Cassà de la Selva

Notícia

2 anys reanimant Cassà

RESPONSABILITAT, RIGOR, TRANSPARÈNCIA, PARTICIPACIÓ I VOCACIÓ DE SERVEI AL NOSTRE POBLE

Aquest mes de juny farà dos anys que l’equip de govern d’ERC va prendre possessió a l’Ajuntament de Cassà gràcies a la confiança que ens va donar el nostre poble. Vàrem entrar a l’Ajuntament amb una il·lusió enorme per engegar tots els projectes que havíem pogut anar explicant abans de les eleccions, una gran passió per tot allò que es fa a Cassà i la voluntat de sentir-nos encara més orgullosos de ser cassanencs i cassanenques. Des del primer moment hem tingut clar com volem fer l’activitat des de l’Ajuntament.

RESPONSABILITAT. L’encàrrec de gestionar els recursos del poble de Cassà és un honor que comporta estar a l’alçada de les circumstàncies. Des del primer dia hem treballat per a tothom, sigui qui sigui i vingui d’on vingui, amb l’objectiu de buscar sempre la millor manera de donar resposta a les necessitats de tots els cassanencs.

RIGOR. Si som curosos gestionant els recursos propis, encara cal ser-ho més quan gestionem els recursos de tots els ciutadans. Des del primer moment vàrem elaborar el Pla d’Actuació Municipal on es detalla cronològicament la previsió de l’actuació municipal. Paral·lelament, actuem en tots els àmbits amb la màxima professionalitat i procurant cuidar sempre fins l’últim detall en tots els projectes.

TRANSPARÈNCIA. Tot el que es fa a l’Ajuntament de Cassà, així com tota l’activitat del govern, és per als ciutadans del nostre municipi. Des del primer dia qualsevol informació referent al consistori o a l’activitat del govern és a l’abast dels ciutadans que la poden consultar al web institucional sempre que vulguin.

PARTICIPACIÓ. No volem governar sols. L’experiència, les idees i les propostes de tots els cassanencs i cassanenques són determinants per prendre decisions. Com més importants siguin els àmbits en els quals s’han de prendre decisions, més sentit té recollir les inquietuds dels ciutadans. A més, no podem deixar de banda l’enorme tasca voluntària de centenars de cassanencs en nombrosos àmbits del poble que amb el seu esforç i la seva dedicació contribueixen a fer un Cassà cada dia millor.  

VOCACIÓ DE SERVEI. Ens sentim orgullosos de Cassà i creiem que totes les accions realitzades han contribuït a posar el nostre municipi al mapa. Ens esforcem perquè Cassà sigui un poble que cuida als seus ciutadans; un poble que gaudeix d’un important teixit associatiu i empresarial divers que dia a dia fa infinitat d’activitats que hem de donar a conèixer; un poble amb esportistes, equips i ciutadans que tenen èxit arreu del món i que són imprescindibles per portar el nom del nostre municipi amb orgull. La nostra tasca és treballar conjuntament amb totes aquestes persones per potenciar les singularitats de Cassà amb l’objectiu de millorar-lo diàriament per tal que tots el puguem gaudir encara més.
 
El juny de l'any 2015 vam començar amb una gran empenta tots els projectes que ens havíem plantejat. Dos anys després, molts d'aquests ja són una realitat o ho seran en breu, i la llista d'idees és més llarga que mai.

El juny de l’any 2015 vam començar amb una gran empenta tots els projectes que ens havíem plantejat. Dos anys després, molts d’aquests projectes ja són una realitat o ho seran en breu. Al mateix temps, la llista d’idees per dur a terme i les ganes per fer-les és més gran que mai. L’experiència adquirida i la col·laboració de totes les persones amb qui hem pogut establir noves sinergies al llarg d’aquests dos anys, segur que ens ajudaran a fer realitat moltes de les idees que tenim en aquesta llarga llista.

