Cassà de la Selva

Totes les notícies

Comencen les obres de remodelació del carrer major

Aquest dilluns 10 de gener s'han iniciat les obres de remodelació del carrer major, roscada i la plaça Dr Botet. L'objecte principal d'aquesta actuació és la de millorar l'accessibilitat dels peatons que circulen per aquests carrers ja que actualment les voreres no compleixen els requisits mínims per garantir una bona seguretat. Millores a destacar              1. Renovació de la xarxa de clavegueram              2. Adequació de la xarxa d'hidrants a la normativa contra incendis              3. Instal·lació de canonada per a un futur servei de fibra òptica              4. Paviment a un sol nivell garantint l'accessibilitat per a tothom De les qüestions plantejades en les diferents sessions en què s'ha debatut el projecte cal senyalar els següents aspectes: 1. La direcció prevista és d'entrada a la Plaça de la Coma, per tant, es defineix el vial d'un únic sentit. 2. S'ha incorporat com a millora la preinstal·lació semafòrica per tal que, si en algun moment es decidís recuperar la doble circulació, no calgués tocar l'obra realitzada, si no tan sols ubicar els semàfors. 3. El termini previst de durada de les obres és de 13 setmanes, i per tant, abans de setmana santa estarian finalitzades. Aquesta obra s'ha planificat també buscant la mínima afectació veïnal, tan és així, que s'ha aconseguit que no se suprimís cap aparcament de la Plaça Dr. Botet, s'està treballant en el carrer major, deixant lliures les voreres per permetre el pas de vianants fins que s'hagi d'instal·lar el nou paviment. Serà en la segona fase, les darreres 5 setmanes, on l'afectació serà major, ja que es restringirà per complet el trànsit en tota aquesta zona. Per últim, és important destacar que s'ha obtingut un finançament del 100% de l'obra gràcies a una subvenció del Pla Únic d'Obres i Serveis i de la Diputació de Girona.

Calendari 2011

Calendari 2011

Com cada any, la secció local d'Esquerra de Cassà de la Selva edita un calendari que reparteix a cadascuna de les llars del nostre municipi, enguany amb el lema 'Esquerra forja un nou poble'. Esperem que sigui del vostre agrat.

S'inicia la construcció dels horts urbans

L'equipament conte 24 parcel·les de 49,50 m2, situades en una finca de titularitat municipal, on fins fa poc hi havien els barracons del CEIP Aldric, on els adjudicataris podran conrear verdures, llegums o palntes de jardineria per a consum propi. Els horts compten amb un pou i una bassa per al reg i cada parcel·la tindrà a més un comptador per registrar el consum individual. La primera fase de les obres, que tenent un pressupost de 20.000 euros, han estat finançades per la Diputació de Girona i tenen pre objectiu principal promoure la integració i la col·laboració de les persones, fonamentalment la gent gran, i donar-los una alternativa d'oci en el seu temps lliure.

Presentació del projecte d'asfaltat del camí dels metges

L'Ajuntament va convocar el passat diumenge 12 de desembre els veïns del Veïnat de Verneda per tal de presentar-los el projecte d'asfaltat d'aquest camí, obra llargament reivindicada. En el transcurs de la presentació es va fer una breu referència sobre com s'ha desenvolupat aquest projecte, des del seu encàrrec fins a l'aprovació definitiva del mateix. Les principals característiques d'aquesta actuació són: - Longitud del camí a asfaltar: 2.450 m. - Secció prevista de 5 metres per facilitar l'encreuament dels vehicles - Termini d'execució de l'obra de 3 mesos Pel que fa al finançament de l'obra, aquesta té un cost de més de 458.000 euros i es disposa d'una subvenció del PUOSC per l'anualitat 2011 que puja a la quantitat de 289.000 euros, un 63% del total. En la mateixa reunió es va exposar que la resta es financiaria a parts iguales entre l'Ajuntament i els veïns, que hi aportaran un 18,5% del cost total de l'obra.

