Cassà de la Selva

Totes les notícies

Uns pressupostos per seguir reanimant Cassà

Avui es celebra el Ple Municipal a Cassà de la Selva per aprovar els pressupostos de l’any 2016, els primers proposats pel nou govern d’Esquerra Republicana al consistori. Els republicans els han estat treballant des del mes d’octubre i els han debatut extensament amb l’oposició, entre d’altres, durant aquests mesos. OBJECTIUS DELS PRESSUPOSTOS 2016   1. Seguir reduint el nivell d’endeutament i la quantitat de deute viu.   2. Mantenir el rigor i el control en la despesa, la recerca activa de més recursos de finançament i la transparència en l’execució del pressupost.   3. Apostar per la comunicació i la promoció econòmica del municipi, per tal de posar el nostre municipi al mapa, potenciant totes aquelles activitats que actualment ja es duen a terme però també posant les bases per reactivar-lo econòmicament des de l’àrea de promoció econòmica.   4. Mantenir i augmentar les dotacions efectivament destinades a serveis socials, acotades amb projectes concrets que en garanteixin la seva execució, entenent com a deure de l’Ajuntament envers els ciutadans l’acompliment d’aquests aspectes.   5. Realitzar les inversions necessàries en les infraestructures de l’Escola Puig d’Arques, i la gespa artificial del camp de futbol per tal de garantir uns serveis de qualitat i sense perills per als usuaris. Al mateix temps que es realitzen inversions de manteniment i ampliació provisional de la piscina coberta per tal de poder mantenir el nivell òptim d’abonats que ha de permetre a mig termini l’equilibri entre despeses i ingressos d’aquest servei.   6. Augmentar l’estalvi de determinades partides de serveis que es presten a l’Ajuntament a través de la licitació de concursos d’aquests serveis i l’eliminació de duplicitats entre l’Ajuntament i els seus organismes autònoms. Al mateix temps que s’atorguin aquests serveis de manera ajustada a llei. 7. Mantenir les inversions en neteja i manteniment de la via pública, duent a terme les accions de manteniment i del pla mobilitat més urgents, reforçant els serveis de neteja durant les èpoques de l’any més problemàtiques i la realització d’inversions dirigides a l’estalvi i l’eficiència energètica.

Joan Olòriz i Sergi Sabrià fan campanya a Cassà el dimecres 16 de desembre

Us convidem a l'acte de campanya electoral per a les eleccions generals del 20 de desembre de 2015 que comptarà amb la presència de:   - Joan Olòriz, número dos d'ERC per Girona. - Sergi Sabrià, portaveu d'Esquerra Republicana de Catalunya.   Dia: dimecres 16 de desembre Hora: 8 del vespre Lloc: sala de la plaça de la Coma (antic Ajuntament)   L'acte és obert a tothom. 

Comencem els actes de campanya a Cassà per a les eleccions generals del 20 de desembre

El dissabte 5 de desembre comencem els actes de campanya a Cassà de la Selva per a les eleccions generals del 20 de desembre.  DISSABTE 5 DE DESEMBRE - Teresa Jordà, cap de llista d'ERC per Girona a les eleccions generals, passejarà durant el matí pel mercat setmanal i el mercat de Nadal de la mà de l'Alcalde Martí Vallès. - Hora: de 10 a 12 h. - Lloc: passeig Vilaret i plaça de la Coma   DIMECRES 16 DE DESEMBRE - Acte amb Joan Olòriz, número dos d'ERC per Girona a les eleccions generals, i Sergi Sabrià, portaveu d'Esquerra Republicana. - Hora:  20 h. - Lloc: sala de la Coma.    Hi esteu tots convidats!

"Fem una aposta per la reactivació econòmica". Martí Vallès

Portem al Ple Municipal d’octubre l’aprovació d’unes ordenances més socials i per la reactivació econòmica

El govern d’ERC a Cassà portarà a debat al proper Ple Municipal del dijous 22 d’octubre l’aprovació d’unes ordenances amb un marcat to social. L’aposta de canvi més forta ve per la incorporació d’una bonificació del 50% per a tots aquells que iniciïn activitats econòmiques al poble. ERC també  proposa recuperar la bonificació del 2% en la quota de l’IBI, i separar els rebuts del clavegueram i escombraries dels de l’aigua.   Bonificació del 50% o més per inici d’activitats econòmiques ERC incorpora per primera vegada la bonificació del 50% de la taxa d’inici d’activitats econòmiques al poble per totes aquelles persones o empreses que vulguin iniciar una activitat. A més d’aquest 50%, també es preveu una bonificació del 10, 25 o 30% addicional en funció del temps que l’impulsor de l’activitat porti a l’atur o sense cotitzar a cap règim de la Seguretat Social. Es preveuen també exempcions per l’inici d’activitats agrícoles i ramaderes o relacionades amb energies renovables, estalvi energètic o amb l’ús eficaç de l’aigua. IBI, rebut de clavegueram, escombraries i aigua ERC proposa recuperar la bonificació del 2% de la quota de l’impost de l’IBI per a tots aquells contribuents que tinguin domiciliat el rebut i vulguin fer efectiu el pagament el primer dia del període de cobrament. L’equip de govern també vol separar els rebuts de clavegueram i escombraries del de l’aigua per tal de facilitar la gestió de recaptació de les taxes.  L’Alcalde de Cassà de la Selva, Martí Vallès, assenyala que es proposen “unes ordenances amb un marcat to social que, per sobre de tot i en la mesura del possible, pretenen facilitar el dia a dia dels ciutadans i donar ajudes a tots els emprenedors amb ganes d’iniciar una activitat econòmica al poble”. 

