Cassà de la Selva

Totes les notícies

2 anys reanimant Cassà

RESPONSABILITAT, RIGOR, TRANSPARÈNCIA, PARTICIPACIÓ I VOCACIÓ DE SERVEI AL NOSTRE POBLE Aquest mes de juny farà dos anys que l’equip de govern d’ERC va prendre possessió a l’Ajuntament de Cassà gràcies a la confiança que ens va donar el nostre poble. Vàrem entrar a l’Ajuntament amb una il·lusió enorme per engegar tots els projectes que havíem pogut anar explicant abans de les eleccions, una gran passió per tot allò que es fa a Cassà i la voluntat de sentir-nos encara més orgullosos de ser cassanencs i cassanenques. Des del primer moment hem tingut clar com volem fer l’activitat des de l’Ajuntament. RESPONSABILITAT. L’encàrrec de gestionar els recursos del poble de Cassà és un honor que comporta estar a l’alçada de les circumstàncies. Des del primer dia hem treballat per a tothom, sigui qui sigui i vingui d’on vingui, amb l’objectiu de buscar sempre la millor manera de donar resposta a les necessitats de tots els cassanencs. RIGOR. Si som curosos gestionant els recursos propis, encara cal ser-ho més quan gestionem els recursos de tots els ciutadans. Des del primer moment vàrem elaborar el Pla d’Actuació Municipal on es detalla cronològicament la previsió de l’actuació municipal. Paral·lelament, actuem en tots els àmbits amb la màxima professionalitat i procurant cuidar sempre fins l’últim detall en tots els projectes. TRANSPARÈNCIA. Tot el que es fa a l’Ajuntament de Cassà, així com tota l’activitat del govern, és per als ciutadans del nostre municipi. Des del primer dia qualsevol informació referent al consistori o a l’activitat del govern és a l’abast dels ciutadans que la poden consultar al web institucional sempre que vulguin. PARTICIPACIÓ. No volem governar sols. L’experiència, les idees i les propostes de tots els cassanencs i cassanenques són determinants per prendre decisions. Com més importants siguin els àmbits en els quals s’han de prendre decisions, més sentit té recollir les inquietuds dels ciutadans.

Tanquem el pressupost del 2016 amb més liquiditat, menys endeutament, més serveis i actuacions i més subvencions

El mes de març vàrem presentar la liquidació del pressupost municipal del 2016  gestionat íntegrament per l’equip de govern d’ERC amb un superàvit positiu que certifica el sanejament econòmic del consistori. El romanent de tresoreria per a despeses generals de l’exercici econòmic del 2016 ha estat d’1.925.835 €.   Increment dels fons líquids disponibles i descens dels impagaments   El 2016 s’han incrementat els fons líquids disponibles als comptes en caixa de l’Ajuntament. Concretament hem tancat l’any amb un total d’1.887.684 € disponibles, 356.245 € més que els fons líquids disponibles al tancament del 2015 i 586.434 € més que el 2014.   Aquest increment ha estat possible gràcies a les gestions que hem realitzat per aconseguir l’ingrés de pagaments endarrerits per part d’institucions com el Consell Comarcal del Gironès o la Generalitat de Catalunya. A dia d’avui, el Consell Comarcal del Gironès ha reduït pràcticament tot el deute que tenia amb el consistori cassanenc, mentre que el deute de la Generalitat de Catalunya amb l’Ajuntament de Cassà quedarà reduït a la meitat als llargs dels propers mesos.   El 2016 també s’han reduït els drets pendents de cobrament de l’exercici corrent gràcies a la col·laboració amb XALOC i la tasca dels tècnics de l’àrea econòmica de l’Ajuntament. Així doncs, l’exercici de 2016 es tanca amb 159.000 € menys de drets pendents de cobrament de l’exercici corrent que el 2015 i 66.750 € menys que el 2014. En total, hem tancat el 2016 amb 781.788 € e drets pendents de cobrament.   La reducció de l’endeutament permet plantejar-se projectes de futur   Com ja hem explicat en diverses ocasions, l’endeutament municipal segueix la tendència a la baixa i el 31 de desembre de 2016 se situava en un nivell del 36,6% del pressupost municipal. L’any 2015 aquest era del 48,3% i a finals del 2014 del 59,06%.   La reducció de l’endeutament ha estat possible gràcies a l’aplicació del romanent pressupostari del 2015 i les operacions de refinançament de préstec que hem dut a terme durant aquest any i que ens han permès reduir més d’un 33% el pagament d’interessos dels préstecs que encara té l’Ajuntament.

