Cassà de la Selva

Totes les notícies

Esquerra Cassà celebra el diumenge 17 a 2/4 de 6 de la tarda a la Plaça Petita una festa infantil i un berenar popular.

La candidatura d'Esquerra Cassà encara el segon i últim cap de setmana de campanya electoral, amb un acte de carrer a la Plaça Petita el diumenge a 2/4 de 6 de la tarda. L'acte comptarà amb les actuacions de Nani, Carmina, i Mireia, seguides de la intervenció de Martí Vallès, alcaldable d'ERC Cassà.   Al mateix temps Esquerra Cassà vol que l'acte serveixi per tal que totes aquelles persones que vulguin, puguin preguntar de primera mà totes les qüestions que tinguin, tant al cap de llista, Martí Vallès, com la resta de la candidatura.   Martí Vallès argumenta que aquest vol ser un clar exemple d'una de les moltes iniciatives que es poden prendre per Reanimar el centre del poble, omplint el poble d'activitats culturals i per totes les edats. Al mateix temps que demostra una nova forma d'actuar de les formacions polítiques, a prop dels ciutadans i donant les màximes facilitats per tal que puguin fer arribar les seves propostes i consultes i obtenir una resposta al mateix moment.   Al llarg d'aquesta setmana la candidatura d'Esquerra repartirà personalment, casa per casa, el programa electoral per tal que aquelles persones que ho desitgin puguin fer-los arribar les consultes o propostes que considerin oportunes.   Així mateix, Martí Vallès juntament amb diversos integrants de la candidatura d'ERC, seguirà fent les darreres reunions i trobades amb diverses entitats, empreses, ciutadans, centres educatius, i associacions de mares i pares, entre d'altres, practicant un sistema de treball pròxim amb els cassanencs i cassanenques, escoltant les propostes i demandes, i podent contestar de manera clara i directa cada interpel·lació.   Per aquest motiu els republicans obriran el seu local de campanya, situat al Carrer del Molí número 29, el dilluns 18 a les 4 de la tarda, el dimecres 20 a 2/4 de 9 del vespre, i el dijous 21 a les 8 del vespre, perquè tothom qui vulgui conèixer de prop la candidatura, en Martí Vallès, o fer arribar qualsevol tipus de proposta o consulta pugui fer-ho de primera mà.

ERC Cassà de la Selva presenta la candidatura i el programa electoral en un acte públic el proper divendres 8 de maig a la Sala Galà.

ERC Cassà celebrarà el proper divendres 8 de maig a les 8 del vespre a la Sala Galà, l’acte públic de presentació dels membres de la candidatura i el programa electoral amb que es presenten a les properes eleccions municipals.   En el transcurs de l’acte es presentaran cada un dels membres que formen l’equip d’Esquerra Cassà, al mateix temps que alguns d’ells desgranaran les principals propostes d’ERC pel poble i l’Ajuntament de Cassà.   Tancarà l’acte el candidat d’ERC, Martí Vallès, metge, cap de nefrologia de l’Hospital Doctor Josep Trueta, professor a la Facultat de Medicina de la UdG, i amb una llarga trajectòria de vinculació amb diverses entitats cassanenques com l’Associació de Pares i Mares de l’Institut de Cassà, el Teatre, la Coral Bell Ressó, Marxants de Paraules, o l’ANC entre d’altres.   Continuant amb els actes del primer cap de setmana de campanya electoral, els republicans també celebraran un acte amb la presència d’Ernest Maragall, ex membre del PSC, fundador de NeCat i ara membre de MES.   L’acte es celebrarà el dissabte a les 17:00 de la tarda, on la candidatura d’ERC Cassà convida a tothom a fer el cafè i conversar amb en Martí Vallès i l’Ernest Maragall a la Sala d’Actes de l’antic Ajuntament a la Plaça de la Coma.

Fem un nou país: comencem per Cassà!

QUÈ VOLEM? -Volem construir un nou país, més just i per a tothom. Donarem suport al Govern de la Generalitat de Catalunya i a tot allò que decidim els catalans per a avançar en la creació d'un nou estat d'Europa.     COM HO FAREM?   -Adherint els nostres regidors a l'Assemblea de Càrrecs electes de l'ANC.   -Essent presents a l'Associació de Municipis per la Independència.   -Donant suport al poble català i la Generalitat de Catalunya en tot el procés d'independència del nostre país.

Decidim el poble entre tots, comptem amb tu #ReanimemCassà

QUÈ VOLEM? -Volem que la ciutadania participi de les decisions importants del poble en tots els àmbits i nivells, impulsant processos participatius que garanteixin la transparència de les actuacions. COM HO FAREM? -Fent processos participatius, prenent com a referència els barris i veïnats, on els ciutadans i ciutadanes puguin opinar sobre quines són les necessitats del barri que cal prioritzar.   -Completant el web institucional, creant un pla específic de comunicació per la ràdio municipal i dinamitzant les xarxes socials dels perfils institucionals.   -Implementant un aplicatiu en línia obert a tots els ciutadans, registre únic d'incidències, mitjançant el qual puguin notificar incidències o desperfectes: enllumenat, asfaltatge, mobiliari públic, jardins... donant resposta a les incidències exposades i garantint-ne el seu seguiment.

