Cassà de la Selva

Totes les notícies

Cassà, bon veïnatge. El calendari d'ERC Cassà de l'any 2017.

Com és tradició, un any més, la secció local d'ERC Cassà de la Selva, igual que treballem dia a dia pel nostre poble i la seva gent, també volem ser presents en el dia a dia de les cases de tots els cassanencs. És per aquest motiu que al llarg d'aquesta setmana anirà arribant a totes les cases el calendari d'ERC Cassà de l'any 2017, amb els actes i esdeveniments més importants del nostre municipi. Enguany el motiu del calendari són els veïnats de Cassà de la Selva, il·lustrats amb una imatge de cada un d'ells. Esperem que us agradi!

L’equip de govern d'ERC de l’Ajuntament de Cassà acompleix el 90,3% de les accions previstes pel 2016

L’equip de govern d'ERC de l’Ajuntament de Cassà repassarà i portarà a debat aquest divendres 27 de gener a les 19.30 h a la sala d’actes de Can Trinxeria, les accions fetes el 2016 i els compromisos del 2017 recollits al Pla d’Actuació Municipal de la legislatura 2015-2019. De les 113 accions previstes pel 2016 se n’han assolit 102, cosa que representa un 90,3% de compliment, a banda d’haver realitzat 13 actuacions previstes per més endavant. El 2017 se seguirà treballant per finalitzar les 11 actuacions que no es van poder acabar l’any 2016. NOVETATS DEL 2017 Les principals novetats previstes a les diferents àrees pel 2017 són les obres de remodelació d’una part del barri vell, la renovació dels contenidors de recollida selectiva, la instal·lació d’una zona d’autocaravanes, la revitalització i modernització de l’Espai Jove l’Escorxador, la posada en marxa de la Fira del Tap del 16 al 18 de juny, l’activació d’un servei d’ocupació integral destinat a totes les persones que busquen feina, i la incoporació d’un tècnic d’educació i un dinamitzador juvenil, a banda de mantenir i potenciar totes les activitats promogudes fins a dia d’avui. En referència a la sessió d’aquest divendres, l’Alcalde, Martí Vallès, explica que “un dels objectius que ens hem proposat des del primer dia és ser transparents amb l’acció de govern i per això rendim comptes anualment amb la ciutadania”. Aquesta és la finalitat de l’acte previst per aquest divendres en el que hi haurà un torn obert de paraules després de la presentació de l’Alcalde per recollir les inquietuds de la ciutadania. De les 157 accions previstes durant la legislatura ja se n’han executat 115, un 73,2% del total. El document del Pla d’Actuació Municipal es pot consultar a www.cassa.cat/pam.   

Coneix els detalls del pressupost 2017 i el balanç de la feina feta 2016

Aquest mes hem aprovat el pressupost municipal del 2017 que incideix especialment amb els serveis oferts a les persones i el manteniment de la via pública. El pressupost del consistori per a l’any vinent és de 9.826.620 €, un 3,3% superior al del 2016 gràcies a una lleugera millora dels ingressos. Aquest increment es tradueix en l’ampliació i la millora els serveis que el consistori posa a disposició dels ciutadans, preveu millores a la via pública i el manteniment d’edificis, i incideix en la planificació de les actuacions municipals a llarg termini.   Aquest és un pressupost pensat per situar Cassà a l’altura d’un poble de més de 10.000 habitants, com el que som, fent especial èmfasi en els serveis als ciutadans, la via pública, i el manteniment de les polítiques de promoció econòmica i del municipi. Els principis que han inspirat aquest pressupost, igual que durant tot el que portem de legislatura, són el rigor i control en la despesa, i la transparència en la seva execució. De fet, podeu consultar tot el pressupost i les corresponents execucions al web www.cassa.cat/pressupost.   Serveis a les persones Destaca l’augment de 40.000 € per a  iniciatives de Serveis Socials i Ciutadania, un 10% més que el 2016. Aquests diners addicionals es destinaran a polítiques d’ocupació, habitatge, cooperació i integració social.   La partida de Joventut augmenta un 35%, i els projectes principals consistiran en la remodelació de l’Espai Jove l’Escorxador i la incorporació d’un dinamitzador juvenil. El pressupost de l’any vinent també preveu les inversions necessàries a la Llar d’Infants per disposar d’una aula de P0 adequada per als nadons de més de 4 mesos, a banda d’altres inversions a la instal·lació.   Via pública Un altre dels canvis importants d’aquest pressupost és l’augment de 360.000 € a les partides de manteniment de la via pública, un 36,1% més respecte al 2016. En total, es destinaran més d’1.