El govern d'ERC el dia de les eleccions municipals

Cent dies reanimant Cassà

Fa poc més de cent dies que el govern d’Esquerra Republicana a Cassà de la Selva va començar a treballar per reanimar el poble. Els primers batecs d’aquest nou equip s’han deixat entreveure amb diverses propostes, però el principal volum de feina s’ha centrat en les múltiples trobades entre el govern i el teixit social i industrial del poble, les empreses o institucions que tenen convenis amb l’Ajuntament i els treballadors del consistori, per avaluar la realitat del moment.   MOSTRES DE REANIMACIÓ A CASSÀ Tot i que els primers cent dies de govern serveixen per conèixer la realitat de la que es parteix, el nou equip d’ERC ja ha posat en marxa apostes fermes per reanimar Cassà. Una de les propostes principals ha estat la revitalització de la Fira de Santa Tecla, que donarà projecció exterior al poble. El mes de setembre també va tenir lloc la festa de cloenda de la piscina descoberta de Cassà. Sota el títol d’Aqua Holi joves de totes les edats es van agrupar i van posar en evidència que els primers passos per reanimar Cassà ja s’estan començant a fer. CANVI RADICAL EN LA POLÍTICA DE COMUNICACIÓ El nou Ajuntament també ha apostat per un canvi radical en la política de comunicació externa, interna i de participació ciutadana. La incorporació de la figura d’un responsable de comunicació ha ajudat a donar a conèixer les activitats que s’organitzen al poble i també ha coordinat la comunicació entre les diferents àrees de l’Ajuntament. La comunicació interna entre els treballadors i els ens municipals és fonamental per a l’equip de govern i és per això que ja s’han fet diverses trobades amb el comitè d’empresa i els diferents treballadors del consistori. Una altra prioritat del nou govern ha estat la de donar una resposta ràpida a tots els ciutadans que es dirigeixen a l’Ajuntament. En aquesta línia, s’ha dissenyat un programa intern de suggeriments per gestionar aquesta informació i assegurar que tots els ciutadans tenen resposta a les peticions que fan.

L'onze de setembre celebrem la diada amb l'ofrena a Josep Dalmàs

L'onze de setembre celebrarem la diada de Catalunya a Cassà de la Selva amb l'acte d'homenatge a Josep Dalmàs, darrer alcalde cassanenc de la República. La celebració serà a les 11 del matí davant del seu monument a la plaça de davant de l'INS de Cassà.  A banda de l'homenatge a Dalmàs, també es farà entrega dels XI premis Josep Dalmàs a una entitat cassanenca que ha desenvolupat una llarga trajectòria al municipi. En finalitzar l'acte hi haurà un petit refrigeri. La secció local d'ERC Cassà anima a tots els ciutadans a participar als actes institucionals de l'onze de setembre celebrats al municipi que són els que detallem a continuació. - Dijous 10 de setembre, 20 h. Acte institucional Diada de Catalunya al Pati de Can Trinxeria. Hi participaran l'Alcalde Martí Vallès, el cap de llista de CIU Robert Mundet i el coordinador de Cassà per la Independència Joan Riera. - Dijous 10 de setembre, 21.30 h. Tercera marxa de torxes. Es començarà a la Plaça de la Coma. Organitzat per l'Assemblea Nacional Catalana de Cassà de la Selva. - Divendres 11 de setembre, 11 h. Acte d'homenatge al monument Josep Dalmàs. Organitzat per ERC Cassà. - Divendres 11 de setembre, 13 h. Autobusos a la Via Lliure 2015 (Barcelona). Organitzat per l'Assemblea Nacional Catalana de Cassà de la Selva.   Us hi esperem!

