Canet de Mar

Notícia

COMUNICAT EN RESPOSTA A LA RODA DE PREMSA DE CIU

CiU està buscant excuses fora per justificar la seva expulsió del consistori, però alhora es contradiu. Reconeix que les relacions no eren bones i insinua que en un mes haurien marxat ells, però després argumenten que és una venjança per l’expulsió del Consell Comarcal. En que quedem?
Si tenien pensat trencar d’aquí un mes amb els pressupostos, no ens hem equivocat, hem fet bé la nostra feina, ens hem avançat, hem detectat el problema i l’hem solucionat abans que fos massa tard i ens deixessin fora de govern, com ja van intentar-ho al gener.
Dir que l’estratègia de ERC és anar substituint CiU als ajuntaments de Catalunya és molt agosarat tenint en compte que ells acaben d’expulsar ERC del Consell Comarcal, el partit més votat i amb més alcaldes al Maresme, justament quan li tocava la presidència de l’ens els dos darrers anys, tal i com es va pactar a l’inici de la legislatura.

Personalització de les crítiques en la figura de l’alcaldessa
Les crítiques personals a la nostra alcaldessa i les falses lloances a alguns dels nostres regidors tenen la clara intenció de focalitzar el problema en la persona de l’alcaldessa. Som un equip i prenem les decisions en consens.
Dir que la Blanca no és una persona propera és una contradicció en sí mateixa, tothom que la coneix sap que sempre està disposada a escoltar, a dialogar i a trobar solucions. És una de les qualitats que li ha fet guanyar les eleccions.
La descripció que ha fet de la Blanca és un autoretrat d’ell mateix: persona poc propera, que menysté els socis de govern i que no suporta que li portin la contraria. I queda demostrat objectivament el seu menyspreu quan parla del, segons ell, poc pes polític que tindran a govern els partits amb menys regidors.
La carta que va llegir públicament i que va dir que li va enviar una canetenca, resulta que és un post del seu facebook que li envia una militant de PDCat de Sant Adrià del Besós, fins i tot això és fals.
Últimament la dedicació del Sr. Marín a l’ajuntament es limitava a l’assistència de 3h a les juntes de govern dels dimecres.

Pressupost
Ens diu que no podien aprovar el pressupost que ERC els havia presentat. El pressupost l’ha de presentar el regidor d’hisenda, el sr. Gregori, que precisament encara no ha estat capaç de presentar-los per discutir-los, ja que havia de començar a fer-los a l’agost-setembre i no s’hi ha posat fins a finals d’octubre. Aquest regidor porta hisenda des de fa 5 anys, o sigui que aquest retard no pot ser per inexperiència, sinó que ha estat amb tota la intenció de bloquejar l’acció de govern.

Policia
El problema amb la policia s’arrossegava des de l’antic govern presidit pel mateix Marín, que va insistir en seguir portant ell mateix la regidoria. En comptes de solucionar el problema, el va fer crònic. Quan ell portava la policia, teníem els comandaments actius però el personal de baixa. Ara potser tenim a dos comandaments de baixa, un sergent i una caporal, però la plantilla activa i contenta. No paga la pena? On era el problema?
L’acord d’hores extres que volia imposar el Sr. Marín com a solució del conflicte resultava ser una solució parcial, ja que al 2015 s’havien pagat 95 hores/agent, i hi havia hagut problemes per cobrir serveis, el seu acord era de 65 hores/agent a 30 €/hora, el nostre no és només un acord sinó un conveni, i amb quantitat suficient per cobrir el servei, esta inclòs en conveni i inclou 120 hores/agent a 28€/hora, tot acompanyat per personal de la Diputació i els representants sindicals.
Hem aconseguit signar un nou conveni molt més social, d’acord amb els treballadors i els representants sindicals, i ho hem aconseguit en només 7 mesos quan ells no van ser capaços d’aconseguir-ho en 4 anys.
El comandament de la policia l’està exercint actualment un caporal que ha demostrat ser-ne plenament capaç, organitzant molt professionalment els esdeveniments de Canet Rock, Fira Modernista, Festa Major, etc... i, el més important, tornem a tenir una policia satisfeta i que se sent valorada.
En referència a l’agent que va ocupar interinament la plaça d’inspector, i que va demostrar no tenir dots de comandament perquè en comptes de solucionar va agreujar el problema amb la policia, precisar que no ha arribat a ser-ho mai d’inspector, perquè els galons s’aconsegueixen aprovant oposicions i el sr. De Blas, amic íntim i conseller nacional de CiU en aquell moment i de PdCAT actualment, no va ser capaç d’aprovar la oposició que li varen organitzar a mida perquè aconseguís aquesta categoria i la plaça fixa com a cap policial de Canet.
Quan a l’acusació de manipular uns veïns sobre un tema tant sensible com la ocupació per posar-los en contra del Sr. Marín, diu molt poc de la consideració que té el Sr. Marín per aquets veïns i diu molt de com pensa aquest senyor.

Benestar Social
La possibilitat que la professional que actualment està fent tasques de gerent a Garrofers i ajudant al departament de Benestar Social es va oferir a la regidora i es va pactar amb la resta de grups de l’oposició i les associacions socials de Canet, que van acceptar-ho, ara és molt baix intentar acusar-nos de col·locar algú.
La gerent de Benestar social ha vingut a Canet en comissió de serveis, això vol dir que quan acabi la feina tornarà al seu lloc de treball, ha vingut a ajudar-nos temporalment, en canvi el Sr. Marín volia col·locar el seu amic De Blas de forma fixa i per sempre.

Apuntar-se els projectes endagats des d’ERC el súmmum del cinisme
El sr. Marín no té cap vergonya d’apuntar-se com a propis projectes pertanyents a les regidories d’ERC, com l’Odèon, en el qual no hi creuen com van repetir incansablement durant la seva campanya electoral i el qual va ser un escull gran per aconseguir la negociació de govern; les negociacions amb el Bisbat per salvar el “Centru”, portats íntegrament des de Cultura i Urbanisme; les gestions amb Invermercury per rescatar el pàrquing negociats des d’Urbanisme i la Nau de la Brigada, que tot i que hauria de portar-se des de Obres i serveis va acabant portant les negociacions el regidor de Cultura perquè al regidor que li pertocava ni se’l veia per l’ajuntament .

I vostès que han fet?
El gran problema de Canet actualment és la neteja del poble, només cal mirar els comentaris a facebook, doncs Sr. Marín, ja que es declara tant actiu a la xarxa, podria haver fet més des de la seva regidoria de Medi Ambient ( escombraries, neteja i jardineria) per solucionar aquest problema. Va estar des de gener a jornada completa amb aquesta única regidoria i els resultats són prou evidents

Encara hi ha algú que cregui que no tenim prou motius per buscar uns altres companys de treball? L’evidència la dóna l’oposició que , plenament conscients de qui posava pals a les rodes, s’han avingut molts d’ells a treballar junts per Canet.