Canet de Mar

Totes les notícies

blanca arbell 2010

Blanca Arbell és escollida presidenta d'Esquerra Canet per la Secció Local

El passat 21 de gener es va celebrar l'assemblea local que va escollir la nova executiva local per als propers dos anys. Blanca Arbell renova com a presidenta. L'executiva entrant queda de la següent manera: Presidència: Blanca Arbell i Brugarola Secretaria d’Organització: Lluís Llovet i Bayer Secretaria de Finances: Francesc Fabre i Fornaguera Secretaria d’Imatge i Comunicació: Ivan Aranda i Mena Secretaria de la Dona: Coia Tenas i Martínez Portaveu del Grup Municipal i secretaria de Política Municipal: Òscar Figuerola i Bernal Secretaria de Logística: Manel Rovira i Fernández Vocal: Gaspar Riera i Pujol  Representant de les JERC: David Puigdefàbregas  

A l'escola en català

Esquerra presenta a l'ajuntament una moció de rebuig a la sentència del Tribunal Suprem contra la immersió lingüística a l'escola

El grup municipal d'Esquerra a l'ajuntament de Canet ha entrat una moció de rebuig a la sentència del Tribunal Suprem contra la immersió lingüística a l'escola en la qual es proposa, en primer lloc, manifestar que l'actual model d'immersió lingüística a l'escola ha portat resultats positius en l'educació del nostre país, i per tant, es demana als representants del plenari municipal que mostrin el seu suport a continuar aplicant aquest model, i, en segon lloc, es demana unitat a les forces polítiques i a la societat civil catalana per fer front a l'enèsim atac a la llengua, cultura i societat catalana. Podeu descarregar-vos la moció en el fitxer adjunt. 

Viure Canet

I ara què faran?

I ara què farà el govern municipal del PSC i Unió respecte a la construcció del segon institut, necessari perquè l’actual es troba massificat d’alumnes? Els estudiants i els mestres es mereixen altre cop aprendre i ensenyar en barracons? Quina és la planificació dels equipaments municipals que té l’actual govern municipal? Pedaços provisionals, de ben segur. Preguntes que ens fem ara mateix des d’Esquerra Republicana de Catalunya. Quan ERC érem al govern teníem les respostes i la planificació a seguir perquè el poble de Canet pogués disposar dels millors espais per començar a fer la zona esportiva on toca i cedir els terrenys per al segon institut. Així ho vam aprovar el 2008 quan nosaltres érem al govern i marcàvem l’orientació política. És un error estratègic majúscul que Canet, avui mateix, no sàpiga quins terrenys cedirà per construir el segon institut. Aquest error farà que com a molt aviat es comenci a posar la primera pedra del segon institut d’aquí 4 anys, si no es comença a planificar ara mateix. Mentre passin els dies, les setmanes, els mesos i els anys sense decidir què faran, el jovent de Canet haurà d’estudiar en mòduls prefabricats, coneguts per barracons. És un govern sense rumb. Aquesta és només una mostra de la falta de visió i deixadesa de l’actual equip de govern amb la complicitat de part de l’oposició, en aquest cas de CiU. La màxima de PSC i Unió és qui dia passa al govern any empeny, i els fets ho demostren. Per ERC l’educació sí és una prioritat al nostre poble. Ha de ser un dels pilars de la nostra societat, i com a força política hem de donar totes les facilitats perquè es pugui desenvolupar sense entrebancs. Ens oferim per buscar solucions al problema que s’ha generat, no som dels que s’amaguen en situacions adverses, nosaltres hi serem per construir un futur per Canet.

