Cardedeu

Totes les notícies

Carta MHP

L'alcalde de Cardedeu, Enric Olivé, envia una carta de felicitació al President de la Generalitat, Carles Puigdemont

Passada la investidura de Carles Puigdemont i configurat el primer govern independentista de la Generalitat de Catalunya, l'alcalde de Cardedeu, Enric Olivé, ha volgut enviar una carta al President de la Generalitat, felicitant-lo i posant-se a disposició de les institucions catalanes per "encaminar-nos cap a la construcció nacional anhelada". Adjunta hi trobareu la carta.

Enric Olivé signa decret cartipàs

ERC i la CUP de Cardedeu tanquen un acord de govern per als propers 4 anys a Cardedeu

Després de gairebé un mes des de les eleccions del 24 de maig, finalment els grups municipals d’ERC, amb l’alcalde Enric Olivé al capdavant, i la CUP, han formalitzat un acord per al govern municipal del mandat 2015-2019 per a l’Ajuntament de Cardedeu.   Les llargues negociacions han permès trobar un equilibri de representativitat de les Tinències d’Alcaldia i els regidors d’ambdues formacions polítiques i establir una llista de prioritats polítiques en tots els àmbits de govern.  El Decret de Cartipàs ja està signat i es donarà compte en el Ple Extraordinari que se celebrarà el proper 2 de juliol.   El nou cartipàs municipal estarà format per 5 Tinències d’Alcaldia que lideraran les principals àrees sota les que s’organitzaran les diferents regidories integrades pel propi alcalde i la resta de regidors d’ERC i CUP:   Projectes Estratègics i Transversals, encapçalat pel 1r Tinent d’Alcalde, Benet Fusté (CUP). Àrea de Territori i Sostenibilitat, 2n Tinent d’Alcalde, Joan Masferrer (ERC). Inclou les regidories d’Urbanisme i Espai públic i Obres i Serveis. I Medi ambient, gestionada per Marta Cordomí (CUP). Àrea de Drets Socials i Desenvolupament Econòmic, 3a Tinent d’Alcalde, Laia Muñoz (CUP). Amb les regidories d’Habitatge (Benet Fusté), Acció Social (Laia Muñoz), Educació (Isabel Sallés (ERC)), Salut (Laia Muñoz); Igualtat (Hug Lucchetti) I també Formació i Ocupació i Desenvolupament local, amb Núria Hernández (ERC) com a regidora. Àrea d’Organització i Govern Obert, 4t Tinent d’Alcalde, Rafel Caballeria (ERC). Formada per les regidories d’Hisenda (Enric Olivé), Fiscalitat (Benet Fusté), Desenvolupament de l’Organització i Transparència (Rafel Caballeria). Àrea de Desenvolupament Comunitari, 5a Tinent d’Alcalde, Marta Cordomí. Inclou les regidories de Participació (Hug Lucchetti); Cultura (Marta Cordomí); Esports (Rafel Caballeria); Joventut (Hug Lucchetti); Gent Gran (Marta Cordomí) i Immigració (Laia Muñoz).

DISCURS DE FELICITACIÓ A ENRIC OLIVÉ - ERC Cardedeu

Bon dia. (Històric) Fa tot just tres setmanes vivíem un petit moment històric. Conscients, a la vegada que només era un inici del que ha de venir, però que era històric... Gràcies a tots els que vàreu fer que ho fos. I com a dia històric, té una història a darrera, la més recent l'han escrit des dels anys 80 en Pitu, per ell un record especial avui, en Quim, en Jaume, la Mercè, la Mery, la Teresa, en Miquel, en Jordi, l'Albert... Gràcies a tots ells! Gràcies a un seguit de regidors i regidores que han estat al capdavant d'un projecte i d'una idea de poble durant tots aquests anys i que sense els seus fonaments segur que no seríem on som avui.   I és que som un partit de gent lluitadora, de treballadors i amb un model de poble i de país ambiciós i agosarat. Hem persistit molt per arribar fins aquí. Un país, sobirà i complert, i un poble, viu i republicà, són el país i el poble que volem i que fa uns anys eren tan sols un horitzó que es veia lluny i nosaltres ens veiem petits, petits.... Ara, després de molts anys i molta feina, ens toca encapçalar-ho i assumir totes les responsabilitats que la gent ens ha donat. Ara, el nostre projecte va de debò i ens hem posat a caminar cap a un nou Cardedeu i cap a una Catalunya sobirana...   (Esquerra Oberta) Però això no ho faran només els regidors... si la Participació Ciutadana és una de les bases del nostre programa perquè l'Ajuntament sigui Obert i Transparent, encara amb més motiu la participació de tots ha de ser la base d'aquesta nova Esquerra... Segur que som on som per un cúmul de factors, però ens agrada pensar que som aquí sobretot perquè fa un any vam iniciar un projecte que es deia Esquerra Oberta i pel que més de 200 persones han treballat el programa i la proposta que es va presentar a les eleccions..., en trobades obertes, taules sectorials, jornades de conclusions... Això no s'acaba aquí, al contrari, aquesta transversalitat, aquesta obertura, és la clau d'un projecte de futur que no pot ser mai un projecte acabat, sinó que és viu i dinàmic.

