Castelldefels

Totes les opinions

Guia de llibres per la igualtat entre nens i nenes

Des de la Secretaria de la dona de la Secció Local de Castelldefels i en motiu de la diada de Sant Jordi, hem fet un recull de contes i relats no sexistes, facilitats per diverses biblioteques, amb l’objectiu de poder ajudar a mares i pares, en la localització de narracions que formin nenes i nens en igualtat. Tots aquests llibres comparteixen valors que reivindiquen la igualtat, trenquen amb els rols tradicionals, situen la dona en el paper que li correspon, i incideixen amb l’acceptació de les diferències i la integració de sexes.

III CAP, de culpes i responsabilitats

Boi Ruiz i Manuel Reyes

En aquesta fotografia hi apareixen dues persones: Boi Ruiz, Conseller de Salut de la Generalitat de Catalunya, i Manuel Reyes, alcalde de Castelldefels. Una és la responsable de redactar un projecte de III CAP per a Castelldefels que compromet seriosament el mapa de la sanitat pública a la ciutat durant la propera dècada, per exemple no augmentant el número de metges i infermeres que han d'atendre una població que en 15 anys ha passat dels 40.

La platja és com un bosc que s'ha de protegir

A la platja hi creixen plantes adaptades a un mitjà advers

A Castelldefels caldria compaginar el model turístic amb l’espai natural. Castelldefels és un lloc privilegiat amb molts quilòmetres de platja, una platja que enllaça amb les de Gavà i el Prat i amb la de Les Botigues de Sitges, una platja de sorra perfecta pels banyistes, una sorra que caldria fer entendre que és també un espai natural, com pot ser un bosc. Creiem que la platja és un espai natural a protegir i que, per fer-ho cal una feina de conscienciació adreçada a la preservació del que encara queda de natural.

Gràcia Ferrer. Presidenta de la Comissió Sectorial de Salut

Violència masclista

              La violència és l’ús deliberat de la força física o el poder, ja sigui en grau d'amenaça o efectiu, contra un mateix, una altra persona, un grup o comunitat, que causi o tingui moltes probabilitats de causar lesions, mort, danys psicològic, trastorn del desenvolupament o privacions” (Organització Mundial de la Salut-OMS). La violència masclista és l'expressió extrema de la desigualtat entre homes i dones, en que les dones són objecte de maltractament pel sol fet de ser dones.

Lourdes Armengol

Les dones com a agents de canvi econòmic i social

Dones, igualtat, Esquerra, justícia

El 4t Congrés de les Dones del Baix Llobregat que s’ha celebrat a Gavà el 14 i el 15 de novembre ha centrat el debat i les reflexions sobre l’emprenedoria femenina i en femení, la feminització de la pobresa, les noves organitzacions del temps del treball i el lideratge de les dones en els moviments socials.  Una vintena de dones d’Esquerra Republicana de la comarca varen assistir als debats del Congrés que varen començar el dissabte amb un minut de silenci en memòria de les 11 dones víctimes de violència de gènere a Catalunya des de començament d’any.