ERC Canovelles

Notícia

Notificacio resultats 27s

Esquerra Republicana de Catalunya

Celebrem el mandat democràtic de les eleccions plebiscitàries del 27S

«Si la ciutadania de Catalunya escull, a través de les eleccions del 27S, una majoria de diputats a favor de la independència, s’iniciarà un procés cap a la creació d’un estat independent». Amb aquesta claredat s'expressava el programa de Junts pel Sí, i el resultat ha estat de 72 diputats, 4 per damunt de la majoria absoluta.

El mandat democràtic per engegar la constitució d'un Estat independent ha estat emès en unes eleccions que servien per comptar diputats. Perquè el referèndum no ens l'han deixat fer, i l'Estat mai l'autoritzarà. I així ho ha reconegut la premsa internacional de forma unànime.

El 27S: Uns resultats excel·lents per iniciar la independència

Més enllà de les elevades expectatives que havia generat una gran campanya de Junts pel Sí, les eleccions del 27S han demostrat que la determinació del país és ferma. Junts pel Sí ha guanyat a 910 municipis i a totes les comarques del país. El 77,4% de participació significa el rècord històric en unes eleccions al Parlament, que passaran a ocupar el segon lloc de totes les eleccions i referèndums que s'han fet en la història dels darrers 50 anys a l'Estat. Ara ja sabem que havent votat tothom a Catalunya, la correlació de Sí i No és clara: 1.957.348 vots a enfront 1.605.563 vots, considerant els 366.494 vots de CSQP com a indecisos.

La tercera via ha quedat enterrada amb la sepultura electoral d'Unió i la caiguda de les opcions que es posaven al marge del Sí i del No. També destaca la gairebé exclusiva representació del No a Catalunya de la mà d'una força política reaccionària, anticatalana i d'aire pre-constitucional com és C's, que estigmatitza negativament les altres legítimes opcions del No.

Però el més rellevant és que a Catalunya ja hem superat amb èxit la proba de posar les urnes davant un estat hostil (deixant 200.000 catalans a l'exterior sense votar) i una campanya de la por, que per exemple van decantar els referèndums d'Escòcia i el Quebec. Aquí, la ciutadania ja està immunitzada.

Cap al procés constituent d'un nou país

Amb tota la legitimitat per iniciar un procés constituent, ens posem a treballar per la construcció i la Constitució de la República Catalana comptant amb tothom. Sobretot de les sensibilitats favorables al dret a decidir des de l'esquerra, que han de sentir-se protagonistes del procés constituent i del disseny de la futura constitució.

Iniciarem la transició real des d'un nou Parlament i des d'un Govern ampli de concentració que ha d'enllestir les estructures d'estat, ha de garantir la cohesió social, crear ocupació i lluitar contra la pobresa, la corrupció i les desigualtats.

Defensem les nostres institucions, defensem el President de la Generalitat

Amb l'autoria intel·lectual de l'Aznar i la FAES, la imputació del President Mas per haver posat les urnes el 9N, demostra la no voluntat de diàleg d'un Estat que ho fia tot a l'estratègia de la por, a la judicialització i a la violència institucional. Un cop més, la resposta al clam democràtic de Catalunya és el Codi penal, evidenciant la urgència de constituir-nos com a Estat per garantir els drets i les llibertats democràtiques més bàsiques. Des d'ERC ens solidaritzem amb Artur Mas i defensarem amb ungles i dents el President de la Generalitat com a primera institució de Catalunya.