Cassà de la Selva

Totes les notícies

L'onze de setembre celebrem la diada amb l'ofrena a Josep Dalmàs

L'onze de setembre celebrarem la diada de Catalunya a Cassà de la Selva amb l'acte d'homenatge a Josep Dalmàs, darrer alcalde cassanenc de la República. La celebració serà a les 11 del matí davant del seu monument a la plaça de davant de l'INS de Cassà.  A banda de l'homenatge a Dalmàs, també es farà entrega dels XI premis Josep Dalmàs a una entitat cassanenca que ha desenvolupat una llarga trajectòria al municipi. En finalitzar l'acte hi haurà un petit refrigeri. La secció local d'ERC Cassà anima a tots els ciutadans a participar als actes institucionals de l'onze de setembre celebrats al municipi que són els que detallem a continuació. - Dijous 10 de setembre, 20 h. Acte institucional Diada de Catalunya al Pati de Can Trinxeria. Hi participaran l'Alcalde Martí Vallès, el cap de llista de CIU Robert Mundet i el coordinador de Cassà per la Independència Joan Riera. - Dijous 10 de setembre, 21.30 h. Tercera marxa de torxes. Es començarà a la Plaça de la Coma. Organitzat per l'Assemblea Nacional Catalana de Cassà de la Selva. - Divendres 11 de setembre, 11 h. Acte d'homenatge al monument Josep Dalmàs. Organitzat per ERC Cassà. - Divendres 11 de setembre, 13 h. Autobusos a la Via Lliure 2015 (Barcelona). Organitzat per l'Assemblea Nacional Catalana de Cassà de la Selva.   Us hi esperem!

Nou impuls a la Fira de Santa Tecla de Cassà

La proposta preveu una rebaixa del 75% dels preus per als botiguers que vulguin participar a la fira Els paradistes de Cassà rebran una subvenció i la reducció respecte l’ordenança actual serà del 87,5% L’objectiu és incentivar una major participació a la Fira de Santa Tecla que a partir d’aquest any se centrarà al voltant del tap de suro Cassà de la Selva, 28 de juliol – L’equip de govern proposa una reducció d’un 75% de la tarifa de preus per als paradistes de la Fira de Santa Tecla. Fins ara els botiguers que venien a Cassà de la Selva pagaven 36,70€ per a 4m2 durant tota la fira. La proposta de canvi preveu que es paguin 9,20€ per a 4m2. A més, amb l’objectiu d’incentivar la participació dels paradistes locals, l’ajuntament preveu convocar una subvenció per als botiguers de Cassà de la Selva que posin parada durant la Fira de Santa Tecla. Per aquests, la reducció de preus respecte l’ordenança actual serà del 87,5%. La proposta de modificació de preus per als paradistes de la Fira de Santa Tecla es portarà a debat al ple d’aquest dijous 30 de juliol a les 8 del vespre. El regidor de promoció econòmica, Emili Mató, explica que aquesta proposta dràstica de canvi de preus es fa amb l’objectiu d’incentivar la participació a la Fira de Santa Tecla (del 18 al 20 de setembre). Mató afegeix que enguany la fira tindrà com a prioritat posicionar a Cassà com a capital catalana del tap de suro. El regidor recorda que Cassà de la Selva és un dels municipis on es produeixen més taps de suro de l’estat espanyol. En aquesta línea, la nova programació inclourà tallers sensorials de suro i vi, jornades gastronòmiques del raïm, tallers infantils de sabó fet amb vi, cantada d’havaneres i una àmplia gamma d’actes al voltant del tap de suro fet a Cassà.

Gràcies: ara, a treballar.

El dia 24 de maig, es confirmava la victòria d’ERC a les eleccions municipals de Cassà de la Selva. Per un marge de 5 vots, ERC obtenia un total de 1798 vots, que ens donaven 7 regidors i per tant la majoria absoluta al consistori.   D’entrada gràcies a totes les persones que ens han fet confiança cedint-nos el seu vot, ha estat una campanya neta i amb un ambient cordial. Des d’Esquerra hem invertit molts esforços,  temps i dedicació,  que finalment hem vist recompensats.   Volem fer constar també el nostre sincer reconeixement i felicitació pels resultats obtinguts a CiU Cassà de la Selva i al seu candidat el Sr. Robert Mundet. Aprofitem aquest comunicat per estendre la mà i demanar la seva col·laboració i aportacions, que de ben segur ens seran d’ajuda, en  aquells temes cabdals del poble, i també en els del dia a dia.   Com ja vam dir durant la campanya electoral, no ens quedarem aquí, governarem el poble de Cassà de la Selva, però governarem per tot el poble de Cassà. Volem estar a prop de la gent perquè ens transmetin les seves propostes i inquietuds, vinguin d’on vinguin. Per governar esperem comptar amb la col·laboració de CiU però també amb la de tots els cassanencs que esperem participin a través dels diversos canals i sistemes de participació que desplegarem.   Volem reanimar Cassà i només ho aconseguirem si ens hi posem entre tots. Ja a data d’avui estem treballant en la configuració del nou govern i en el pla de treball pels propers 4 anys que anirem desgranant els propers dies. Tant bon punt prenem possessió el proper 13 de juny, com hem fet sempre, ens posem a disposició i al servei de tots els ciutadans de Cassà de la Selva, començant per reunir-nos amb totes les entitats del poble i totes aquelles persones que ho desitgin.   El Grup Municipal d’ERC Cassà, no governarà sol, les 23 persones que conformaven la candidatura i moltes més que també s’hi han compromès, faran costat durant aquests 4 anys als 7 regidors de l’Ajuntament en els diversos àmbits i àrees de treball en què es dividirà el govern municipal.

