Cardedeu

Totes les notícies

80è. aniversari d'un crim d'estat: homenatge president Companys

Des d’Esquerra Republicana de Catalunya a Cardedeu, com cada any, convidem a tothom a compartir el moment de llançament de salves d’honor en homenatge al President Lluís Companys.  Aquest és el 80è aniversari i ara més que mai cal reivindicar la memòria de l'únic president europeu, escollit democràticament, que ha estat afusellat. Us esperem dijous 15 d’octubre, a les 7 del matí, a la plaça de Sant Joan. Tot seguit li retrem un breu homenatge darrere l’Ajuntament, al Jardí que porta el seu nom. Tornarem a lluitar, tornarem a sofrir, tornarem a vèncer!  

Tornarem a vèncer (dimecres 23 de setembre a les 19h)

Us convidem, el proper dimecres 23 de setembre, a la presentació del llibre Tornarem a vèncer, d’Oriol Junqueras i Marta Rovira. L’acte serà al Jardí Lluís Companys (just darrere l’Ajuntament de Cardedeu), a les 7 de la tarda.  Al Jardí hi haurà parada per poder comprar el llibre si ho desitgeu. L’aforament limitat és de 50 persones i caldrà mantenir la mascareta posada durant tota la xerrada. Se senyalitzarà un circuit d’entrada pel carrer Josep Vilaseca i de sortida pel carrer Doctor Daurella i hi haurà gel hidroalcohòlic a disposició dels assistents.

Ple Municipal 25 de juny de 2020

En el Ple Municipal del 25 de juny de 2020, d’una durada de quasi 3 hores, es van tractar diversos temes com el record als presos polítics, com es fa a cada Ple, així com: la bonificació del 95% de l’impost ICIO a la construcció del Centre Ocupacional de la Fundació Lluïsa Oller pel seu interès social aprovat per unanimitat;   la revisió de preus de neteja viària i del servei de recollida de trastos vells i andròmines (15 vots a favor i 2 abstencions) Entre les informacions diverses destaquem un fragment de la defensa, per part de la regidora de mobilitat, Verònica Vidal, d’un model de mobilitat valent, amb les mesures de distanciament per a la seguretat sanitària dels vianants (línies grogues). “Cal anar més enllà del fet que l’espai públic és del cotxe i posar el focus en el vianant que té dret a moure’s per tot Cardedeu còmodament”. https://www.youtube.com/watch?v=CDB3gS-OIvw&feature=youtu.be&t=10189 Podeu consultat tot el Ple sencer al canal youtube de l’Ajuntament de Cardedeu.  

Qui té salut i llibertat, és ric i no ho sap

(Article del grup municipal ERC al butlletí de l'Ajuntament de Cardedeu La Vila núm. 124- abril/maig 2020) Les dites populars sovint ens fan de mestres: la nostra salut, individual i col·lectiva, és el nostre patrimoni més valuós i ara en som més conscients que mai. Si en l’àmbit de la salut és obvi, al nostre país ja fa temps que sabem que la llibertat és cabdal. Primer de tot, expressem el nostre condol a les famílies que heu perdut un ésser estimat i que possiblement no us n’heu pogut acomiadar: ho sentim, de tot cor. Per altra banda, agraïm a totes les persones que feu possible el confinament: els que us quedeu a casa, sobretot la gent gran i els infants; els que ens ateneu a l’hospital o al CAP; els que ens proporcioneu l’alimentació; els que oferiu les vostres mans per cosir o conduir; els que netegeu o desinfecteu; els que recolliu les escombraries; el professorat que no pareu de teletreballar i molts i molts etcèteres: som un poble solidari i ens en sentim molt orgullosos. La crisi del COVID19 ens mostra que cal, més que mai, una aposta decidida per una economia circular, de circuit curt, centrada en, i per a, les persones i en, i per al medi ambient, on els valors de comunitat, escolta i solidaritat siguin centrals. Som al costat dels més vulnerables i des d’Esquerra hem demanat a l’Estat la Renda Garantida de Ciutadania sobretot per al període de confinament. Mai ens sentirem identificats amb un país que crida les forces armades per resoldre una crisi sanitària. A Esquerra ens armem de valors i no de galons.    

