Canet de Mar

Totes les notícies

Aplec per la Independència 2010

Blanca Arbell: "Serem capaços?"

Ahir es va commemorar l’any de la primera consulta popular sobre la independència de Catalunya a Arenys de Munt. La gent d’ERC Canet hi vàrem ser presents. Des de Canet, una bona colla de voluntaris, vàrem respondre a la crida que va fer Arenys de Munt per que els ajudéssim a tirar endavant l’Aplec. Encara estem esgotats de l’enorme esforç físic i psíquic, que ha representat tirar endavant totes les consultes arreu de Catalunya, sense cap mena de suport institucional. Conscients que no pot caure tanta esperança de justícia en sac buit, uns quants, intentem aguantar la flama independentista malgrat el desconcert polític que vivim avui. Dic uns quants, perquè un cop vist des de dins com ha funcionat l’organització de l’Aplec, és per llogar-hi cadires! Ja ho va denunciar el Dr. Oriol Domènec, “ens hem de deixar de personalismes, o no anirem enlloc”, referint-se a les lluites fratricides que estem patint políticament. Sempre hi ha qui vol capitalitzar l’esforç, la glòria, la il·lusió… en aquest cas el sr. Jiménez (Ximenis per conveniència). M’entristeix molt, que personatges així, manipulin una gesta tan gloriosa com el camí que varen aconseguir obrir un petit municipi d’irreductibles, gent de diferents sensibilitats polítiques, que unint esforços, van fer possible remoure i despertar la consciència que teníem mig adormida el poble català. Però malgrat tots aquest personalismes, celebro comprovar, que encara hi ha moltes persones anònimes (gràcies Ramon, un dels veritables puntals de la primera consulta, entre molts d’altres, segur!), que tot i conèixer quin tuf surt de les clavegueres, creuen que la fita, es prou important i legítima, que es posen una pinça al nas…i s’arremanguen per pencar! Precisament, d’això, hauríem de ser tots capaços, de deixar de banda el nostre color polític i de bogar junts (només una temporadeta) per aconseguir la tant necessària independència! Felicitats als que boguen, malgrat tots els capitans que surten!!

Dignitat

El nostre objectiu sempre ha estat completar el mandat i complir el compromís amb Canet. En Rafel Dulsat i l’Òscar Figuerola ho desitjàvem, però no a qualsevol preu, el preu del xantatge permanent. No ha pogut ser perquè ens han expulsat del govern. Fèiem nosa. Per què? Perquè hem proposat una rebaixa dels sous dels polítics el 10%, perquè hem demostrat que és possible tenir un camp nou amb gespa a la zona esportiva i cedir els terrenys a la Generalitat per al segon Institut. Les propostes es van rebutjar. Per què? Vam proposar una rebaixa del 10% el mes de març dins el govern i a causa de la deslleialtat d’Unió ho vam fer públic el 15 d’abril. Tot abans de les propostes de retallades del govern espanyol. (Hi ha qui ho vol barrejar) Vam proposar una rebaixa del 10% per donar exemple. L’ajuntament ha aprovat un pressupost on baixa el sou dels treballadors, rebaixa els serveis i retalla els ajuts. Per què no van voler rebaixar-se el sou i predicar amb l’exemple? Hem defensat fins a l’extenuació que és possible un camp de futbol nou amb gespa a la zona esportiva i cedir els terrenys per al nou Institut. Per què no ho volen? I mentrestant, l’any vinent hi haurà 4 barracons a l’Institut! Mai més podran repetir que l’educació és prioritària! Posar gespa al camp previst a la zona esportiva és de sentit comú i coherent amb la planificació elaborada per la pròpia àrea d’esports de l’Ajuntament i per urbanisme. Només té un inconvenient. No es pot fer tot en un sol any. I molts avantatges. Un nou Institut al costat de l’Escola Misericòrdia és una proposta lògica i coherent amb l’equilibri territorial. Qualsevol modificació del planejament urbanístic requereix, com a mínim, un procés de dos anys. Des d’urbanisme i durant 3 anys hem estat treballant per obtenir al centre del poble una zona verda i una zona d’equipaments per a una nova escola com a reserva de futur. Com sempre, s’improvisarà i es desequilibrarà el territori.

