Cassà de la Selva

Totes les notícies

Finalitza l'alerta sobre el mosquit tigre

Un mes després de l'avís del servei de control de mosquits sobre la presència del mosquit tigre al nostre municipi, les trampes d'ovoposició que serveixen per poder valorar com han funcionat els tractaments, assenyalen que gairebé s'ha eliminat, per aquest any, la presència del mosquit tigre. El municipi de Cassà disposa d'un total de 13 trampes de mostreig, i en 6 d'elles es varen trobar ous de mosquit tigre. E el darrer control fet en aquestes trampes, tan sols se n'ha detectat en 1. Aquest fet és fruit tan del bon funcionament dels tractaments aplicats com per l'arribada de la fresca que fa que la cosa comenci a anar de baixa, i amb l'entrada del fred a finals d'octubre o primers de novembre, que és molt variable, l'espècie s'atura fins la temporada vinent.

Més de 80.000 € per a les polítiques de joventut

El treball de planificació des de cadascuna de les àrees de govern de l'Ajuntament va donant els seus fruits a mesura que es van resolent les diferents convocatòries de subvencions. Aquesta vegada és l'àrea de joventut la que obté una subvenció de més de 80.000 € amb l'objectiu d'adequar l'antic escorxador com a local per a joves. Actualment, aquest espai ja es destina als joves, bàsicament en la formació a través del programa d'escoles taller que ara s'ha transformat en cases d'oficis. L'oferta doncs es veurà ampliada ja que amb les actuacions previstes de realitzar, s'utilitzarà també com a casal de joves on s'hi duran a terme activitats de dinamització juvenil. Aquesta nou projecte acaba definint un espai fix per als joves de Cassà, un cop s'ha demostrat que les activitats de dinamització que s'han vingut realitzant fins al moment funcionen. El dèficit que hi ha hagut a l'Ajuntament en polítiques juvenils ha estat evident des de fa molts anys i no ha estat fins que l'actual equip de govern ha pres la iniciativa d'afrontar-ho que s'ha començat a treballar per als joves del nostre municipi.

Comencen puntualment les obres de Can Trinxeria

Tal i com s'havia anunciat, a finals de setembre es varen iniciar les obres de rehabilitació de l'edifici de Can Trinxeria. L'empresa que realitza les obres, Arcadi Pla, ha previst que tot el moviment, tant de vehicles, personal com de material, es faci pel carrer Martí Dausà. D'aquesta manera s'aconsegueix minimitzar la possible afectació en el trànsit que circula per la plaça de la Coma. Recordem que aquestes obres tenen un termini d'execució de 8 mesos i mig i que està finançada en una 100% per la Unió Europea, la Generalitat i la Diputació de Girona.

La Fundació Natura de Colòmbia s'interessa per l'experiència de custòdia del territori de Cassà

La Xarxa de Custòdia del Territori, organització sense ànim de lucre constituïda per entitats, institucions i persones que volen impulsar el desenvolupament i l’ús de la custòdia del territori al nostre país ha organitzat durant aquesta setmana unes visites amb representants de la Fundació Natura de Colòmbia amb propietaris, ajuntaments i entitats amb experiències de custòdia del territori arreu de Catalunya. Aquest dimecres han pogut veure l'experiència de custòdia del nostre municipi, amb els prats de dall d'Esclet, acompanyats d'en Joan Bou, alcalde de veïnat d'Esclet i David Vila, regidor de medi ambient.

