Canet de Mar

Totes les notícies

voltes odeon

Inauguració de les voltes de l'Odèon

Aquest diumenge el conseller de Territori i Sostenibilitat en funcions, Santi Vila, acompanyat de l'alcaldessa Blanca Arbell i la resta d'autoritats, han inaugurat les voltes de l'Odèon. La jornada ha començat a l'ajuntament on s'ha fer la recepció del conseller i s'ha signat el conveni, tot seguit s'han desplaçat a la plaça Colomer guiats per una cercavila amb els gegants. En arribat s'ha fet un visionat dels plafons de l'interior de les voltes i els parlaments inaugurals del conseller, l'alcaldessa i representants municipalsi l'acte ha clos amb una cançó "Nyacra de l'Odèon", dirigida pel Jaumet de Comediants. En acabat l'acte inaugural ha començat la Festa de l'Associació Cultural Plataforma Odèon, amb l'espectacle teatral de Quimet Pla, un dinar popular i ball amb actuació en directe del grup Tururut Bonaigua

programa electoral 2015 canet de mar

Presentació del programa electoral

Us fem a mans el nostre programa, el vostre, ja que sou molts els que hi heu col·laborat. I recordeu que no està tancat perquè la tasca de governar ha de ser contínua i compartida, us continuarem demanant l’opinió durant els quatreanys, perquè confiem en vosaltres i esperem que vosaltres confieu en nosaltres!

canetdemar, municipals2015

Presentació de la candidatura per les properes eleccions municipals

Informació extreta de Ràdio Canet El grup municipal d'ERC ha presentat aquest cap de setmana la seva candidatura per les properes eleccions municipals. Els integrants de la llista han acompanyat l'acaldable, Blanca Arbell, en un acte que s'ha fet aquest diumenge i en el que han comptat amb la participació de la secretària general d'ERC, Marta Rovira. La llista està encapçalada de nou per Blanca Arbell i en les primeres posicions es mantenen els mateixos noms que ara fa quatre anys, en segon lloc hi trobem Lluís Llobet, en la tercera posició Ivan Aranda, i en el quart Coia Tenas, regidors actuals a l'oposició. En el cinquè lloc s'hi situa Assumpta Revoltós i en el sisè Quirze Planet. Arbell, en declaracions als serveis informatius de Ràdio Canet, es mostrava emocionada pel suport de la gent durant la presentació i reconeixia que està a l'oposició és molt dur i desgasta. Arbell creu completament en el potencial del seu equip i assegura que tenen els recursos humans més potents. Un dels objectius que es marquen ha afirmat Arbell és ser un ajuntament obert, que escolti a les persones i aporti solucions als seus problemes. Com bé dèiem a l'acte va ser-hi present la secretària general del partit, Marta Rovira, qui no dubtava en assegurar que l'objectiu dels ajuntaments és ser una eina útil pels ciutadans per viure millor, convertir-los en institucions útils pel poble. En clau nacional, Rovira insistia en què a partir del 27 de setembre Catalunya inicia el procés constituent que ha de portar la independència al país, per això el 24 de maig és important que ERC un partit independentista clarament pugui governar als ajuntaments ja que això facilitarà aquest procés.

blanca, canet

Blanca: “Amb molts governs locals sobiranistes el procés cap a la independència serà més fàcil”

Erc afronta les eleccions municipals al Maresme amb l'objectiu de recuperar posicions i poder repetir els resultats del 2003. Les eleccions europees de l'any passat van situar als republicans com a força més votada al territori amb gairebé el triple de vots que el 2009. Blanca Arbell és presidenta d'ERC des del març del 2012. ERC surt com a favorita en aquests comicis? Les sigles sempre marquen i ERC té ara un president a nivell nacional molt conegut, que fa pedagogia del procés i que crec que ens ajudarà a remuntat els resultats de les darreres eleccions municipals. Ara, ens plantegem aquesta cita electoral amb eufòria continguda perquè estem en una situació social, política i econòmica que sembla una muntanya russa. Tot i això, estem convençuts que pujarem segur. Però el full de ruta és clar. I tant! Fa trenta anys que el tenim clar i volem que la gent en doni confiança per poder aplicar el nostre model. Serà complicat, però el país i els ciutadans estan preparats. I el canvi del país ha de començar per les estructures polítiques més properes com són els Ajuntaments. El 24 de maig serà l'avantsala del 27S? Per descomptat, amb molts governs locals sobiranistes el procés per la independència de Catalunya serà molt més fàcil. S'haurà de votar més en clau de país que de poble? Una opció no descarta l'altra, la complementa. El ciutadà haurà de triar el programa que creu que més beneficia al municipi, però la majoria de formacions presentem projectes molt semblants. Tots volem lluitar contra les desigualtats i aconseguir que millorin les condicions del nostre municipi. Nosaltres, a més, també volem crear un nou país. Reptes a assolir? Volem ser curosos i creiem que millorarem els resultats. Cert que hem entrat amb molta empenta en reductes sagrats que fins ara només pertanyien a CiU o el PSC. Pel què fa a alcaldies... Sortosament no tindrem majoria absoluta cap dels partits i s'hauran de treballar a fons els pactes.