Català a l'escola

Concentració de rebuig a la sentència i per la defensa de la llengua

Benvolguts, benvolgudes, El Tribunal Suprem espanyol (TS) ha emès avui dimecres tres sentències que, basant-se en la retallada del Tribunal Constitucional espanyol (TC) de l'Estatut, insten el Govern a modificar el sistema educatiu per equiparar el castellà com a llengua vehicular al costat del català a totes les escoles i en tots els cursos del cicle d'ensenyament obligatori, és a dir, fins als 16 anys. En conseqüència, la Generalitat haurà d'adoptar les mesures que calgui per adaptar el seu sistema d'ensenyament a la nova situació: "De la mateixa manera – diuen les sentències - declarem el dret del recurrent al fet que totes les comunicacions, circulars i qualsevol altra documentació tant oral com escrita que li siguin remeses pel centre [d'ensenyament] siguin també en castellà" La conclusió és que la legislació de l'Estat espanyol, de manera excepcional, fa un tracte discriminatori vers el català, i que la nostra llengua és la menys protegida de la Unió Europea. Atès que creiem que el català és la llengua pròpia de Catalunya, Esquerra Republicana de Catalunya de Canet de Mar fa una crida a tota la seva militància i als canetencs i canetenques sensibles a defensar la nostra identitat, a una concentració avui dijous a les 8 del vespre davant de l’Ajuntament de Canet. Volem manifestar el nostre suport al sistema d’immersió lingüística de les escoles catalanes. Som una Nació i volem l‘Estat Propi.

Aparcament públic de pagament a Ca l'Amargant

L'aparcament públic de pagament a Can Segarra va generar despesa per Canet

Durant els tres mesos d’estiu l’Equip de Govern ha habilitat un pàrquing públic de pagament a la zona de Can Segarra, més conegut per la zona del supermercat Plus. La intenció de l’Equip de Govern, en paraules del regidor Albert Lamana, era triple: 1. Regular la zona perquè hi hagués mobilitat en els mesos d’estiu, i zona d’aparcament per la gent de Canet i forana que ve a la platja de Canet;  2. Donat que és un aparcament de pagament es necessitaria de 3 vigilants que cobressin i regulessin l’entrada de vehicles, i d’aquesta manera donaríem feina a 3 persones de Canet; i  3. Amb l’estudi de viabilitat econòmica, que l’Equip de Govern havia elaborat, donaria per cobrir els 3 sous dels treballadors més per poder arranjar i pavimentar els 3 aparcaments públics: el de Can Segarra, el de l’antiga caserna de la Guàrdia Civil i el dels Vagons, aquesta darrera afirmació feta a Ràdio Canet pel regidor Albert Lamana el 15 de juliol de 2010. Esquerra Canet, en el Ple del 30 de setembre de 2010, pregunta pel resultat d'explotació de l'aparcament. El regidor, Albert Lamana, reconeix que amb els ingressos del cobrament del tiquet per poder aparcar no s'han cobert les despeses, en aquest cas, de la contractació de 3 persones. Cal destacar, a més, que l'estudi de viabilitat del regidor de promoció econòmica, Albert Lamana, no té en compte el cost dels treballadors de l'Ajuntament per fer els treballs d'acondicionament del mateix aparcament.  L'Equip de Govern manifesta que amb aquest aparcament, malgrat les despeses generades, 3 famílies de Canet no han patit problemes econòmics, referint-se als 3 treballadors contractats. Però no diuen que ells mateixos van fer fora 2 treballadors, que també tenen família, el passat mes de juny. Per tant, el resultat de fer pagar per aparcar en una zona pública ha comportat el següent: 1. El poble de Canet ha de pagar la mala gestió de l'Equip de Govern. 2. L'aparcament públic de pagament ha fet que canetencs haguessin de marxar a altres platges on no paguen per aparcar.

