Canet de Mar

Totes les notícies

MUNICIPALS 2019: Qui és qui

Per poder avançar, és essencial tenir un equip tècnic municipal organitzat i motivat per tal de poder avançar a tota màquina. Per poder-ho fer, des d' ERC Canet s'ha volgut crear una llista electoral transversal, especialitzada i cremallera. Però, qui és qui? Coneix a tots els membres de l'equip que presenta ERC Canet a les eleccions municipals del 26 de maig. Cada dia dos nous candidats 27. Teresa Brugarola 83 anys. Republicana fins al moll de l'òs, la Teresa és una col·laboradora incansable d'actes culturals i artístics de Canet. Amant del dibuix, dels treballs manuals, la música i el nostre mar. Mare de dos fills, entre ells la nostra candidata a l'alcaldia, i àvia de dos néts  

MUNICIPALS 2019: Una llista per avançar

La nostra manera de fer es basa a construir un poble sobre unes bases sòlides. Durant els últims quatre anys al capdavant de l'Ajuntament de Canet de Mar hem aconseguit reduir el deute i organitzar tècnicament el consistori. Sobre aquestes dos fonaments, podrem fer realitat, durant els pròxims quatre anys, els projectes que hem començat en aquesta legislatura que ja s'acaba. Per poder avançar, és essencial tenir un equip tècnic municipal organitzat i motivat per tal de poder avançar a tota màquina. Per poder-ho fer, des d' ERC Canet s'ha volgut crear una llista electoral transversal, especialitzada i cremallera. TRANSVERSAL Per aquestes eleccions, la secció municipal ha optat per integrar un gran nombre d'independents a les seves files obrint la candidatura a gent de diverses procedències ideològiques dins de l'esquerra independentista. Aquesta obertura  de la llista a perfils independents fa que aquesta sigui un reflex de què és Catalunya.   ESPECIALITZADA Per poder avançar és molt important tenir en compte l'experiència i l'especialització. Per aquest motiu, ERC Canet aposta per una candidatura que integra membres amb una àmplia trajectòria  municipalista que dota d'experiència l'aposta republicana a Canet. Aquesta experiència està combinada amb persones amb alts coneixements dins d'àmbits concrets de l'escenari català aportant professionalitat i tecnificació a la llista. CREMALLERA Complint amb el pla d’igualtat aprovat pel Consell Nacional el juny de 2017, ERC Canet presenta per a les eleccions del 26 de maig una llista en format cremallera. Aquesta forma d'organitzar els candidats té com a objectiu feminitzar els espais de representació del partit.  La llista que presenta ERC Canet a les municipals és la següent: 

2.770 Gràcies! Esquerra Republicana guanya les eleccions al Congrés a Canet de Mar

Esquerra Republicana de Catalunya va ser la força més votada a Canet de Mar aconseguint 2.770 vots (32,71%). La segona força més votada, el PSC, va obtenir el 17.25% dels vots mentre que Junts per Catalunya va ser la tercera força més votada al nostre municipi amb el 14.37% dels vots. També cal destacar les altes dades de participació que hi va haver a Canet durant tota la jornada assolint un percentatge de votació, a les 20:00, del 76.95%, un 13% més que a les darreres eleccions. Amb aquests resultats i l'alta participació, Canet demostra que aposta per la llibertat, la democràcia i la república! Després de la històrica victòria d'ERC a les eleccions estatals, ara ja ens preparem per ser també la primera força a les municipals!  Aquí pots consultar els resultats a Canet de Mar i aquí els de Catalunya.  

Presentació de Blanca Arbell com a cap de llista d'ERC Canet a les municipals del 26 de maig