ERC Cassà proposa que, en cas d'empat en nombre de regidors, governi la llista més votada. I demana a CiU que aclareixi la seva posició i no esperi el dia 25 de maig.

ERC Cassà, de la mà del seu candidat a l'alcaldia Martí Vallès, van seguir fent gala de la transparència i claredat que proposen al seu programa electoral i com a sistema de funcionament per a governar.   Al llarg del debat Martí Vallès, va explicitar, que en l'hipotètic cas d'empat en el nombre de regidors entre CiU i ERC, els republicans demanen que es deixi governar a la llista més votada i no deixar la clau de la decisió al PP.   És a dir que, en un hipotètic resultat 6-6-1, la formació amb 6 regidors, però amb menys nombre de vots, s'abstingui per facilitar la investidura de l'altra candidatura.   Esquerra Cassà es va comprometre a actuar d'aquesta manera en cas que es produeixi la situació esmentada, i demanen a CiU que esclareixi el seu posicionament respecte aquesta proposta i que no s’esperi al 25 de maig per saber quina és la seva decisió.   D'altra banda els republicans van explicitar que no tanquen la possibilitat a possibles pactes de legislatura en temes cabdals pel poble entre les dues formacions, sempre i quan es respecti la proposta feta inicialment.   ERC Cassà argumenta, que un partit com el PP, que es presenta amb una llista fantasma a Cassà, amb el poc coneixement que ha demostrat del poble, amb la manca de sensibilitat social, amb tics xenòfobs, i amb la manca de cultura democràtica que demostra en totes les institucions on hi és present, no pot tenir cap mena de capacitat de decisió al poble de Cassà de la Selva.   Al mateix temps Martí Vallès, en ser preguntat per la retribució que s'establiria per l'Alcalde, va concretar que "cobrarà el mateix que cobra ara l'actual Alcalde, ni un cèntim més, ni un cèntim menys", pregunta que la resta de candidats no van donar tampoc una resposta clara al respecte.  

Esquerra Cassà celebra el diumenge 17 a 2/4 de 6 de la tarda a la Plaça Petita una festa infantil i un berenar popular.

La candidatura d'Esquerra Cassà encara el segon i últim cap de setmana de campanya electoral, amb un acte de carrer a la Plaça Petita el diumenge a 2/4 de 6 de la tarda. L'acte comptarà amb les actuacions de Nani, Carmina, i Mireia, seguides de la intervenció de Martí Vallès, alcaldable d'ERC Cassà.   Al mateix temps Esquerra Cassà vol que l'acte serveixi per tal que totes aquelles persones que vulguin, puguin preguntar de primera mà totes les qüestions que tinguin, tant al cap de llista, Martí Vallès, com la resta de la candidatura.   Martí Vallès argumenta que aquest vol ser un clar exemple d'una de les moltes iniciatives que es poden prendre per Reanimar el centre del poble, omplint el poble d'activitats culturals i per totes les edats. Al mateix temps que demostra una nova forma d'actuar de les formacions polítiques, a prop dels ciutadans i donant les màximes facilitats per tal que puguin fer arribar les seves propostes i consultes i obtenir una resposta al mateix moment.   Al llarg d'aquesta setmana la candidatura d'Esquerra repartirà personalment, casa per casa, el programa electoral per tal que aquelles persones que ho desitgin puguin fer-los arribar les consultes o propostes que considerin oportunes.   Així mateix, Martí Vallès juntament amb diversos integrants de la candidatura d'ERC, seguirà fent les darreres reunions i trobades amb diverses entitats, empreses, ciutadans, centres educatius, i associacions de mares i pares, entre d'altres, practicant un sistema de treball pròxim amb els cassanencs i cassanenques, escoltant les propostes i demandes, i podent contestar de manera clara i directa cada interpel·lació.   Per aquest motiu els republicans obriran el seu local de campanya, situat al Carrer del Molí número 29, el dilluns 18 a les 4 de la tarda, el dimecres 20 a 2/4 de 9 del vespre, i el dijous 21 a les 8 del vespre, perquè tothom qui vulgui conèixer de prop la candidatura, en Martí Vallès, o fer arribar qualsevol tipus de proposta o consulta pugui fer-ho de primera mà.

ERC Cassà de la Selva presenta la candidatura i el programa electoral en un acte públic el proper divendres 8 de maig a la Sala Galà.

