Cassà de la Selva

Totes les notícies

L’Ajuntament de Cassà instal·larà diversos punts de wifi gratuït en espais públics del municipi gràcies a una subvenció de la Unió Europea

L’Ajuntament de Cassà de la Selva ha aconseguit una subvenció de 15.000€ de la Unió Europea per la instal·lació de zones wifi en espais públics del municipi. La Comissió Europea ha publicat aqueta setmana el resultat de la segona convocatòria de propostes WiFi4EU, que es va fer del 4 al 5 d'abril. Finalment seran 3.400 els municipis (23 de les comarques gironines, entre els quals hi ha Cassà de la Selva) que rebran un bo de 15.000 euros per poder instal·lar zones wifi en espais públics, inclosos ajuntaments, biblioteques públiques, museus, parcs públics o places. En aquesta segona convocatòria són cent el municipis catalans que han estat seleccionats i que se sumen als quaranta-quatre que van ser-ho en la passada edició. La iniciativa WiFi4EU promou el lliure accés dels ciutadans a la connectivitat wifi ens espais públics com parcs, places, edificis oficials, biblioteques, centres de salut de municipis de tot Europa. Amb la notificació de la subvenció començaran els treballs per determinar a quins espais s’instal·larà i no es descarta que aquesta actuació es pugui veure ampliada a diverses zones i espais públics de Cassà de la Selva. Esquerra Cassà valora molt positivament aquest bo de la Unió Europea, ja que d’aquesta manera, diversos punts del municipi disposaran de wifi gratuïta, i així, els cassanencs i cassanenques podran utilitzar i gaudir de la connectivitat en xarxa i telemàtica pel que creguin oportú.  Aquesta subvenció se suma als més 2 milions d’euros que ha aconseguit l’equip de Govern d’Esquerra a l’Ajuntament de Cassà per finançar diverses de les inversions i serveis que s’han desenvolupat al llarg de la legislatura, un esforç molt important per aconseguir totes les subvencions possibles, que ha permès reduir l’endeutament i al mateix temps seguir realitzant actuacions importants.  

Esquerra Cassà homenatja la figura d’Oriol Junqueras amb una lectura de “Contes des de la presó”

L’acte ha tingut lloc aquest diumenge a la  Plaça Petita   Esquerra Republicana de Catalunya de Cassà de la Selva ha organitzat aquest diumenge una lectura de contes d’Oriol Junqueras.   La lectura de contes ha tingut lloc a la Plaça Petita i ha anat a càrrec  anirà a càrrec de membres de la candidatura i altres cassanencs i cassanenques: Martí Vallès, Dolors Rubirola, Carles Casanova, Mireia Vallès i Helena Garcia.   El candidat d’Esquerra Cassà, Martí Vallès, ha explicat que “l’objectiu d’aquest acte ha estat la reivindicació i l’homenatge als presos i preses polítics i un anhel contra la repressió i la vulneració dels drets humans, i la necessitat de trobar una sortida política i no judicial per resoldre la situació actual del nostre país, Catalunya”.   Oriol Junqueras, des de la presó, ha intentat mantenir el vincle amb els seus fills, Lluc i Joana, a través d'alguns textos que els va enviant ben sovint. Ara, tots aquestes històries s’han publicat  juntament a Contes des de la presó (Ara Llibres). Cada conte va acompanyat d'un dibuix fet per un il·lustrador diferent.   Ensenyaments i fantasies Alguns d'aquests textos els ha elaborat Junqueras a partir del que li expliquen amics i parents del que interessa els seus fills. Si s'han interessat sobre els dromedaris, els fa un conte per explicar-los coses sobre camells i dromedaris. En d'altres aprofita els seus coneixements com a historiador, i explica l'arribada dels romans a Sant Vicenç dels Horts, el seu poble, o el periple del Mar Eritreu, la circumval·lació d'Àfrica per part d'uns navegants fenicis. Però a vegades recorre als seus coneixements d'astronomia, de zoologia, de geografia... I fins i tot proposa als nens petits experiments científics. Ho fa per ensenyar-los algunes coses, però, sobretot, com diu a la fi d'un conte sobre els cromanyons, "per demostrar-vos que us estimo molt i us enyoro".    

