Camp de Tarragona

Totes les opinions

Xavier Rius

'Som responsables del procés català'

Xavier Rius, alcalde de Bràfim.

Els càrrecs electes som responsables i ho serem, en aquest procés que està vivint el poble de Catalunya. I així ho demostrem formant part de l'Assemblea d'Electes de Catalunya (AECAT). Aquest passat divendres 5 de maig, es va fer la presentació de l'AECAT al Camp de Tarragona amb prop de 200 electes al Palau de l'Abat del Monestir de Poblet. Una unió de diferents càrrecs de diversos partits, però amb una mateixa voluntat.

Teresa Rull Ferré

Lluites compartides

Teresa Rull

Un dels programes d’Òmnium Cultural que ha marcat i marcarà tot l’any 2017, a part de la campanya de suport al referèndum que ja fa massa temps que dura i que voldríem que acabés perquè voldria dir que els catalans ens hem pogut manifestar en un referèndum, tot i els atacs lapidàries i constants del govern de Madrid per neutralitzar la nostra voluntat d’una manera repressiva, és el que han anomenat “Lluites compartides”, un programa que vol recordar totes les lluites que han contribuït a forjar el nostre país.

Virgínia Martínez

El turisme a la República que farem

Virginia Martinez

Ara que comença la temporada turística i que veiem com els negocis s’espolsen l’hivern i es pinten façanes i es redecoren els espais, és un bon moment per reflexionar en el turisme que tenim i en el que desitgem. La primera reflexió és que economia i turisme són conceptes indissolubles. L’individu en el moment que tria la seva identitat, està decidint l’economia que vol i el model turístic que genera.

Alexandre Boquet

Un superàvit que menysprea la nostra cultura

Alexandre Boquet

Malauradament, massa sovint es veu la política cultural com un tema de menor importància respecte a les necessitats més urgents de les persones. No obstant això, és ben clar que la cultura també és una necessitat. La música, el teatre, la dansa... totes les disciplines artístiques són el motor del coneixement i de la creativitat. Per això, estimular-les és millorar la qualitat de vida de la ciutadania.

Ferran Civit

L’encant d’allò abandonat, l’oportunitat de canviar la tendència

Ferran Civit

És un bon moment per als paisatges romàntics. Formats per camps abandonats i edificis en ruïnes. Ideal per a pintors i per a fotògrafs, encara més si hi ha una posta de sol. Però a banda de l’estètica, el que tenim és un continu despoblament de gran part de la nostra geografia des de fa 150 anys. Una evasió constant de gent de l’interior cap a la modernitat i cap a la costa. I això no és ni romàntic ni bucòlic, és lamentable i trist.

Beatriz Mayordomo

LA REPÚBLICA DE LA IGUALTAT ENTRE DONES I HOMES

Beatriz Mayordomo

És important destacar que per treballar la igualtat de gèneres i aconseguir les mateixes oportunitats, no solament és necessària l'educació dins d'una aula; igual d'important és l'educació que donem en les nostres llars. Hem de donar una educació constructiva, i fer-los entendre que ells i elles podran ser i fer el que desitgin, sense estar obligats a comportar-se d'una manera o d'una altra per ser homes o dones.

Núria Gavarró i Rodríguez

CORREGIM LA DESIGUALTAT EN TOTS ELS ÀMBITS

Núria Gavarró

El dia 8 de març commemorem el Dia internacional de les dones i per la Regidoria de Participació Ciutadana i Igualtat aquesta és una data que marquem al calendari, igual que el 25 de novembre, Dia internacional per a l’eliminació de la violència contra les dones. Enguany l’Ajuntament de Valls centra la commemoració en dos àmbits: la lluita de la dona per fer-se un espai en l'àmbit de la ciència i la reivindicació del paper de la dona en àmbits on encara trobem mostres de masclisme, com és l'esport.

Josep M. Roset

Benvinguda la indústria

Josep M. Roset

A Valls i a l’Alt Camp donar la benvinguda a la indústria pot semblar absurd. Som una de les primeres àrees on es va iniciar la revolució industrial al nostre país. Actualment comptem amb una gran diversificació d’empreses d’aquest sector, involucrades en diferents activitats i línies de negoci, moltes de les quals traspassen fronteres. Però no en tenim prou. És per això que qualsevol anunci d’arribada de noves empreses industrials i de serveis associats a aquestes, sempre és benvingut.

Marçal Curto

Salou vol acollir

Marçal Curto

Una vegada més la societat impulsa les administracions públiques en la direcció correcta. No podem restar impassibles davant el crim contra les persones que es produeix dia rere dia en les fronteres europees. Perquè aleshores ens convertim en responsables de la situació. No en som culpables, però si responsables. Ens cal actuar, passar de les paraules als fets. La societat, els municipis i les administracions catalanes en general s'han mostrat disposats a acollir persones que fugen de situacions dramàtiques.