Cassà de la Selva

Totes les notícies

La Fundació Natura de Colòmbia s'interessa per l'experiència de custòdia del territori de Cassà

La Xarxa de Custòdia del Territori, organització sense ànim de lucre constituïda per entitats, institucions i persones que volen impulsar el desenvolupament i l’ús de la custòdia del territori al nostre país ha organitzat durant aquesta setmana unes visites amb representants de la Fundació Natura de Colòmbia amb propietaris, ajuntaments i entitats amb experiències de custòdia del territori arreu de Catalunya. Aquest dimecres han pogut veure l'experiència de custòdia del nostre municipi, amb els prats de dall d'Esclet, acompanyats d'en Joan Bou, alcalde de veïnat d'Esclet i David Vila, regidor de medi ambient.

Les rutes electròniques de les vies verdes de Girona

El Departament d’Innovació, Universitats i Empresa i el Consorci de les Vies Verdes de Girona presentaran dissabte, 25 de setembre, les noves rutes electròniques de les vies verdes de Girona, un sistema de guiatge GPS que interpreta, en llenguatge multimèdia, el patrimoni de les vies verdes situades entre Ripoll i Sant Feliu de Guíxols. La presentació tindrà lloc a l’antiga estació de Cassà de la Selva, i hi assistiran el conseller d’Innovació, Universitats i Empresa, Josep Huguet; el director dels Serveis Territorials a Girona, David Mascort; l’alcalde de Cassà de la Selva, Carles Casanova, i el gerent del Consorci de les Vies Verdes de Girona, Emili Mató. Les e-rutes consten de tres itineraris principals, que comprenen les rutes Ripoll-Olot, Olot-Bescanó i Bescanó-Sant Feliu de Guíxols, i vint-i-dos itineraris secundaris. L’usuari estarà acompanyat per en Jep, un personatge virtual que guia els visitants per diferents pantalles multimèdia i interpreta els elements naturals i culturals presents en el camí. A més, a la pantalla, s’hi trobarà una descripció del recorregut, la durada, el desnivell i altres punts d’interès. Aquestes pistes es podran descarregar a la web de les vies verdes de Girona o llogar dispositius PDA en punts d’informació de la ruta. Amb les e-rutes es dóna un valor afegit a la pràctica del senderisme i el cicloturisme, com també es potencia l’esport de baixa intensitat i el lleure combinat amb la descoberta de l’entorn.

La residència geriàtrica ja disposa de 6 noves places

Avui fa just un any que anunciàvem a través d'aquesta web que la Junta de Govern Local havia aprovat el projecte  d'adequació de diferents espais de la Residència Geriàtrica Sant Josep, per tal de continuar disposant d'espais d'activitats comunes i aconseguir alhora ampliar en 3 noves habitacions el nombre de places. Amb aquesta actuació el nombre de places augmenta fins a un total de 75 que conjuntament amb les 25 que es disposa per al centre de dia, permeten acollir diàriament un centenar de persones. Aquestes obres s'han pogut finançar gràcies a una subvenció del Departament d'Acció Social i Ciutadania per valor de 71.530 euros. Està previst que aquest divendres, la consellera Carme Capdevila visiti la residència geriàtrica Sant Josep per valorar les inversions realitzades.

Estat actual de la plaça

Nou espai de jocs a la plaça de l'Avenir

Durant aquestes setmanes d'estiu s'ha millorat la plaça de l'Avenir. Aquesta és una demanda efectuada per molts dels veïns de la zona, que reclamaven una reforma de l'espai ja que els jocs infantils eren molt antics i la majoria es trobaven en mal estat, a la vegada que la pràctica de jocs amb pilota dificultava gaurdir d'aquest espai. El resultat final és de dues àrres de jocs infantils diferenciades, adaptades a edats diferents i que permet resoldre parcialment el dèficit de parcs i zones verdes al municipi. L'acondicionament d'aquesta plaça se suma a les que s'han fet a la zona verda de l'Eixample i la plaça del Capri Corfú, la pista d'skate, els parcs de les noves urbanitzacions del Mas Cubell i del sector ponent, així com la instal·lació de 2 parcs de salut per promocionar l'activitat física de persones de totes les edats.