Estem convençuts que al mapa de Catalunya, Cassà de la Selva hi surt amb lletres més grosses i el coneix més gent des que vàrem començar a reanimar Cassà fa dos anys. Això ha estat possible gràcies a la imprescindible col·laboració ciutadana i de tots els que participen o organitzen les activitats que es fan al municipi, aporten idees i col·laboren en la cerca de solucions a les necessitats diverses. Moltes gràcies a tots!LES ACCIONS MÉS DESTACADES DUTES A TERME AQUESTS 2 ANYS

LA FIRA DE SANTA TECLA, EL CÀNTUT I BEN AVIAT LA FIRA DEL TAP!
Música, suro i Gavarres. Tres elements claus que hem explotat a través d’esdeveniments singulars que hem creat de nou (Càntut i Fira del Tap) o que hem potenciat (Fira de Santa Tecla). Això és el que ens permet ensenyar a la gent de fora del nostre municipi els trets que ens caracteritzen.
 
LA CULTURA, UN EIX VERTEBRAL DEL NOSTRE MUNICIPI
Segur que tots ho hem notat. Ja ningú pot dir: “A Cassà no s’hi fa mai res!”. Des del primer moment vam estar decidits a trencar aquest tòpic i fer que Cassà fos un dels municipis amb més activitat cultural de la demarcació de Girona. Tenim una programació diversa i estable amb infinitat d’activitats culturals per a tots els públics. Hem utilitzat nous espais com les Nits de la Coma, el Vermut de Lletres o la Llimonada de Lletres i hem lluït encara més el Teatre del Centre Recreatiu.

CASSÀ, MUNICIPI LECTOR
La lectura a Cassà ha reviscut. Hi ha un abans i un després amb la sèrie d’actes que s’organitzen per promoure la lectura al municipi, a banda de les trobades i la col·laboració en xarxa establerta entre els centres escolars i la Biblioteca de Cassà gràcies a la iniciativa de Cassà Municipi Lector. Els Vermuts de Lletres, la Llimonada de Lletres, els Premis Literaris, el Correcurts, Poemes del Món... Cassà s’està posicionant com un referent cultural molt interessant! I a més, això va acompanyat de noves iniciatives de ciutadans com els Petits Marxants de Paraules que treballen la poesia entre els més menuts.


EL MAJOR NOMBRE DE CARRERS ASFALTATS EN ELS ÚLTIMS ANYS
El mes de febrer va finalitzar una important campanya d’asfaltatge de carrers que va afectar a 27 punts diferents del poble. Al mateix temps, s’ha canviat una part important de la senyalització vertical del municipi i s’ha repintat la senyalització horitzontal de bona part dels carrers de Cassà. Conscients que encara hi ha molta feina per fer, cada any anem planificant diferents iniciatives d’asfaltatge per mantenir el poble en condicions i evitar actuacions d’emergència.
 
FOMENTEM LA MOBILITAT A PEU I EN BICICLETA
Encara queda molta feina per fer però pas a pas aconseguim que cada dia hi hagi més nens i nenes que puguin anar a peu o en bicicleta a l’escola fent ús dels camins escolars segurs. La mobilitat del carrer Xavier Carbó i Germà Agustí ha millorat molt per als que volen anar en bicicleta o a peu als centres escolars o al centre del municipi. A més, l’aparcament de la cruïlla del carrer Xavier Carbó amb Ardenya ja és una realitat.

RENTAT DE CARA AL PASSEIG DE VILARET I MILLORA DEL MERCAT SETMANAL
Tenir un mercat dos cops per setmana a Cassà és un valor que cal conservar. Per aquest motiu hem millorat el paviment del Passeig Vilaret, per tal que no es faci ni pols ni fang, una millora que notaran tan els ciutadans usuari com els paradistes. Aprofitant les millores del paviment hem reorganitzat les parades per evitar espais buits i millorar-ne la distribució.EL NUCLI HISTÒRIC: EMBELLIM-LO I FEM-LO ATRACTIU PER VIURE-HI I VISITAR-LO!
Un dels reptes de Cassà és treure més partit del centre del municipi. Passejar entre les cases i carrers amb més història és un atractiu que hem de potenciar, tan a nivell comercial com d’habitatge. Per aquest motiu hem planificat l’arranjament de tot el centre històric, una actuació que començarà amb la primera fase aquest any 2017 i que comportarà la renovació dels serveis i fer tots els carrers a un sol nivell amb paviment de lloses.Amb l’objectiu de motivar la vida d’aquesta part del poble, hem posat en marxa diverses bonificacions en l’impost de construccions i de l’IBI per aquells edificis que es rehabilitin o per les activitats econòmiques que s’hi iniciïn. Tenim un poble amb molts detalls amagats que cal conservar i aprofitar!
 
