Catalunya Central

Totes les notícies

III Congrés Regional

Benvolgut company, benvolguda companya, D’acord amb els Estatuts, em plau convocar-vos al Congrés de la Federació Territorial /Regional d’Esquerra – Catalunya Central que celebrarem el dissabte 14 de gener de 2012 a les 11h, a l'Espai Cívic Centre (antics Maristes), c. Trinitat nº 12 de la ciutat d'Igualada, amb la següent proposta d’ordre del dia: 1- Elecció de la mesa 2- Aprovació de l'ordre del dia 3- Lectura i aprovació, si s'escau, de l'acta del Congrés anterior 4- Informe del president sortint 5- Informe econòmic 6- Torn de paraules 7- Presentació de les candidatures a la Presidència i Permanent 8- Elecció de la Presidència i la Permanent 9- Votació, si s'escau, de fins a un màxim de dues persones per formar part de la nova Permanent 10- Cloenda Us recordem que per poder participar heu d’estar al corrent de pagament una setmana abans del dia de celebració del Congrés, així com de gaudir de la condició de militant el dia de la celebració d’aquest Congrés. Tenen dret a presentar candidatura a la Presidència i a la Permanent la militància que estigui al corrent de pagament abans de la finalització del període de presentació de candidatures. El termini de recepció de candidatures es tancarà 5 dies abans del dia de celebració del Congrés a les 20 hores i s’haurà d’acompanyar amb un programa d’actuació, una proposta de Permanent i un mínim d’un 5% d’avals de la militància del territori, recollides amb els formularis que, a tal efecte, els hi haurà lliurat la Comissió Organitzadora o que podeu trobar al "Partit en Xarxa". Cada militant només podrà avalar una candidatura. Per a dubtes o aclariments podeu adreçar-vos a qualsevol dels membres de la Comissió Organitzadora: Lluís Argemí ..........................catalunyacentral@esquerra.cat Valentí Carrera...................... vcarrera@esquerra.cat Josep Vila.............................. jvila@esquerra.cat

Jornada de Formació. Comunicat de premsa

Les secretaries de formació d’Esquerra Republicana de la Catalunya Central han organitzat aquest dissabte les jornades de formació amb el títol: “ Repercussió d’ERC en els Municipis” que han tingut lloc a Berga. En les jornades hi han participats càrrecs electes i militants de les diferents comarques de l’Anoia, el Bages, el Berguedà i Osona, que han valorat de manera positiva la formació i els continguts impartits així com la iniciativa d’organitzar unes jornades que interrelacionen de manera directa diferents companys de municipis veïns. Marta Rovira, secretària general d’Esquerra Republicana de Catalunya ha inaugurat les jornades juntament amb Ferran Estruch, alcalde de Cardona. Posteriorment, el secretari de política municipal d’ERC i diputat al Parlament de Catalunya, Marc Sanglas, ha presentat l’estudi de l’estat en el qual es troba actualment Esquerra a les comarques de la Catalunya Central. Sanglas, ha fet també la comparativa del territori del 2007 al 2011. Joan Lladó president d’Esquerra a Mallorca i secretari de la vertebració dels Països Catalans, Joan López, regidor de cultura, ciutadania i 2n tinent d’alcalde de l’Ajuntament de Vic i, Rudi Gelinne, alcalde de l’Espunyola han intervingut en la taula rodona “Experiències als municipis” en la qual s’ha debatut el fenomen de les noves forces polítiques arreu del territori i que ha generat debat entre els diferents participants. Desprès d’una breu pausa, els assistents s’han dividit en diversos grups per participar en els tallers que s’oferien a les Jornades. “Com estar a l’oposició”, a càrrec del diputat Marc Sanglas, “Educació, cultura, esports i Joventut” amb en Josep Mª Freixanet alcalde d’Olost i Ramon Fontdevila exdirector del Centre de Promoció del Cultura Popular i Tradicional, “Convivència i seguretat, Serveis socials i Salut” amb Joan Ballana, regidor de l’Ajuntament de Vic i Pere Culell secretari de política social i ciutadania d’Esquerra, o el taller d’”Hisenda, Urbanisme i Habitatge” a càrrec d’Ignasi Perramon i Toni Cassasas.

Jornades Regionals de Política Municipal.