Ja tenim el Jardí de Lluís Companys

Finalment, i després de molt temps reivindicant-ho, ja tenim un espai a Cardedeu que rendeix homenatge i memòria a la figura del President màrtir Lluís Companys. Moltes gràcies a totes les persones que ho han fet possible!!! Tornarem a sofrir, tornarem a lluitar, tornarem a vèncer!!! Visca Catalunya lliure!!! La inauguració es va fer el dijous 5 de desembre de 2019 amb la presència del M. Hble. Sr. Roger Torrent Ramió, president del Parlament de Catalunya.  El Jardí de Lluís Companys és una intervenció artística del cardedeuenc Jordi Aligué, qui va iniciar la inauguració tot explicant com ha reivindicat la figura del president Lluís Companys. Durant l’acte cinc artistes de Cardedeu (Olga Vinyals, Fina Planas, Roger Vilà, Pep Castells, Oriol Genís) van llegir 5 poemes sobre Lluís Companys de diferents autors, i el violoncel·lista Guim Pedrero hi va posar la música. L’acte clourà amb els parlaments de l’alcalde, Enric Olivé, i del president del Parlament de Catalunya, Roger Torrent.

El 2020 ja és aquí: Bon any nou!

Aquest article va ser escrit pels volts de Nadal i seguint la sintonia de bons anhels us desitgem: salut, amor i prosperitat per al 2020!   Parlar de salut no és només estar sans físicament i emocionalment sinó que inclou el benestar i la justícia social perquè la salut d’un poble i d’una societat implica: la igualtat d’oportunitats per a tothom sense excepcions; que, com en el projecte Emmiralla’m, cada persona sigui un mirall de l’altre educativament parlant; que cada franja d’edat tingui veu com en l’èxit de participació dels pressupostos participatius juvenils; i que la cultura ens alimenti l’ànima en qualsevol dels equipaments municipals i/o a partir de les propostes interessants del nostre teixit associatiu.   Quan diem amor significa estimar qui som i què podem oferir als altres, des de la convivència i el civisme (com amb la campanya "Aquí, no!" per al bon ús dels contenidors) així com des del sentit de pertinença i estima per a l’entorn perquè estimar Cardedeu implica conèixer-lo i respectar-lo, fet que ens facilita el nou espai d’interpretació del Museu amb l’exposició: “Mirant passat, teixint futur”.   La prosperitat és: continuar treballant amb campanyes com la de “pensa local, compra local”; potenciar l’agroecologia així com l’eficiència energètica amb actuacions com el canvi d’enllumenat a Leds que s’ha iniciat recentment o augmentar la municipalització de serveis que impliquin una millor atenció a les persones (com el Servei d’Assistència Domiciliària).    Per últim, permeteu-nos que compartim l’alegria respecte la sentència del TJUE sobre la immunitat d’Oriol Junqueras i aprofitem per demanar la seva llibertat així com la de la resta de presos i preses polítiques i el retorn dels exiliats.   “La independència de Catalunya no és una quimera, no és només un projecte possible, la independència de Catalunya, avui ja ho sabem del cert, és inevitable.” Oriol Junqueras   Article publicat a El Nas  

Fem memòria

Fem memòria històrica tot reivindicant la figura del president republicà Lluís Companys amb la inauguració del jardí de darrere l’Ajuntament que durà el seu nom. I serà gràcies a la tasca dels treballadors municipals i la direcció artística d’en Jordi Aligué. Perquè el 15 d’octubre de 1940, descalç i en contacte amb la terra que estimava, en Lluís Companys fou afusellat amb les seves darreres paraules: “Per Catalunya!” I aterrant al present més immediat mencionem alguns compromisos que hem complert els primers mesos de mandat com: l’enderrocament del Casino; la campanya de foment del consum local; la pavimentació del pàrquing del pavelló; la posada en funcionament de la Bicicleda a la pl. Joan Alsina; l’inici del Cens Cultural i de les obres de la Tèxtil Rase o la imminent retirada d’arbres secs de la riera de Vallforners. Però si parlem en clau de passat i present també us volem fer una pinzellada dels eixos que marcaran el futur. En aquest sentit, apostem per: una mobilitat sostenible; una recollida selectiva de residus porta a porta així com en el gran eix de la transició energètica. I quin goig veure la plaça Sant Joan plena de joves que van llegir el manifest pel canvi climàtic el 27 de setembre! També serem sostenibles, econòmicament parlant, continuant la internalització de serveis i amb el compromís de sumar esforços per a una economia social i solidària. I impulsarem el camí fluvial conjuntament amb la compra d’un lloc tan estimat per tots com és Sant Hilari. I, coneixedors com som que Cardedeu és Cultura, seguirà endavant el projecte de la Tèxtil Rase. I davant la campanya de por i repressió a la qual l’Estat espanyol ens vol sotmetre, la nostra resposta és ben clara repetint les paraules d’en Jordi Cuixart: ho tornarem a fer!   Article publicat a El Nas (Octubre 2019)  