Hem planificat l'arranjament de tot el centre històric, una actuació que començarà amb la primera fase aquest any 2017.

TRES ESPAIS PER A GOSSOS, BEN AVIAT EL QUART
Des del primer dia que ens vàrem proposar reduir el nombre d’excrements d’animals a la via pública. Primer fent tres espais exclusius per a gossos i després activant la Campanya Buscatifes. Creiem que hem aconseguit una petita millora però encara cal seguir treballant a través de reforçar les campanyes de sensibilització però seguint sancionant aquelles actituds poc cíviques. També habilitarem un nou espai per a gossos al carrer Marina amb la voluntat de millorar una de les zones on el problema és més important.
 
UNA NOVA ÀREA D’AUTOCARAVANES
Amb l’objectiu d’atreure a més visitants al municipi, el mes de juny d’aquest any es posa en marxa l’àrea d’autocaravanes situada a un punt privilegiat, entre la zona esportiva i les Vies Verdes. Creiem que té un potencial i que ens ajudarà a seguir posant Cassà al mapa.
 
NOU PARC INFANTIL DE VALOR AFEGIT: EL PARC DE LA CAPUTXETA VERMELLA
A Cassà tenim 16 parcs infantils. A banda de millorar el seu manteniment, cada any ens proposem arreglar-ne un de nou per oferir instal·lacions renovades i adaptades als infants. El Parc de la Caputxeta Vermella de la plaça Font de Can Tolosà va ser inaugurat per la Pilarín Bayés el 2016 i és un èxit.
 
NOU APARCAMENT PÚBLIC AL CARRER XAVIER CARBÓ I BEN AVIAT AMPLIACIÓ DE L’APARCAMENT DEL CARRER MIGIDA I MARINA I ASFALTATGE DE L’APARCAMENT DE LA PISCINA COBERTA
Hem habilitat un nou aparcament a la cruïlla entre el carrer Xavier Carbó i Ardenya. Al llarg d’aquest any s’ampliarà l’aparcament del carrer Migdia, pràcticament duplicant el nombre de places. A principis de l’any 2018 es podrà ampliar l’aparcament del carrer Marina. Els propers mesos asfaltarem definitivament l’aparcament de davant de la Piscina Coberta.
 
Al llarg d'aquest any s'ampliarà l'aparcament del carrer Migdia, pràcticament duplicant el nombre de places. L'any 2018 es podrà ampliar el del carrer Marina. També asfaltarem l'aparcament de davant de la Piscina Coberta.
 
AQUEST ANY, MÉS PUNTS DE RECOLLIDA SELECTIVA I RENOVACIÓ DE TOTS ELS CONTENIDORS DE RECICLATGE
Per millorar l’eficiència de la recollida selectiva i també la imatge del municipi, aquest any canviarem tots els contenidors de recollida selectiva del poble, a banda d’afegir-ne a punts on s’ha detectat una major necessitat.

CAMPANYA DE CONSCIENCIACIÓ: UN CASSÀ DE TOTHOM, LA COL·LABORACIÓ DE TOTA LA CIUTADANIA ÉS IMPRESCINDIBLE PER TENIR UN POBLE MÉS AGRADABLE
L’any 2017 hem iniciat una campanya que informa de les diverses avantatges fiscals, i serveis que ofereix l’Ajuntament de Cassà en diversos àmbits, com l’ocupació, la rehabilitació de façanes i locals comercials, o que aprofundeix en la importància de la feina de tota la ciutadania per mantenir un poble més net i més agradable per tots.
 


NOVA GESPA PEL CAMP DE FUTBOL i RENOVACIÓ DE LA PISTA DEL PAVELLÓ
Necessitats de fa temps que vàrem fer realitat l’any 2016: la nova gespa artificial del camp de futbol municipal i la renovació del parquet de la pista del pavelló del Foment.
                       
