró i Rodríguez

CORREGIM LA DESIGUALTAT EN TOTS ELS ÀMBITS

Núria Gavarró

El dia 8 de març commemorem el Dia internacional de les dones i per la Regidoria de Participació Ciutadana i Igualtat aquesta és una data que marquem al calendari, igual que el 25 de novembre, Dia internacional per a l’eliminació de la violència contra les dones. Enguany l’Ajuntament de Valls centra la commemoració en dos àmbits: la lluita de la dona per fer-se un espai en l'àmbit de la ciència i la reivindicació del paper de la dona en àmbits on encara trobem mostres de masclisme, com és l'esport.

Josep M. Roset

Benvinguda la indústria

Josep M. Roset

A Valls i a l’Alt Camp donar la benvinguda a la indústria pot semblar absurd. Som una de les primeres àrees on es va iniciar la revolució industrial al nostre país. Actualment comptem amb una gran diversificació d’empreses d’aquest sector, involucrades en diferents activitats i línies de negoci, moltes de les quals traspassen fronteres. Però no en tenim prou. És per això que qualsevol anunci d’arribada de noves empreses industrials i de serveis associats a aquestes, sempre és benvingut.

Marçal Curto

Salou vol acollir

Marçal Curto

Una vegada més la societat impulsa les administracions públiques en la direcció correcta. No podem restar impassibles davant el crim contra les persones que es produeix dia rere dia en les fronteres europees. Perquè aleshores ens convertim en responsables de la situació. No en som culpables, però si responsables. Ens cal actuar, passar de les paraules als fets. La societat, els municipis i les administracions catalanes en general s'han mostrat disposats a acollir persones que fugen de situacions dramàtiques.

Noemí Llauradó

Benvingut Pacte per la Salut

Noemí Llauradó

En molts àmbits de la vida allò que preocupa, interessa i resulta rellevant i important per una majoria de persones acostuma a unir-les perquè allò que proposen o volen emprendre prosperi i arribi a bon port. És evident que la salut és un d’aquests àmbits. A Reus, des de fa dècades, generacions de reusencs i reusenques, de dins i de fora de l’àmbit sanitari, han treballat, s’han mobilitzat i han empès per disposar d’uns bons serveis sanitaris, d’un hospital de referència, d’una facultat de Medicina i d’una ciutat saludable perquè estaven i estan convençudes que era bo per a la ciutadania de Reus i de les comarques veïnes.

Andreu Garcia

Argelères, tan lluny i tan a prop

El passat diumenge 5 de febrer, vaig tenir l’honor d’assistir a l’acte que es va celebrar al Coll de Manrella i Argelères, a la Catalunya nord, per a commemorar el Dia Nacional de l’Exili i la Deportació, en el qual hi van ser presents el conseller d’Afers Exteriors, Relacions Institucionals i Transparència, Raül Romeva, i la presidenta del Parlament de Catalunya, Carme Forcadell i on vaig poder compartir unes hores amb ells i amb molta gent que, com jo, volien retre homenatge als ideals, la resistència i la capacitat de superar l’adversitat dels nostres avantpassats exiliats.

Jordi Salvador

Recuperem drets socials: ILP renda mínima d’ingressos pels aturats

Jordi Salvador

Tenim més pobresa, més exclusió social i estem perdent protecció social. Front aquesta realitat la setmana passada el Congrés dels Diputats ha acceptat la tramitació d’un projecte de Llei on es recull la Iniciativa Legislativa Popular promoguda pels sindicats CCOO i UGT i que està avalada per unes 700.000 signatures. És d’agrair l’esforç de tantes persones implicades en aquest procés, afiliats, militants, treballadors i treballadores que han fet possible aquest primer pas.

Josep Maria Pallàs

L’HORA DE LA POLÍTICA

Josep Maria Pallàs

Setmanes decisives al parlament.  El debat dels pressupostos de la Generalitat per al 2017 seran, ara sí, l’ocasió indefugible perquè cada força política , cada líder, doni la talla real del seu compromís amb el poble.   El 2016 ha estat un any de decepcions i d’il·lusions renovades. De moments en què tot semblava que feia figa per culpa d’unes negociacions que entraven en via morta, i d’altres en què, sobretot gràcies  a la antidemocràtica agressivitat  del govern  espanyol,  recuperàvem la unitat i l’empenta.

Josep Maria Flores

Cap a l’esquerra, pas a pas

Josep Maria Flores

Moltes vegades he sentit allò de “en un poble tant se val si manen les dretes o les esquerres, el que compta és que siguin bons gestors”. Òbviament que compta ser bon gestor: cal habilitat perquè els esforços duguin a bon terme. Però no puc estar d’acord amb la frase: sigui en un país o en un ajuntament, la ideologia també importa, perquè marca quines són les prioritats, és a dir, determina on es destinen més esforços.

Virgínia Martínez

Reforma horària: bones sensacions, males experiències

Virgínia Martínez

El llegat franquista està tan enquistat que fins i tot els seus fills pròdigs, PP i PSOE , es mostren ineficaços en l’intent per eradicar els horaris franquistes. A ambdós partits els convé recordar que si patim un endarreriment d’una hora respecte el fus d’horari que ens correspondria, és degut a que el Generalísimo va decidir seguir l’horari dels règims feixistes (per motius bèl·lics i de empatia cap a Hitler) enlloc de continuar amb el de Greenwich.