Esquerra Republicana de Canet de Mar presenta Blanca Arbell com a cap de llista de la formació per a les pròximes eleccions municipals La candidata i actual alcaldessa de Canet de Mar, Blanca Arbell va ser presentada el passat 1 de febrer a l'aula Magna del CRTT- Escola de Teixits. A l'acte, hi va assistir la portaveu d'Esquerra Republicana i diputada al Parlament de Catalunya, Marta Vilalta.  Durant l'acte de presentació, Arbell va fer balanç dels quatre anys que ha estat al capdavant del Govern municipal. Destacant la feina feta en terreny cultural: "Hem lluitat per tenir un teixit cultural que abans no teniem". L'acte, també va servir per explicar quins seran els eixos fonamentals del projecte que encapçalarà cara els comissis del 26 de maig i per descobrir quin serà el lema de campanya: Volem fer molt més, per un poble que avança. Un dels temes que es van tractar a l'acte de presentació va ser la decisió d'Arbell d'acollir més d'una cinquantena de menors estrangers no acompanyats al poble. Sobre aquest fet, la cap de llista va assegurar que va abans de prendre la decisió final, va posar el seu càrrec a disposició del partit i que aquest es va mostrar clarament a favor de l'acollida. Sobre aquest tema, la portaveu d'ERC, Marta Vilalta va voler mostrar el seu suport a la decisió i va afirmar que "és propi de partits radicals" voler generar un clima d'inseguretat amb partir d'aquest tema. Una de les iniciatives que va posar en marxa el partit, va ser la d'habilitar un punt de recollida de propostes per poder construir "entre tots" el programa electoral del partit. Aquest punt es troba el local de campanya del partit al C/ Castanyer,2. També es podran donar idees a través de les carpes informatives que el partit farà per tot el poble durant els mesos previs a les eleccions, sota el lema: Digue'ns la teva, és el que més ens importa. Pots veure aquí l'acte de presentació complet.  

Blanca candidata Canet 2019

Blanca Arbell Brugarola, candidata a l'alcaldia de Canet de Mar a les properes eleccions locals del 2019

L'Assemblea Local de Canet de Mar, reunida ahir dia 3 de setembre, ha ratificat per unanimitat la proposta de l'Executiva Local de la candidatura a les eleccions locals del 2019, i per tant, Blanca Arbell Brugarola és oficialment la candidata d'ERC a l'alcaldia de Canet de Mar a les properes eleccions locals del 2019, i ho és perquè és la millor candidata que podem tenir. En una primera part de la reunió, davant l'assemblea, i en una segona part, davant els amics que ens van acompanyar, la Blanca ens va explica que renova la seva candidatura perquè durant aquests quatre anys ella i tot l'equip de govern han treballat molt pel poble, però que ha estat un treball de formigueta i molt de cara endins, burocràcia i papers, i que en aquesta segona legislatura es veurà el fruit d'aquest treball.  Però no en té prou amb acabar els projectes en marxa, sinó que en hi ha molts d'altres que l'equip de govern té en ment i es volen tirar endavant. També ens va explicar que cal tenir en compte que fins que els projectes no s'acaben no es poden deixar lligats del tot, i depenent de la sensibilitat o les prioritats dels que entren a govern, temes de gran importància com el projecte de l'Odèon poden quedar paralitzats in eternum, com ja va passar a la legislatura anterior.

Canet, dades atur febrer 2018

Canet rebaixa l’atur més d’un 10% l’últim any

És dels pobles que més baixa l’atur en % i en xifres absolutes. Durant el període febrer 2017-2018 Canet és el tercer poble de tot el Maresme que ha baixat més l’atur en % anual, només superat per les poblacions  de Sant Iscle i Tiana que tenen molt poca població i amb qui no es pot comparar. Si comparem les dades segons la variació anual absoluta d’aturats trobem que Canet també està en tercera posició només superada per Mataró i Premià de mar, poblacions molt més grans que Canet.  A Canet hi ha 93 aturats menys que fa un any, una rebaixa molt superior a altres pobles molt més grans com Pineda, Tordera, Malgrat, Vilassar de Mar o Arenys de Mar. Aquest increment de l’activitat econòmica es veu reflectida també al polígon industrial on gairebé totes les naus estan ja omplertes i només queden aquelles que depenen d’un concurs de creditors i que estan en processos judicials. Segons l’informe del Consell Comarcal a tancament del mes de febrer, 27.143 persones estaven registrades a les oficines de col·locació del Maresme com a demandants de feina, aquesta xifra representa un lleuger descens respecte al mes anterior. Segons l'Observatori de Desenvolupament Local del Consell Comarcal, els sectors econòmics que han registrat una reducció més gran del nombre de persones aturades han estat la indústria i els serveis.

PER QUÈ CAL FER CONFIANÇA EN ORIOL JUNQUERAS I L’EQUIP D’ERC? PER LA BONA GESTIÓ ECONÒMICA!

