Castellbell i el Vilar

Totes les notícies

Aclariment al comunicat de l'Ajuntament sobre els pressupostos 2018

En resposta a la notícia apareguda al web i facebook de l'ajuntament de Castellbell i el Vilar, des d'ERC volem expressar els següents aclariments: 1. No ens sembla correcte ni ètic que l'equip de govern socialista utilitzi el web de l'ajuntament per expressar opinions i menystenir les aportacions que fan altres grups amb representació al consistori. El web de l'ajuntament és una eina per informar a la ciutadania, no per qüestionar les propostes de l'oposició. 2. L’equip de govern socialista va presentar els Pressupostos de 2018 en el Ple de 29 de juny de 2018 per a la seva aprovació, els quals van ser publicats al BOP tretze dies després, el 12 de juliol, iniciant-se el període legal de 15 dies hàbils d’exposició pública, perquè qualsevol interessat pugui presentar les al·legacions pertinents, tal com regulen els articles 169 i 170 del RDL 2/2004, de 5 de març, pel qual s’aprova el text Refós de la Llei Reguladora d’Hisendes Locals. El grup d’ERC Castellbell i el Vilar així ho hem fet, dins del termini, per tal d’aportar algunes millores i concretar algunes partides, evidentment segons la nostra consideració. Aquesta és la responsabilitat que ens pertoca exercir, sense perjudici de cap treballador ans el contrari, vetllant pels interessos generals de la ciutadania. Les quatre al·legacions no han estat admeses a tràmit i han estat desestimades per part de l’equip de govern i l’abstenció del grup municipal del PdCAT. En el seu raonament, l’equip de govern ha explicat que comparteixen el fons i contingut de les quatre al·legacions presentades per ERC, però argumenten que tot ja està recollit, si més no globalment, dins del Reglament de Serveis Socials Bàsics de l’Ajuntament. Per tant, com que ja s’està fent, d’una banda no creuen necessari arribar a aquest nivell de concreció, i de l’altra, tampoc no creuen que els noms de les partides siguin adients ni legals. Nosaltres no hem qüestionat la voluntat política d’atendre les necessitats de la ciutadania, però que sí era convenient dotar-nos de partides, a poc a poc, per tal de disposar d’un Pressupost amb més nivell de detall i no un calaix de sastre per cobrir tot el que vagi sorgint.

L’ ajuntament rebutja les al·legacions presentades per ERC

Avui, en resposta a les al.legacions als Pressupostos de 2018 presentades per ERC Castellbell i el Vilar el passat dijous, l’Ajuntament rebutja modificar el pressupost municipal considerant que en les seves partides ja es troba la part social inclosa. Des de la Secció Local d’ERC a Castellbell i el Vilar continuarem treballant per la transparència i per accions més socials.

Artur Junqueras

El pare de Junqueras tanca la llista d´ERC a Castellbell

ERC Castellbell i el Vilar ha presentat la seva llista a les municipals, que encapçala l'actual regidor d´esquerra, Albert Mulero, i que tanca el pare d'Oriol Junqueras, Artur Junqueras. Mulero, en un acte obert, va explicar que l´equip està molt satisfet de poder comptar amb Junqueras pare en el número onze a la llista "per la seva vàlua humana i per la seva experiència, sempre disposat a treballar pel poble i pel país, des dels valors republicans".

COMUNICAT

Des d’ERC de Castellbell i el Vilar volem manifestar la nostra preocupació envers l’expedient sancionador que afecta a un dels nostres professionals del poble, el Dr. Emili Viudes. Primerament, voldríem donar tot el suport al Dr. Viudes, tant a nivell personal, com en la seva tasca professional i de prestació de serveis mèdics. És per això que ens sentim contents i orgullosos del gran suport mostrat per part dels castellvilarencs i castellvilarenques en aquesta causa. Des d’ERC Castellbell i el Vilar defensem un model sanitari públic, universal i equitatiu, de qualitat i que garanteixi la salut dels ciutadans. Considerem que la protecció i la promoció de la salut és una prioritat bàsica, així com també la de tots i cadascun dels professionals que l’exerceixen. És per això que considerem necessària una revisió en detall de l’expedient, i en tot cas i per evitar situacions similars en el futur, que es revisin i optimitzin tant els procediments que impliquin tots els professionals de la salut, com els protocols de comunicació interna, per tal d’evitar múltiples interpretacions que puguin generar malentesos. Per tot l’expressat anteriorment, entenem que mentre el cas no es revisi de nou i per interferir el menys possible el correcte funcionament del servei de salut del nostre poble, s’ha d’aixecar la sanció de l’ICS al Dr. Viudes permetent seguir exercint la seva funció fins que s’arribi a una resolució definitiva de l’expedient. 