Blanca

Blanca Arbell, cap de llista per les municipals de 2011

Divendres 9 juliol, l'Assemblea d'Esquerra Canet va escollir per unanimitat a la Blanca Arbell i Brugarola cap de llista d'ERC per les eleccions municipals de 2011. Nascuda a Canet de Mar l'any 1965, mare de dos fills universitaris. Ha cursat estudis d’Educadora Social, Psicologia, Filologia Germànica i Alta Cuina. És empresària en el món del lleure i ha creat el servei de l'Oficina d’Habitatge i Accessibilitat de l’Ajuntament de Canet de Mar, estant al capdavant de la seva direcció. Milita a Esquerra des de fa 4 anys i es presidenta de la secció local del seu municipi. A nivell social, participa activament amb diferents associacions i entitats del poble, com la Plataforma per la Llengua, Ndennden Ngol·len, Montoyas, Associació de Dones Sàlvia, Canetdecideix i Ateneu Independentista Canetenc. Entén la política com una vocació, i la millor eina per continuar la feina dels avis i àvies que varen lluitar per un país lliure. Acte seguit es va fer la presentació pública davant d'una setantena de persones que hi varen assistir per donar-li suport. Discurs de la Blanca Arbell: Bon vespre a tothom! Moltes gràcies per ser aquí, estic molt contenta de veure-us a tots. Més o menys ens coneixem tots, però per si de cas, em dic Blanca, i la gent d’ Esquerra de Canet, m’acaben d’escollir com a cap de llista per les properes municipals. He acceptat amb molt de gust aquest repte. Per mi és com una obligació, la meva familia m’ha educat amb uns principis i uns ideals, i aquesta em sembla una manera com una altra de contribuir a fer una societat millor. Estem en uns moments difícils i desprestigiats per la política, però es la única arma que té el poble per poder-lo millorar. Tot va començar fa uns 4 anys, gent d’Esquerra em va demanar que els ajudés amb el seu projecte, i em va semblar bé. Mica en mica, els he anat coneixent i he descobert que són fantàstics. Compartim ideals i manera de veure les coses, vaja, que ens entenem força bé.

canet de mar, platja

Greus deficiències del servei de prevenció i salvament a les platges de Canet

ERC Canet denuncia greus deficiències del servei de prevenció i salvament a les platges de Canet aquesta temporada 2010 EL SERVEI DE PREVENCIÓ I SALVAMENT A LES PLATGES DE CANET va començar a funcionar el 23 de juny en un horari entre les 10 del matí i les 6 de la tarda ( fins a les 7 davant l’estació). Han passat 15 dies i els incompliments de les obligacions del contractista són gravíssimes i la inhibició en el control de l’Ajuntament, escandalosa: • Perquè no hi ha cap embarcació amb motor per efectuar rescats quan calgui? • Perquè no hi ha cap vehicle tipus 4 x 4 a la zona si en tenen l’obligació? • On és l’ambulància per casos d’emergència a la zona? • Perquè no es veu personal fent passejades pel trencant de les aigües tal i com exigeix el contracte? Què passarà si hi ha cap emergència? Diumenge la platja era plena i no hi havia cap dels mitjans materials descrits i cap persona presenta al trencant de les aigües. Els dies feiners, tampoc. L’única embarcació visible és una piragua a rems.

El bloc d'Esquerra Canet

Avui, la Secció Local d'Esquerra Republicana de Catalunya a Canet de Mar, iniciem una nova etapa en les noves eines de comunicació a la xarxa. En aquest cas inaugurem el bloc d'Esquerra Canet de Mar. El bloc esdevindrà un espai de comunicació amb la gent de Canet especialments, i d'altres persones que s'interessin per les activitats, opinions i notícies que generin la gent d'Esquerra Canet i la pròpia Secció Local. També trobareu els diferents enllaços a les eines 2.0, pròpiament dites, on Esquerra Canet hi és present com són el Facebook i el Twitter. Qui utilitzi eines d'agregadors de notícies té l'opció d'afegir el nostre propi RSS i estar informat de totes les notícies que genera el bloc. Ens podeu trobar a http://esquerracanet.blogspot.com

El Punt: "ERC de Canet denuncia que el govern «hipoteca» el segon IES posant la gespa al camp de futbol"

