Cassà de la Selva

Notícia

Esquerra Cassà organitza una lectura de contes d’Oriol Junqueras

L’acte tindrà lloc diumenge, 19 de maig, a les 12 del migdia a la Plaça Petita
 
Esquerra Republicana de Catalunya de Cassà de la Selva organitza per aquest diumenge, 19 de maig, una lectura de contes d’Oriol Junqueras.
 
La lectura de contes tindrà lloc a la Plaça Petita, a les 12 del migdia, i  anirà a càrrec de membres de la candidatura i altres cassanencs i cassanenques: Martí Vallès, Dolors Rubirola, Carles Casanova, Mireia Vallès i Helena Garcia.
 
Oriol Junqueras, des de la presó, ha intentat mantenir el vincle amb els seus fills, Lluc i Joana, a través d'alguns textos que els va enviant ben sovint. Ara, tots aquestes històries s’han publicat  juntament a Contes des de la presó (Ara Llibres). Cada conte va acompanyat d'un dibuix fet per un il·lustrador diferent.
 
Ensenyaments i fantasies
Alguns d'aquests textos els ha elaborat Junqueras a partir del que li expliquen amics i parents del que interessa els seus fills. Si s'han interessat sobre els dromedaris, els fa un conte per explicar-los coses sobre camells i dromedaris. En d'altres aprofita els seus coneixements com a historiador, i explica l'arribada dels romans a Sant Vicenç dels Horts, el seu poble, o el periple del Mar Eritreu, la circumval·lació d'Àfrica per part d'uns navegants fenicis. Però a vegades recorre als seus coneixements d'astronomia, de zoologia, de geografia... I fins i tot proposa als nens petits experiments científics. Ho fa per ensenyar-los algunes coses, però, sobretot, com diu a la fi d'un conte sobre els cromanyons, "per demostrar-vos que us estimo molt i us enyoro".