Blanca Arbell, cap de llista per les eleccions municipals de 2015

Blanca Arbell va ser escolllida ahir per unanimitat de l'assemblea local com a cap de llista d'ERC Canet per les eleccions municipals del 2015. Després dels excel·lents resutats obtinguts a les eleccions municipals del 2011, és reelegida per continuar el projecte iniciat. La Blanca vol canviar la forma de fer política, apropar l'ajuntament a la gent i fer-la participativa, perquè considera que l'ajuntament és cosa de tots, i tothom ha de poder participar en els afers de poble.

escrits jutge pau substitut canet

El Govern de Canet designa un Jutge de Pau substitut antidemocràtic

Històricament la figura del jutge de pau i el seu substiut han estat triades per consens de tots els grups polítics, ja que han de ser persones neutrals i respectables. El Govern municipal de Canet de Mar, format per CiU, UMdC i PP han trencat aquest consens històric i han fet valer la seva majoria per imposar al poble de Canet un jutge de pau substitut antidemocràtic. Des d'ERC Canet vàrem exposar públicament al Ple municipal del 29 de maig de 2014 el nostre desacord en el nomenament del canidat del govern, aportant proves de quina mena de pensaments i manifestacions antidemocràtiques fa públicament en les xarxes socials. Tot i això, no van voler posposar la seva decisió i van tirar pel dret, nomenant Martín García nou jutge de pau substitut de Canet de Mar. ERC no ens donem per vençuts i estem preparant documentació per fer arribar al Tribunal Superior de Justícia de Catalunya. Tothom pot fer la seva queixa individual al respecte, i nosaltres ens oferim a fer-la arribar al TSJC, per això us adjuntem un model d'instàincia individual que podeu descarregar-vos aquí mateix. Un cop emplenada la podeu lliurar al carrer Mas Ramonet, 19, us recomanem que truqueu primer al Francesc al número 651 887 035. Per qualsevol dubte restem a la vostra disposició.

Resposta informatiu municipal Canet de Mar

LES COSES CLARES... I LA XOCOLATA ESPESSA

Pot aquest govern dilapidar els diners dels canetencs en benefici propi i en plena campanya electoral? És lícit gastar els diners públics en pamflets partidistes quan no n'hi ha per a educació, sanitat, ajuts o menjar per als canetencs? La mateixa informació que aporten ara, no la podien haver facilitat quan era el moment i pels mitjans habituals, sense cost? Més enllà de l'evident vulneració del capteniment que han de tenir les institucions en les campanyes electorals, volem saber quant ha costat al poble la impressió del pamflet i el repartiment casa per casa. O quins recursos públics s'hi han destinat. En el plànol que ha facilitat  l'ajunta­ment és el que indica on es gastaran bàsicament els 45.000€ en inversions (exactament 44.095,50€ + 1.428€ d'extensió de cablejat per la brigada municipal). S'han oblidat en tot el pamflet dels 60.000€ anuals de man­teniment. O és que ja han acordat que no es pagaran i encara no han atinat a donar la informació? Quin estalvi representarà per a altres espais municipals? Per la informació que donen, cap! Més despesa, senzillament. No creieu que qui parla tot el dia de falsedats i mentiders (nosaltres ens limitem a transmetre allò que sabem) és perquè té problemes per defensar les seves actuacions? Cadascú es retrata de la manera com s'expressa. Aquests regidors del govern actual es pensen que l'ajuntament és seu i que en poden disposar quan els convé partidistament. Canetencs, l'ètica ha de passar per no malversar els diners públics... i està clar que encara hi ha qui no ha entès que l'ajuntament som tots i que amb els diners públics no s'hi juga. Nota: La secció local d'ERC hem sufragat aquests cartells i els que vam repartir per Sant Jordi. Mai no utilitzaríem diners de tots per a fer d'oposició.

Per què vam votar en contra dels pressupostos?

El nostre grup municipal ha presentat les al·legacions sabent que de manera molt probable no serien acceptades pel govern, i així ha sigut. Esperàvem que potser alguns dels tres partits que formen govern; CiU, UMdC o PP, obrís els ulls i acceptés algunes de les reclamacions fetes pel grup municipal d’ERC ja que suposen un estalvi econòmic per les butxaques dels canetencs, com per exemple reduir un 5% real l’impost de l’IBI. Detallant les reclamacions que aquest grup municipal ha presentat en forma d’al·legació al pressupost per al 2014 i explicant el perquè d’aquestes reclamacions, des d’ERC, - Volem que s’apliqui una rebaixa del 5% real com a mínim en la quota de l’IBI de tots els canetencs. La proposta que fa el govern de la rebaixa del 4,75 % del tipus, que no de la quota, només afavoreix una petita part dels habitatges, i no suposa una millora substancial de les quotes per a la gran majoria dels canetencs.  En un context de càlcul irregular dels nous valors de la ponència del 2011, amb una forquilla de modificació dels valors envers el 1999 que oscil·la entre un augment del 300% i una disminució del 150% segons els casos (30% a -15% anual), rebaixar el gravamen és la pitjor de les solucions possibles, perquè no resol el problema dels que ja paguen més del que els correspon, que se’ls continuarà apujant la quota entre un 15 i un 25%, i, en canvi, afavoreix encara més els que van tenir un càlcul inapropiat a la baixa. Amb la proposta del govern, en xifres percentuals, tots els béns immobles de Canet que van augmentar el seu valor tindran un augment superior al 5%, mentre que els que no van experimentar augment o van disminuir, encara augmentaran més la distància amb la disminució del gravamen. - Siguin valents i aprovin la revisió completa i retroactiva de la ponència de valors, que doni una valors adequats i actuals per a tots els béns immobles de Canet. Siguin valents i no fixin un gravamen més alt que el que correspon per les característiques objectives del municipi (0,4 + 0,06% = 0,46% màxim, tal com demana una altra de les reclamacions que rebutgen sense cap argument legal vàlid) i els donarem tot el nostre suport per trobar les formes d’obtenir el mateix volum de recaptació global sense cometre frau de llei ni amagar-se darrere el que diuen un “augment promig” del 9% anual quan en realitat saben que hi ha augments del 30% anual al costat de disminucions del 15% també anual.