Canet de Mar

Notícia

Escrit al butlletí municipal Viure Canet

El nostre objectiu sempre ha estat completar el mandat i complir el compromís amb Canet. En Rafel Dulsat i l’Òscar Figuerola ho desitjàvem, però no a qualsevol preu, el preu del xantatge permanent.

No ha pogut ser perquè ens han expulsat del govern. Fèiem nosa.

Per què? Perquè hem proposat una rebaixa dels sous dels polítics el 10%, perquè hem demostrat que és possible tenir un camp nou amb gespa a la zona esportiva i cedir els terrenys a la Generalitat per al segon Institut. Les propostes es van rebutjar. Per què?

Vam proposar una rebaixa del 10% el mes de març dins el govern i a causa de la deslleialtat d’Unió ho vam fer públic el 15 d’abril. Tot abans de les propostes de retallades del govern espanyol. (Hi ha qui ho vol barrejar)

Vam proposar una rebaixa del 10% per donar exemple. L’ajuntament ha aprovat un pressupost on baixa el sou dels treballadors, rebaixa els serveis i retalla els ajuts. Per què no van voler rebaixar-se el sou i predicar amb l’exemple?

Hem defensat fins a l’extenuació que és possible un camp de futbol nou amb gespa a la zona esportiva i cedir els terrenys per al nou Institut. Per què no ho volen? I mentrestant, l’any vinent hi haurà 4 barracons a l’Institut! Mai més podran repetir que l’educació és prioritària!

Posar gespa al camp previst a la zona esportiva és de sentit comú i coherent amb la planificació elaborada per la pròpia àrea d’esports de l’Ajuntament i per urbanisme. Només té un inconvenient. No es pot fer tot en un sol any. I molts avantatges.

Un nou Institut al costat de l’Escola Misericòrdia és una proposta lògica i coherent amb l’equilibri territorial. Qualsevol modificació del planejament urbanístic requereix, com a mínim, un procés de dos anys. Des d’urbanisme i durant 3 anys hem estat treballant per obtenir al centre del poble una zona verda i una zona d’equipaments per a una nova escola com a reserva de futur. Com sempre, s’improvisarà i es desequilibrarà el territori.

Ens sap molt de greu. No vam cedir al xantatge de retirar la proposta de rebaixar els sous dels polítics. Potser ara, tot allò que no era possible o molt difícil o no calia córrer... ara es desencallarà ... Tan de bo!