DISCURS D'INVESTIDURA - ENRIC OLIVÉ

Avui s’obre un nou període polític al nostre poble.   Assumeixo amb humilitat la responsabilitat que aquest consistori m’acaba d’atorgar. Una responsabilitat que iniciem volent formar un govern estable i cohesionat. I un govern que és el que els cardedeuencs i cardedeuenques han triat i ens han demanat que féssim, d’una manera molt explícita.     Poso a la vostra disposició el meu compromís de treball en els reptes del municipi, amb un projecte treballat llargament quan vàrem confeccionar el nostre programa. Només amb les actuacions que duguem a terme, amb la transparència que exercirem de forma permanent, amb les maneres de relacionar-nos amb la ciutadania i permetre la seva participació, amb la presa de decisions constantment, amb l’allargada de la mirada, i amb l’executivitat i l’eficàcia, podrem retornar l’agraïment per la confiança que ens heu prestat amb els vostres vots. Més endavant permeteu-me que torni a aquest concepte.   Abans però, i en aquests moments tan especials per a mi, vull posar de manifest els meus sentiments:   En primer lloc, vull demanar perdó a la meva família, i amics també. Tot i que ells ja saben que darrera la meva contenció aparent hi ha rauxes potents, lamento el patiment que puc provocar. Amb tot, em sento sempre, sempre, acompanyat. Gràcies.   Vull també expressar un sentiment d’agraïment envers els qui han cregut en el nou projecte. Gràcies als companys i amics de l’Assemblea Local d’ERC a Cardedeu, als que mai podré agrair prou la confiança cega que varen tenir a un meló molt verd i per obrir, i la seva generositat en oferir a un independent la possibilitat d’encapçalar la llista d’ERC. De fet, la confiança i la generositat varen ser cabdals en la meva ja llunyana decisió d’encapçalar la llista.   Gràcies als qui conformen l’Assemblea Local de la CUP i al seu grup municipal pel seu vot d’avui. Per a ells sé que tampoc és fàcil, els hi agraeixo i cuidaré de guanyar-me el seu suport dia a dia.

ACTA REUNIÓ | ACORD GOVERN ERC-CUP (2)

1. Gestió de la reunió   Es continua amb els temes que varen quedar pendents de la darrera trobada, referents a desenvolupament econòmic local, educació i escola de música, mobilitat, urbanisme, país, feminisme, economia social i solidària, fiscalitat progressiva, codi ètic, joventut, transparència i participació, i seguiment i la calendarització dels acords de govern.   2. Temes tractats   1.Pla de desenvolupament local i econòmic En economia social i solidària, s’esmenta la Xarxa d’Economia Solidaria (XES), com a una referència. La CUP explica que la XES recomana la necessitat d’elaborar un Pla Estratègic en aquest àmbit. També es parla del CSETC, que podria ser un espai físic on desenvolupar aquest tipus d’economia.   Cal utilitzar les infraestructures públiques existents, i veure com es poden facilitar per impulsar aquest tipus d’economia. Un altre aspecte que es destaca des de la CUP és la realització de formació, assessoria i acompanyament a projectes de l’economia social i cooperativa. I els crèdits en entitats financeres ètiques, i una contractació pública amb empreses de l’economia social i cooperativa.   La CUP la remarca la necessitat que l’Ajuntament pugui donar recolzament i assessorament als treballadors d’empreses privades que fan fallida, cercant formes per no deslocalitzar-les i donant opció als treballadors de la mateixa empresa per a la seva continuïtat de forma cooperativa.   Des d’ERC es diu que s’haurà d’analitzar què s’està fent ja actualment i quines opcions reals hi ha d’ampliar-ho amb els recursos existents. S’hauran de definir nivells d’actuacions que siguin mesures més a curt termini, ja que no podem basar totes les polítiques en plans estratègics. Calen actuacions més immediates en base als nostres criteris polítics.   També es comenta l’existència d’una xarxa de municipis cooperatius que poden ser un referent en les seves experiències. S’han de veure aquestes experiències existents, i estudiar com es poden aplicar o adaptar a Cardedeu.