Nova campanya de sensibilització

En el transcurs d'aquesta setmana s'han repartit a totes les llar un nou material informatiu amb l'objecte de sensibilitzar la població cap a la necessitat de millorar la gestió dels nostres residus i incrementar els índexs de recollida selectiva. El material consta d'una carta de presentació, un tríptic informatiu i com a element més novedós un magnètic on hi podem trobar informació de totes i cadascunes de les fraccions de residus. Aquesta campanya pretén tenir continuïtat amb noves actuacions que s'aniran desenvolupant properament.

Es posen en servei les noves tarifes de zona blava

Des de l'àrea de promoció econòmica s'ha impulsat la renovació del contracte de gestió del servei d'explotació de la zona blava. A partir de la renovació de les noves màquines expenedores, s'han adaptat els nous preus, una de les principals novetats del servei, ja que s'incorpora una primera franja de 20 minuts per un import simbòlic de 5 cèntims d'euro. En segon lloc, es tornaran a regalar les targetes comerç, un total de 10.000, que es repartiran a través dels comerços associats a la UBC, targetes amb la imatge que acompanya aquest text.

Arranjament parcial de la carretera de Caldes

Aquesta setmana s'han iniciat els treballs per condicionar un vorera provisional en el tram de la carretera de Caldes o carrer Germà Agustí que transcorre en direccio a la variant. A partir d'una convocatòria que l'Ajuntament va fer als veïns, es varen exposar tan les necessitats que tenien els veïns com les propostes que es plantejaven des del consistori. La conclusió final va ser que en primer lloc convenia millorar la seguretat dels vianants i per això calia condicionar uns accessos segurs. És per això que s'ha ampliat el voral i s'ha delimitat l'espai entre el peató i els vehicles amb un pals de fusta per garantir-ne la seguretat. Aquesta primera actuació és provisional ja que l'execució de diferents plans parcials, així com el projecte d'urbanització d'aquest àmbit, preveu voreres més amples fet que obliga a recular les tanques actuals. La segona proposta que es va presentar des de l'Ajuntament, va ser la instal·lació d'enllumenat públic en aquest tram que va des del Reliable fins a l'última de les cases existents. Per poder dur a terme aquesta actuació, s'ha aprofitat les obres previstes en el FEOSL per incorporar aquest tram com a millora del projecte. En el transcurs del Ple de desembre es demanaran també explicacions de la deixades que ha mantingut aquest espai en anteriors governs, tal i com lamentaven els veïns, així com del conveni d'acceptació d'aquest vial que era propietat de la Diputació de Girona, i va passar a ser municipal a partir de la firma d'un conveni l'any 2003 tot i no disposar de tots els serveis bàsics per acceptar un traspàs d'aquestes caracterítiques.

La veritat del Cas Palau

Aquest dijous 25 de novembre el diputat Pere Bosch, número 3 de la llista per Esquerra a Girona a les eleccions al Parlament, farà un acte on ens explicarà amb tota classe de detall com es va desenvolupar la comissió d'investigació del Cas Palau i quines són les conclusions que se n'extreuen més enllà que aquest fet està pendent encara de resolució judicial.

Zona verda sector 2C

Una nova zona verda (i ja en van 4)

Haureu pogut comprovar com al carrer de la via, a la nova urbanització al costat del sector del Reliable, hi ha moviment. No és altra cosa que l'adequació d'una nova zona verda al municipi de 6.000 m2. Aquest nou espai comptarà amb un espai de jardí, un de jocs infantils i un altre de lleure on està previst instal·lar-hi també porteries. Amb aquesta nova actuació, seran 4 les àrees de joc i zones verdes que s'hauran creat en aquests dos anys i mig de mandat. La primera va ser l'adequació de la plaça del capri-corfu, la segona la plaça de l'eixample, la tercera la plaça de l'avenir i aquesta quarta encara per "batejar". Creiem que és important dotar el municipi d'espais de lleure i esbarjo on les famílies hi puguin estar tranquiles i a la vegada segures. Aquesta actuació es complementarà a la vegada amb la instal·lació de 2 nous parcs saludables i amb una primera fase de senyalització dels itineraris saludables al llarg del recorregut de la via verda que travessa el nostre municipi.