MILLORA DELS EQUIPAMENTS ESPORTIUS I DE LA PISCINA MUNICIPAL
Durant aquests dos anys hem canviat el terra al pavelló del Foment Deportiu Cassanenc, hem instal·lat un nou mòdul a la Piscina Coberta per poder fer més activitats, hem fet una nova piscina coberta petita, hem posat gandules i servei de bar a la piscina descoberta, hem arreglat els vestidors de la piscina coberta... Ben aviat gràcies a una subvenció obtinguda es podrà instal·lar una caldera d’estella que doni servei al PAV3 i la Piscina Coberta. Tenim unes grans instal·lacions esportives i hem de valorar-les i mantenir-les en bon estat!
 
NOUS ESDEVENIMENTS ESPORTIUS
Durant aquests dos anys hem aconseguit captar diferents esdeveniments esportius que porten a molts visitants al nostre municipi. Entre ells hi ha el MICBasketball, la cursa d’orientació de les Gavarres (Can Vilallonga) i hem aconseguit recuperar, amb la voluntat i esforç de les entitats organitzadores, les 24 hores de Tennis Taula, un esdeveniment històric i important per Cassà.


 
COWORKING
El 2016 vàrem posar en marxa el Coworking Cassà a Can Trinxeria, un espai que permet treballar independentment però de forma acompanyada, a banda de poder gaudir de sessions formatives i de networking i servei d’assessorament. És una manera d’aconseguir que els emprenedors de Cassà es quedin a treballar al poble.
 
CAN TRINXERIA: EL NUCLI DE LA PROMOCIÓ ECONÒMICA. CURSOS, BORSA DE TREBALL I ASSESSORAMENT
Can Trinxeria s’ha convertit en el centre de la Promoció Econòmica del poble i des d’allà es fa una programació estable de cursos i formacions oberta a tota la ciutadania, s’ofereix el servei de la Borsa de Treball i també s’assessora a tots els ciutadans que busquen feina a través dels diversos programes de l’Ajuntament.
 
RUTA DEL SURO A LA VILA DE CASSÀ
Posar en valor el patrimoni que tenim al centre del municipi. Això és el que ens permet fer la Ruta del Suro a la vila de Cassà, un itinerari que es pot fer a peu o en bicicleta i que s’ha promocionat amb diferents rutes guiades i amb la participació de personalitats com l’historiador Quim Nadal. La ruta ja l’han vingut a fer escolars que volen descobrir la indústria surera a través de la història local i acabar la visita a una fàbrica de suro.

CASSÀ DESTAPA ELS SENTIS: LA MARCA PROMOCIONAL DEL MUNICIPI
El 2016 hem posat en marxa una marca promocional del municipi amb diferents accions associades per anar posant Cassà al mapa. Des que tenim aquesta imatge, hem obert un web promocional de Cassà (s’està traduint a diversos idiomes), hem fet un nou plànol amb els principals atractius del municipi, hem posat expositors amb informació als principals punts que reben més visitants de fora, hem fet uns taps de suro de paper per promocionar els atractius del municipi i properament posarem unes tanques publicitàries a la zona del polígon del Trust per promocionar els esdeveniments més singulars del poble.

AJUDES REHABILITACIÓ D’HABITATGES I COMERÇOS
Amb l’objectiu de tenir un Cassà més bonic hem incrementat la partida d’ajudes per a rehabilitar façanes i actualment és de 30.000 € anuals. En l’àmbit del comerç també hem duplicat la partida per modernitzar els comerços locals i actualment l’Ajuntament disposa de 15.000 € per fer millores comercials.


IMPULS A LA PARTICIPACIÓ CIUTADANA
El resultat de les polítiques públiques és més ric si som capaços d’integrar la participació ciutadana. Des del 2016 que hem activat el Pla estratègic de Cassà que ens permet aixecar la vista col·lectivament i veure quin Cassà volem a mig i llarg termini. També des del 2016 que organitzem els pressupostos participatius: la partida del 2016 era de 35.000 €, la del 2017 és de 60.000 €. Les necessitats que recollim a tots aquests espais ens fan moure i seguir avançant amb l’obra de govern.


