Cassà de la Selva

Totes les notícies

El govern d’ERC a Cassà redueix a més de la meitat l’endeutament en els primers dos anys i mig de mandat

Estalvi, estabilitat financera, planificació i desplegament de nous projectes   El ple municipal de Cassà de la Selva va aprovar el pressupost per a l’any 2018 per l’Ajuntament de Cassà que serà de 10.256.510 €.   EL NIVELL D’ENDEUTAMENT ES REDUEIX A MÉS DE LA MEITAT DEL 2015 AL 2017   Un dels trets més destacats del pressupost aprovat és la reducció del nivell d’endeutament a més de la meitat del percentatge que hi havia a principis del 2015, any en què va començar a governar ERC a Cassà de la Selva. A principis del 2015, el nivell d’endeutament era del 61.7% i l’exercici econòmic d’aquest any es tanca al 30.64%. De fet, la realitat ha millorat les previsions que s’havien fet a principis d’any i que apuntaven que aquest exercici econòmic es tancaria amb un 34.79% d’endeutament.   El sanejament econòmic del consistori no és ni sort, ni només cosa de la tímida recuperació econòmica. La reducció a la meitat de l’endeutament municipal i totes les actuacions fetes, són gràcies a la planificació detallada de tota l’actuació municipal, el rigor en el control pressupostari, la contenció de la despesa i estar a sobre de totes les entitats que tenien deutes pendents amb l’Ajuntament de cassà.   Aquest control ens ha permès l’estalvi necessari per reduir el nivell d’endeutament. Paral·lelament, la planificació en totes les àrees ha fet possible engegar projectes importants per realitzar les nombroses actuacions en via pública, la programació cultural estable al llarg de l’any i l’impuls a la promoció econòmica del municipi. Cal destacar que des de la borsa de treball i el club de la feina, dos serveis posats en marxa aquest any, s’ha trobat feina a 20 veïns de Cassà.   IMPORTANT TASCA PER ACONSEGUIR SUBVENCIONS   Tampoc podem oblidar l’esforç per aconseguir subvencions que financen inversions importants. Per aconseguir recursos externs cal dedicació però també és bàsic tenir una planificació que garanteixi la bona gestió dels recursos i que permeti incrementar la possibilitat d’aconseguir aquestes subvencions.

«Cassà, un poble viu!», el calendari d'ERC Cassà del 2018

Aquests dies estem repartint a totes les llars de Cassà de la Selva el calendari de la secció local d'ERC del 2018. Sota el lema «Cassà, un poble viu!», el calendari recull els principals esdeveniments que tenen lloc al municipi durant l'any.  Us desitgem unes bones festes nadalenques i un feliç any nou!

Acte de campanya d’ERC a Cassà de la Selva amb Guillem Terribas, Anna Caula, Sergi Quiñones i Martí Vallès

Esquerra Republicana de Catalunya organitza un acte de campanya a Cassà de la Selva en el que tothom hi està convidat. Dia: Divendres 15 de desembre Lloc: Auditori de la Sala Galà Hora: 20 h. Hi intervindran Guillem Terribas, candidat d’ERC per Girona; Anna Caula, candidata d’ERC per Girona i Sergi Quiñones, candidat de les JERC per Girona. L’acte serà presentat per Martí Vallès, alcalde de Cassà de la Selva. Podeu consultar el programa electoral d’ERC a www.esquerra.cat. 