Els polítics som humans i al revés

Podríem fer un article on expliquéssim els grans eixos programàtics o les 12 actuacions que hem anunciat que endegarem els primers 100 dies de govern. Podríem parlar-vos de quin Cardedeu somiem i de quins recursos disposem per intentar tocar la utopia amb la punta dels dits. Però tot això us ho anirem comunicant en aquest mandat de 4 anys que tot just iniciem. Avui us farem cinc cèntims de les nostres primeres percepcions perquè, per damunt de tot, som persones i com a tals, ens equivoquem i mai podem agradar a tothom, i com a tals, ens il·lusionem i confiem en les nostres capacitats i l’amistat que ens cohesiona. Som l’Enric, la Núria, en Rafel, la Dolors, en Miquel, la Verònica i en Ramon. Junts continuem un projecte polític amb l’agraïment, per una banda, a tots els qui ens heu fet confiança i ens heu votat; per altra banda, a tots els treballadors i treballadores municipals que, governi qui governi, exerceixen la seva feina i, per últim, als companys que ens han precedit. Gràcies, Joan! Gràcies, Isa! Gràcies, Núria Hernández! Junts cuidem aquesta nova família política perquè creiem en uns valors de cooperació, igualtat, justícia social i lleialtat. Ens proposem seguir el camí en direcció a un Cardedeu encara millor en clau local i, en clau nacional, cap a la República Catalana. Junts us volem dir: ens fa feliços iniciar aquesta nova etapa; hi som i volem anar encara més lluny; i ens comprometem a ser-hi i a treballar en cos i ànima. I no ens oblidem de l’excepcionalitat del moment polític que vivim i ho fem amb aquesta frase del llibre “Teoria general de l’oblit” de l’autor José Eduardo Agualusa que diu: “Cap home és lliure mentre un altre estigui pres.”   Article publicat a El Nas (estiu 2019)  

Enric, 11 de maig

La candidatura d'ERC Cardedeu, encapçalada per Enric Olivé, presenta el programa a Sant Corneli

Dissabte passat, a les 12.45h del migdia a la Plaça de Sant Corneli, la candidatura d'ERC Cardedeu encapçalada per Enric Olivé va presentar la llista completa i el programa electoral per a les eleccions municipals del proper 26 de maig. L'acte, amb més de 150 persones de públic i conduït per Jordi Tornabell, va comptar amb la presència de les 27 persones de la candidatura. Durant la seva presentació, l'actual alcalde i candidat d'ERC, Enric Olivé, va anar desvetllant les propostes destacades del programa electoral. Tot seguit en podeu trobar un resum. Consolidarem la Tèxtil Rase com espai de creació artística i portal de les entitats. Volem #ViureCardedeu amb totes les persones creatives enxarxades! Eliminarem la traça de la pota est-nord del planejament. Volem #ViureCardedeu des del respecte i estima al territori. Incrementarem espais esportius: cobriment de la 3a pista pavelló i ús espais escolars. Creiem en #ViureCardedeu des de la igualtat en l’esport. Plantegem un nou espai criança familiar i més places bressol amb tarifació social. #ViureCardedeu és viure en un municipi educador: Impulsarem l’habitatge a l’antic Casino i habitatge més assequible amb modificacions normatives urbanístiques. #ViureCardedeu des del dret a l’habitatge Promourem una parcel·la pública per a una residència de gent gran. Volem #ViureCardedeu des d’un envelliment actiu. Nova Oficina d’Atenció Integral a la Ciutadania a l'actual local de Correus. Volem #ViureCardedeu des d’una administració molt propera per a les persones! Aquestes són només 7 propostes d'un programa extens i treballat des de la base. Consulteu el programa AQUÍ. L'acte va comptar amb la presència de la Molt Honorable Consellera de Justícia, Ester Capella, qui va adreçar unes paraules als assistents, i va dipositar la seva plena confiança en la candidatura d'ERC Cardedeu.