Cassà de la Selva

Totes les notícies

Esquerra Cassà aposta per mantenir i ampliar les activitats i l’àrea de joventut

Entre les propostes principals es troben la dinamització del nou espai d’assaig per grups musicals, la creació del Consell Local de Joventut i el desplegament de la brigada jove a l’estiu.   Esquerra Cassà vol que els joves se sentin part de Cassà de la Selva, donant-los les eines necessàries per la seva emancipació i formació, així com també integrant-los en la vida i presa de decisions del poble.   Aquesta legislatura s’ha fet una important tasca per obrir de nou i ampliar els serveis de l’àrea de joventut, remodelant l’escorxador, aconseguint un dinamitzador juvenil que obre i dinamitza l’àrea de joventut cada dia, a més de desplegar diverses iniciatives per afavorir l’emancipació i ocupació juvenil des de l’oficina d’habitatge per facilitar el lloguer o els diverses programes de garantia juvenil per afavorir que els joves puguin accedir al mercat laboral.   La creació d’un Consell Local de Joventut és una de les propostes d’Esquerra Republicana de Catalunya de Cassà de la Selva per la propera legislatura en matèria de joventut. Aquest consell ha de tenir com a objectiu ser un punt de trobada i debat de les entitats juvenils i de les activitats i iniciatives que es desenvolupin. En definitiva, el Consell ha de permetre que els i les joves de Cassà de la Selva puguin fer sentir la seva veu i participar i decidir en temes del municipi que els afecten.   Així mateix, ERC Cassà vol estudiar el desplegament de la Brigada Jove a l’estiu per tal de donar una primera oportunitat laboral als més joves, així com seguir demanant a l’ATM que es redueixi el preu del transport públic, sobretot per a aquells joves que estudien o que estan en situació d’atur.    Al mateix temps que es manté i s’amplia totes les activitats d’oci i formatives a l’Espai Jove de l’Escorxador i es segueix amb el desenvolupament de l’espai d’assaig per grups musicals de la Bàscula del Trust.    

  La dinamització dels aparadors i comerços buits, una de les principals propostes d’ERC Cassà, per potenciar l’obertura de noves activitats econòmiques i comerços a Cassà

ERC Cassà aposta pel suport als sectors econòmics tradicionals (comerç, indústria i turisme) i a les persones (des de les que cerquen feina fins a les que volen emprendre un negoci)  Per Esquerra Republicana de Catalunya de Cassà de la Selva, la promoció econòmica és imprescindible per garantir el desenvolupament del municipi. Cal donar suport i promoure el comerç, indústria i turisme així com donar les eines a les persones que busquen feina o que volen emprendre un negoci.     Suport al comerç   Les propostes d’ERC per donar suport al comerç són potenciar i mantenir les ajudes als comerços i els incentius fiscals per la renovació i obertura de noves activitats; continuar treballant per la promoció del comerç local seguint amb el desenvolupament d’accions de la campanya “A Cassà de tot i a Prop”; l’impuls d’accions dirigides a afavorir l’establiment d’activitat econòmica al nucli històric; potenciar la promoció del polígon industrial, donant-lo a conèixer per a fer-lo atractiu per a captar noves indústries.   Una de les propostes més rellevants d’Esquerra Cassà és el desenvolupament d’un pla d’embelliment i dinamització d’aparadors buits, transformant-los en espais d’exposició d’elements amb interès turístic, com el procés d’elaboració del suro, elements històrics o patrimonials, informatius o mostres d’art. L’objectiu és revitalitzar les zones, com per exemple el nucli històric, i a mig termini aconseguir l’obertura de noves activitats i comerços facilitant-ne la seva adequació i obertura, i posant en contacte propietaris i comerços.   Ocupació, formació i emprenedoria   Un dels principals objectius d’ERC Cassà és seguir treballant per reduir l’atur, actualment el nivell d’atur a Cassà es situa per sota del de Girona i Catalunya. Per aquest motiu, se seguiran ampliant els serveis de la borsa de treball, el club de la feina i el servei d’intermediació laboral. Per altra banda, la dinamització del Coworking és una de les altres propostes dels republicans així com el desenvolupament d’estratègies per la formació i millora de l’ocupabilitat de treballadors i persones en situació d’atur per facilitar la seva inserció al món laboral.