En marxa sis projectes importants per millorar la via pública de Cassà

La via pública és la part més visible de la feina que fa cada dia l’Ajuntament. Aquest final d’any hem licitat 6 projectes que considerem importants i que, els que encara no s’han tirat endavant, s’activaran el 2018. A continuació us expliquem tots aquests projectes. 1.- Remodelació del nucli històric Tal i com hem dit en diverses ocasions, el mes de setembre van començar les obres de remodelació del nucli històric. Un total de 10 carrers, a més de la placeta de ca la Marcel·la, s’estan renovant amb la finalitat d’aconseguir un nucli històric més agradable per passejar-hi, viure-hi o tenir-hi negocis. Per això, tots els carrers s’estan fent a un sol nivell, s’estan canviant tots els serveis i, en general, s’està fent un rentat de cara a una part del poble que volem que encara sigui més viva. La previsió és que les obres pendents s’executin al llarg d’aquest mes de novembre, desembre, gener i febrer. Estem segurs que serà un pas endavant. Agraïm la col·laboració dels veïns durant aquests mesos complicats en els que s’estan duent a terme les obres. 2.- 126 places d’aparcament al carrer Migdia El mes de novembre hem ampliat les places d’aparcament al carrer Migdia. Les places que hi havia fins ara acostumaven a estar força plenes i com que teníem espai suficient hem decidit ampliar-les fins un total de 126 places. Aprofitem-les! 3.- Pla d’asfaltatge de carrers 2018 Del gener a març d’aquest any varem asfaltar 21 carrers diferents del poble. Conscients que el poble necessita un manteniment constant i periòdic, el 2018 reasfaltarem els següents carrers: carrer del Sud, carrer Balmes, carrer Pompeio Pascual Carbó, travessera del carrer del Sud, carrer Santiago Rusiñol, carrer del Progrés, carrer Baixada del Migdia, carrer de Puig Gros, carrer de la Bisbal, carrer del Firal, carrer del Mig, carrer dels Horts (des del Migdia fins al Puig Gros i des del Puig Gros fins al carrer de la Bisbal) i carrer Llevant. Les obres inclouran el manteniment amb reasfaltatge i el restabliment de la senyalització horitzontal i vertical malmesa.

El govern d’ERC a Cassà redueix a més de la meitat l’endeutament en els primers dos anys i mig de mandat

El ple municipal de Cassà de la Selva ha aprovat aquest vespre el pressupost per a l’any 2018 per l’Ajuntament de Cassà que serà de 10.256.510 €.   El nivell d’endeutament es redueix a més de la meitat del 2015 al 2017   Un dels trets més destacats del pressupost aprovat és la reducció del nivell d’endeutament a més de la meitat del percentatge que hi havia a principis del 2015, any en què va començar a governar ERC a Cassà de la Selva. En aquell moment, el nivell d’endeutament era del 61.7% i l’exercici econòmic d’aquest any es tanca al 30.6%. De fet, la realitat ha millorat les previsions que s’havien fet a principis d’any i que apuntaven que aquest exercici econòmic es tancaria amb un 34.7% d’endeutament.   El regidor d’Hisenda, Pau Presas, atribueix la «salut econòmica del consistori» al «gran esforç per controlar fins a l’últim cèntim de les finances municipals, acompanyat de rigor i decisions valentes, que han permès sanejar econòmicament l’Ajuntament i abordar projectes d’importància a Cassà».   El sanejament econòmic de l’Ajuntament també es fruit de «la planificació detallada de l’actuació municipal, el rigor en el control pressupostari, la contenció de la despesa i la negociació amb les entitats que tenien deutes pendents amb el consistori, com per exemple la Generalitat o el Consell Comarcal, i que a data d’avui ja han pagat», explica Presas.   Important tasca per aconseguir subvencions   Després de repassar la majoria d’actuacions que s’han fet al poble aquest últim any, Presas destaca el conjunt de subvencions aconseguides per l’Ajuntament que financen inversions importants com per exemple, la rehabilitació del nucli històric, la instal·lació d’un semàfor a la cruïlla entre el carrer Castellflorit i el Provincial, la reparació de la coberta de l’escola Puig d’Arques, la renovació de la gespa del camp de futbol, la caldera de biomassa de la zona esportiva o la pavimentació del Passeig Vilaret.

