Canet de Mar

Notícia

Entrevista publicada a la web nacional d'ERC

  • Blanca Arbell Brugarola
Quin creus que és el principal repte que teniu plantejat com a municipi pel proper mandat?
Prioritzar, amb seny i ordre, les necessitats del nostre poble. A causa de la situació heretada d’endeutement que tenim a l’Ajuntament, haurem de fer mans i mànigues per poder sanejar-lo. Però estem segurs que tindrem la fortalesa necessària per governar dignament. Per desgràcia, no es podran fer grans projectes. Aquest serà un període d’austeritat. Hem d’esmerçar-nos en endreçar el poble, i sobretot a fer servir el sentit comú.

Quina valoració feu del Govern local que hi ha hagut fins ara?
És un govern de pacte forçat, amb un desgast esfereïdor. Cada partit que el forma, tant socialista com unió, escombra cap a casa seva. No hi ha cohesió, tampoc creuen en la planificació, tant necessària, per no anar a les palpentes. La transversalitat a l’hora de treballar per optimitzar recursos brilla per la seva absència. Ha estat un govern que ha decebut, uns companys de mandat que en cap moment ens han tingut en compte, i que a l'hora de prioritzar objectius, semblava una subhasta dels pocs recursos de que disposàvem. Com que intentàvem racionalitzar les despeses, els hi fèiem nosa. Dóna la impressió que l’única preocupació de l’equip de govern és anar acumulant regidories, desestimant sistemàticament qualsevol proposta. Amb aquest escenari ha estat impossible romandre a govern.

Quins seran els principals eixos del vostre programa?
Volem un Ajuntament transparent, amb dirigents que s’acostin als canetencs i canetenques, i que treballin per encaminar la nostre vila cap el benestar de la majoria. Els nostres esforços estaran dirigits per aconseguir que les àrees que treballen per la promoció del poble, i les de caire social, siguin les més potents. Però tampoc podem deixar de prioritzar la cultura i l’educació. Amb el bon funcionament de les primeres, obtindrem un benestar a curt termini, i amb el de les segones, una societat millor.

Quin perfil de persones conformarà la vostra candidatura?
Un conjunt d’homes i dones de perfils diferents, representatius dels diversos sectors del nostre poble. Però el que els hi dóna valor afegit, és que en tots ells es conjuguen dues qualitats: s'estimen Canet de Mar, i estan sobradament preparats i qualificats per gestionar un Ajuntament. Amb la seva tasca, dignificaran la funció política, que és la de servir al poble.