Castellbell i el Vilar

Notícia

Fal·làcies municipals (disposició a enganyar)

“A poble, les ideologies de partits polítics no hi tenen cabuda. Totes i tots som veïns i veïnes que volem el millor pel poble”
Això no és cert, doncs dependrà de les propostes dels diferents grups que concorren a les eleccions municipals per definir quin model de poble volem, cap a on hem d’anar i en conseqüència, establir les prioritats d’acció des del Consistori.

“A poble, es vota a les persones”
Això ha funcionat i ha estat així durant molts anys, però porten a enquistar dinàmiques. Actualment, està demostrat que són els equips de persones preparades i compromeses qui garanteix la resolució dels problemes i necessitats de la Comunitat, i garanteix l’evolució del poble. 

“Más vale malo conocido, que bueno por conocer”
Si el món s’hagués regit per aquesta idea immobilista, encara viuríem a les coves. Els llargs períodes de govern dels mateixos fan que els pobles no s’adaptin a les noves realitats. Evidentment els lideratges han de ser-hi, però no unipersonals, sinó col·legiats, és a dir, amb la suma de les capacitats de persones que s’estimen el poble, treballant en equip amb voluntat de servei públic, per millorar la vida dels seus conciutadans.

“A les properes eleccions municipals, Vota Experiència!”
Independentment del color polític que accedeix a govern després d’unes eleccions, a l’Ajuntament hi treballen professionals de vàlua que són, al cap i a la fi, els que reverteixen en Serveis a la ciutadania els diners públics recaptats amb impostos. Per tant, la responsabilitat política en la gestió i l’organització interna dels diferents departaments és clau i alhora relativa. Clau per desenvolupar programes i assolir èxits, i relativa perquè malgrat tot, l’ajuntament funcionarà, amb polítics o sense. L’experiència doncs, no és cap garantia, i fins i tot pot ser un impediment per la qualitat dels serveis, si no hi ha projecte de poble, si dia passa, any empeny i si s’actua només reactivament. Acabem d’assistir a la pèrdua d’una oportunitat d’or pel poble, pertànyer a l’Associació del Parc Rural del Montserrat.

“Castellbell i el Vilar, és una meravella!”
Governar des de l’Ajuntament un poble tant dispers com el nostre exigeix tenir una visió àmplia de futur, un projecte a mig i llarg termini, i una gestió molt eficient. Perquè depenent de les inversions, es poden produir situacions on s’afavoreix una part del poble en detriment d’altres. No és el nostre cas. Tothom té mancances i no hi caven els agravis comparatius. De fet i en positiu, s’han fet  tres parcs infantils al Burés, al Borràs i a la Bauma. Però la realitat és que les urbanitzacions estan pràcticament abandonades (a excepció d’uns quants pedaços), el Casino Borràs amb la façana i l’interior pendents de sanejar urbanísticament, com també l’ajuntament, apuntalat des de juliol del 2015, o la nova sala de plens a l’antiga biblioteca pendent de funcionar, i un barri de la Bauma (església inclosa) esperant el Pla de Dinamització i de Recuperació Urbanística, Cultural i Social des de fa anys, sense oblidar que l’institut segueix en cargoleres des del 2008 i el fet de no haver ofert terrenys municipals a la Generalitat per a poder començar a exigir la construcció d’un edifici.

I com diu la cançó, bon viatge pels guerrers que al seu poble son fidels!