Imagina't Castellbell i el Vilar

Dissabte passat, ERC Castellbell i el Vilar va organitzar una jornada de participació, anomenada “IMAGINA’T” al Centre Cultural Joan Masats (barri del Burés). Més de trenta persones provinents de diferents àmbits -tant del món associatiu, assistencial, educatiu i empresarial- van assistir i participar-hi molt activament. Tots ells són la prova de que la gent del poble vol participar i implicar-se en els afers públics. Amb l’objectiu d’enriquir el programa electoral, que ja anomenen “de govern”, ERC Castellbell i el Vilar va demanar la col·laboració de la ciutadania per debatre els temes de poble i junts, van fer una diagnosi de la situació en diferents àmbits (Com veus Castellbell i el Vilar?). Després es varen localitzar les mancances i tot allò susceptible de ser millorat (Com t’agradaria que fos?). A partir d’aquí, diferents equips de treball temàtics van aprofundir en les àrees de Governança (participació, transparència, seguretat, etc), Educació i Cultura, Urbanisme/Medi Ambient, Promoció Econòmica i Serveis Socials. Cada un dels equips va elaborar un projecte, fruit de l’anàlisi previ, tot integrant les propostes de millora en cada àmbit. Finalment, es va fer la posada en comú amb l’exposició de les conclusions. Tothom va col·laborar aportant les seves idees en un clima de debat i de consens, fins i tot prioritzant les accions, valorant el cost econòmic, determinant els actors implicats i temporitzant la posada en marxa. L’organització ha valorat molt positivament la jornada de treball que va transcórrer a bon ritme, resultant ésser molt productiva. La prova és que es va allargar més d’una hora del temps previst i cap dels assistents tenia pressa per marxar. Alguns dels membres de la candidatura van formar part dels equips de treball com és el cas del cap de llista i actual regidor, Albert Mulero,  també la Maria Masats, en Ramon Rubira i la Maragda Albuixech, entre altres, coneguts membres del teixit associatiu del poble.

Joan Tardà serà al costat d'Albert Mulero en la presentació del cap de llista

El proper dissabte 28 de febrer es durà a terme la presentació del candidat a l'alcaldia per Esquerra Republicana a Castellbell i el Vilar, Albert Mulero, que estarà acompanyat per l'equip de persones que formaran la totalitat de la llista i pel portaveu al Congrés dels Diputats Joan Tardà. L'acte es durà a terme a la sala de plens de l'Ajuntament de Castellbell i el Vilar (al Borràs) a les 5 de la tarda, i serà obert a tots els castellvilarencs i castellvilarenques que hi vulguin assistir.

El candidat d'ERC a Castellbell i el Vilar, Albert Mulero

Albert Mulero repeteix com a cap de llista d'ERC a Castellbell

La Secció Local d'ERC Castellbell i el Vilar, reunida en assemblea, ha escollit Albert Mulero com a cap de llista a les properes municipals del mes de maig. L'actual regidor a l'ajuntament encapçalarà una llista formada per persones del poble de diferents àmbits del món associatiu, que volen fer un gir més participatiu i transparent com alternativa a l'actual govern. Segons ha manifestat el candidat, Castellbell i el Vilar "necessita amb urgència una reactivació social i econòmica que no ha viscut durant els darrers 30 anys des de la crisi del tèxtil. I només serà possible – continua dient – amb la realització d'una planificació de futur que respongui a les necessitats del municipi a curt, mig i llarg termini". Castellbell i el Vilar és un poble dispers, amb nuclis urbans desconnectats, que segons Albert Mulero "no tots poden gaudir dels estàndards mínims de benestar i això al segle XXI, a Catalunya, no es pot admetre". El projecte que està treballant la candidatura serà presentat el mes de març i segons avança el candidat, "plantejarà una nova concepció de la gestió i organització municipal, més oberta i transversal, començant, per exemple, amb la retransmissió pública dels Plens via internet, com fan altres consistoris". Albert Mulero és nascut fa 52 anys a l'Hospitalet de Llobregat, té dos fills, casat i viu a Castellbell i el Vilar des de fa 9 anys. És secretari de Política Municipal d'ERC Bages i treballa com a responsable de Control de Producció en una empresa farmacèutica. 

la gent d'ERC Bages

Autoinculpacions 9N

Aquest matí, amb una bona colla de gent del Bages, hem anat al Jutjat de guàrdia de ‪#‎Manresa‬ a presentar les nostres ‪#‎auroinculpacions9n‬ Erem gent de moltes cordes i molts colors, cadascú amb els seus ideals i la seva manera de fer, peró compartint un propòsit comú, la llibertat del nostre país. I de nou somreiem!!! Ens en sortirem, no en tenim cap dubte!