ERC Cassà presenta divendres 10 de maig, la llista de més de 100 persones que donen suport al projecte i l’equip d’Esquerra Cassà

L’acte, “100 raons per donar suport a l’equip d’Esquerra Cassà”, tindrà lloc a la Sala del Centre Recreatiu i comptarà amb la participació de la diputada al Congrés, Laia Cañigueral, la secretària general d’Esquerra, Marta Rovira, des de Ginebra i de l’alcaldable Martí Vallès   Esquerra Republicana de Catalunya de Cassà de la Selva presenta divendres, 10 de maig, un llista de suport a l’equip i el projecte d’Esquerra Cassà de més de 100 persones per les properes eleccions municipals del 26 de maig.   En aquest acte es presentaran les més de 100 persones i els més de 100 motius per donar suport a l’equip i el projecte d’Esquerra Cassà. Són cassanencs i cassanenques de diferents àmbits, edats i perfils que se sumen al projecte i l’equip d’Esquerra Cassà i expliquen els motius per donar suport a l’equip i al projecte d’Esquerra per a les properes eleccions municipals.   L’acte, que tindrà lloc a les 8 del vespre a la Sala del Centre Recreatiu comptarà amb les intervencions de diverses persones de la llista de suport, a més de les intervencions de:   Martí Vallès, actual alcalde d'ERC a Cassà de la Selva i alcaldable. Laia Cañigueral, diputada electe d'ERC al Congrés. Marta Rovira, secretària general d'ERC, que farà arribar la seva intervenció des de Ginebra.   Martí Vallès destaca: “Des del primer moment l’equip i el projecte d’Esquerra hem governat i volem governar per tots els cassanencs i cassanenques, aquesta llista n’és una mostra més, no només volem implicar i escoltar les 27 persones de la llista sinó que comptem amb tota la ciutadania per tirar endavant i millorar tots els àmbits del nostre poble, escoltant a tothom i prenent les decisions conjuntament”.        

L’Ajuntament de Cassà aprova un conveni de lloguer per fer un nou aparcament públic a l’antiga fàbrica Rich Xiberta, a la carretera Provincial

L’espai constarà d’unes 50 places d’aparcament El ple municipal del mes d’abril ha aprovat un conveni de lloguer per fer un nou aparcament públic a l’antiga Fàbrica Rich Xiberta, a la carretera Provincial.  El nou espai d’aparcament permetrà l’estacionament d’una cinquantena de vehicles.   Des d’Esquerra es valora molt positivament aquest conveni ja que permetrà incrementar les places d’aparcament públic a Cassà de la Selva, que es sumen a les més de 180 places noves creades al llarg dels últims 4 anys, i que quedaran també complementades amb aquest nou espai d’aparcament a la carretera provincial, i l’espai d’aparcament que es farà entre el Carrer Hospital, Doctor Robert, i Primitiu Artigas a l’antiga fàbrica de Can Molina d’unes 40 places més.   Projecte per rehabilitar el carrer d’Indústria i la Bisbal En aquest mateix ple s’ha anunciat l’elaboració del projecte per continuar la rehabilitació del nucli històric, continuant per la fase corresponent al carrer d’Indústria, on s’aprofitarà també per renovar l’antiga canonada que subministra aigua potable al municipi que passa també per sota del carrer d’Indústria i la Bisbal, al mateix temps que també s’arranjarà aquest últim carrer.   Es crearà una exposició permanent relacionada amb la indústria surera L’equip de govern ha anunciat, que coincidint amb la Fira del Tap i el Suro 2019, s’inaugurarà a l’espai de Can Trinxeria un espai d’exposició permanent relacionat amb la indústria surera i el món del suro. En aquest cas, aquest espai estarà dedicat al paper de les dones en la indústria del suro, i serà visitable al llarg de tot l’any un cop s’hagi inaugurat.   Continua el desplegament de noves rutes amb bici i a peu pels veïnats i les Gavarres Finalment en aquest ple també s’ha dotat pressupostàriament el projecte pel desenvolupament, digitalització, promoció, i senyalització de diverses rutes amb bici i a peu que donen a conèixer els veïnats, les Gavarres i el poble de Cassà i alguns dels seus indrets amb més encant o interès històric o natural.