Jon Iñarritu, diputat al Congrés de Bildu, visita Cassà de la Selva i dona suport a la candidatura d’Esquerra Cassà

L’acte ha tingut lloc aquest dissabte a la Sala del Centre Recreatiu i ha comptat també amb intervencions de l’alcaldable Martí Vallès i la número 2, Sílvia Soliguer   Esquerra Republicana de Catalunya de Cassà de la Selva ha organitzat per aquest dissabte, 18 de maig un vermut republicà amb el diputat de EH Bildu al Congrés, Jon Iñarritu. El diputat basc ha visitat Cassà de la Selva per donar suport a la candidatura d’Esquerra Cassà i al projecte de poble per a les eleccions municipals del 26 de maig, candidatura encapçalada per l’alcalde Martí Vallès i per persones que provenen de perfils professionals molt diversos i amb experiència per tirar endavant el projecte d’ERC a Cassà de la Selva, per continuar fent de Cassà un poble viu i donant resposta a les necessitats dels cassanencs i les cassanenques.   Joan Iñarritu ha parlat sobre situació política actual que viu la política catalana i europea, ha fet referència a la vulneració de drets fonamentals i a la regressió democràtica que estem patint, fent especial incidència en la necessitat de seguir tenint ajuntaments que treballin per la República i garanteixin els drets i benestar de tota la ciutadania.   L’acte ha comptat amb les intervencions de l’alcalde de Cassà i alcaldable per les eleccions del 26 de maig, Martí Vallès, i la número dos de la candidatura, Sílvia Soliguer.   El candidat d’Esquerra Cassà, Martí Vallès, ha destacat durant la seva intervenció que “és un honor el suport de Jon Iñarritu a la nostra candidatura. La política municipal és la base per avançar cap a un país on regni la justícia social i de llibertats fonamentals, i per això els valors republicans que hem inculcat aquests 4 anys a l’ajuntament, volem seguir tirant-los endavant, governant per la millora del benestar de tota la ciutadania vinguin d’on vinguin”.     Jon Iñarritu García (Leioa, Biscaia, País Basc 28 de març de 1979) és un polític basc de la coalició Euskal Herria Bildu) Jon Iñarritu es va llicenciar en Dret a la Universitat del País Basc i va cursar el màster en Dret Europeu i Internacional a la Universitat Pierre-Mendès-France de Grenoble.

ERC Cassà aposta per la cultura com a element distintiu del municipi, amb una programació estable i de qualitat

Els republicans proposen mantenir la programació cultural estable per fer que Cassà sigui una referència en l’àmbit cultural  Esquerra Republicana de Catalunya de Cassà de la Selva proposa per les eleccions del 26 de maig, que la cultura continuï essent un element distintiu del municipi. Per fer-ho, l’objectiu és mantenir, desenvolupar i potenciar les activitats i esdeveniments que donen a conèixer el municipi i atrauen visitants: festival Càntut, Solfejant, la MACCA, la Fira de Santa Tecla...   L’objectiu és mantenir la programació cultural i estable de qualitat, potenciant les activitats i espectacles infantils i familiars com els matins de jocs en família, espectacles infantils al mercat... La cultura ha estat un dels objectius prioritaris per ERC Cassà durant aquests 4 anys i per aquest motiu, per tal de potenciar-la i seguir amb aquesta línia, també serà un dels punts clau pels propers anys.   Per ERC Cassà, les activitats culturals al municipi no serien possible sense el teixit associatiu i d’entitats que hi ha. Per aquest motiu, des d’ERC se seguirà treballant amb totes les entitats del poble, promocionant tots els actes que realitzen, donant el suport que necessiten pel manteniment de la seva activitat i afavorint la creació de noves iniciatives i entitats.   Esquerra Republicana de Catalunya de Cassà de la Selva aposta per transformar l’espai de l’ajuntament vell de la Plaça de la Coma en un espai d’entitats.  Actualment aquest edifici és utilitzat pels serveis de l’Àrea de Serveis Socials i el Jutjat de Pau, i es preveu que aquests es traslladin al segon pis de Can Trinxeria. Un cop estiguin ubicats al nou equipament es preveu que l’actual espai es pugui destinar a les entitats i associacions cassanenques.   L’objectiu és que les entitats i associacions del poble disposin d’un espai per fer trobades, reunions, o formacions, al mateix temps que les entitats disposin d’un espai físic per tal de poder guardar la documentació i d’altres necessitats que puguin tenir.

  La recollida selectiva a Cassà augmenta fins a un 46% l’any 2018, a prop de l’objectiu del 50% al 2020