Les rutes electròniques de les vies verdes de Girona

El Departament d’Innovació, Universitats i Empresa i el Consorci de les Vies Verdes de Girona presentaran dissabte, 25 de setembre, les noves rutes electròniques de les vies verdes de Girona, un sistema de guiatge GPS que interpreta, en llenguatge multimèdia, el patrimoni de les vies verdes situades entre Ripoll i Sant Feliu de Guíxols. La presentació tindrà lloc a l’antiga estació de Cassà de la Selva, i hi assistiran el conseller d’Innovació, Universitats i Empresa, Josep Huguet; el director dels Serveis Territorials a Girona, David Mascort; l’alcalde de Cassà de la Selva, Carles Casanova, i el gerent del Consorci de les Vies Verdes de Girona, Emili Mató. Les e-rutes consten de tres itineraris principals, que comprenen les rutes Ripoll-Olot, Olot-Bescanó i Bescanó-Sant Feliu de Guíxols, i vint-i-dos itineraris secundaris. L’usuari estarà acompanyat per en Jep, un personatge virtual que guia els visitants per diferents pantalles multimèdia i interpreta els elements naturals i culturals presents en el camí. A més, a la pantalla, s’hi trobarà una descripció del recorregut, la durada, el desnivell i altres punts d’interès. Aquestes pistes es podran descarregar a la web de les vies verdes de Girona o llogar dispositius PDA en punts d’informació de la ruta. Amb les e-rutes es dóna un valor afegit a la pràctica del senderisme i el cicloturisme, com també es potencia l’esport de baixa intensitat i el lleure combinat amb la descoberta de l’entorn.

La residència geriàtrica ja disposa de 6 noves places

Avui fa just un any que anunciàvem a través d'aquesta web que la Junta de Govern Local havia aprovat el projecte  d'adequació de diferents espais de la Residència Geriàtrica Sant Josep, per tal de continuar disposant d'espais d'activitats comunes i aconseguir alhora ampliar en 3 noves habitacions el nombre de places. Amb aquesta actuació el nombre de places augmenta fins a un total de 75 que conjuntament amb les 25 que es disposa per al centre de dia, permeten acollir diàriament un centenar de persones. Aquestes obres s'han pogut finançar gràcies a una subvenció del Departament d'Acció Social i Ciutadania per valor de 71.530 euros. Està previst que aquest divendres, la consellera Carme Capdevila visiti la residència geriàtrica Sant Josep per valorar les inversions realitzades.

Estat actual de la plaça

Nou espai de jocs a la plaça de l'Avenir

Durant aquestes setmanes d'estiu s'ha millorat la plaça de l'Avenir. Aquesta és una demanda efectuada per molts dels veïns de la zona, que reclamaven una reforma de l'espai ja que els jocs infantils eren molt antics i la majoria es trobaven en mal estat, a la vegada que la pràctica de jocs amb pilota dificultava gaurdir d'aquest espai. El resultat final és de dues àrres de jocs infantils diferenciades, adaptades a edats diferents i que permet resoldre parcialment el dèficit de parcs i zones verdes al municipi. L'acondicionament d'aquesta plaça se suma a les que s'han fet a la zona verda de l'Eixample i la plaça del Capri Corfú, la pista d'skate, els parcs de les noves urbanitzacions del Mas Cubell i del sector ponent, així com la instal·lació de 2 parcs de salut per promocionar l'activitat física de persones de totes les edats.

Pau Presas, portaveu de les JERC de Girona

Pau Presas, de Cassà de la Selva, va ser escollit ahir portaveu regional de les JERC a les comarques gironines, en el segon congrés regional celebrat a la casa de colònies Ca n'Oliver, a Pontós. Com a membres de l'executiva regional, també prendran part en l'acte Marc Puig, secretari d'organització; Abel Buadas, secretari de finances; Nil Papiol, secretari de coordinació territorial; la blanenca Aina Puig, secretària de coordinació interna; Dídac Franco, secretari de política municipal i activisme; Ariadna Jou, secretària d'imatge i comunicació; Adrià Roca, secretari d'educació, i Judit Sànchez, secretària d'igualtat.

Diada Nacional de Catalunya

12h. Ofrena Floral al monument a Josep Dalmàs 13h. Presentació i projecció del vídeo 'L'autodeterminació depèn de nosaltres' 13h 30' Entrega del VI premi Josep Dalmàs 14h Dinar Popular Per la coincidència de la diada en dissabte, els actes que tradicionalment se celebraven al Passeig Vilaret, es faran al Parc de l'Estació.