La programació cultural d'hivern i els pressupostos participatius, dos projectes que ja s'han consolidat entre els cassanencs

Aquest mes d’octubre ha començat la programació cultural d’hivern a Cassà. Molta gent l’estava esperant. La programació cultural és sinònim de tornar-se a trobar cada dues setmanes a l’espai del Casal per seguir les Nits de la Coma, és sinònim d’escoltar les novetats literàries de Cassà o de reunir-se els diumenges a la tarda a La Sala per veure propostes teatrals per grans i petits que ens fan pensar o simplement que ens permeten estar entretinguts. La creació de tots aquests espais s’ha aconseguit amb la publicació d’un llibret que agrupa la programació cultural estable de Cassà. Una prova és Les Nits de la Coma: tenim un grup de públic fidel, d’unes 50 persones, però el més interessant és que sempre hi ha gent nova, de Cassà o de fora, que ve a passar les nits del divendres veient teatre. Cassà, poc a poc, es va consolidant com un referent cultural a les comarques gironines amb apostes potents com el Festival Càntut, la MACCA, les Nits de la Coma o el Solfejant. Estem orgullosos de poder comptar amb com a mínim dos actes culturals per setmana fins al mes de desembre. Tal i com diu al llibret de la programació cultural el regidor de cultura, Josep Ferrer, “els actes culturals poden arribar a ser importants en la vida d’un poble” perquè “ens permeten entendre més bé els altres, ser més tolerants amb les nostres diferències, ajudar-nos a conviure enmig de les discrepàncies.” Totes aquestes activitats culturals ens donen personalitat, criteri, opinió i plaer i, per tant, entenem que la cultura és un motor de mobilització del nostre poble. Esperem que gaudiu totes les propostes programades amb molta il·lusió des de la Biblioteca Municipal, el cineclub Vuitimig, la Sala, el Vermut de Lletres, les Nits de la Coma i les xerrades.   Aquest mes d’octubre també ha culminat el procés dels pressupostos participatius i estem molt satisfets amb la resposta dels ciutadans. D’entrada vàrem rebre més de 150 propostes que després van ser prioritzades per una trentena de persones que van participar al taller participatiu el mes de juny.

El govern d’ERC de Cassà congela la majoria d’impostos i taxes i fomenta la sol·licitud de les bonificacions de caràcter social, promoció econòmica, ocupació i respecte al medi ambient

El ple de Cassà ha aprovat aquest vespre les ordenances que regularan els impostos i les taxes de Cassà el 2018. En línies generals el consistori congela la majoria d’impostos i taxes i manté totes les bonificacions de caràcter social, promoció econòmica, ocupació i respecte al medi ambient ampliades l’any passat amb més de 10 noves bonificacions.   El regidor d’Hisenda Pau Presas ha justificat la congelació dels impostos després de recordar que l’any 2016 el consistori va actualitzar la majoria d’ordenances fiscals, va corregir errors i les va adequar a la normativa d’hisendes locals, a banda de delegar a XALOC la competència de gestió i recaptació de la majoria d’ingressos de l’Ajuntament. Després de posar al dia la majoria d’ordenances, l’any 2017 el govern d’ERC va introduir en la majoria d’elles un conjunt de bonificacions que han demostrat tenir un impacte significatiu en el nombre de contribuents que s’hi poden acollir.   Efectes de les bonificacions incorporades el 2017   Referent a l’IBI, un dels impostos amb més noves bonificacions introduïdes l’any passat, 645 contribuents s’han acollit a alguna de les bonificacions aprovades, cosa que representa un increment del 27% respecte l’any anterior. 388 cassanencs s’han beneficiat aquest any 2017 de bonificacions en la taxa d’escombraries, cosa que suposa un augment del 21% respecte l’any anterior. En el cas de les noves bonificacions de l’ICIO s’han concedit més de 20 bonificacions. Finalment, pel que fa a les bonificacions de la taxa de clavegueram, introduïdes per primer cop aquest any 2017, s’hi ha acollit un total de 48 contribuents.   Impostos i taxes més baixos que la mitjana catalana i els municipis del Gironès   Presas ha fet referència a l’estudi publicat el juliol del 2017 per l’Observatori de Govern Local fet per la Fundació Carles Pi i Sunyer el qual permet constatar que els impostos i taxes que paguen els cassanencs estan per sota de la mitjana dels municipis catalans.

