Canet de Mar

Notícia

El Punt: "ERC de Canet denuncia que el govern «hipoteca» el segon IES posant la gespa al camp de futbol"

Manté que l'espai s'havia reservat per construir-hi el segon centre educatiu

ERC de Canet, pocs dies després d'abandonar el govern, denuncia que les desavinences amb els seus socis s'havien fet insalvables. Una de les més importants és la decisió de col·locar gespa artificial al camp de futbol municipal i no a la futura zona esportiva prevista al polígon industrial, un fet que pels republicans comporta renunciar al segon institut d'ensenyament secundari, projectat a l'equipament esportiu de darrere de la Misericòrdia. L'alcalde defensa que la decisió es va prendre per majoria.

Els republicans, a través d'un comunicat, entenen que tirar endavant el projecte de 550.000 euros pagat pels fons estatals per a l'ocupació i la sostenibilitat locals (Feosl) comporta renunciar a la construcció del segon institut de secundària en l'actual camp de futbol municipal. ERC recorda que ja en el 2008, quan es va elaborar el pla d'equipaments municipals, es va plantejar traslladar l'activitat esportiva a la nova zona prevista al polígon i cedir al Departament d'Educació el solar del camp de futbol perquè s'hi aixequés el segon institut de secundària del municipi. Els republicans incideixen que el camp de futbol consta com a descatalogat i que posar-hi gespa artificial quan en el pla d'equipaments esportius municipals s'aposta clarament per una nova zona esportiva «és una decisió errònia».

D'altra banda, també asseguren que fent una comparativa de costos, la diferència entre posar la gespa al camp actual o condicionar un terreny al polígon no difereix gaire «i és una proposta estratègica per al futur del poble i reuneix tots el criteris d'accessibilitat i comunicació». Esquerra considera que la decisió de demanar a l'Estat els diners per executar el projecte «no es va prendre amb tot el consens entre els diferents grups que formaven govern». Pels republicans, aquesta decisió pot ser interpretada per la Generalitat com que Canet no vol un segon institut i, a més, al municipi –segons ells– no hi ha cap altre terreny apropiat on es pugui aixecar aquest equipament educatiu.

Compromisos
L'alcalde de Canet, Joaquim Mas (PSC), va contrarestar ahir la informació facilitada per ERC i va assegurar que la decisió de posar gespa artificial al camp de futbol municipal «respon a un compromís pres amb el club i a una decisió de govern que va ser majoritària». Mas va negar que instal·lar la gespa a la futura zona esportiva del polígon representés un cost semblant al del projecte pagat pel Feosl. «Només cal mirar els camps de futbol nous que s'han fet a poblacions dels voltants i que pugen no menys de 3milions d'euros», va assenyalar, i va afegir que la instal·lació que ERC planteja al polígon obligaria els esportistes a fer ús dels vestidors de la piscina. «Una situació poc viable», va assegurar. Per l'alcalde, la possibilitat d'un segon institut d'ensenyament secundari a Canet «no és immediata» i va apuntar que la recerca de terrenys per a equipaments municipals «ja estaria resolta» si s'hagués tirat endavant «l'elaboració d'un pla general urbanístic, una proposta que en el seu moment només no va ser acceptada per ERC».