Casa construïda en zona no edificable

Al Ple Esquerra Canet es queda sola en voler aplicar la llei per a tothom igual

El Ple d’ahir va votar amb 15 vots a favor (6 CiU, 5 PSC, 3 UMdC i 1 no adscrit) i 2 en contra (ERC) l’aprovació provisional de la tercer modificació puntual del Pla parcial d’urbanització prioritària del sector U1 can Salat Busquets. I què és això? Amb aquesta modificació, l’Ajuntament, admet la construcció d’una casa en una zona no edificable i d’especial protecció paisatgística a la zona de Can Salat Busquets, justament al costat de la 2a Escola Pública del CEIP Turó del Drac. Però no tot és tan simple i linial. Què es proposa? Es proposa una modificació de planejament contrària als interessos públics: tota la zona no edificable es trasllada a la zona pública! Va contra l'interès públic! QUANTS M2 D'EQUIPAMENT PERDEM? La recent auditoria sobre l'afer del Palau redactada pel Col·legi d'Arquitectes de Catalunya i per l'Il·lustre Col·legi d'Advocats de Barcelona alerta, precisament, de la manca de justificació dels interessos públics. Aquí passa el mateix, es dóna per justificat l'interès públic però no es justifica! CAL JUSTIFICAR LA CONVENIÈNCIA DE LA MODIFICACIÓ EN RELACIÓ ALS INTERESSOS PÚBLICS I PRIVATS CONCORRENTS!  Aquest va ser el tema de disciplina urbanística que va fer perdre la confiança del nostre regidor en l’alcalde. Un alcalde que entre el març i el juny del 2009 va tirar pel dret no respectant les competències que tenia delegades i reunint-se en secret amb el propietari de la casa. El nostre regidor, Òscar Figuerola, havia demanat que retirés el contenciós i que ens oferís una compensació per al poble de Canet per poder anar amb la cara alta a la Comissió d'Urbanisme de la Generalitat.

El Ple votarà una moció per declarar el municipi moralment exclòs de la Constitució espanyola

L'Ateneu Independentista Canetenc - Canetdecideix! va fer arribar als diferents partits amb representació municipal la moció per declarar el municipi exclòs moralment de la Constitució espanyola. Només el Grup Municipal d'ERC ha entrat per registre la moció.  Esquerra Canet donarà, demà al Ple, el seu vot a favor perquè després de la sentència del Tribunal Constitucional on queda manifest la retallada de més autogovern per Catalunya, i després de la multitudinària manifestació del 10 de juliol a Barcelona on es va aplegar més d'un milió de persones amb el lema "Som una nació. Nosaltres decidim", la voluntat del poble català és poder decidir lliurement que volem ser. En les properes eleccions catalanes és l'hora de decidir. Si Esquerra és forta, Catalunya decideix!

figuerola

Òscar Figuerola: "Ens oferim per col·laborar en la negociació amb el Bisbat de Girona perquè part de l'Arxiu Parroquial es quedi a Canet"

L'ex-regidor de Cultura, i actual regidor a l'oposició, Òscar Figuerola, ha adreçat una carta a l'alcalde, Joaquim Mas, i a la regidora de Cultura, Síliva Tamayo, per oferir-se a col·laborar en la negociació amb el Bisbat de Girona referent a l'Arxiu Parroquial perquè part d'aquest no marxi de Canet de Mar.  Des d'Esquerra manifestem la importància que per a nosaltres té que l'Arxiu Parroquial romangui a la nostra  població, ja que a més de formar part del Patrimoni Local,  és una font d'informació altament consultada per investigadors locals i gent en particular. Podeu escoltar les declaracions clicant a l'arxiu adjunt.

Segon IES: Us hauria de caure la cara de vergonya

Esteu posant gespa als terrenys que havíem de cedir a la Generalitat per fer el segon Institut! Per això s’havia descatalogat com a camp de futbol. El nou camp havia d’anar a la zona esportiva, al polígon. Per això us hauria de caure la cara de vergonya! I conviden el Conseller d’Educació de la Generalitat de Catalunya per parlar de cohesió social i millora de l’educació! El PSC de Canet de Mar ha aconseguit avortar la construcció d’un segon Institut al costat de l’Escola Misericòrdia. Així haguéssim pogut fer una Escola – Institut de 3 a 16 anys. Per això us hauria de caure la cara de vergonya! No torneu a dir que l’educació és una prioritat, amb els fets demostreu que no. Us heu gastat 555.000 € per posar gespa als terrenys del segon IES per comptes de fer-ho a la zona esportiva Gràcies al PSC, a Canet hi ha un Institut saturat per als propers anys! Us hauria de caure la cara de vergonya.