Acta1

ACTA REUNIÓ | ACORD GOVERN ERC - CUP (1)

Aquest passat dimarts 2 de juny va tenir lloc la primera trobada entre les comissions negociadores d'ERC i la CUP. A continuació en teniu la transcripció. 1. Gestió de la reunió S’estableix que la primera trobada se centrarà en els programes de les dues formacions i la possibilitat de portar-los a terme. Es vol establir els principals projectes que caldrà tirar endavant durant els propers 4 anys, i en cap cas parlar de càrrecs o regidories concretes. S’està d’acord en la visió d’ERC que cal tenir una visió transversal en tots els projectes i prioritats i evitar les visions sectoritzades. També caldrà establir urgències del proper govern per a aquesta segona meitat del 2015. La CUP puntualitza que qualsevol acord i, en general, el model de relació entre les dues forces s’ha de basar en una relació d’igualtat, i no establir diferències segons la quantitat de regidors. També vol fer constar que des de l’assemblea de la CUP es va insistir a mantenir el seu ADN rupturista i transformador. ERC no hi veu cap inconvenient, i proposa començar el treball en comú relacionant i repassant aquests projectes prioritaris i, si hi ha consens, més endavant parlar d’organització i de responsabilitats.   2. Temes tractats 1. Tèxtil Rase - Gestió ús equipaments ERC proposa un centre sociocultural, centre cívic per a tots els àmbits culturals. Cal buscar subvencions com a foment de cultura local i popular, i també per poder finançar la reforma de tot l’edifici, que està “protegit”. Passos: Rehabilitar tot l’edifici i l’exterior. Fer un pla d’usos amb les entitats. Obres i estructura de gestió. La CUP demana buscar els mecanismes participatius perquè les entitats puguin dir-hi la seva. Cal prioritzar l’autogestió dels joves. En l’àmbit cultural, cal tendir a un model de gestió comunitària, que estigui gestionat per les entitats. ERC afegeix que, de totes maneres, caldria elaborar un nou pla d’usos (no només de la Tèxtil sinó de tots els equipaments municipals).

AraSí

ERC-Cardedeu endega la primera trobada amb la CUP

El passat dia 2 de juny va tenir lloc la primera reunió entre les dues forces més votades a Cardedeu a les eleccions municipals del 24 de maig. ERC - Cardedeu (amb 5 regidories) seguint el mandat de la seva assemblea va decidir iniciar les converses amb el segon grup més votat, la CUP (4 regidories), que també tenia el vist-i-plau dels seus militants per iniciar el procés de negociació per formar govern. A la reunió van participar quatre representants de les dues forces polítiques. L’objectiu de la trobada era consensuar quins serien els principals projectes a tirar endavant en els propers quatre anys. Amb una visió transversal, ERC va anar repassant els diferents projectes i prioritats, per buscar punts de consens i entesa entre els programes d’ambdós grups. Tal com quedava clar en els dos programes, un dels principals projectes a gestionar en els propers quatre anys és el de convertir la Tèxtil Rase en un centre sociocultural obert a les entitats i associacions. Així com promoure la gestió dels equipaments municipals per optimitzar-ne els usos. L’altre gran apartat ha estat el que té a veure amb els aspectes que afecten a ciutadania com a conseqüència de la conjuntura econòmica de crisi.  Per aquest motiu, les Polítiques socials, l’Habitatge, el Desenvolupament econòmic i la Creació d’ocupació han estat els principals temes a tractar. S’està d’acord en augmentar els recursos destinats a  les Polítiques Socials, prioritzant les situacions d’urgència i fugint d’una política que només sigui assistencialista, facilitant recursos en xarxa social i ciutadana que serveixin de coixí per facilitar la cohesió social i el suport a les famílies amb dificultats. A nivell d’Habitatge es considera necessària l’ampliació de l’ordenança actual per tal de detectar els habitatges lliures que hi ha en el poble, així com la creació d’un Pla Local d’Habitatge que gestioni l’habitatge social que en derivi de tots aquests processos.