Catalunya Central

Totes les notícies

Acte central d'Osona

Acte central de campanya a Osona, amb la presència de Joan López (candidat municipal a l'Ajuntament de Vic), Josep Mª Freixanet (candidat comarcal al Parlament), Ernest Benach (President del Parlament) i Joan Puigcercós (Candidat a President) a les 20h a l'edifici del Sucre de la ciutat de Vic.

La Catalunya Central presenta esmenes als PGE

La regional de la Catalunya Central presenta esmenes als PGE per valor de 223M€. Asfaltament de camins rurals, adequació de antigues fàbriques com a centres culturals, projectes d'interpretació del territori i arrengament d'edificis municipals, són algunes de les esmenes presentades per Esquerra a la regional als PGE.

S'obre el període d'esmenes als PGE

Esquerra esmenarà els Pressupostos Generals de l'Estat per reduir la retallada del 16,5%. Esquerra Republicana, mitjançant el seu grup al Congrés, ja té prevista tota una sèrie d'esmenes als Pressuposts Generals de l'Estat per tal de reduir al màxim possible l'anunciada retallada d'un 16,5% sobre allò que inicialment s'havia pressupostat . No obstant, els municipis també hi podem tenir un paper important per tal de negociar esmenes si hi ha escletxa per fer-ho. Com que els Pressupostos Generals de l’Estat han entrat al Congrés de Diputats, en conseqüència, s’ha obert el període d’esmenes. La pàgina del Ministeri d’Economia on podeu trobar els Pressupostos és la següent: http://www.sgpg.pap.meh.es/Presup/PGE2011Proyecto/MaestroTomos/PGE-ROM/MnSerieRojaGastos.htm

Es creen les Sectorials a la Regional.

Com ja sabeu, en el nostre partit una de les formes d’estructurar-nos al territori són les comissions sectorials amb l’objectiu de detectar mancances i cercar solucions als diferents àmbits professionals i socials del nostre país. Es per això que us convoquem a una trobada a l’àmbit de la Catalunya Central per tal d’organitzar aquestes comissions a la nostra regió. Creiem que és important la vostra participació activa en aquesta jornada,tant els que ja formeu part d’alguna sectorial com els que encara no. Per tal de constituir les “Sectorials” us convoquem a: Lloc: Centre Recreatiu. Santa Maria d’Oló Dia : Dissabte 17 de juliol Hora: 10 del matí Inscripcions: catalunyacentral@esquerra.org Ordre del dia: -Salutació per part de l’Alcalde de Santa Maria d’Oló,Ramon Vilar i del President Regional, Jordi Serra. -Esmorzar a peu dret amb productes de la terra. -Constitució de les diferents comissions sectorials i elecció del seus presidents. -Clausura de la trobada a càrrec de la Marina LLansana, Vicesecretària d’Acció Sectorial i Programes. NOTA: Per tal de guanyar en operativitat hem cregut convenient agrupar les 23 comissions sectorials en 8 blocs següents. Educació Universitats i Recerca; Política Social i Política Cultural; Política Econòmica; Territori i Medi Ambient; Política Internacional; Justícia Seguretat i Llibertats; Altres Sectorials.

Els toransesos opten per la Catalunya Central.

