Castellar del Vallès

Documents

MOCIÓ DE DENÚNCIA A LA CRIMINALITZACIÓ DELS CDR PER PART DE L’APARELL DE L’ESTAT ESPANYOL
EXPOSICIÓ DE MOTIUS

Els Comitès de defensa de la República de Catalunya mitjançant les seves xarxes socials oficials,  publiquen el següent comunicat que reproduïm de forma literal:

"En una setmana en la qual els CDR hem agafat el timó de les protestes al carrer, hem vist com els mitjans del règim han començat a difondre mentides per atacar-nos i criminalitzar-nos. Aquesta campanya, orquestrada conjuntament amb les torces repressores de l'estat espanyol pretén crear un marc per poder legitimar la seva repressió cap a nosaltres i posar-nos al punt de mira de la persecució política i poder justificar, també, la persecució judicial.

Els mitjans i els partits polítics del regim no tenen miraments en inventar una suposada ''kale borroka" que no existeix ni existirà. El que realment els hi fa por és l'existència d'un poble unit, alegre i combatiu. Els hi fa por que practiquem el pacifisme actiu com a mètode de transformació social, els hi fa por que tinguem la capacitat per aturar el país. Tenen por que cada cop ens organitzem més i preguem consciència del poder que tenim.
Ells tenen la força de la llei, el poder de la premsa, la violència de les porres i tots els recursos econòmics. I nosaltres, nosaltres no tenim res més que un projecte esperançador: la construcció d'un país millor, des de baix i per a totes. També ens tenim les unes a les altres, colze a colze i allò que més els espanta: el futur.
Perquè els CDR som estudiants, pageses, bombers, aturades, botigueres, cambreres, recepcionistes, professores,       autònomes, cuidadores, informàtiques, cuineres, perruqueres, carteres, treballadores de la indústria, jubilades, ... Els CDR som el poble i som aquí per construir la República.

Per tant, denunciem els intents de criminalització sigui de la premsa o la fiscalia, tots ells poders fàctics d'un estar repressor i feixista. La por ha canviat de bàndol i seguirem al carrer, des de l'acció no violenta i reivindicativa per assolir els nostres objectius.

No tindran prou presons per un poble pacífic en peu de lluita!"
Per tots aquests motius, el grup d’Esquerra Republicana a l’Ajuntament de Castellar del Vallès proposa d’adopció dels següents
 
ACORDS
Primer.- Instar a la reforma urgent del corid penal i la derogació de la Llei mordassa que donen cobertura legal a criminalitzar protestes com les dels CDR i altres col·lectius i particulars.

Segon.- Considerar que l'acció política exercida a través de la protesta resistent i no violenta, les mobilitzacions i la desobediència civil pacífica és absolutament legítima i pròpia d'una democràcia madura.

Tercer.- Denunciar i posicionar-nos clarament en contra de les operacions de l'estat que utilitzen els diferents cossos policials i instàncies judicials contra els Comitès de Defensa de la República vulnerant una i altra vegada tots els drets civils i polítics dels ciutadans.

Quart.- Denunciar la criminalització de la protesta social, la repressió i la violència institucional tot posicionant-nos a favor de la llibertat d'expressió, la llibertat ideològica i la llibertat de manifestació. 

Cinquè.- Refermar el dret a l'autodeterminació del poble de Catalunya a través de la lliure voluntat de la seva ciutadania. Que aquest país es vulgui millor, construït des de la base, per a tots i en forma de república és una aspiració que cap societat ni cap Estat pot prohibir.

Sisè.- Comunicar aquests acords als grups polítics al Parlament de Catalunya i a les entitats municipalistes.