Camp de Tarragona

Totes les opinions

Laura Castel i Fort

200 vots per l'espanyolitat: Abans infraestructures espanyoles, que infraestructures que serveixin

Laura Castel

 Dimecres passat, al Ple del Senat, ERC vàrem defensar la moció demanant el traspàs de Rodalies i Regionals a la Generalitat de Catalunya, amb el següent plantejament:   “Quant costa un minut, en la vida d’una persona?   Estaran d’acord amb mi que el temps de les persones és quelcom incommensurable. El temps de les persones té un valor tal, és tant preuat, que ningú està disposat a perdre’l i menys encara, involuntàriament a mans d’altri.

Ferran Civit

La revolució tranquil·la que es vol tornar a despertar

Ferran Civit

«El Quebec es troba en una situació similar a la del País Basc, on el miratge del concert econòmic fa semblar que l’única aspiració política sigui governar una gestoria»     Cinema Imperial de Mont-real. Festival Internacional del Nou Cinema de Mont-real. Lloc i context on s’estrena  Le peuple interdit, el nom del documental del cineasta quebequès Alexandre Chartrand sobre un poble al qual no permeten fer el referèndum per decidir el seu futur, el nostre.

Núria Gavarró i Rodríguez

Tirem endavant el Pla d'Igualtat entre homes i dones a l'Ajuntament de Valls perquè creiem en el treball en igualtat d'oportunitats

Núria Gavarró

L'ofensiva del govern espanyol en funcions contra lleis catalanes cada vegada és més evident i descarat. Des de principis d’any, hem assistit a l’anul·lació de diverses lleis catalanes que afecten els drets bàsics de la ciutadania de Catalunya i en especial toquen de ple aquelles persones que més han patit els efectes de la crisi econòmica. Ho hem vist en normatives que tenen un fort impacte social, com les relacionades amb el dret a l'habitatge i la pobresa energètica, i també amb l'anul·lació d'alguns articles de la Llei 17/2015 d’igualtat efectiva entre dones i homes, que té l’objectiu de fer efectiu el dret a la igualtat i a la no-discriminació per raó de sexe en tots els àmbits, etapes i circumstàncies de la vida.

Jordi Salvador

PSC, S'ACOSTA L'HORA DE MULLAR-SE DEL TOT

Jordi Salvador

El Tribunal Suprem va sol·licitar el suplicatori de Francesc Homs al Congrés dels Diputats, tràmit imprescindible per a poder fer-se el judici per la causa del 9N, ja que en Quico Homs és aforat. És a dir, que els diputats i diputades del Congrés hauran de votar si el Exc. Sr. Homs pot ser jutjat o no pel Tribunal Suprem per la seva participació en la consulta no vinculant del 9N del 2014.   En les properes setmanes, doncs, el PSC haurà de demostrar que la C no és una cosa del passat i que no és una federació més del PSOE.

Mònica Alabart

  Tarragona no és una ciutat neta

Mònica Alabart

Tarragona no és una ciutat neta. No cal més que fer un tomb pels carrers de la nostra ciutat per veure que aquesta afirmació és certa: taques pel terra, deixalles acumulades al voltant dels contenidors, voreres plenes de caques de gos i de burilles, faroles afectades per la corrosió provocada pels pixums dels gossos, descampats plens de brossa acumulada de mesos i mesos sense neteja, males olors, voreres ennegrides per la caiguda de les flors engantxifoses d’alguns arbres.

Núria Gavarró

A Valls, donem més formació i mecanismes de prevenció contra la violència homòfoba i trànsfoba

Núria Gavarró

L'any 2015 van registrar-se a Catalunya 115 denúncies per casos de LGBTIfòbia per agressions, vulneració dels drets sexuals, ciberatacs  i assetjament escolar. Per evitar fets greus com aquests, la Regidoria de Participació Ciutadana i Igualtat de l’Ajuntament de Valls està implementant polítiques que promouen i garanteixen que les persones LGTBI (sigles per designar les persones lesbianes, gais, transsexuals/transgènere, bisexuals i intersexuals) de la ciutat disposin i gaudeixin dels mateixos drets i oportunitats i que visquin emparades pels principis d'igualtat i la no-discriminació.

Incansables

Alt Camp

Deu ser una mica el fruit de tants segles de rebre garrotades.  Em refereixo a aquesta psicologia col·lectiva catalana de l'ai ai ai, de l'això no sortirà bé, de l'arròs s'està covant... El cas és que hi havia preocupació, o directament temor, a una Diada en família. Que seríem quatre gats, vaja. La gent està cansada. Cert, però amb matisos: la gent està impacient, neguitosa, conscient que tots plegats ens hi juguem molt i que això hauria d'anar més rodat.

Ferran Civit i Martí

ViaCrucis 340

Ferran Civit

Aquest hauria de ser el nom popular de la N340 i, com no, de la NII quan passa més amunt de Barcelona. Una via que ressegueix l’antiga Via Augusta i que fa uns 400 km, tants com morts ha tingut les darreres dècades. Cada punt quilomètric, involuntàriament, ha esdevingut un recordatori dels centenars de víctimes que ha deixat aquesta via des de mitjans del segle XX.   No hi ha setmana que aquesta via no tingui algun accident amb conseqüències més o menys nefastes.

Pau Ricomà

En parlem, senyor alcalde?

Pau Ricomà

Ara ja fa trenta dies que de manera sorpresiva se’ns va presentar a aprovació del ple municipal una proposta de gestió de l’Anella Mediterrània. Es va fer per la via d’urgència, sense passar per cap comissió informativa ni cap junta de portaveus. Malgrat no tenir cap informe de viabilitat, és a dir malgrat que els responsables tècnics de la casa no han pogut fer el preceptiu informe que ens digui si podem afrontar econòmicament o no el compromís que se’ns proposa, amb els vots del PSC-PP-Unió i C’s es tira endavant.