Castelldefels

Notícia

No van dubtar en rescatar als bancs, ara és l'hora de rescatar a les persones.

En aquest context d'emergència sanitària, el nostre deure no és només protegir a la gent d’un contagi o d’un virus. El nostre deure és també protegir a la gent d’un desnonament, un acomiadament o de la misèria.
 
14 Mesures d’Esquerra Republicana de Catalunya al Congreso

1) Suspensió urgent del pagament de lloguers per als col·lectius més afectats per la crisis sanitària, sobretot els dels bancs i grans tenidors, i compensació econòmica per als petits arrendadors.

2) Suspensió del pagament serveis bàsics com llum, aigua i gas. No és suficient prohibir els talls dels consums durant l'estat d'alarma.

3) Prohibició dels acomiadaments. A dia d'avui, 6 de cada 100 catalans ja es troben a l’atur en aquesta crisis sanitària.

4) Moratòria general i directa dels pagament de quotes a la Seguretat Social i autònoms, així com del pagament d’impostos i ajornaments.

5) Implementació d'una renda de confinament. Una renda garantitzada de ciutadania per a totes les persones en situació de vulnerabilitat degut al confinament.

6) Impost solidari de confinament extraordinari per a totes les empreses digitals i intermediàries de distribució i repartiment que han vist incrementats exponencialment els seus ingressos durant aquesta crisis sanitària.

7) Impost solidari, extraordinari i permanent, per a les gran fortunes.

8) Augmentar el percentatge d’utilització del superàvit dels ajuntaments per pal·liar els efectes d'aquesta crisis. Actualment només s’ha autoritzat un 5% sobre el total de superàvit dels ajuntaments. Sol·licitem un canvi immediat de la Llei d’Estabilitat Pressupostaria i Sostenibilitat Financera.

9) Injecció directe i immediata de diners per a l’economia i la ciutadania. Dels 200.000 milions que proposa l’Estat per pal·liar aquesta crisis, només 17.000 estan dirigits a col·lectius vulnerables -un 8,5% del total-.

10) Prestació econòmica per a compensar als treballadors que tenen al seu càrrec a familiars afectats pel tancament d’escoles i gent gran. No és suficient amb prohibir l’acomiadament per part de les empreses amb reduccions de jornades del 100%.

11) Ampliar les ajudes als autònoms (500.000 a Catalunya) de les quals cap hauria d’estar per sota del Salari Mínim Interprofessional.

12) Posar al servei de la fabricació de material sanitari a tota la industria essencial disponible.

13) Flexibilitzar la portabilitat en els casos que no sia presencial, pel tracte de favor que fa la Llei a les grans companyies espanyoles.

14) Posar hotels i hostals al servei dels que no tenen casa.


Totes aquestes mesures només busquen dotar de més liquiditat a les PIMES i als autònoms, i que cap treballador perdi la seva feina. En definitiva, que cap persona quedi enrere.

+INFO: Gabriel Rufián - Congreso de los Diputados 25-03-2020 https://bit.ly/2QOqpSH