Nou impuls a la Fira de Santa Tecla de Cassà

La proposta preveu una rebaixa del 75% dels preus per als botiguers que vulguin participar a la fira Els paradistes de Cassà rebran una subvenció i la reducció respecte l’ordenança actual serà del 87,5% L’objectiu és incentivar una major participació a la Fira de Santa Tecla que a partir d’aquest any se centrarà al voltant del tap de suro Cassà de la Selva, 28 de juliol – L’equip de govern proposa una reducció d’un 75% de la tarifa de preus per als paradistes de la Fira de Santa Tecla. Fins ara els botiguers que venien a Cassà de la Selva pagaven 36,70€ per a 4m2 durant tota la fira. La proposta de canvi preveu que es paguin 9,20€ per a 4m2. A més, amb l’objectiu d’incentivar la participació dels paradistes locals, l’ajuntament preveu convocar una subvenció per als botiguers de Cassà de la Selva que posin parada durant la Fira de Santa Tecla. Per aquests, la reducció de preus respecte l’ordenança actual serà del 87,5%. La proposta de modificació de preus per als paradistes de la Fira de Santa Tecla es portarà a debat al ple d’aquest dijous 30 de juliol a les 8 del vespre. El regidor de promoció econòmica, Emili Mató, explica que aquesta proposta dràstica de canvi de preus es fa amb l’objectiu d’incentivar la participació a la Fira de Santa Tecla (del 18 al 20 de setembre). Mató afegeix que enguany la fira tindrà com a prioritat posicionar a Cassà com a capital catalana del tap de suro. El regidor recorda que Cassà de la Selva és un dels municipis on es produeixen més taps de suro de l’estat espanyol. En aquesta línea, la nova programació inclourà tallers sensorials de suro i vi, jornades gastronòmiques del raïm, tallers infantils de sabó fet amb vi, cantada d’havaneres i una àmplia gamma d’actes al voltant del tap de suro fet a Cassà.

Gràcies: ara, a treballar.

El dia 24 de maig, es confirmava la victòria d’ERC a les eleccions municipals de Cassà de la Selva. Per un marge de 5 vots, ERC obtenia un total de 1798 vots, que ens donaven 7 regidors i per tant la majoria absoluta al consistori.   D’entrada gràcies a totes les persones que ens han fet confiança cedint-nos el seu vot, ha estat una campanya neta i amb un ambient cordial. Des d’Esquerra hem invertit molts esforços,  temps i dedicació,  que finalment hem vist recompensats.   Volem fer constar també el nostre sincer reconeixement i felicitació pels resultats obtinguts a CiU Cassà de la Selva i al seu candidat el Sr. Robert Mundet. Aprofitem aquest comunicat per estendre la mà i demanar la seva col·laboració i aportacions, que de ben segur ens seran d’ajuda, en  aquells temes cabdals del poble, i també en els del dia a dia.   Com ja vam dir durant la campanya electoral, no ens quedarem aquí, governarem el poble de Cassà de la Selva, però governarem per tot el poble de Cassà. Volem estar a prop de la gent perquè ens transmetin les seves propostes i inquietuds, vinguin d’on vinguin. Per governar esperem comptar amb la col·laboració de CiU però també amb la de tots els cassanencs que esperem participin a través dels diversos canals i sistemes de participació que desplegarem.   Volem reanimar Cassà i només ho aconseguirem si ens hi posem entre tots. Ja a data d’avui estem treballant en la configuració del nou govern i en el pla de treball pels propers 4 anys que anirem desgranant els propers dies. Tant bon punt prenem possessió el proper 13 de juny, com hem fet sempre, ens posem a disposició i al servei de tots els ciutadans de Cassà de la Selva, començant per reunir-nos amb totes les entitats del poble i totes aquelles persones que ho desitgin.   El Grup Municipal d’ERC Cassà, no governarà sol, les 23 persones que conformaven la candidatura i moltes més que també s’hi han compromès, faran costat durant aquests 4 anys als 7 regidors de l’Ajuntament en els diversos àmbits i àrees de treball en què es dividirà el govern municipal.

ERC Cassà proposa que, en cas d'empat en nombre de regidors, governi la llista més votada. I demana a CiU que aclareixi la seva posició i no esperi el dia 25 de maig.

ERC Cassà, de la mà del seu candidat a l'alcaldia Martí Vallès, van seguir fent gala de la transparència i claredat que proposen al seu programa electoral i com a sistema de funcionament per a governar.   Al llarg del debat Martí Vallès, va explicitar, que en l'hipotètic cas d'empat en el nombre de regidors entre CiU i ERC, els republicans demanen que es deixi governar a la llista més votada i no deixar la clau de la decisió al PP.   És a dir que, en un hipotètic resultat 6-6-1, la formació amb 6 regidors, però amb menys nombre de vots, s'abstingui per facilitar la investidura de l'altra candidatura.   Esquerra Cassà es va comprometre a actuar d'aquesta manera en cas que es produeixi la situació esmentada, i demanen a CiU que esclareixi el seu posicionament respecte aquesta proposta i que no s’esperi al 25 de maig per saber quina és la seva decisió.   D'altra banda els republicans van explicitar que no tanquen la possibilitat a possibles pactes de legislatura en temes cabdals pel poble entre les dues formacions, sempre i quan es respecti la proposta feta inicialment.   ERC Cassà argumenta, que un partit com el PP, que es presenta amb una llista fantasma a Cassà, amb el poc coneixement que ha demostrat del poble, amb la manca de sensibilitat social, amb tics xenòfobs, i amb la manca de cultura democràtica que demostra en totes les institucions on hi és present, no pot tenir cap mena de capacitat de decisió al poble de Cassà de la Selva.   Al mateix temps Martí Vallès, en ser preguntat per la retribució que s'establiria per l'Alcalde, va concretar que "cobrarà el mateix que cobra ara l'actual Alcalde, ni un cèntim més, ni un cèntim menys", pregunta que la resta de candidats no van donar tampoc una resposta clara al respecte.