Pau Presas, portaveu de les JERC de Girona

Pau Presas, de Cassà de la Selva, va ser escollit ahir portaveu regional de les JERC a les comarques gironines, en el segon congrés regional celebrat a la casa de colònies Ca n'Oliver, a Pontós. Com a membres de l'executiva regional, també prendran part en l'acte Marc Puig, secretari d'organització; Abel Buadas, secretari de finances; Nil Papiol, secretari de coordinació territorial; la blanenca Aina Puig, secretària de coordinació interna; Dídac Franco, secretari de política municipal i activisme; Ariadna Jou, secretària d'imatge i comunicació; Adrià Roca, secretari d'educació, i Judit Sànchez, secretària d'igualtat.

Diada Nacional de Catalunya

12h. Ofrena Floral al monument a Josep Dalmàs 13h. Presentació i projecció del vídeo 'L'autodeterminació depèn de nosaltres' 13h 30' Entrega del VI premi Josep Dalmàs 14h Dinar Popular Per la coincidència de la diada en dissabte, els actes que tradicionalment se celebraven al Passeig Vilaret, es faran al Parc de l'Estació.

S'inicien els tràmits per declarar el sistema hidràulic de Can Vilallonga Bé Cultural d'Interès Nacional

El Consorci de les Gavarres, conjuntament amb els municipis que en formen part, estan treballant intensament perquè les gavarres siguin declarades zones d'interès etnològic. Dins aquest àmbit s'han inventariat un seguit d'elements patrimonials com són: Molí d'en Frigola, Molí del Mas Xifra de Vall, Molí de Canyadell, Rajoleria de Can Frigola, Forn Gran, Sistema hidràulic de Can Vilallonga, pous de glaç de la Font d'en Salomó, Font Picant, Mina "Victoria Esperanza" i Mina "Niño Jesús". Aquest inventari s'ha presentat al Departament de Cultura de la Generalitat que ha iniciat l'expedient per declarar aquests elements patrimonials Bé Cultural d'Interès Nacional (BCIN). Aquesta és la figura de màxima protecció dels béns culturals, i al nostre municipi tan sols hi havia fins al moment la Torre Selvana, que a mitjans del segle XX va ser declarat BCIN. Amb aquesta posada en valor d'aquest patrimoni etnològic, s'avança un pas més per fer de Can Vilallonga un centre de referència del massís, tal i com ja defensàvem en el pla d'equipaments presentat per l'acutal equip de govern.

3.000 alumnes participen d'activitats d'educació ambiental a Can Vilallonga

Durant el curs 2009 - 2010 el Consorci de les Gavarres ha potenciat les activitats pedagògiques a l'entorn del massís, amb una oferta d'activitats prou atractiva que ha generat que gairebé 3.00 alumnes participessin d'aquesta iniciativa. Anteriorment tan sols es duien activitats en relació als ocells i es feia una sessió d'anellament científic de les aus, que enguany s'han complementat amb les següents. . Els ecosistemes de les gavarres: investigació del paisatge mediterrani. . Les gavarres un bosc mediterrani: descoberta dels ambients forestals del massís. . L'home i el medi a les gavarres: l'empremta de les activitats humanes. . Les olors i els usos de les plantes: el bosc mediterrani a través dels sentits. Aquesta oferta es complementarà amb altres activitats a l'entorn del massís on hi participaran diferents administracions i que seran presentades en el transcurs d'aquest any.

S'inicia el pla impuls

El departament de treball ha aprovat el pla impuls presentat per l'Ajuntament de Cassà, a través del qual s'han contractat un total de 14 persones en situació d'atur per treballar en els següents àmbits: 2 persones a noves tecnologies 5 agents cívics 3 persones per estalvi i eficiència energètica 4 persones per tasques a la via pública Aquest pla té una durada de 6 mesos i el sou d'aquests treballadors es cobreix de forma íntegre a través del SOC i del Fons Social Europeu.