Durant el darrer mandat Esquerra Republicana ha demostrat la seva excel·lent capacitat de gestió al capdavant de Conselleries tant sensibles com la de Benestar Social, Salut, Justícia, i sobretot la Conselleria d’Economia. Cal recordar que en el moment en què el Vice-president Oriol Junqueras i el seu equip van posar-se al capdavant dels departaments d’Economia i Hisenda les finances de la Generalitat patien importants tensions de tresoreria, agreujades pel dèficit fiscal al qual ens sotmet l’actual sistema de finançament i per l’estricta normativa imposada per l’Estat espanyol en matèria de dèficit i estabilitat pressupostària. No oblidem que aquest és un problema que afecta també de manera directa els municipis, als quals el Ministre Montoro no permet retornar els superàvits a la ciutadania. Els ajuntaments governats per Esquerra Republicana han sabut trobar l’equilibri entre una gestió econòmica responsable i l’increment de recursos en polítiques rellevants per l’assoliment de la justícia social i la igualtat d’oportunitats. La bona gestió de l’equip de la Conselleria d’Economia i Hisenda ha permès sanejar les finances de la Generalitat, reduint el dèficit públic, el termini de pagament a proveïdors i posant les bases per a un creixement econòmic que ha assolit valors del 3,5% del PIB. Un exemple molt evident d’aquesta bona gestió ha estat la reducció del deute que acumulava la Generalitat amb els ajuntaments, passant dels 595 milions d’euros pendents a l’inici de legislatura als 150 milions d’euros actuals, fet que ha suposat una injecció econòmica molt important per a Canet de Mar.   És per això que cal tornar a fer confiança l’Oriol Junqueras i el seu equip, perquè puguin continuar la bona feina que venien fent i seguir construint la República.  

educacio targeto canet

Les prioritats en educació en la República que farem

ERC es troba immersa en la campanya participativa La República que Farem i entre els actes programats hi ha les taules sectorials per debatre i aportar idees sobre diferents sectors. L'educació, un dels puntals de les polítiques d'ERC i que ha de tenir la importància que es mereix en la construcció d'un nou país, serà la protagonista de l'acte programat a Canet de Mar dimecres 15 de febrer a les 19 h a l'Escola de Teixits. Anna Simó (@AnnaSimo), secretària primera del Parlament i exconsellera de Benestar i Família, Lluís Llovet, regidor d'Educació a Canet i director de l'Escola Pública Sant Martí, i Carles Martínez (@carlesmartinezq) president de la sectorial d'Educació d'ERC, exposaran les línies de treball i escoltaran les aportacions dels assistents. L'acte estarà conduït per Òscar Figuerola, president de l’AMPA de la Secció d’Institut Sunsi Móra i coordinador de formació a l’Escola de Teixits. Des del web larepublicaquefarem.cat podeu accedir a tots els continguts de la campanya, així com fer les vostres aportacions. Us convidem a passejar-vos per les propostes en educació i deixar-nos els vostres comentaris. Podeu accedir a l'espai referent a l'educació des d'aquest enllaç.

COMUNICAT EN RESPOSTA A LA RODA DE PREMSA DE CIU

CiU està buscant excuses fora per justificar la seva expulsió del consistori, però alhora es contradiu. Reconeix que les relacions no eren bones i insinua que en un mes haurien marxat ells, però després argumenten que és una venjança per l’expulsió del Consell Comarcal. En que quedem? Si tenien pensat trencar d’aquí un mes amb els pressupostos, no ens hem equivocat, hem fet bé la nostra feina, ens hem avançat, hem detectat el problema i l’hem solucionat abans que fos massa tard i ens deixessin fora de govern, com ja van intentar-ho al gener. Dir que l’estratègia de ERC és anar substituint CiU als ajuntaments de Catalunya és molt agosarat tenint en compte que ells acaben d’expulsar ERC del Consell Comarcal, el partit més votat i amb més alcaldes al Maresme, justament quan li tocava la presidència de l’ens els dos darrers anys, tal i com es va pactar a l’inici de la legislatura. Personalització de les crítiques en la figura de l’alcaldessa Les crítiques personals a la nostra alcaldessa i les falses lloances a alguns dels nostres regidors tenen la clara intenció de focalitzar el problema en la persona de l’alcaldessa. Som un equip i prenem les decisions en consens. Dir que la Blanca no és una persona propera és una contradicció en sí mateixa, tothom que la coneix sap que sempre està disposada a escoltar, a dialogar i a trobar solucions. És una de les qualitats que li ha fet guanyar les eleccions. La descripció que ha fet de la Blanca és un autoretrat d’ell mateix: persona poc propera, que menysté els socis de govern i que no suporta que li portin la contraria. I queda demostrat objectivament el seu menyspreu quan parla del, segons ell, poc pes polític que tindran a govern els partits amb menys regidors. La carta que va llegir públicament i que va dir que li va enviar una canetenca, resulta que és un post del seu facebook que li envia una militant de PDCat de Sant Adrià del Besós, fins i tot això és fals. Últimament la dedicació del Sr.