L’equip de govern d’ERC presenta uns pressupostos que prioritzen els serveis als ciutadans i la millora de la via pública

L’equip de govern d’ERC de Cassà portarà al ple de demà el pressupost municipal del 2017 que incideix especialment amb els serveis oferts a les persones i el manteniment de la via pública. El pressupost del consistori per a l’any vinent és de 9.826.620 €, un 3,3% superior al del 2016 gràcies a una lleugera millora dels ingressos. Aquest increment es tradueix en l’ampliació i la millora els serveis que el consistori posa a disposició dels ciutadans, preveu millores a la via pública i el manteniment d’edificis, i incideix en la planificació de les actuacions municipals a llarg termini.   El regidor d’Hisenda, Pau Presas, destaca que “aquest és un pressupost pensat per situar Cassà a l’altura d’un poble de més de 10.000 habitants, com el que som, fent especial èmfasi en els serveis als ciutadans, la via pública, i el manteniment de les polítiques de promoció econòmica i del municipi”. Presas considera que els principis que inspiren aquest pressupost són “el rigor i control en la despesa, i la transparència en la seva execució.”   Referent a la millora dels serveis a les persones, destaca l’augment de 40.000 € per a  iniciatives de Serveis Socials i Ciutadania, un 10% més que el 2016. La partida de Joventut augmenta un 35%, i els projectes principals consistiran en la remodelació de l’Espai Jove l’Escorxador i la incorporació d’un dinamitzador juvenil. El pressupost de l’any vinent també preveu les inversions necessàries a la Llar d’Infants per disposar d’una aula de P0 adequada per als nadons de més de 4 mesos, a banda d’altres inversions a la instal·lació.   Un altre dels canvis importants d’aquest pressupost és l’augment de 360.000 € a les partides de manteniment de la via pública, un 36,1% més respecte al 2016. En total, es destinaran més d’1.368.000 € en aquest àmbit. Les novetats més destacades és que es dupliquen les inversions en vies i espais públics, que passen de 100.

Joves de Cassà participant al taller de fusteria del programa Reactiva't

El grup d’ERC proposa un pla per reactivar les polítiques juvenils

El grup d’ERC portarà al ple ordinari de novembre el pla local de joventut 2017-2020 que pretén reactivar les polítiques juvenils. Entre les principals novetats de cares a l’any vinent hi ha la renovació de l’Espai Jove l’Escorxador i la incorporació d’un dinamitzador juvenil que serà la persona de referència entre els joves de Cassà. Els quatre grans àmbits de treball del nou pla local de joventut són l’ocupació, la formació, les habilitats per la vida i la comunicació, els quals s’han considerat prioritaris d’acord amb les conclusions de l’estudi de la realitat juvenil de Cassà fet el 2016 i que ha comptat amb la col·laboració de professionals, tècnics, joves i entitats.  A través de les actuacions adreçades a la millora de les habilitats per la vida es pretén motivar als joves que es troben en situació de frustració per la dificultat d’accedir al món laboral. En aquest sentit s’ha prioritzat accions destinades al treball de l’autoestima i les habilitats personals, combinades amb formacions i serveis d’inserció laboral.  Quinze joves ja es beneficien del programa Reactiva’t Amb la voluntat de facilitar l’entrada dels joves al món laboral, aquest mes de novembre s’ha posat en marxa el programa Reactiva’t, un servei d’acompanyament socioeducatiu per a joves de més de 16 anys que busca facilitar-los l’accés al mercat de treball o a formacions. Els 15 joves beneficiaris reben atenció individualitzada i participen a tallers de fusteria; fotografia i multimèdia; creixement personal i relació amb l’entorn.  En aquesta línia, aquest mes s’ha ampliat l’horari d’atenció de l’assessora de Garantia Juvenil que atén als usuaris cada dimecres de 10 a 14 h al Centre Cultural Sala Galà. La iniciativa de Garantia Juvenil està tenint una molt bona acollida a Cassà amb empreses que s’interessen pels joves apuntats a la borsa. L’Ajuntament de Cassà ha contractat recentment 5 dels joves inscrits en aquest programa per fer pràctiques a diverses àrees del consistori.