Pensar junts el futur de Cassà

A Cassà de la Selva vàrem ser dels primers municipis de les comarques gironines en elaborar el Pla d’Acció Local per a la Sostenibilitat (PALS), presentat el gener de 2001, i que havia de regir el desenvolupament de la població fins al 2015. Aquesta experiència va ser bona i el document resultant va ser utilitzat pels equips de govern de les següents legislatures per elaborar les propostes electorals, les principals línies de treball del govern de l’Ajuntament de Cassà i seguir el camí acordat entre els ciutadans. D’aquesta experiència ja fa més de 15 anys i la realitat del nostre municipi i el món que l’envolta ha canviat molt. És per aquest motiu que calia fer un nou Pla Estratègic actualitzat al context socioeconòmic i a les necessitats dels cassanencs d’avui. Aquest nou Pla Estratègic, però, no el volíem fer els dos grups polítics tancats en un despatx. És una opció que escullen alguns municipis però a la gent d’Esquerra Cassà no ens convencia. La participació ciutadana, com hem dit en moltes ocasions, l’entenem com una manera de fer política que afecta de forma transversal a totes les àrees. Pensar el futur de Cassà és una cosa de tots els ciutadans i per això aquest 2017 l’hem començat amb tres tallers participatius en els que hem parlat d’entitats, d’educació, d’esports, d’immigració, de comerç, d’indústries, d’ocupació, d’urbanisme, de via pública, d’equipaments, de neteja... En resum, hem reflexionat sobre el que afecta el dia a dia de cada cassanenc i hem posat en comú preocupacions i reptes compartits entre els habitants del nostre municipi. Aquests tallers han estat valuosos perquè gent que potser no es coneixia de res s’ha assegut al voltant d’una taula i ha debatut durant 2 hores sobre una de les coses que tenen en comú: el lloc on viuen. Les conclusions han estat rellevants ja que han permès establir els punts forts i dèbils del municipi i serviran perquè properament fem la jornada participativa final en la que junts fixarem les actuacions a desenvolupar als propers anys.

Els compromisos del 2017 i la feina feta el 2016 en un sol butlletí

Aquesta setmana estem repartint a totes les cases de Cassà de la Selva el butlletí del 2017 (PDF) on expliquem els compromisos del 2017 i la feina feta el 2016. Recordeu que podeu complementar la informació d'aquest butlletí amb el detall i el calendari del Pla d'Actuació Municipal 2015-2019 (PDF). Consulta el butlletí del 2017 (PDF)

Cassà, bon veïnatge. El calendari d'ERC Cassà de l'any 2017.

Com és tradició, un any més, la secció local d'ERC Cassà de la Selva, igual que treballem dia a dia pel nostre poble i la seva gent, també volem ser presents en el dia a dia de les cases de tots els cassanencs. És per aquest motiu que al llarg d'aquesta setmana anirà arribant a totes les cases el calendari d'ERC Cassà de l'any 2017, amb els actes i esdeveniments més importants del nostre municipi. Enguany el motiu del calendari són els veïnats de Cassà de la Selva, il·lustrats amb una imatge de cada un d'ells. Esperem que us agradi!