Manté que l'espai s'havia reservat per construir-hi el segon centre educatiu ERC de Canet, pocs dies després d'abandonar el govern, denuncia que les desavinences amb els seus socis s'havien fet insalvables. Una de les més importants és la decisió de col·locar gespa artificial al camp de futbol municipal i no a la futura zona esportiva prevista al polígon industrial, un fet que pels republicans comporta renunciar al segon institut d'ensenyament secundari, projectat a l'equipament esportiu de darrere de la Misericòrdia. L'alcalde defensa que la decisió es va prendre per majoria. Els republicans, a través d'un comunicat, entenen que tirar endavant el projecte de 550.000 euros pagat pels fons estatals per a l'ocupació i la sostenibilitat locals (Feosl) comporta renunciar a la construcció del segon institut de secundària en l'actual camp de futbol municipal. ERC recorda que ja en el 2008, quan es va elaborar el pla d'equipaments municipals, es va plantejar traslladar l'activitat esportiva a la nova zona prevista al polígon i cedir al Departament d'Educació el solar del camp de futbol perquè s'hi aixequés el segon institut de secundària del municipi. Els republicans incideixen que el camp de futbol consta com a descatalogat i que posar-hi gespa artificial quan en el pla d'equipaments esportius municipals s'aposta clarament per una nova zona esportiva «és una decisió errònia». D'altra banda, també asseguren que fent una comparativa de costos, la diferència entre posar la gespa al camp actual o condicionar un terreny al polígon no difereix gaire «i és una proposta estratègica per al futur del poble i reuneix tots el criteris d'accessibilitat i comunicació». Esquerra considera que la decisió de demanar a l'Estat els diners per executar el projecte «no es va prendre amb tot el consens entre els diferents grups que formaven govern». Pels republicans, aquesta decisió pot ser interpretada per la Generalitat com que Canet no vol un segon institut i, a més, al municipi –segons ells– no hi ha cap altre terreny apropiat on es pugui aixecar aquest equipament educatiu.

El Punt: "El pacte de govern a Canet es trenca i l'alcalde destitueix els dos regidors d'ERC"

Els dos càrrecs de confiança, motiu de les desavinences entre els socis, també plegaran el 15 de juny L'alcalde de Canet, Joaquim Mas (PSC), va fer oficial ahir la destitució dels dos regidors d'ERC, Òscar Figuerola i Rafel Dulsat, que deixen en minoria el govern de socialistes i Unió Municipal de Catalunya (UMdC). És el punt i final a la crònica d'una mort anunciada després que ERC manifestés la defensa dels dos càrrecs de confiança i que proposés una rebaixa del 10% del sou de tots els regidors. La resposta dels altres dos socis de govern va ser aprovar una moció en què eliminava els càrrecs de confiança perquè entenia que la seva permanència estava condicionada a la retallada del sous dels treballadors municipals. No hi ha hagut marxa enrere ni entesa de cap mena. El tripartit de Canet integrat pel PSC, UMdC i ERC ahir es va trencar oficialment després que l'alcalde signés la destitució dels dos regidors republicans: Òscar Figuerola i Rafel Dulsat. El debat crispat sobre els dos càrrecs de confiança que ERC defensava sol contra els seus dos socis ha agilitat una situació de desconfiança que, segons asseguren els republicans, «feia molts mesos que durava». Caça de bruixes Per al portaveu d'ERC, Òscar Figuerola, el principal inductor d'aquest trencament ha estat el grup d'UMdC, afavorit per «una manca clara de lideratge de l'alcalde, Joaquim Mas». «Unió ha orquestrat una caça de bruixes i ha aplicat un doble joc governant i alhora reunint-se amb el principal grup de l'oposició, CiU, per debatre temes de ciutat», destaca Figuerola. Les crítiques al seu ja exsoci ho demostren. «Han tingut una actitud pròpia de gàngsters i el PSC ha caigut en la seva trampa. La revenja els ha sortit bé», es lamentava ahir Figuerola que, tot i això, assegura que el seu pas a l'oposició «no significarà cap front comú contra el govern en minoria, ni posar bastons a les rodes del desenvolupament normal de l'Ajuntament». L'alcalde, Joaquim Mas, comenta que «decisions com aquesta no són mai fàcils», però l'argumenta pel fet que «la situació no es podia reconduir i quan uns regidors del govern no segueixen la pauta marcada per aquest mateix govern, aquests no poden continuar».