El grup d’ERC presenta la proposta d’ordenances fiscals amb més bonificacions socials i per impulsar l’activitat al centre històric de Cassà

El grup municipal d’ERC a l’Ajuntament de Cassà de la Selva durà al ple del mes d’octubre la proposta d’ordenances fiscals per l’any 2017. Les modificacions proposades es caracteritzen per la congelació de la majoria de taxes, impostos i preus públics, i per la incorporació de bonificacions de caràcter social, i d’altres que busquen revitalitzar el nucli històric del municipi, promoure que la gent jove i les activitats econòmiques es quedin al poble, a banda de noves bonificacions mediambientals. Més bonificacions socials Les ordenances fiscals de l’any vinent inclouran descomptes a les taxes de clavegueram i escombraries per jubilats, famílies nombroses i monoparentals. També s’establirà una nova tarifa social en la taxa del subministrament d’aigua en funció de la renda familiar disponible i serà equivalent a la taxa reduïda per pensionistes. La bonificació per a famílies nombroses en l’IBI augmentarà del 20 al 25% i s’inclourà un descompte del 30% per als propietaris que cedeixin els habitatges a la borsa de lloguer social i s’ocupin efectivament. Impuls al nucli històric, l’activitat econòmica i l’ocupació Per revitalitzar el nucli històric i l’activitat econòmica es proposarà una bonificació del 60% de l’IBI durant 4 anys per als immobles del barri vell on es comenci una activitat econòmica, comercial o cultural, al mateix temps que gaudiran d’una bonificació del 95% de l’impost de construccions els que vulguin realitzar una obra en aquesta zona. Per fomentar l’ocupació d’habitatges i que els joves es quedin al municipi, s’incorporarà una nova bonificació del 50% de l’impost de construccions per aquells joves o parelles de menys de 35 anys que facin obres de nova construcció, rehabilitació o reforma de llars que esdevinguin la seva residència habitual. El govern d’ERC també proposarà al ple de la corporació l’aprovació d’una bonificació del 2,5% de l’Impost d’Activitats Econòmiques (IAE) per cada nou contracte indefinit que realitzin les empreses del municipi.

Seguim endavant!