L’equip de govern d'ERC de l’Ajuntament de Cassà acompleix el 90,3% de les accions previstes pel 2016

L’equip de govern d'ERC de l’Ajuntament de Cassà repassarà i portarà a debat aquest divendres 27 de gener a les 19.30 h a la sala d’actes de Can Trinxeria, les accions fetes el 2016 i els compromisos del 2017 recollits al Pla d’Actuació Municipal de la legislatura 2015-2019. De les 113 accions previstes pel 2016 se n’han assolit 102, cosa que representa un 90,3% de compliment, a banda d’haver realitzat 13 actuacions previstes per més endavant. El 2017 se seguirà treballant per finalitzar les 11 actuacions que no es van poder acabar l’any 2016. NOVETATS DEL 2017 Les principals novetats previstes a les diferents àrees pel 2017 són les obres de remodelació d’una part del barri vell, la renovació dels contenidors de recollida selectiva, la instal·lació d’una zona d’autocaravanes, la revitalització i modernització de l’Espai Jove l’Escorxador, la posada en marxa de la Fira del Tap del 16 al 18 de juny, l’activació d’un servei d’ocupació integral destinat a totes les persones que busquen feina, i la incoporació d’un tècnic d’educació i un dinamitzador juvenil, a banda de mantenir i potenciar totes les activitats promogudes fins a dia d’avui. En referència a la sessió d’aquest divendres, l’Alcalde, Martí Vallès, explica que “un dels objectius que ens hem proposat des del primer dia és ser transparents amb l’acció de govern i per això rendim comptes anualment amb la ciutadania”. Aquesta és la finalitat de l’acte previst per aquest divendres en el que hi haurà un torn obert de paraules després de la presentació de l’Alcalde per recollir les inquietuds de la ciutadania. De les 157 accions previstes durant la legislatura ja se n’han executat 115, un 73,2% del total. El document del Pla d’Actuació Municipal es pot consultar a www.cassa.cat/pam.   

Coneix els detalls del pressupost 2017 i el balanç de la feina feta 2016

Aquest mes hem aprovat el pressupost municipal del 2017 que incideix especialment amb els serveis oferts a les persones i el manteniment de la via pública. El pressupost del consistori per a l’any vinent és de 9.826.620 €, un 3,3% superior al del 2016 gràcies a una lleugera millora dels ingressos. Aquest increment es tradueix en l’ampliació i la millora els serveis que el consistori posa a disposició dels ciutadans, preveu millores a la via pública i el manteniment d’edificis, i incideix en la planificació de les actuacions municipals a llarg termini.   Aquest és un pressupost pensat per situar Cassà a l’altura d’un poble de més de 10.000 habitants, com el que som, fent especial èmfasi en els serveis als ciutadans, la via pública, i el manteniment de les polítiques de promoció econòmica i del municipi. Els principis que han inspirat aquest pressupost, igual que durant tot el que portem de legislatura, són el rigor i control en la despesa, i la transparència en la seva execució. De fet, podeu consultar tot el pressupost i les corresponents execucions al web www.cassa.cat/pressupost.   Serveis a les persones Destaca l’augment de 40.000 € per a  iniciatives de Serveis Socials i Ciutadania, un 10% més que el 2016. Aquests diners addicionals es destinaran a polítiques d’ocupació, habitatge, cooperació i integració social.   La partida de Joventut augmenta un 35%, i els projectes principals consistiran en la remodelació de l’Espai Jove l’Escorxador i la incorporació d’un dinamitzador juvenil. El pressupost de l’any vinent també preveu les inversions necessàries a la Llar d’Infants per disposar d’una aula de P0 adequada per als nadons de més de 4 mesos, a banda d’altres inversions a la instal·lació.   Via pública Un altre dels canvis importants d’aquest pressupost és l’augment de 360.000 € a les partides de manteniment de la via pública, un 36,1% més respecte al 2016. En total, es destinaran més d’1.