ERC Cassà vol desenvolupar un pla d’embelliment i dinamització d’aparadors buits

Amb aquesta proposta es vol incentivar la millora de la imatge del municipi i treballar per l’obertura de nous comerços i activitats econòmiques   Un dels principals objectius d’Esquerra Cassà per la propera legislatura és incentivar i treballar per l’obertura de noves activitats econòmiques i treballar per la millora de la imatge i rehabilitació del nucli històric. En aquesta línia ERC Cassà proposa el desenvolupament d’un pla d’embelliment i dinamització d’aparadors buits.   En un primer moment es proposa realitzar un pla d’embelliment d’aquests espais buits perquè es puguin transformar en espais d’exposició d’elements amb interès turístic, com el procés d’elaboració del suro, elements històrics o patrimonials, informatius o mostres artístiques.     L’objectiu és revitalitzar i dinamitzar zones on anteriorment hi havia hagut comerços com per exemple el nucli històric, facilitant-ne la seva adequació i l’obertura de noves activitats econòmiques i comerços.   Que conjuntament amb els incentius fiscals i bonificacions existents, en un segon nivell del pla de dinamització es prioritzi que aquests antics espais comercials puguin tornar a acollir activitats econòmiques i comerços, treballant perquè l’Ajuntament actuï de nexe d’unió i facilitador, entre propietaris i futures activitats econòmiques i comerços.   Per ERC, és important aquest projecte de reactivació, embelliment i dinamització d'espais comercials buits a través d'accions creatives i assessorament comercial amb la finalitat de revitalitzar el comerç local i el municipi.  

  ERC Cassà aposta per convertir l’ajuntament vell en un espai d’entitats

Aquesta és una de les propostes del seu programa electoral responent a les necessitats i propostes de les entitats de Cassà     Esquerra Republicana de Catalunya de Cassà de la Selva aposta per transformar l’espai de l’ajuntament vell de la Plaça de la Coma en un espai d’entitats.  Actualment aquest edifici és utilitzat pels serveis de l’Àrea de Serveis Socials i el Jutjat de Pau, i es preveu que aquests es traslladin al segon pis de Can Trinxeria. Un cop estiguin ubicats al nou equipament es preveu que l’actual espai es pugui destinar a les entitats i associacions cassanenques.   L’objectiu és que les entitats i associacions del poble disposin d’un espai per fer trobades, reunions, o formacions, al mateix temps que les entitats disposin d’un espai físic per tal de poder guardar la documentació i d’altres necessitats que puguin tenir. Aquesta és una de les propostes que els republicans fan de cara les eleccions municipals del mes de maig.   Aquesta proposta respon també a una de les necessitats d’espais que van quedar recollides en el procés d’elaboració del pla estratègic i que també dona resposta a una de les necessitats que s’han detectat al llarg dels quatre anys de govern d’Esquerra a Cassà.   D’aquesta manera, es vol posar a disposició aquest espai a les entitats, per tal de facilitar l’activitat d’aquestes, al mateix temps que serà un nou equipament que donarà vida i dinamitzarà el centre del municipi i el nucli històric de Cassà, i que es sumarà als existents com Can Trinxeria, la Sala Galà o el Casal de Jubilats.   

ERC Cassà presenta el seu equip i projecte amb l’objectiu de seguir fent de Cassà de la Selva un poble viu i que pugui donar resposta a les necessitats de la ciutadania

