Camp de Tarragona

Totes les opinions

Sergi de los Rios

Cap a un ple monogràfic sobre la pesca

Dimarts ens vam reunir amb la junta de la Confraria de Pescadors de Tarragona el president d’Esquerra, Joan Puigcercós, i jo mateix. Molt abans que la bombolla espanyola petés i desencadenés la crisi, els pescadors ja es mobilitzaven contra l’encariment del carburant i la manca d’atenció política envers el sector. L’any 2005 la Federación Nacional de Cofradías de Pescadores, gràcies a una gestió dels diputats d’ERC, va aconseguir entrevistar-se amb la ministra a Madrid enmig d’un clima de mobilitzacions.

Joan Puigcercós

De què hauríem de parlar en aquesta campanya

És lògic i sovint saludable que tots els que participem d’un procés electoral el tendim a suavitzar i treure punta a temes que sense poder ser considerats menors no són transcendents. Polítics i especialment els candidats, equips de campanya, periodistes, analistes... i ciutadans en general tenim tendència a recordar o emfasitzar anècdotes o a incidir sobre aspectes que podríem qualificar com a mínim de col•laterals.

Sergi de los Rios

Gent valenta

Tot just el 2003 ERC prenia una decisió valenta i apostava per un canvi en el govern del nostre país. Un canvi que era necessari donar un impuls social a Catalunya i per posar damunt la taula el dret a decidir, la voluntat de decidir pel nostre compte el futur del nostre poble. Avui, 7 anys després mirem enrere i ens en adonem del que hem avançat. I ho hem fet gràcies a un Govern que ha treballat i a milers de persones anònimes que han posat i posen el seu gra de sorra per assolir els reptes que es proposen.

Joan Gibert

Octubre maleït

Aquest mes que ens està duent xàfecs intensos, vessaments tòxics, premis nòbels sospitosos i d'altres informacions encara més catastrofistes que ja han esdevingut habituals en qualsevol estació de l'any. És, també, un mes de commemoracions (el crack del 29, les revolucions comunistes russa i xinesa...). Pel que fa a aquest petit país nostre que volem veure lliure, enguany farà setanta anys que el nostre president Lluís Companys va ser assassinat a Montjuïc un 15 d'octubre, després de ser lliurat pels nazis alemanys als nazis espanyols.

Sergi de los Rios

Valentia i compromís

El passat dissabte Catalunya va viure un dia històric. Més d'un milió de persones van sortir al carrer, en una demostració cívica sense precedents al nostre país. Una manifestació en què la societat civil va ser la protagonista i va demostrar que n'està farta d'un Estat de les autonomies que no té en compte la voluntat popular. Catalunya, doncs, ja no té cabuda en un estat incapaç de reconèixer el nostre fet diferencial i de respectar les nostres institucions.

Sergi de los Rios

Quatre anys treballant pel territori

Amb la dissolució del Parlament de Catalunya el passat 15 d’octubre, es va donar per finalitzada la legislatura, de manera que, després de quatre anys, ha arribat el moment de retre comptes, d’explicar la feina feta des del Grup Parlamentari d’ERC. Ja fa dies que els diversos portaveus del partit han volgut mostrar públicament el que s’havia aconseguit des del nostre grup, una mostra de transparència que encara no hem vist a la resta de partits.

Sergi de los Rios

La fi de l'autonomisme

Catalunya ha viscut un cap de setmana amb molta teca, una Diada Nacional especial i l’aniversari de la primera consulta popular sobre la independència a Arenys de Munt, que va desembocar en un fenomen ciutadà que seguirà el 17 d’octubre a la ciutat de Tarragona. Després de la sentència del Tribunal Constitucional i de la convocatòria d'eleccions per a finals de novembre, presenciem com el dret a decidir, la capacitat sobirana del poble de Catalunya per escollir el seu futur, és a l'ordre del dia i marca l'agenda de la gran majoria de partits polítics i associacions.

Sergi de los Rios

Ara toca retre comptes

Ara que ja ha finalitzat la legislatura, ha arribat el moment d’explicar el treball que hem fet durant aquests quatre anys. Com a diputat al Parlament de Catalunya, és necessari ser transparents i poder explicar quin és el paper que hem jugat el Grup Parlamentari d’ERC en aquesta legislatura. És per aquest motiu que ja fa dies que els diversos portaveus del partit han volgut mostrar públicament el que s’havia aconseguit des del nostre grup, una mostra de transparència que encara no hem vist a la resta de partits.

Ferran Civit

The Spainless

No, per molt estrany que sembli no és el nom d’un grup de música o de teatre amb vocació internacional. Podríem batejar així a les persones que des de fa anys i de manera creixent cada cop més van desconnectant d’Espanya. Veient les cròniques dels mitjans de comunicació internacionals arran de la manifestació del 10 de juliol, podria perfectament haver estat el títular d’algun article.