Canet de Mar

Totes les notícies

escola_teixits_canet

Un futur per Canet: Formació i ocupació

Sabem que no sempre els polítics aposten per treballar a llarg termini, però ERC fa una aposta forta en aquest sentit i ho demostra en l’esforç que està posant en els dos pilars de futur pel poble: la formació i l’ocupació.   En formació hi ha l’aposta decidida a ampliar l’oferta formativa als nostres centres amb nous cicles formatius tèxtils, el batxibac (que dóna accés als països francòfons) i el batxillerat internacional, l’inici d’un  Escola Taller i la creació d’un centre de Formació de l’Alt Maresme a l’Escola de Teixits. El bon nivell dels nostres centres educatius de primària i la consolidació de l’Escola Bressol, l’Escola d’adults i l’UNED, ens mostren un futur molt engrescador. Des del partit volem agrair l’esforç que fan tots els docents del nostre poble per donar el millor nivell formatiu.   Per altra banda hi ha l’ocupació on apostem pel turisme amb nous  hotels, fires, circuits culturals i  l’adequació de la platja. Per la indústria tèxtil amb valor afegit i el centre de recerca de l’Escola de Teixits, la potenciació del Polígon industrial i l’entrada a l’ACTE (ciutats tèxtils). Per la Cultura i comerç amb el futur Odèon com motor econòmic d’un centre històric a rehabilitar i d’un comerç que s’ha de potenciar .   El futur es construeix pas a pas, en som conscients, però és la  millor aposta que podem fer.  

voltes odeon

Inauguració de les voltes de l'Odèon

Aquest diumenge el conseller de Territori i Sostenibilitat en funcions, Santi Vila, acompanyat de l'alcaldessa Blanca Arbell i la resta d'autoritats, han inaugurat les voltes de l'Odèon. La jornada ha començat a l'ajuntament on s'ha fer la recepció del conseller i s'ha signat el conveni, tot seguit s'han desplaçat a la plaça Colomer guiats per una cercavila amb els gegants. En arribat s'ha fet un visionat dels plafons de l'interior de les voltes i els parlaments inaugurals del conseller, l'alcaldessa i representants municipalsi l'acte ha clos amb una cançó "Nyacra de l'Odèon", dirigida pel Jaumet de Comediants. En acabat l'acte inaugural ha començat la Festa de l'Associació Cultural Plataforma Odèon, amb l'espectacle teatral de Quimet Pla, un dinar popular i ball amb actuació en directe del grup Tururut Bonaigua

programa electoral 2015 canet de mar

Presentació del programa electoral

Us fem a mans el nostre programa, el vostre, ja que sou molts els que hi heu col·laborat. I recordeu que no està tancat perquè la tasca de governar ha de ser contínua i compartida, us continuarem demanant l’opinió durant els quatreanys, perquè confiem en vosaltres i esperem que vosaltres confieu en nosaltres!

canetdemar, municipals2015

Presentació de la candidatura per les properes eleccions municipals

Informació extreta de Ràdio Canet El grup municipal d'ERC ha presentat aquest cap de setmana la seva candidatura per les properes eleccions municipals. Els integrants de la llista han acompanyat l'acaldable, Blanca Arbell, en un acte que s'ha fet aquest diumenge i en el que han comptat amb la participació de la secretària general d'ERC, Marta Rovira. La llista està encapçalada de nou per Blanca Arbell i en les primeres posicions es mantenen els mateixos noms que ara fa quatre anys, en segon lloc hi trobem Lluís Llobet, en la tercera posició Ivan Aranda, i en el quart Coia Tenas, regidors actuals a l'oposició. En el cinquè lloc s'hi situa Assumpta Revoltós i en el sisè Quirze Planet. Arbell, en declaracions als serveis informatius de Ràdio Canet, es mostrava emocionada pel suport de la gent durant la presentació i reconeixia que està a l'oposició és molt dur i desgasta. Arbell creu completament en el potencial del seu equip i assegura que tenen els recursos humans més potents. Un dels objectius que es marquen ha afirmat Arbell és ser un ajuntament obert, que escolti a les persones i aporti solucions als seus problemes. Com bé dèiem a l'acte va ser-hi present la secretària general del partit, Marta Rovira, qui no dubtava en assegurar que l'objectiu dels ajuntaments és ser una eina útil pels ciutadans per viure millor, convertir-los en institucions útils pel poble. En clau nacional, Rovira insistia en què a partir del 27 de setembre Catalunya inicia el procés constituent que ha de portar la independència al país, per això el 24 de maig és important que ERC un partit independentista clarament pugui governar als ajuntaments ja que això facilitarà aquest procés.

blanca, canet

Blanca: “Amb molts governs locals sobiranistes el procés cap a la independència serà més fàcil”