Un estiu amb actuacions als equipaments municipals i a la via pública

Aprofitant les vacances d’estiu hem treballat per mantenir i millorar els equipaments municipals i fer actuacions a la via pública. REMODELACIÓ DEL NUCLI HISTÒRIC Durant tot l’estiu hem estat planificant una de les obres més destacades d’aquest any: la primera fase de remodelació del nucli històric. Les actuacions van començar el mes de setembre i significaran una millora per una part cèntrica del municipi que volem que sigui encara més viva. Aquestes obres permetran adequar a un sol nivell els carrers on s’hi actua, així com renovar serveis com l’aigua o les telecomunicacions i fer actuacions de millora d’eficiència energètica de l’enllumenat. A la primera fase, que s’allargarà del setembre al desembre si no hi ha cap incidència i les condicions meteorològiques són favorables, s’actuarà al carrer d’Ocata, al carrer de la Mel, la travessera de la Coma, el carrer de Roscada, el carrer dels Dolors, el carrer de Joan Gener, la travessera de la plaça Petita, el carrer de les Mesures, el carrer Nou i la placeta de ca la Marcel·la. Aquesta actuació s’emmarca en un projecte global que preveu diverses fases de remodelació que s’aniran duent a terme a curt i mitjà termini en funció de la disponibilitat pressupostària del consistori. Per a nosaltres aquest és un pas important per Cassà. Des del primer dia que ens proposem tenir un nucli històric encara més viu, aconseguint que s’ocupin més habitatges i promocionant el comerç local i les empreses a aquest punt. Per fer-ho hem aprovat diverses bonificacions fiscals per als que inicien una activitat econòmica o cultural o van a viure al barri vell. Al mateix temps, també hem aprovat i augmentat la partida destinada a subvencions de millora de les façanes i d’adequació dels locals comercials. Iniciatives que, unides a la remodelació dels carrers, esperem que acabin donant els seus fruits i configurin un nucli històric referent per als cassanencs; un centre neuràlgic de cultura, comerç i convivència.

ERC Cassà inicia la campanya a favor del sí pel referèndum d’autodeterminació de l’1 d’octubre

La secció local d’ERC Cassà comença aquesta setmana la campanya a favor del sí del referèndum d’autodeterminació que tindrà lloc el proper 1 d’octubre. A banda de la tradicional penjada de pancartes, cartells i repartiment d’informació en paper que es fa a qualsevol altre procés electoral, en aquest cas s’han programat diferents sortides al carrer per resoldre dubtes dels ciutadans sobre el referèndum i el futur de Catalunya.   Compromesos amb el referèndum El cap de llista d’ERC i alcalde de Cassà de la Selva afirma que “el govern d’ERC de l’Ajuntament de Cassà garantirà que els col·legis electorals estiguin oberts el proper 1 d’octubre” i per aquest motiu assegura que “volem estar a prop dels ciutadans per resoldre els dubtes que tinguin i explicar a tothom els motius de votar sí.”   Accions als carrers de Cassà El grup d’ERC Cassà vol explicar de primera mà a tots els cassanencs com funcionarà el referèndum d’autodeterminació del proper 1 d’octubre, així com animar a la gent a participar i argumentar els motius per votar sí. Per aquest motiu, al llarg del mes de setembre, l’alcalde Martí Vallès, acompanyat per diversos regidors i membres de la secció local d’ERC seran als següents punts del poble els dies i horaris indicats: - 14 de setembre a les 19 h al barri del Firal. - 15 de setembre a les 19 h al Mas Cubell. - 16 de setembre a les 10 h al mercat de Cassà. - 20 de setembre a les 19 h a la plaça de la Coma. - 26 de setembre a les 19 h a la zona del Vi Novell. - 26 de setembre a les 19 h a la zona de la Llar d’Infants Taps. Tots els regidors d’ERC Cassà adherits a l’Assemblea d’electes de Catalunya Tal i com es pot consultar al web http://aecat.cat/llistat-inscrits/, els 7 regidors d’ERC Cassà estan adherits des del 2016 a l’Assemblea d’electes de Catalunya (AECAT) promoguda per l’AMI. L’AECAT està formada per 9.283 càrrecs electes del país compromesos amb arribar amb total normalitat a la celebració del referèndum d’autodeterminació.