El darrer 11 de setembre les places i carrers del nostre país es van omplir, un any més, de gent a favor de la proclamació de la República Catalana. Cal remarcar el caràcter cívic i festiu de les manifestacions que s’han dut a terme any rere any on, malgrat la concentració i mobilització de milions de persones, no s’ha produït mai cap incident, cosa que fa que aquest moviment sigui una autèntica revolució dels somriures. Tanmateix, si bé la mobilització popular es va avançar a l’escenari polític amb les seves aspiracions des de l’inici d’aquest procés, la situació a nivell institucional ha canviat radicalment al llarg de l’últim any. És la primera vegada després de la transició que hi ha una majoria absoluta i un Govern clarament independentista al Parlament de Catalunya, una unió que malgrat les diferències polítiques i ideològiques entre tots els que la conformen té molt clar quin és el seu objectiu: la construcció de la República Catalana. Per arribar a aquest punt i per tal de generar la màxima seguretat i les majors garanties democràtiques a tots els ciutadans, ens cal el desenvolupament de tres lleis elementals: la llei de la Hisenda Pública catalana, la llei de la Seguretat Social Catalana i la Llei de Transitorietat Jurídica. El Govern de la Generalitat ha estat treballant i treballa des de l’inici del 2016 amb el desenvolupament d’aquestes tres lleis fonamentals. La de l’Hisenda Pública catalana ha de permetre a la República Catalana recaptar els seus propis impostos; la de la Seguretat Social ha de garantir el pagament de les pensions de jubilació, les prestacions i els subsidis d’atur i el pagament de les prestacions de la seguretat social a aquells treballadors que ho requereixin; finalment, la llei de Transitorietat Jurídica ha de garantir el procediment pel qual es vagi passant paulatinament de la Llei Espanyola a la Llei Catalana en tots els àmbits a través d’establir en tot moment el règim jurídic d’aplicació i evitant possibles buits legals.

La Salle Cassà rep el guardó Josep Dalmàs promogut per la secció local d’ERC

El col·legi La Salle Cassà va rebre ahir el XII guardó Josep Dalmàs pels seus 135 anys d’ensenyament al municipi. L’entrega del premi es va fer en el marc d’homenatge a l’alcalde Josep Dalmàs, darrer batlle cassanenc de la República al qual cada 11 de setembre se li fa aquest acte de record. L’alcalde, Martí Vallès, va explicar que el guardó era enguany pel col·legi La Salle Cassà pel “paper transcendental que ha tingut al municipi al llarg de la seva història”. El director del centre escolar, Miquel Casagran, va agrair el reconeixement acompanyat d’altres membres de la comunitat educativa i va recordar que el mateix alcalde Dalmàs havia estudiat a la Salle Cassà, igual que molts altres cassanencs. L’acte va acabar amb una ofrena floral al monument de Josep Dalmàs i amb el cant dels Segadors. .  

Un estiu amb molts projectes a la via pública

El mes de juliol i agost l’àrea de Via Pública de l’Ajuntament de Cassà no ha estat de vacances. Ben al contrari. Els primers mesos de l’any s’ha estat treballant per preparar tots els projectes que han anat naixent aquests dos mesos d’estiu. El juliol hem asfaltat o millorat l’asfaltatge de diversos punts de la via pública, entre ells l’aparcament de la piscina municipal o el PAV3, dues accions molt reclamades per gran part dels usuaris d’aquestes infraestructures. Hem asfaltat el caminet de darrere del Maxi Dia o el que hi ha just darrere de la piscina coberta que puja fins al carrer Llagostera. També hem fet altres actuacions a camins veïnals com el veïnat de Serinyà o Mont-Roig. Aquesta era només la primera fase i ara ja estem treballant amb el projecte de la segona fase d’enguany: l’asfaltatge d’una llista de carrers del poble, entre els quals hi ha el carrer Marina, la rambla Onze de Setembre, el carrer Ample o el carrer Cervantes. La llista de vies per millorar és llarga i anirem programant les actuacions al llarg dels anys de forma progressiva, intentant donar resposta a les necessitats més evidents del poble ja que totes les zones de Cassà són per a nosaltres igual d’importants. Més enllà de l’asfaltatge també hem començat altres projectes importants com la creació dels camins escolars segurs. El nou curs vindrà marcat per uns itineraris més segurs al carrer Xavier Carbó, Germà Agustí i Estació que permetran a les famílies de l’escola Aldric, la Llar d’Infants i la Salle deixar anar sols a la mainada fins als centres escolars amb més seguretat. Aquest és un projecte important perquè potencia l’autonomia dels infants i també consciencia a la població de la necessitat de reduir l’ús dels vehicles motoritzats. Dues accions que s’emmarquen en el pla de Cassà poble educador i que s’han treballat conjuntament amb les associacions de famílies dels col·legis implicats i també s’han explicat prèviament a tots els seus veïns.