L’equip de govern d’Esquerra Cassà agraeix la col·laboració de la ciutadania i s’emplaça a seguir treballant per millorar el reciclatge i la neteja de Cassà   El percentatge de Reciclatge a Cassà de la Selva ha augmentat fins a un 46,06 % el 2018 a Cassà de la Selva un cop recollides les dades de la recollida selectiva.   L’equip de govern d’Esquerra ha apostat per incentivar el reciclatge i per conscienciar els cassanencs i les cassanenques per fer recollida selectiva. S’ha produït un major increment del percentatge de reciclatge a partir de l’any 2017, moment en el qual es van instal·lar els nous contenidors de recollida selectiva i es van augmentar el nombre d’àrees de recollida selectiva per tal de facilitar el reciclatge a la ciutadania.   A més de les dades se’n pot extreure que durant els últims anys la tendència de producció de rebuig (els contenidors grisos) disminueix progressivament, un molt bon indicatiu per arribar a assolir l’objectiu europeu del 50% de recollida selectiva i reciclatge l’any 2020.   Per incentivar el reciclatge l’equip d’Esquerra ha fet diverses campanyes al llarg de tota la legislatura de sensibilització i de foment el reciclatge, com ara la instal·lació de contenidors de reciclatge al pavellons esportius, campanyes educatives al mercat amb el repartiment de díptics informatius i bosses de reciclatge, la posada en marxa de la web cassareaprofita.cat així com mantenir l’esforç en la gestió del servei per minimitzar incidències i respondre a demandes.   L’objectiu de l’equip de Govern d’Esquerra Cassà és seguir treballant per mantenir i augmentar el percentatge de reciclatge a través de campanyes de formació i conscienciació, mantenint les bonificacions a les taxes municipals per aquelles persones que fan compostatge casolà o utilitzen la deixalleria, al mateix temps que es segueix treballant per lluitar contra les actituds incíviques que embruten la via pública o no separen els residus degudament, a través de les tasques de conscienciació dels agents cívics i l’àrea de mediambient i la policia.

Esquerra Cassà organitza una lectura de contes d’Oriol Junqueras

L’acte tindrà lloc diumenge, 19 de maig, a les 12 del migdia a la Plaça Petita   Esquerra Republicana de Catalunya de Cassà de la Selva organitza per aquest diumenge, 19 de maig, una lectura de contes d’Oriol Junqueras.   La lectura de contes tindrà lloc a la Plaça Petita, a les 12 del migdia, i  anirà a càrrec de membres de la candidatura i altres cassanencs i cassanenques: Martí Vallès, Dolors Rubirola, Carles Casanova, Mireia Vallès i Helena Garcia.   Oriol Junqueras, des de la presó, ha intentat mantenir el vincle amb els seus fills, Lluc i Joana, a través d'alguns textos que els va enviant ben sovint. Ara, tots aquestes històries s’han publicat  juntament a Contes des de la presó (Ara Llibres). Cada conte va acompanyat d'un dibuix fet per un il·lustrador diferent.   Ensenyaments i fantasies Alguns d'aquests textos els ha elaborat Junqueras a partir del que li expliquen amics i parents del que interessa els seus fills. Si s'han interessat sobre els dromedaris, els fa un conte per explicar-los coses sobre camells i dromedaris. En d'altres aprofita els seus coneixements com a historiador, i explica l'arribada dels romans a Sant Vicenç dels Horts, el seu poble, o el periple del Mar Eritreu, la circumval·lació d'Àfrica per part d'uns navegants fenicis. Però a vegades recorre als seus coneixements d'astronomia, de zoologia, de geografia... I fins i tot proposa als nens petits experiments científics. Ho fa per ensenyar-los algunes coses, però, sobretot, com diu a la fi d'un conte sobre els cromanyons, "per demostrar-vos que us estimo molt i us enyoro".  

ERC Cassà proposa la creació d’un Consell Municipal de la Gent Gran per planificar conjuntament les necessitats del municipi

Aquest organisme haurà de servir per detectar i proposar solucions a aspectes com el transport adaptat, noves activitats per la gent gran o estudiar nous projectes de centre de dia   Tal i com marca el pla estratègic de Cassà, un dels aspectes que cal tenir en compte en el nostre poble són les futures necessitats de la gent gran. Per Esquerra Cassà aquesta també és una de les principals línies de treball de cares al futur, i per això proposa, a través de la participació de la ciutadania crear un Consell Municipal de la Gent Gran.   Aquest Consell serviria per reunir totes aquelles persones que treballen amb gent gran al municipi i tota la ciutadania que hi vulgui participar per tal de detectar necessitats i proposar conjuntament nous serveis i millores pel municipi en aquest àmbit.   En aquest sentit, cal treballar per ampliar i millorar els serveis de transport adaptat, seguir ampliant l’oferta formativa i d’oci per la gent gran, i seguir millorar els serveis del centre de dia tant dins com a fora de la Residència Geriàtrica.   Per ERC Cassà, la residència geriàtrica Sant Josep ha de seguir sent referent per la seva qualitat i bon servei cap als seus usuaris adequant-se i millorant constantment per donar resposta a les noves necessitats de la societat. L’objectiu és avançar encara més en la implementació de mesures basades en el model l’atenció centrada en la persona i de promoció de l’autonomia personal.   Per aquest motiu, ERC Cassà seguirà amb la millora constant de la Residència i les inversions previstes en aquest centre: ascensors nous, nova sala de residents amb necessitats especials, implementació de mesures contra incendis, ampliació e la galeria de la residència geriàtrica, creant un nou espai més ampli i còmode pels usuaris i treballadors, i adequació de l’actual sala de rehabilitació per facilitar-ne l’accés als usuaris del centre.          