Potenciem tot allò que ens distingeix #ReanimemCassà

QUÈ VOLEM? -Volem aprofitar la nostra situació geogràfica per promocionar la indústria, obrint-nos a noves empreses que vulguin instal·lar-se, sense oblidar-nos de les empreses que ens han portat fins al segle XXI i del comerç local que ens dona un servei de proximitat i ens cohesiona com a poble, escoltant les seves necessitats. -Volem impulsar l'àrea de promoció econòmica afavorint espais de treball compartit per què qui vulgui iniciar una activitat empresarial ho pugui fer des del nostre poble; treballant també per ajudar a complementar la formació necessària per aconseguir iniciar un projecte propi d'autoocupació. COM HO FAREM? -Recuperant l'àrea de promoció econòmica.   -Desplegant de nou la borsa de treball, que a més de rebre les demandes de les persones en situació d'atur, s'encarregui d'estar en contacte constant amb les empreses del municipi i  sigui el primer recurs on recorrin.   -Promocionant i donant publicitat als esdeveniments amb potencialitat turística, industrial, comercial i cultural que es duguin a terme a Cassà.   -Promocionant l'emprenedoria i l'autoocupació.   -Treballant pel creixement del polígon industrial apostant pel valor afegit dels serveis que s'hi poden oferir.   -Habilitant un espai de treball compartit (coworking) a Can Trinxeria, equipat amb connexió de fibra òptica i el mobiliari corresponent per tal d'ajudar aquells emprenedors que ho desitgin.   -Treballant per aconseguir recursos per la construcció d'un alberg al municipi.   -Estudiant la possibilitat d'habilitar un pàrquing per a caravanes, al costat de la piscina, aprofitant la mateixa estructura per serveis i punt d'informació del poble.   -Promocionant l'espai de les Gavarres com espai d'interès natural proper al nostre poble, així com tots aquells àmbits relacionats amb la indústria del suro.   -Plantejant, en un procés de participació ciutadana, l'interès de recuperar alguns esdeveniments com les fires de la caça i la pesca, les energies renovables, les 24 hores de tennis taula,  així com la creació d'altres fires, exposicions o esdeveniments.

Un Ajuntament transparent i obert, que escolta i dona resposta als ciutadans #ReanimemCassà

QUÈ VOLEM? -Volem que l'ajuntament de Cassà segueixi millorant la seva vocació de ser una institució al servei de la ciutadania, àgil, transparent, propera, directa i clara davant les demandes de la població. COM HO FAREM? -Desenvolupant un sistema online de participació ciutadana que permeti des d'adreçar  preguntes fins a poder realitzar consultes ciutadanes el línia.   -Revisant tots els contractes municipals i  publicant de manera periòdica i detallada l'execució dels comptes municipals.   -Aplicant les recomanacions de transparència de les Administracions locals existent.   -Revisant i actualitzant periòdicament les ordenances i reglaments municipals per tal de fer-les el màxim de clares i adequades a la realitat. 

Al cor de les Gavarres, a prop dels veïnats #ReanimemCassà

QUÈ VOLEM? -Volem que els veïnats es sentint part del poble, i que puguin manifestar les seves necessitats. COM HO FAREM? -Promocionant l'espai de les Gavarres com espai d'interès natural proper al nostre poble, així com tots aquells àmbits relacionats amb la indústria del suro. -Creant un catàleg de recursos pedagògics a disposició del Consell Escolar Municipal i dels centres educatius per millorar el coneixement sobre el nostre poble: les Gavarres, el Prats de Dall d'Esclet, el Parc de Bombers, la pela del suro... -Creant itineraris d'interès natural, i itineraris urbans d'interès. -Habilitant rètols informatius de la flora i la fauna en el recorregut del carril bici i els itineraris urbans i de natura. -Fent seguiment i atenent els veïnats del poble, dotant de contingut el Consell d'Alcaldes de veïnat, i recollint les seves propostes.

Cuidem el nostre entorn #ReanimemCassà

QUÈ VOLEM? -Volem cuidar el nostre entorn natural, i promoure iniciatives que tinguin cura del medi ambient. COM HO FAREM? -Implantant tecnologia LED a l'enllumenat municipal per promoure l'estalvi energètic.   -Creant itineraris d'interès natural, i itineraris urbans d'interès.   -Habilitant rètols informatius de la flora i la fauna en el recorregut del carril bici i els itineraris urbans i de natura.   -Gestionant les rieres del municipi, en coordinació amb l'ACA, vetllant pel bon funcionament dels col·lectors, evitant vessaments i controlant-ne la vegetació i cabals. -Promovent la mobilitat sostenible: a peu, en bicicleta, i transport públic.

Ens preocupem per tu #ReanimemCassà

QUÈ VOLEM? -Volem que Cassà sigui un poble cohesionat, on ningú es senti sol, on la seguretat estigui garantida, i on els serveis d'assistència a les persones funcionin.     COM HO FAREM? -Dinamitzant la taula de participació, espai de trobada de les entitats relacionades amb els problemes socials, establint objectius clars i resolent les situacions que s'hi plantegin.   -Acostant els serveis socials, fent-los propers i accessibles, a la població.   -Donant suport i potenciant les associacions que tenen objectius socials i suport a les persones.   -Mantenint, i ampliant si cal, els serveis per la gent gran de la Residència Geriàtrica. -Activant la taula d'habitatge.   -Incentivant la rehabilitació d'habitatges, especialment al casc antic.   -Millorant la detecció de pisos buits i incentivant-ne el lloguer a través d'una borsa de lloguer social.   -Fent de la policia local punt de referència per a la ciutadania per canalitzar les qüestions relacionades amb el civisme, convivència, i via pública, reforçant la seva vessant informativa i d'atenció al ciutadà.   -Estimulant la participació de la gent nouvinguda al teixit associatiu i a les activitats culturals i esportives com a element d'integració.   -Duent a terme les accions necessàries per lluitar contra el racisme i la xenofòbia i afavorint el coneixement mutu i el respecte entre totes les cultures.   - Defensant el manteniment de tots els serveis del CAP, inclosa l'atenció continuada.