A mà alçada, els veïns aproven per unanimitat deixar la Segarra. Busquen pertànyer a la vegueria de la Catalunya Central. “Som un cul-de-sac”, al·leguen L’Ajuntament de la “molt lleial i constant vila” de Torà, segons un singular privilegi atorgat per Isabel II durant una de les Guerres Carlines, vol deixar la Segarra i oblidar-se de la futura vegueria de Lleida. Poques vegades en la història recent de Torà s’havia omplert tant la sala d’actes municipal. Desenes i desenes de veïns hi buscaven com podien un forat i un espai per veure-hi. Una jove, però, es lamentava que “he arribat tard i no m’he assabentat de gairebé res”, i és que fins i tot hi havia gent a l’escala. L’ambient no feia pensar en cap votació ajustada ni gent que volgués convèncer la majoria de quedar-se a la Segarra. “És que, la veritat, en aquesta comarca no hi fem res de res. Tots anem a Calaf, a Manresa i a Solsona”, deia un avi. Des d’Esquerra Alta Segarra aplaudim mesures de participació ciutadana com la impulsada a Torà. Alguns municipis com Calaf en tindrien que prendre nota. Les decisions importants es decideixen entre tots i totes i no, per exemple, determinar un Pla Urbanístic Municipal unilateralment. Així ens reafirmem en la necessitat d’impulsar una divisió territorial que escolti el territori i la seva gent. Per això, defensem la necessitat de constituir institucional i oficialment la Comarca de la Alta Segarra. Doncs aquest ens esdevé necessari per a l’encaix dels municipis de l’altiplà segarrenc, la vall del Riubregós i les serres de Pinós i Rubió a la Catalunya del segle XXI. Som conscients que existeix una corrent d’opinió a Torà favorable al ingrés d’aquest municipi al Solsonès. Tot i així, tant a la Segarra com al Solsonès seguiran dirigits pels serveis territorials de la Catalunya Central i anant a l’institut de Calaf, als metges especialistes de Solsona i Manresa i al CAP de Calaf. Així, per millorar aquests serveis i, fins i tot, ser beneficiaris de la condició de municipis de Muntanya, esdevé imprescindible la Comarca Alta Segarra.

Acte Central per les Elecciones Europees a Berga

El divendres vinent dia 29 de maig es farà l'acte central de campanya a Berga amb l'assistència de Joan Puigcercós, president d'Esquerra a les vuit del vespre al Pavelló de Suècia. En acabat farem un piscolabis a peu dret per a tots els assistents.

La Dona al món rural del segle XXI

Des d’Esquerra estem convençuts de que els coneixements i les experiències de les dones pageses són imprescindibles per a la cohesió social i el desenvolupament sostenible en el món rural. En els últims anys s’han endegat diversos projectes adreçats a fomentar la transmissió dels sabers tradicionals de les dones rurals, reconèixer i fer visible la seva contribució al manteniment de les explotacions familiars i fomentar les xarxes de proximitat per aconseguir garantir a aquest col1lectiu els seus drets com a dones. Ningú ha dit mai que assolir drets sigui fàcil i encara menys, aconseguir la desitjada paritat en un món encara masculinitzat com és el rural. Per aquest motiu, em plau convidar- te a la Jornada de dona i món rural el proper 18 d’abril a les 11h al Local Polivalent de l’Ajuntament de Muntanyola (C/ Serrarrica, al costat de la piscina municipal).Comarca d'Osona El programa de la jornada és el següent: 11h Benvinguda a càrrec de Bruna Ferrer, Secretària de la dona d'Esquerra-Osona 11.10h Presentació de la Jornada a càrrec de Marevelles Gonzàlez, Secretària de la dona d'Esquerra -Catalunya Central 11.10h Conferència: LA DONA AL MÓN RURAL DEL SEGLE XXI. EL PAPER DELS SINDICATS a càrrec de Maria Rovira, responsable de Política Territorial i de la Comissió permanent de les Dones d'Unió de Pagesos. Creu Sant Jordi 2005 per la seva tasca social al món rural. 11.40h Conferència: EL PROJECTE RUDONA, EN MARXA a càrrec de Teresa Reñé, responsable de l'Àrea de Documentació i Serveis d'Informació de la Fundació Maria Aurèlia Capmany i coordinadora tècnica del Projecte Rudona del Departament de Treball de la Generalitat de Catalunya. 12.10h DEBAT. Modera Bruna Ferrer, Secretària de la dona d'Esquerra - Osona. 12.40h Cloenda a càrrec de la regidora d'Esquerra - Muntanyola, Sra. Isabel Gonzàlez. Al final de la Jornada es servirà un refrigeri pel públic assistent. La jornada disposarà d'un servei de guarderia prèvia petició (Cal avisar abans del dia 15 d'abril a osona@esquerra.

Acte Central de campanya al Bages

El proper dia 30 de maig a les 7 de la tarda i al petit Kursaal de Manresa, es celebrarà l'acte central de campanya al Bages amb Joan Puigcercós;President d'Esquerra, Josep Huget; Conseller del DIUE i Marta Rovira; representant de la Catalunya Central.