L’equip de govern d’ERC presenta uns pressupostos que prioritzen els serveis als ciutadans i la millora de la via pública

L’equip de govern d’ERC de Cassà portarà al ple de demà el pressupost municipal del 2017 que incideix especialment amb els serveis oferts a les persones i el manteniment de la via pública. El pressupost del consistori per a l’any vinent és de 9.826.620 €, un 3,3% superior al del 2016 gràcies a una lleugera millora dels ingressos. Aquest increment es tradueix en l’ampliació i la millora els serveis que el consistori posa a disposició dels ciutadans, preveu millores a la via pública i el manteniment d’edificis, i incideix en la planificació de les actuacions municipals a llarg termini.   El regidor d’Hisenda, Pau Presas, destaca que “aquest és un pressupost pensat per situar Cassà a l’altura d’un poble de més de 10.000 habitants, com el que som, fent especial èmfasi en els serveis als ciutadans, la via pública, i el manteniment de les polítiques de promoció econòmica i del municipi”. Presas considera que els principis que inspiren aquest pressupost són “el rigor i control en la despesa, i la transparència en la seva execució.”   Referent a la millora dels serveis a les persones, destaca l’augment de 40.000 € per a  iniciatives de Serveis Socials i Ciutadania, un 10% més que el 2016. La partida de Joventut augmenta un 35%, i els projectes principals consistiran en la remodelació de l’Espai Jove l’Escorxador i la incorporació d’un dinamitzador juvenil. El pressupost de l’any vinent també preveu les inversions necessàries a la Llar d’Infants per disposar d’una aula de P0 adequada per als nadons de més de 4 mesos, a banda d’altres inversions a la instal·lació.   Un altre dels canvis importants d’aquest pressupost és l’augment de 360.000 € a les partides de manteniment de la via pública, un 36,1% més respecte al 2016. En total, es destinaran més d’1.368.000 € en aquest àmbit. Les novetats més destacades és que es dupliquen les inversions en vies i espais públics, que passen de 100.

Joves de Cassà participant al taller de fusteria del programa Reactiva't

El grup d’ERC proposa un pla per reactivar les polítiques juvenils

El grup d’ERC portarà al ple ordinari de novembre el pla local de joventut 2017-2020 que pretén reactivar les polítiques juvenils. Entre les principals novetats de cares a l’any vinent hi ha la renovació de l’Espai Jove l’Escorxador i la incorporació d’un dinamitzador juvenil que serà la persona de referència entre els joves de Cassà. Els quatre grans àmbits de treball del nou pla local de joventut són l’ocupació, la formació, les habilitats per la vida i la comunicació, els quals s’han considerat prioritaris d’acord amb les conclusions de l’estudi de la realitat juvenil de Cassà fet el 2016 i que ha comptat amb la col·laboració de professionals, tècnics, joves i entitats.  A través de les actuacions adreçades a la millora de les habilitats per la vida es pretén motivar als joves que es troben en situació de frustració per la dificultat d’accedir al món laboral. En aquest sentit s’ha prioritzat accions destinades al treball de l’autoestima i les habilitats personals, combinades amb formacions i serveis d’inserció laboral.  Quinze joves ja es beneficien del programa Reactiva’t Amb la voluntat de facilitar l’entrada dels joves al món laboral, aquest mes de novembre s’ha posat en marxa el programa Reactiva’t, un servei d’acompanyament socioeducatiu per a joves de més de 16 anys que busca facilitar-los l’accés al mercat de treball o a formacions. Els 15 joves beneficiaris reben atenció individualitzada i participen a tallers de fusteria; fotografia i multimèdia; creixement personal i relació amb l’entorn.  En aquesta línia, aquest mes s’ha ampliat l’horari d’atenció de l’assessora de Garantia Juvenil que atén als usuaris cada dimecres de 10 a 14 h al Centre Cultural Sala Galà. La iniciativa de Garantia Juvenil està tenint una molt bona acollida a Cassà amb empreses que s’interessen pels joves apuntats a la borsa. L’Ajuntament de Cassà ha contractat recentment 5 dels joves inscrits en aquest programa per fer pràctiques a diverses àrees del consistori.