Erc afronta les eleccions municipals al Maresme amb l'objectiu de recuperar posicions i poder repetir els resultats del 2003. Les eleccions europees de l'any passat van situar als republicans com a força més votada al territori amb gairebé el triple de vots que el 2009. Blanca Arbell és presidenta d'ERC des del març del 2012. ERC surt com a favorita en aquests comicis? Les sigles sempre marquen i ERC té ara un president a nivell nacional molt conegut, que fa pedagogia del procés i que crec que ens ajudarà a remuntat els resultats de les darreres eleccions municipals. Ara, ens plantegem aquesta cita electoral amb eufòria continguda perquè estem en una situació social, política i econòmica que sembla una muntanya russa. Tot i això, estem convençuts que pujarem segur. Però el full de ruta és clar. I tant! Fa trenta anys que el tenim clar i volem que la gent en doni confiança per poder aplicar el nostre model. Serà complicat, però el país i els ciutadans estan preparats. I el canvi del país ha de començar per les estructures polítiques més properes com són els Ajuntaments. El 24 de maig serà l'avantsala del 27S? Per descomptat, amb molts governs locals sobiranistes el procés per la independència de Catalunya serà molt més fàcil. S'haurà de votar més en clau de país que de poble? Una opció no descarta l'altra, la complementa. El ciutadà haurà de triar el programa que creu que més beneficia al municipi, però la majoria de formacions presentem projectes molt semblants. Tots volem lluitar contra les desigualtats i aconseguir que millorin les condicions del nostre municipi. Nosaltres, a més, també volem crear un nou país. Reptes a assolir? Volem ser curosos i creiem que millorarem els resultats. Cert que hem entrat amb molta empenta en reductes sagrats que fins ara només pertanyien a CiU o el PSC. Pel què fa a alcaldies... Sortosament no tindrem majoria absoluta cap dels partits i s'hauran de treballar a fons els pactes.

Blanca Arbell, cap de llista per les eleccions municipals de 2015

Blanca Arbell va ser escolllida ahir per unanimitat de l'assemblea local com a cap de llista d'ERC Canet per les eleccions municipals del 2015. Després dels excel·lents resutats obtinguts a les eleccions municipals del 2011, és reelegida per continuar el projecte iniciat. La Blanca vol canviar la forma de fer política, apropar l'ajuntament a la gent i fer-la participativa, perquè considera que l'ajuntament és cosa de tots, i tothom ha de poder participar en els afers de poble.

escrits jutge pau substitut canet

El Govern de Canet designa un Jutge de Pau substitut antidemocràtic

Històricament la figura del jutge de pau i el seu substiut han estat triades per consens de tots els grups polítics, ja que han de ser persones neutrals i respectables. El Govern municipal de Canet de Mar, format per CiU, UMdC i PP han trencat aquest consens històric i han fet valer la seva majoria per imposar al poble de Canet un jutge de pau substitut antidemocràtic. Des d'ERC Canet vàrem exposar públicament al Ple municipal del 29 de maig de 2014 el nostre desacord en el nomenament del canidat del govern, aportant proves de quina mena de pensaments i manifestacions antidemocràtiques fa públicament en les xarxes socials. Tot i això, no van voler posposar la seva decisió i van tirar pel dret, nomenant Martín García nou jutge de pau substitut de Canet de Mar. ERC no ens donem per vençuts i estem preparant documentació per fer arribar al Tribunal Superior de Justícia de Catalunya. Tothom pot fer la seva queixa individual al respecte, i nosaltres ens oferim a fer-la arribar al TSJC, per això us adjuntem un model d'instàincia individual que podeu descarregar-vos aquí mateix. Un cop emplenada la podeu lliurar al carrer Mas Ramonet, 19, us recomanem que truqueu primer al Francesc al número 651 887 035. Per qualsevol dubte restem a la vostra disposició.

Resposta informatiu municipal Canet de Mar

LES COSES CLARES... I LA XOCOLATA ESPESSA

Pot aquest govern dilapidar els diners dels canetencs en benefici propi i en plena campanya electoral? És lícit gastar els diners públics en pamflets partidistes quan no n'hi ha per a educació, sanitat, ajuts o menjar per als canetencs? La mateixa informació que aporten ara, no la podien haver facilitat quan era el moment i pels mitjans habituals, sense cost? Més enllà de l'evident vulneració del capteniment que han de tenir les institucions en les campanyes electorals, volem saber quant ha costat al poble la impressió del pamflet i el repartiment casa per casa. O quins recursos públics s'hi han destinat. En el plànol que ha facilitat  l'ajunta­ment és el que indica on es gastaran bàsicament els 45.000€ en inversions (exactament 44.095,50€ + 1.428€ d'extensió de cablejat per la brigada municipal). S'han oblidat en tot el pamflet dels 60.000€ anuals de man­teniment. O és que ja han acordat que no es pagaran i encara no han atinat a donar la informació? Quin estalvi representarà per a altres espais municipals? Per la informació que donen, cap! Més despesa, senzillament. No creieu que qui parla tot el dia de falsedats i mentiders (nosaltres ens limitem a transmetre allò que sabem) és perquè té problemes per defensar les seves actuacions? Cadascú es retrata de la manera com s'expressa. Aquests regidors del govern actual es pensen que l'ajuntament és seu i que en poden disposar quan els convé partidistament. Canetencs, l'ètica ha de passar per no malversar els diners públics... i està clar que encara hi ha qui no ha entès que l'ajuntament som tots i que amb els diners públics no s'hi juga. Nota: La secció local d'ERC hem sufragat aquests cartells i els que vam repartir per Sant Jordi. Mai no utilitzaríem diners de tots per a fer d'oposició.