Esquerra Republicana de Cassà de la Selva ha presentat aquest divendres al vespre les persones que formen part de la candidatura per a les eleccions municipals del mes de maig. L’equip encapçalat per l’actual alcalde, Martí Vallès, està format per persones d’àmbits professionals molt diversos, involucrades i implicades amb el poble de Cassà, il·lusionades i amb moltes ganes de treballar al servei dels cassanencs i les cassanenques. És una llista que suma i que representa el poble de Cassà, totalment paritària i cremallera. De l’equip d’Esquerra, el cap de llista Martí Vallès en destaca: “tenim un equip de persones il·lusionades i amb moltes ganes per treballar per Cassà i estar al servei de tota la ciutadania. Totes elles amb un gran talent i bagatge professional en àmbits molt diversos i molt implicats amb el nostre poble, a més crec que és important destacar que hem elaborat una llista totalment paritària i cremallera per presentar-nos a les eleccions i tirar endavant el projecte de poble que hem elaborat entre tots.” Presentació del projecte de poble: Un Cassà amb projecte i molt de futur A banda de la candidatura també s’han presentat les línies del projecte de poble d’ERC per Cassà. ERC Cassà vol continuar treballant, tal i com ja ha fet aquesta legislatura, per posar l’ajuntament al servei de les persones i d’aquelles que més ho necessiten, per un poble integrador, que cuida el seu entorn i que recupera i conserva la seva història. Un poble que sigui referent en l’àmbit cultural, que promociona el comerç local, que estima les Gavarres i promociona tot allò relacionat amb el món del suro. Un projecte de poble educador, amb un ajuntament ben gestionat, amb rigor i transparència.   Aquest programa s’ha elaborat a partir de diverses sessions participatives obertes a tot el poble fetes des del febrer del 2018, i segueix també les línies de treball creades i debatudes entre tots els ciutadans al pla estratègic Cassà 2025.

L’Ajuntament de Cassà aprova un conveni de cessió per fer un nou aparcament públic a Can Molinas, entre el carrer Primitiu Artigas, Hospital i Doctor Robert

L’espai constarà de 40 places d’aparcament, i en un futur preveu l’adequació d’una zona verda   El ple municipal del mes de març va aprovar el conveni de cessió de la finca entre els carrers Primitiu Artigas, Doctor Robert i carrer Hospital per a ús d’aparcament públic. El nou espai d’aparcament permetrà l’estacionament de 40 vehicles. A més els propietaris actuals enderrocaran l’antiga fàbrica de Can Molinas, actualment molt deteriorada, i quan es desenvolupi urbanísticament l’espai aquest comptarà amb un nou carrer, 40 places d’estacionament i una nova zona verda. Des d’Esquerra es valora molt positivament aquest conveni ja que permetrà millorar les places d’aparcament públic a Cassà de la Selva i així mateix, disposar d’una nova zona verda al municipi gràcies a la bona entesa, i voluntat de totes les parts que han intervingut en aquest procediment.  

ERC Cassà presenta aquest divendres la candidatura i el projecte de poble per a les eleccions municipals

La secció local d’ERC Cassà presenta aquest divendres,  les persones que formaran part de la candidatura a les properes eleccions municipals del mes de maig. L’acte tindrà lloc a les 8 del vespre a l’Auditori de la Sala Galà.   ERC presentarà una candidatura transversal, formada per persones de diferents àmbits professionals, totalment paritària i cremallera, que suma i que representa el poble de Cassà de la Selva.   A banda de la candidatura també es presentaran les línies del projecte de poble d’ERC per Cassà.Per ERC, Cassà de la Selva és un poble viu. ERC Cassà vol continuar treballant per posar l’ajuntament al servei de les persones i d’aquelles que més ho necessiten, per un poble integrador, que cuida el seu entorn i que recupera i conserva la seva història. Un poble que sigui referent en l’àmbit cultural, que promociona el comerç local, que estima les Gavarres i promociona tot allò relacionat amb el món del suro. Un projecte de poble educador, amb un ajuntament ben gestionat, amb rigor i transparència.   Aquest programa s’ha elaborat a partir de diverses sessions participatives obertes a tot el poble, i segueix també les línies de treball creades i debatudes entre tots els ciutadans al pla estratègic Cassà 18-25.   L’alcalde de Cassà i candidat d’ERC a l’alcaldia, Martí Vallès, destaca que  “estem molt il·lusionats amb el projecte de municipi que estem desenvolupant, aconseguint que Cassà sigui un poble viu en tots els àmbits, per aconseguir-ho és imprescindible tenir un projecte de poble molt clar i mirant al futur, i això és el que tenim: un projecte per Cassà de la Selva, un poble que volem que tingui molt futur i un equip de gent amb totes les ganes i il·lusió per tirar-lo endavant.”