REACTIVEM LES POLÍTIQUES JUVENILS AMB CASSÀ JOVE
Aquest any hem fet una aposta per Cassà Jove. La contractació del dinamitzador juvenil ha permès tirar endavant iniciatives noves com la reanimació de l’Espai Jove l’Escorxador, l’activació del carnet Cassà Jove, l’activació del Punt d’Informació Juvenil 2.0... Poc a poc esperem que els joves tornin a tenir un referent a qui poder adreçar les seves inquietuds.
 
RENOVACIÓ DE LA PISTA DE SKATE
Teníem una pista de skate poc aprofitada i feia falta renovar-la. Aquesta era la petició que ens van plantejar diversos joves del poble i que vàrem aconseguir atendre l’any 2016. Des de llavors que tenim una pista de skate amb més bones condicions i diversos infants i joves poden passar-hi bones estones!
 
PROMOVEM QUE ELS JOVES ES QUEDIN A VIURE A CASSÀ
Volem incentivar que els joves no marxin a viure a fora de Cassà. Per això els ho posem una mica més fàcil i des del 2016 hem aprovat una bonificació del 50% de l’ICIO per als ciutadans de 35 anys o menys que vulguin arreglar-se un habitatge al poble.


 

LA LLAR D’INFANTS TAPS DISPOSA DE P0
Per primera vegada a la història de la Llar d’Infants Taps, el curs 2016-2017 hem pogut introduir un grup de P0.
 
OFICINA MUNICIPAL D’HABITATGE
Des del 2016 disposem d’una tècnica que ofereix assessorament setmanal a l’Oficina Municipal d’Habitatge instal·lada a la plaça de la Coma. Gràcies a la seva feina hem aconseguit que de moment un ciutadà s’animi a posar el seu pis de lloguer social i rebi la bonificació de l’IBI. Esperem anar avançant pas a pas.
 
REDUCCIÓ DE L’ENDEUTAMENT I DELS INTERESSOS
El rigor i el control pressupostari ens ha permès reduir 20 punts l’endeutament de l’Ajuntament que se situava el 31 de desembre de 2016 a un nivell del 36.6% del pressupost municipal. L’any 2015 era del 48,3% i a finals del 2014 del 59,06%. Gràcies a les operacions de refinançament de préstecs fetes durant l’any 2016 hem reduït més d’un 30% el pagament d’interessos.


 

 
CANVIS PER TENIR UNES BONIFICACIONS FISCALS MÉS SOCIALS
Des que governem, hem introduït més de 15 bonificacions a les ordenances fiscals d'acord amb criteris socials, mediambientals i foment de l'ocupació i l'activitat econòmica. Volem un Ajuntament al servei de les persones.
 
Hem aprovat una vintena de modificacions fiscals amb un marcat caràcter social i pensant sempre amb les persones.

LA PLANIFICACIÓ: LA CLAU DE LA FEINA BEN FETA
No improvisem. Tenim clares les accions que volem fer i les preveiem cronològicament per adequar els recursos a les necessitats. Des que vàrem començar que hem mostrat de forma transparent a tota la ciutadania el nostre Pla d’Actuació Municipal que recull i detalla les accions previstes per cada any i l’estat de la seva execució. Aquest document estructura tota l’activitat que es desenvoluparà durant el mandat. Per tal de ser més eficients també tenim en marxa una planificació de millora del barri vell, la implementació de l’administració electrònica a l’Ajuntament de Cassà, un estudi de valoració dels llocs de treball per conèixer objectivament les necessitats del consistori, un estudi de millora de la zona esportiva, un pla d’entorn educatiu que preveu les necessitats del municipi o un pla de dinamització comercial per veure com podem seguir impulsant el comerç local, al mateix temps que també hem impulsat l’elaboració d’un Pla Estratègic per decidir com volem que sigui Cassà en un futur. Tenir clar on som i establir les línies de treball futures és clau per una gestió eficient dels recursos municipals.