Canet de Mar

Notícia

Serem capaços?

Blanca Arbell i Brugarola
Ahir es va commemorar l’any de la primera consulta popular sobre la independència de Catalunya a Arenys de Munt. La gent d’ERC Canet hi vàrem ser presents. Des de Canet, una bona colla de voluntaris, vàrem respondre a la crida que va fer Arenys de Munt per que els ajudéssim a tirar endavant l’Aplec.

Encara estem esgotats de l’enorme esforç físic i psíquic, que ha representat tirar endavant totes les consultes arreu de Catalunya, sense cap mena de suport institucional. Conscients que no pot caure tanta esperança de justícia en sac buit, uns quants, intentem aguantar la flama independentista malgrat el desconcert polític que vivim avui.

Dic uns quants, perquè un cop vist des de dins com ha funcionat l’organització de l’Aplec, és per llogar-hi cadires! Ja ho va denunciar el Dr. Oriol Domènec, “ens hem de deixar de personalismes, o no anirem enlloc”, referint-se a les lluites fratricides que estem patint políticament.

Sempre hi ha qui vol capitalitzar l’esforç, la glòria, la il·lusió… en aquest cas el sr. Jiménez (Ximenis per conveniència). M’entristeix molt, que personatges així, manipulin una gesta tan gloriosa com el camí que varen aconseguir obrir un petit municipi d’irreductibles, gent de diferents sensibilitats polítiques, que unint esforços, van fer possible remoure i despertar la consciència que teníem mig adormida el poble català.

Però malgrat tots aquest personalismes, celebro comprovar, que encara hi ha moltes persones anònimes (gràcies Ramon, un dels veritables puntals de la primera consulta, entre molts d’altres, segur!), que tot i conèixer quin tuf surt de les clavegueres, creuen que la fita, es prou important i legítima, que es posen una pinça al nas…i s’arremanguen per pencar!

Precisament, d’això, hauríem de ser tots capaços, de deixar de banda el nostre color polític i de bogar junts (només una temporadeta) per aconseguir la tant necessària independència!

Felicitats als que boguen, malgrat tots els capitans que surten!!