ERC Cassà celebrarà el proper divendres 8 de maig a les 8 del vespre a la Sala Galà, l’acte públic de presentació dels membres de la candidatura i el programa electoral amb que es presenten a les properes eleccions municipals.   En el transcurs de l’acte es presentaran cada un dels membres que formen l’equip d’Esquerra Cassà, al mateix temps que alguns d’ells desgranaran les principals propostes d’ERC pel poble i l’Ajuntament de Cassà.   Tancarà l’acte el candidat d’ERC, Martí Vallès, metge, cap de nefrologia de l’Hospital Doctor Josep Trueta, professor a la Facultat de Medicina de la UdG, i amb una llarga trajectòria de vinculació amb diverses entitats cassanenques com l’Associació de Pares i Mares de l’Institut de Cassà, el Teatre, la Coral Bell Ressó, Marxants de Paraules, o l’ANC entre d’altres.   Continuant amb els actes del primer cap de setmana de campanya electoral, els republicans també celebraran un acte amb la presència d’Ernest Maragall, ex membre del PSC, fundador de NeCat i ara membre de MES.   L’acte es celebrarà el dissabte a les 17:00 de la tarda, on la candidatura d’ERC Cassà convida a tothom a fer el cafè i conversar amb en Martí Vallès i l’Ernest Maragall a la Sala d’Actes de l’antic Ajuntament a la Plaça de la Coma.

Fem un nou país: comencem per Cassà!

QUÈ VOLEM? -Volem construir un nou país, més just i per a tothom. Donarem suport al Govern de la Generalitat de Catalunya i a tot allò que decidim els catalans per a avançar en la creació d'un nou estat d'Europa.     COM HO FAREM?   -Adherint els nostres regidors a l'Assemblea de Càrrecs electes de l'ANC.   -Essent presents a l'Associació de Municipis per la Independència.   -Donant suport al poble català i la Generalitat de Catalunya en tot el procés d'independència del nostre país.

Decidim el poble entre tots, comptem amb tu #ReanimemCassà

QUÈ VOLEM? -Volem que la ciutadania participi de les decisions importants del poble en tots els àmbits i nivells, impulsant processos participatius que garanteixin la transparència de les actuacions. COM HO FAREM? -Fent processos participatius, prenent com a referència els barris i veïnats, on els ciutadans i ciutadanes puguin opinar sobre quines són les necessitats del barri que cal prioritzar.   -Completant el web institucional, creant un pla específic de comunicació per la ràdio municipal i dinamitzant les xarxes socials dels perfils institucionals.   -Implementant un aplicatiu en línia obert a tots els ciutadans, registre únic d'incidències, mitjançant el qual puguin notificar incidències o desperfectes: enllumenat, asfaltatge, mobiliari públic, jardins... donant resposta a les incidències exposades i garantint-ne el seu seguiment.

Potenciem tot allò que ens distingeix #ReanimemCassà

QUÈ VOLEM? -Volem aprofitar la nostra situació geogràfica per promocionar la indústria, obrint-nos a noves empreses que vulguin instal·lar-se, sense oblidar-nos de les empreses que ens han portat fins al segle XXI i del comerç local que ens dona un servei de proximitat i ens cohesiona com a poble, escoltant les seves necessitats. -Volem impulsar l'àrea de promoció econòmica afavorint espais de treball compartit per què qui vulgui iniciar una activitat empresarial ho pugui fer des del nostre poble; treballant també per ajudar a complementar la formació necessària per aconseguir iniciar un projecte propi d'autoocupació. COM HO FAREM? -Recuperant l'àrea de promoció econòmica.   -Desplegant de nou la borsa de treball, que a més de rebre les demandes de les persones en situació d'atur, s'encarregui d'estar en contacte constant amb les empreses del municipi i  sigui el primer recurs on recorrin.   -Promocionant i donant publicitat als esdeveniments amb potencialitat turística, industrial, comercial i cultural que es duguin a terme a Cassà.   -Promocionant l'emprenedoria i l'autoocupació.   -Treballant pel creixement del polígon industrial apostant pel valor afegit dels serveis que s'hi poden oferir.   -Habilitant un espai de treball compartit (coworking) a Can Trinxeria, equipat amb connexió de fibra òptica i el mobiliari corresponent per tal d'ajudar aquells emprenedors que ho desitgin.   -Treballant per aconseguir recursos per la construcció d'un alberg al municipi.   -Estudiant la possibilitat d'habilitar un pàrquing per a caravanes, al costat de la piscina, aprofitant la mateixa estructura per serveis i punt d'informació del poble.   -Promocionant l'espai de les Gavarres com espai d'interès natural proper al nostre poble, així com tots aquells àmbits relacionats amb la indústria del suro.   -Plantejant, en un procés de participació ciutadana, l'interès de recuperar alguns esdeveniments com les fires de la caça i la pesca, les energies renovables, les 24 hores de tennis taula,  així com la creació d'altres fires, exposicions o esdeveniments.