Camp de Tarragona

Totes les opinions

Heura Musté

Som d'Esquerra

Heura Musté

Jo vinc d’una família humil i molt treballadora. Tant treballadora que el dia que va morir Franco, van fer una copeta de cava, van escoltar un trosset de la santa espina, van brindar per la llibertat i se’n van tornar a treballar perquè s’havien d’apriar les bèsties i hi havia molta feina al de fora. De ben petita mon pare ja em prenia a les manifestacions de Barcelona de l’11 de setembre, sempre i quan caigués en diumenge o per casualitat no toqués vermar perquè sinó, penjàvem unes estelades al tractor i cap a la feina.

Núria Gavarró

I si poguéssim afegir temps a la nostra vida? Procés participatiu per la reforma horària

Núria Gavarró

L'Ajuntament de Valls s'ha adherit al procés participatiu de la reforma horària que s'ha endegat a nivell nacional i que impulsa canvis horaris perquè puguem gaudir de més llibertat en la gestió del nostre temps. Aquesta iniciativa ciutadana, formada per un grup divers de persones expertes i independent de qualsevol organització, vol impulsar una transformació positiva en la nostra societat a través d’un canvi d’horaris.

Margarida Barberà

A la fossa faràs cap amb vestit sense butxaques

Marga Barberà

El dia 22 de juliol de 2016 es va realitzar la inauguració oficial de la sala de vetlles de Riudecanyes; l'última de les cinc sales de nova creació que impulsa el Consell Comarcal del Baix Camp. El cost total de les obres de la Sala de Vetlles ha estat de 75,443 euros dels quals 45,000 els aporta el Consell Comarcal i els altres 30,000 el consistori. Aquest servei funerari donarà servei als municipis de Riudecanyes, Duesaigües i l'Argentera.

Núria Gavarró i Rodríguez

L’AJUNTAMENT DE VALLS AVANÇA EN EL MODEL DE DEMOCRÀCIA PARTICIPATIVA

Núria Gavarró

Un dels punts forts de l’acord de govern que vam segellar ERC i CiU a l’Ajuntament de Valls el juny de l’any passat, gairebé un mes després de les eleccions municipals, va ser el compromís de crear una regidoria de Participació Ciutadana com a eina per fomentar formalment la participació de la ciutadania vallenca en la presa de decisions de l’Ajuntament. Des del nou equip de govern teníem clar que cal avançar cap a una nova cultura política: passar de la democràcia representativa a la democràcia participativa, una fórmula que   ens permet tenir compte la ciutadania d'una forma més ferma i constant.

Marc Moncunill Rovira

Una societat civil que no defalleix

Marc Moncunill

Quan llegeixis això molt segurament la Carme Forcadell ja haurà entrat a declarar davant dels jutjats per ordre de l'Estat per haver permès el debat en seu parlamentària. I, ho haurà fet acompanyada, a l'entrada, per una multitud que no defalleix davant les envestides d'un estat que intenta fer entrebancar una societat civil. Aquesta és la força que empeny dia rere dia els partits compromesos amb la consecució de la República Catalana.

Jordi Cartanyà

#VOLEMACOLLIR

Jordi Cartanyà

Les persones tenim una capacitat sorprenent d'oblidar, a vegades passem pàgina amb facilitat. Fa dos anys tothom es mobilitzava per la crisi humanitària derivada del conflicte armat a Síria, que va provocar que moltes persones es veiessin obligades a sortir del seu país per la situació política i deixar endarrere cases destruïdes, records, familiars, feina i tot el que tenien. Però avui, què en queda, d'aquella mobilització? Recordem el drama diari que pateixen els que van fugir i ara esperen acollida en camps de refugiats? I dels que encara fugen i, amuntegats dalt d'una barcassa, viatgen a la deriva pel Mediterrani esperant que, en els millors dels casos, algú els rescati? En la societat actual, on tot va molt de pressa, ens movem a cops d'inputs mediàtics.

Josep M. Guasch

Taxa de residus: Pagament per generació. Un pas endavant en la justícia ambiental

Un dels objectius d’un govern republicà ha de ser la justícia ambiental. De fa temps és coneguda la frase “qui contamina, paga” però no es fan els suficients esforços en l’àmbit local per aplicar amb contundència aquest principi perquè sent els Ajuntaments l’administració més propera, qualsevol modificació és criticada, utilitzada políticament i ha d’estar ben fonamentada. Estem en la setmana de la prevenció de residus i una de les iniciatives que ens vàrem plantejar des de la Regidoria de Sostenibilitat va ser, precisament, la reorientació dels criteris de la taxa d’escombraries per tal que els establiments sufraguin les despeses que emanen de la gestió del servei d’escombraries i, alhora, la taxa respongui a la seva naturalesa: pagar pel que es produeix.

Beatriz Mayordomo

Per una República de Dones lliure de Violència

Bea Mayordomo

Fa uns dies em van passar l'enllaç del curtmetartge "El Orden de las Cosas ", curt que es passaria a Valls el 25 de novembre a la tarda, per commemorar el Dia Internacional per l'eliminació de la Violència envers les Dones, en l'acte que organitza la Secretaria de les Dones d'Esquerra al Camp de Tarragona. Em va semblar un esplèndid curtmetratge. Parla de Júlia, sempre dintre d'una banyera, trista, plorosa atemorida.

Núria Gavarró i Rodríguez

25 NOVEMBRE: A VALLS #HISOM!

Núria Gavarró

Avui, 25 de novembre, les entitats, centres d'ensenyament, representants polítics i, en definitiva, la ciutadania vallenca, ens tornem a mobilitzar conjuntament per manifestar el nostre rebuig a la violència masclista i per fer pública la nostra més ferma voluntat de treballar des de tots els àmbits fins eradicar-la. Un any més, volem fer palès que la vulneració dels drets de les dones significa restar reconeixement a l'autoritat i a les llibertats del col·lectiu femení.