Els secretaris de formació de les comarques del Bages, Berguedà i Osona ens hem unit per crear aquestes jornades de formació, unes jornades que us han d’aportar eines, recursos i coneixements en el vostre dia a dia i per a les diferents tasques que desenvolupeu, a la vegada compartir experiències amb altres municipis del territori. Tema: Repercussió d'ERC en els Municipis 9, 15h Presentació de les jornades a càrrec de Marta Rovira, Secretaria General d’Esquerra Republicana de Catalunya i Ferran Estruch Alcalde de Cardona. 1er Bloc: 9.45 a 10.45 En Marc Sanglas Secretari de política municipal d’Esquerra i diputat al parlament ens presentarà l’estudi de com està actualment ERC pel que fa el territori de la Catalunya central. 10.45 a 12 Experiències dels municipis sobre fenòmens com la CUP, PXC, ERC... - Joan Lladó (President d'Esquerra a Mallorca i Secretari de Vertebració dels Països Catalans) - Dionis Guitares Alcalde de Moià (Bages) - Joan López Regidor de Vic (Osona) - Rudi Gelinne Alcalde de l’Espunyola (Berguedà) 12 a 12.30 esmorzar 12.30 a 14; 2n Bloc Tallers Cada participant és podrà inscriure al taller que cregui mes convenient per a la seva formació política. Tallers: A) Com estar a l'oposició? Marc Sanglas B) Educació per Josep Mª Freixenet c) Salut i Serveis socials per Pere Cullell D) Cultura i Esports per confirmar i Joventut per Isaac Peraire E) Hisenda per Toni Cassases i Urbanisme, Habitatge per Ignasi Parramon F) Convivència i Seguretat Per Joan Ballana 14 h Cloenda a càrrec de Mònica Grandia presidenta Comarcal del Berguedà, comarca que acull les jornades i Jordi Serra President d’ERC Catalunya Central. 14,30 h Dinar a l’Hotel Berga Park. (preu del dinar entre 15) Per participar a les jornades cal omplir la fitxa d’inscripció i escollir el taller que voleu participar en el segon Bloc, també heu de marcar si us quedeu a dinar o només a esmorzar i realitzar el pagament al núm. de compte Catalunya Caixa- Esquerra Comarcal Berguedà 2013 6032 0200307916.

PERE ARAGONÈS VISITA LA FIRA DE LES BRUIXES DE SANT FELIU SASSERRA.

El Diputat del Parlament de Catalunya, Pere Aragonès i Garcia (d'Esquerra Republicana de Catalunya), ha visitat aquest dimarts dia 1 de novembre la Fira de les Bruixes de Sant Feliu Sasserra. Pere Aragonès ha assistit al dinar institucional amb l'alcalde del municipi, el també republicà Josep Romero, i altres regidors de les forces polítiques que formen el consistori (ERC i CIU). Durant el dinar, Aragonès ha pogut conèixer de prop com es prepara una fira d'aquestes dimensions en un poble petit com Sant Feliu, a part de parlar amb els electes sobre les problemàtiques i situació municipal. Seguidament, Aragonès i Romero han presidit les escenificacions previstes. "La Taverna", els "Saraus petites bruixes", el "Samaniat i captura", i el més colpidor, el "Judici", l' "Escarni" i, finalment, "La forca". La Fira, molt concorreguda un any més, es porta a terme gràcies a la tasca feta pel mateix ajuntament i, sobretot, tota la gent del poble que s'hi volca amb grans ànims i ganes durant moltes setmanes per a fer possible aquestes representacions. Aragonès ha fet costat a aquesta feina feta, i l'ha valorat molt, com a símbol inequívoc d'esforç, col·laboració, Aragonès, que és també regidor a l'Ajuntament de Pineda de Mar, ha estat acompanyat per Isaac Peraire, regidor d'ERC a l'Ajuntament de Prats de Lluçanès i candidat de les JERC a les eleccions del Congrés dels Diputats del proper 20 de novembre.

Eleccions a la Presidència, Secretaria General i cap de llista al Congrés.

El proper dia 17 de setembre de 10h i fins a les 19h del mateix dissabte i en els col.legis electorals (seus comarcals) de totes les comarques de la Catalunya Central (Anoia, Bages, Berguedà, Osona i el Solsonès) la militància d'Esquerra té dret a escollir a les persones que han de dirigir i representar al partit en la Presidència, la Secretaria General i l'elecció del cap de llista d'ERC al congrés dels diputats.

Eleccions Municipals a la regional

Esquerra-AM a la Catalunya Central ha obtingut un bons resultats. Passant de 298 electes l'any 2007 als 301 d'enguany. Per comarques, l'Anoia i Osona obtenen els mateixos electes que el 2007, 69 i 111 respectivament, el Bages i el Berguedà perden 4 i 2 regidors en comparació a l'anterior legislatura i el Solsonès passa de 16 a 19 electes en les municipals de 22M. Esquerra aconsegueix 34 alcaldies i 301 electes municipals.

Escola de Formació Municipalista.

L'Escola de formació que es realitzarà els dies 12 i 13 de març, de caire municipalista, ha de donar impuls al nostre discurs per encarar amb garanties la propera campanya municipal. L'escola tindrà dues vessants:d’una banda una conferència municipalista, on s’aprofundirà en el discurs ideològic del partit, i d’una altra, una escola de formació on es donaran coneixements, habilitats i eines per encarar amb èxit la campanya electoral. Així doncs, l'escola es dividirà en tres blocs: Conferència municipalista, Tallers de campanya i Bones practiques municipals. Per les inscripcions: http://www.esquerra.cat/escola2011/index.html

Presentació dels manuals de suport a les candidatures municipals

Les jornades de presentació dels manuals de suport a les candidatures municipals que se celebraran el proper dissabte 29 de gener a les 10h al Casal de Fals (carrer de les Escoles, s/n) de Fals (Fonollosa). En aquestes jornades es realitzarà una xerrada on es presentaran els habituals manuals de suport, concretament: - Comunica't. Quaderns d'acció municipal - Diccionari de conceptes bàsics per a regidors i regidores - Manual de candidatura municipal 2011 - Manual de webs locals És imprescindible la presència mínima de dues persones per candidatura, així com la persona candidata a la que es realitzarà la fotografia pels diferents elements propagandístics de la seva candidatura.