ERC Cassà organitza dissabte, 18 de maig, un vermut republicà amb Jon Iñarritu, diputat de Bildu al Congrés

L’acte tindrà lloc a les 12 del migdia a la Sala del Centre Recreatiu i comptarà també amb intervencions de l’alcaldable Martí Vallès i la número 2, Sílvia Soliguer   Esquerra Republicana de Catalunya de Cassà de la Selva organitza per aquest dissabte, 18 de maig un vermut republicà amb el diputat de EH Bildu al Congrés, Jon Iñarritu.   El diputat basc ve a donar suport a la candidatura d’Esquerra Cassà i al projecte de poble per a les eleccions municipals del 26 de maig, candidatura encapçalada per l’alcalde Martí Vallès i per persones que provenen de perfils professionals molt diversos i amb experiència per tirar endavant el projecte d’ERC a Cassà de la Selva, per continuar fent de Cassà un poble viu i donant resposta a les necessitats dels cassanencs i les cassanenques.   Joan Iñarritu parlarà a més a més, de la situació política actual que viu la política catalana i europea. L’acte comptarà amb les intervencions també de l’alcalde de Cassà i alcaldable per les eleccions del 26 de maig, Martí Vallès, i la número dos de la candidatura, Sílvia Soliguer.   Un cop acabat l’acte, tindrà lloc un vermut popular per a tothom.     Currículum de Jon Iñarritu   Jon Iñarritu García (Leioa, Biscaia, País Basc 28 de març de 1979) és un polític basc de la coalició Euskal Herria Bildu) Jon Iñarritu es va llicenciar en Dret a la Universitat del País Basc i va cursar el màster en Dret Europeu i Internacional a la Universitat Pierre-Mendès-France de Grenoble. Va ser fundador d'Aralar, diputat del Congrés dels Diputats espanyol a la X Legislatura (2011-2015) per la coalició Amaiur, senador en el Senat d'Espanya per la coalició d'esquerres Euskal Herria Bildu des del 15 de desembre de 2016 a l’abril de 2019, a proposta del Parlament Basc. Actualment és diputat al Congrés per EH Bildu.    

  Més de 100 persones donen suport al projecte i l’equip d’Esquerra Cassà

Esquerra Cassà ha presentat les 100 persones que donen suport al projecte i l’equip d’Esquerra Cassà en l’acte, “100 raons per donar suport a l’equip d’Esquerra Cassà”. Aquest ha tingut lloc aquest divendres a la Sala del Centre Recreatiu i ha comptat amb la participació de la secretària general d’Esquerra, Marta Rovira, des de Ginebra i de l’alcaldable Martí Vallès.   Un total de 102 persones formen la llista de suport que ha presentat Esquerra Cassà aquest divendres davant d’una Sala del Teatre del Centre Recreatiu plena. 50 dones i 52 homes que mostren el seu suport i expliquen els seus motius per donar suport a les 27 persones de l’equip de la candidatura i el projecte d’Esquerra Cassà.   En aquest acte s’han presentat les més de 100 persones i els més de 100 motius per donar suport a l’equip i el projecte d’Esquerra Cassà. Són cassanencs i cassanenques de diferents àmbits, edats i perfils que se sumen al projecte i l’equip d’Esquerra Cassà i expliquen els motius per donar suport a l’equip i al projecte d’Esquerra per a les properes eleccions municipals.   L’acte ha comptat amb les intervencions de persones que formen part d’aquesta llista de suport com ara Jordi Dausà, Núria Pinsach, Joan Riera, i Aina Cardús, que han explicat els seus motius per donar-hi suport, com la promoció de la cultura, la participació, la transparència, la confiança, el suport a les entitats, o la realització de més de 95% d’accions que es van comprometre en el programa electoral d’Esquerra Cassà fa 4 anys.   L’acte també ha comptat amb la intervenció de  Marta Rovira, secretària general d’Esquerra, que ha fet arribar des de Ginebra un vídeo de suport a la candidatura d’Esquerra Cassà destacant que ella també forma part d’aquestes més de 100 persones que donen suport a l’equip i el projecte d’Esquerra Cassà, fent especial èmfasi en la necessitat d’acudir massivament a les urnes el proper 26 maig, per seguir treballant des dels municipis per el benestar de la ciutadania i la defensa dels drets i les llibertats de Catalunya, desitjant molta sort i encerts a la candidatura.