Camp de Tarragona

Totes les opinions

Marc Moncunill Rovira

Una societat civil que no defalleix

Marc Moncunill

Quan llegeixis això molt segurament la Carme Forcadell ja haurà entrat a declarar davant dels jutjats per ordre de l'Estat per haver permès el debat en seu parlamentària. I, ho haurà fet acompanyada, a l'entrada, per una multitud que no defalleix davant les envestides d'un estat que intenta fer entrebancar una societat civil. Aquesta és la força que empeny dia rere dia els partits compromesos amb la consecució de la República Catalana.

Jordi Cartanyà

#VOLEMACOLLIR

Jordi Cartanyà

Les persones tenim una capacitat sorprenent d'oblidar, a vegades passem pàgina amb facilitat. Fa dos anys tothom es mobilitzava per la crisi humanitària derivada del conflicte armat a Síria, que va provocar que moltes persones es veiessin obligades a sortir del seu país per la situació política i deixar endarrere cases destruïdes, records, familiars, feina i tot el que tenien. Però avui, què en queda, d'aquella mobilització? Recordem el drama diari que pateixen els que van fugir i ara esperen acollida en camps de refugiats? I dels que encara fugen i, amuntegats dalt d'una barcassa, viatgen a la deriva pel Mediterrani esperant que, en els millors dels casos, algú els rescati? En la societat actual, on tot va molt de pressa, ens movem a cops d'inputs mediàtics.

Josep M. Guasch

Taxa de residus: Pagament per generació. Un pas endavant en la justícia ambiental

Un dels objectius d’un govern republicà ha de ser la justícia ambiental. De fa temps és coneguda la frase “qui contamina, paga” però no es fan els suficients esforços en l’àmbit local per aplicar amb contundència aquest principi perquè sent els Ajuntaments l’administració més propera, qualsevol modificació és criticada, utilitzada políticament i ha d’estar ben fonamentada. Estem en la setmana de la prevenció de residus i una de les iniciatives que ens vàrem plantejar des de la Regidoria de Sostenibilitat va ser, precisament, la reorientació dels criteris de la taxa d’escombraries per tal que els establiments sufraguin les despeses que emanen de la gestió del servei d’escombraries i, alhora, la taxa respongui a la seva naturalesa: pagar pel que es produeix.

Beatriz Mayordomo

Per una República de Dones lliure de Violència

Bea Mayordomo

Fa uns dies em van passar l'enllaç del curtmetartge "El Orden de las Cosas ", curt que es passaria a Valls el 25 de novembre a la tarda, per commemorar el Dia Internacional per l'eliminació de la Violència envers les Dones, en l'acte que organitza la Secretaria de les Dones d'Esquerra al Camp de Tarragona. Em va semblar un esplèndid curtmetratge. Parla de Júlia, sempre dintre d'una banyera, trista, plorosa atemorida.

Núria Gavarró i Rodríguez

25 NOVEMBRE: A VALLS #HISOM!

Núria Gavarró

Avui, 25 de novembre, les entitats, centres d'ensenyament, representants polítics i, en definitiva, la ciutadania vallenca, ens tornem a mobilitzar conjuntament per manifestar el nostre rebuig a la violència masclista i per fer pública la nostra més ferma voluntat de treballar des de tots els àmbits fins eradicar-la. Un any més, volem fer palès que la vulneració dels drets de les dones significa restar reconeixement a l'autoritat i a les llibertats del col·lectiu femení.

Josep Rufà

#FemRepública 

Josep Rufà

Fer el nou país no serà gens fàcil i menys si volem fer-ho bé, fer-ho amb els ciutadans, fer-ho participatiu, fer-ho per construir una República amb tots els drets de participació democràtica per la ciutadania. Esquerra Republicana de Catalunya ha engegat un procés participatiu on no solament participen les seves bases militants, sinó que vol un procés participatiu i ampli que enriqueixin la preparació de les bases de la nova Constitució Catalana.

Magda Jové

Assemblea Nacional Dones d'ERC

Magda Jové

El passat dissabte dia 12 de novembre, va tenir lloc a Vic l’Assemblea Nacional de Dones d’Esquerra Republicana.  A l’edifici emblemàtic el Sucre a Vic ens reunirem prop d’unes dues-centes dones vingudes de seccions locals i regionals d’arreu de  Catalunya, juntament amb la Consellera d’agricultura , ramaderia i pesca, Meritxell Serret, la secretària general d’ERC, Marta Rovira, parlamentaries, diputades, militants i simpatitzants per a debatre i aprovar el Pla d’Igualtat que ajudi a la feminització del partit, aconseguint atraure talent femení, visualitzant-lo, equilibrant la representació també per gèneres.

Josep Maria Pallàs, president comarcal d'ERC Alt Camp

La República dels mestres

Josep Maria Pallàs

Em revé sovint a la memòria el vibrant discurs de Francesc Ribera, Titot, al concert per la llibertat (juny de 2013). Amb veu potent, aixecà el clamor de 100.000 veus al Camp Nou, amb paraules com aquestes:   “Tenim un exèrcit, un exèrcit que fa tres-cents anys que ens defensa, i gràcies a ell no hem estat destruïts com a poble. I aquest exèrcit es diu cultura i els nostres soldats són mestres, actors, escriptors, científics, investigadors, i els milers de milicians voluntaris de la cultura popular de cada poble i cada barri.

Laura Castel i Fort

200 vots per l'espanyolitat: Abans infraestructures espanyoles, que infraestructures que serveixin

Laura Castel

 Dimecres passat, al Ple del Senat, ERC vàrem defensar la moció demanant el traspàs de Rodalies i Regionals a la Generalitat de Catalunya, amb el següent plantejament:   “Quant costa un minut, en la vida d’una persona?   Estaran d’acord amb mi que el temps de les persones és quelcom incommensurable. El temps de les persones té un valor tal, és tant preuat, que ningú està disposat a perdre’l i menys encara, involuntàriament a mans d’altri.